Dependentă de smartphone? Atenţie, îţi poate afecta viaţa sexuală!

Tehnologia poate distruge intimitatea dintre parteneri, făcându-i să aibă mai puţine aşteptări unul de la celălalt, avertizează cercetătorul britanic Paul Levy. Internetul şi

Young couple with smartphones in bed

Tehnologia poate distruge intimitatea dintre parteneri, făcându-i să aibă mai puţine aşteptări unul de la celălalt, avertizează cercetătorul britanic Paul Levy.

Internetul şi dispozitivele digitale mobile distrag atenţia cuplurilor de la romantism, făcându-i să uite ce înseamă dragostea în lumea reală, scrie Daily Mail. Chiar şi copiii îşi ignoră bunicii, fiind mai pasionaţi de telefoanele lor decât să poarte o conversaţie cu aceştia, susţine Paul Levy. Astfel legăturile directe, fizice devin tot mai rare, iar oamenii au aşteptări tot mai mici de la ceilalţi la nivel de interacţiune directă.

Aceştia uită cum este dragostea adevărată, uită că trimiterea de sărutări prin e-mail sau sms nu înlocuieşte apropierea intimă reală, spune Levy.

Un studiu condus de Universitatea din Missouri (SUA) a descoperit folosirea platformei de socializare Facebook creşte sentimentul de gelozie în cuplu, putând duce chiar la despărţire. Paul Levy spune că, cu cât oamenii recurg mai mult la tehnologie pentru a fi aproape de ceilalţi, cu atât se reduce nivelul de apropiere în viaţa reală.

Specialistul recomandă evitarea utilizării tehnologiei mobile atunci când nu este cu adevărat necesară. El sfătuieşte cuplurile să nu mai folosească telefoanele şi tabletele în dormitor sau la masă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod