Cum indepartezi obstacolele ce stau in calea implinirii sexuale

Viata sexuala constituie in permanenta o preocupare pentru un cuplu. Este importanta deoarece ea se constituie intr-un permanent barometru al vietii si starii...
Viata sexuala constituie in permanenta o preocupare pentru un cuplu. Este importanta deoarece ea se constituie intr-un permanent barometru al vietii si starii de sanatate a cuplului. In ceea ce priveste femeia, pe primul plan sta relatia sa cu propria sexualitate.

Modul in care percepe ea viata sexuala, manifestarile sexualitatii, modul in care realizeaza diferentele dintre propriile nevoi si propriile dorinte, modul in care percepe partenerul sunt elemente importante care pot conduce la crearea unei vieti sexuale reusite.

Eu te voi invita din nou pe acest teritoriu sensibil, dar important pentru orice traire care tine de dragoste. Este o invitatie sa meditezi la viata ta sexuala, la actele voastre sexuale. Intrebarea care merita atentie pentru tine este:

"Sunt multumita de viata mea sexuala? Orgasmul este o stare pe care o traiesc de regula?"


In esenta, un act sexual este considerat reusit daca partenerii implicati reusesc sa parcurga o stare de bine, sunt satisfacuti de modul in care se manifesta si simt pe celalalt. Atunci cand vorbim despre satisfactia femeii vorbim in special de starea de orgasm.

Cand aceasta are loc, viata sexuala a femeii pare a fi in ordine. Am intalnit preocuparea pentru absenta orgasmului la primele acte sexuale. Orgasmul se invata, se construieste in timp daca viata sexuala este constanta atat ca periodicitate cat si ca partener.

Dificultatile apar atunci cand aceasta experienta a orgasmului nu are loc. Este adevarat ca lucrurile sunt suficient de complexe pentru ca ele sa fie cu adevarat simplificate in acest articol. Desi termenul de frigiditate este considerat, din punct de vedere stiintific, depasit si inadecvat, eu il voi folosi pentru a evita neclaritati.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • melissa pe 18 Nov 2008, 22:43
    vreau sa am orgasm

    am 19 ani si mi-am inceput viata sexuala acum 3 ani si nu am ajuns la performanta de a avea orgasm!!crede-ti ca voi ajunge sa am orgasm vreodata?ma excit foarte tare dar nu ajung la orgasm!!ce pot sa fac???

    0
    0

  • atelocin pe 1 Nov 2008, 18:05
    as putea fi frigida

    din ce am citit imi dau seama ca as putea fi frigida, as vrea sa consult un specialist ce imi recomandati?

    0
    0

  • anouk pe 30 Sep 2008, 18:48
    frigiditate

    mi-am inceput viata sexuala la 24 de ani am avut o relatie de 7 ani in care am mimat orgasmul. ne-am despartit nu mai puteam face fata dorintelor lui. era frustrant sa fac dragoste fara sa am satisfactie.acum am un alt iubit. el stie de problema mea si ma sustine, dar pana cand? nu reusesc sa ma excit si nici sa ma masturbez. e tandru si dragastos am 31 de ani vreau sa am o viata armonioasa de cuplu. vreau sa ma casatoresc vreau sa am orgasm dar eu nici macar nu ma excit? se va rezolva vreodata? am facut si terapie o perioada dar degeaba

    0
    0

  • DORYS pe 4 Apr 2008, 14:27
    dsp lipsa orgasmului

    Buna ziua! Am 21 de ani si mi am inceput viata sexuala la 19 ani.in acesti 2 ani nu am reusit niciodata sa ajung la orgasm vaginal, doar la cel clitoridian.ma simt atat de rau pentru ca nu am pot sa i spun asta iubitului meu pentru ca s a r supara f tare.nici nu stiu daca ar ajuta la ceva sa i spun, pentru ca el este atent intotdeauna in timpul actului sexual, deci eu sunt de vina.ceva cu mine nu e in regula.mi e frica sa nu fie ceva, la medicul meu nu i am zis aceasta problema.astept sfaturi pt a sti ce as putea face.multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod