Cat de mult conteaza marimea?

Ce crede, cu adevarat, partenerul tau, in pat? Exista sanse ca el sa isi faca griji cu privire la performantele sale, mai mult decat lasa sa se vada. Pentru barbatul...

Ce crede, cu adevarat, partenerul tau, in pat? Exista sanse ca el sa isi faca griji cu privire la performantele sale, mai mult decat lasa sa se vada. Pentru barbatul obisnuit, la nivel constient si subconstient, organele sale genitale sunt cel mai important bun pe care il poseda, ceea ce inseamna ca daca acestea nu au marimea pe care el o considera "ideala", poate sa devina pentru el o obsesie care sa-l macine mai mult decat riscurile unei bombe nucleare sau perspectiva somajului.

Iar "problema" lui nu e ajutata deloc de faptul ca traim intr-o lume in care se cuantifica totul, de la salariul pe care il primim, la valoarea casei in care locuim. Ca sa nu mai vorbim despre calcularea numarului de calorii pe care le consumam si despre monitorizarea kilogramelor pe care le depunem! Totul se reduce la masuri. Si, din pacate, acest mod de a gandi se aplica fara diferente de sex.

Dr. Evelyn Batca, specialist in planificare familiala la Fundatia Marie Stopes considera ca marimea organelor genitale nu conteaza. "Este doar un mit care isi are originile in Grecia Antica, unde se considera ca fiind foarte important sa ai un falus impresionant. Dar si vaginul are o capacitate de distensie limitata. Barbatii sunt nemultumiti de dimensiunea lor din cauza concursurilor care se fac intre prieteni. Dar daca relatia cu partenera se bazeaza pe dragoste, afectiune si comunicare, ea va reusi sa ii sporeasca increderea in el si frustrarea lui va disparea."

Ce inseamna "normal"?

Marimea medie a unui penis in erectie este de aproximativ 15 cm, dar aceasta poate varia. Una dintre influente este originea etnica. S-au facut anumite cercetari pe acest subiect, iar in revista FHM s-au publicat urmatarele informatii despre dimensiunile celor mai de pret bunuri ale barbatilor:
Asiaticii: au, de obicei, un organ cu doi centimetri mai scurt decat semenii lor de rasa alba.
Africanii: dimpotriva, au un avantaj de aproximitiv trei centimetri asupra albilor.
Senegal: tara in care barbatii se bucura de cel mai impresionant organ. Danezii: cei mai... "lungi" barbati din Europa, dar ii ajung din urma cehii care sunt cei mai..."solizi" europeni.

Morala povestirii? Cand e vorba de marime, "normal" este un termen putin cam relativ.

Tehnica e mai importanta

Credinta larg impartasita ca virilitatea unui barbat si "eficienta" lui ca partener depind de marimea penisului sau este total eronata. Ce conteaza cu adevarat este arta sa de a face dragoste, consideratia si sentimentele pe care le are fata de partenera.

Aceasta afirmatie se bazeaza pe un simplu amanunt de natura fiziologica. Cea mai sensibila portiune din vaginul unei femei se afla chiar la baza acestuia. Din aceasta cauza, in incercarea de a oferi placere partenerei, grosimea este, de fapt, mai importanta decat lungimea.

Sporeste-i increderea in el
Grijile si stresul cu privire la capacitatile lor sexuale ii pot conduce pe barbati spre acel moment infricosator de care se fug mancand pamantul: impotenta. Ei se vaita (in gand) atat de des cu privire la performanta si "echipamentul" lor, incat risca sa isi piarda capacitatile erectile (temporar, cel putin).

Si daca exagereaza in temerile lor, s-ar putea sa intre si intr-o stare de neagra depresie. In acest caz, cel mai bine ar fi sa faceti o vizita de cuplu la un cabinet de planificare familiala.

Preludiul conteaza
Majoritatea femeilor gasesc placere si ating climaxul mai mult in timpul preludiului decat in actul sexual propriu-zis. Or, in aceasta imprejurare, marimea penisului este irelevanta.

Cand este vorba despre mentinerea si intensificarea vietii sexuale, cel mai important lucru este sa va comunicati nevoile si preferintele pentru obtinerea maximei placeri. Pentru o partida de sex "mareata" este la fel de important sa oferi si sa impartasesti placerea, ca si sa incerci sa o obtii, asa ca, in acest context, dimensiunea partenerul tau implica numai un mic fragment din intreaga poveste.

 

Comentarii (27)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sky pe 7 Iun 2013, 20:08
    Increderea in sine!!!

    Pentru toti astia care cred ca 15...17 este mica...GRESITI ! Ma situez in aceeasi categorie si da in adolescenta ma gandeam ca-i mica, DAR odata cu "experienta" si feedback-ul pozitiv(primit direct cat si indirect) am vazut ca este foarte ok aceasta categorie. Nu vorbesc din auzite ci din experienta, am fost o singura data cu o tipa virgina restul au fost de la experimentate la foarte experimentate...DA am 29 de ani si cand am auzit ca actuala prietena a avut inainte parte doar de 19-20 cm in sus am fost marcat, DAR m-am simtit mult superior cand am aflat ca am fost singurul care a duso la orgasm si mai mult la orgasm multiplu (si la mai mult de 10 in timpul unui act sexual)...adevarat sunt tipe care prefera ceva mare (nu am dat de ele in pat dar am vb cu unele care spuneau ca "O vor mare!") dar ganditiva ca acolo in lume exista persoana potrivita pt oricine, daca nu incerci nu stii daca dai de ea sau nu...cum spunea cineva intr-un comm, folositiva capul...daca o ai medie sau nu, o femeie va simtii mereu neincrederea, inferioritatea si imposibilitatea de a le oferii placere..suntem dotati cu mai mult decat un penis (maini, limba, buze, etc) si daca stim sa ne folosim de ele, nu va pleca niciuna nesatisfacuta din patul vostru. Conteaza foarte mult increderea in voi si daca sunte-ti la inceput documentativa online va va ajuta, dar nu puneti la suflet. Sper ca va ajuta ce am scris ;)

    0
    1

  • Sonia pe 28 Mai 2013, 13:23
    Ce tehnica?

    Lasati prostiile! Daca barbatul o are mica( pana in 15) nu poate aduce o femeie pe culmile placerii! Este mult mai excitant cand vezi un falus zdravan, decat unul in miniatura, de senzatii sa nu mai spun. In concluzie, chiar conteaza!

    0
    2

  • Ana pe 26 Dec 2012, 14:28
    comment

    De ce? Este mult mai excitant sa vezi un penis mare, iar senzatia care ti-o ofera este inexplicabila.

    3
    1

  • Ana pe 26 Dec 2012, 14:09
    comment

    Conteaza baieti, si gosimea si lungimea. :)

    1
    1

  • Marian pe 18 Ian 2012, 01:03
    ss

    salut tuturor am 21 ani si penisul meu in erectie 17-17.30 independenta de erectie si grosimea de 4 cm eu socot cai bine dar oricum ma frustreaza gindul cai mica astept parerile de la fete femei multumesc mult o zi buna tuturor

    4
    5

  • cristiano ronaldo de romania pe 19 Iul 2011, 18:28
    marimea penisului in relatii

    eu unt de parere ca inrelatiile sexulale marimea u conteaza eu am facut sex in grup si defapt in 3 si am vazut acolo cum se trateaza o femie chiar daca a un penis de 18 cm mai este si alceva nu numa atat trebue sa sii sa te agati de toate la femeii le place foarte mult limbuta

    6
    1

  • vasilee pe 30 Mai 2011, 23:49
    comment

    eu am marimea penisului de 10 cm normala si in erectie este de 19 oare este bn ?dar pana acuma nu sa plans nimeniii

    5
    1

  • TeO pe 23 Ian 2011, 04:07
    Penisu

    al meu normal are 5 cm si cand se scoala are 17 cm e bn ? :D

    5
    1

  • spanac-online pe 22 Mai 2010, 18:00
    marime

    am mea cand doarme are intre 5 si 7 cm si cand e treaza intre 12 si 13 ... si in grosime vreo 10 ... sunt virgin dar am avut ocazia de a face sex de multe ori numai ca problema marimii ma opreste ... credeti voi fetelor sa puteti fi satisfacute cu asa ceva? ... am gasit acest site http://exercitiimarireapenisului.ro dar inainte sa incerc ceva de akolo vroiam sa va cer parerea.credeti ca va functiona?

    4
    9

  • aurel pe 23 Aug 2009, 23:29
    cum il pot mari

    am o marime de 15 cm? cum as putea sa il maresc? va rog msj inapoi

    5
    7

  • andrei pe 26 Apr 2009, 20:21
    marirea penisului

    marimea penisului meu este de 15 cm, ce pot face pt a il mari?

    8
    1

  • cristi muset pe 30 Mar 2009, 23:44
    astept raspuns

    astept raspuns la mesajul meu.va multumesc

    6
    2

  • iusty pe 30 Mar 2009, 17:55
    astept mail la ce vam povestit mai sus

    VA MULTUMESC justinian_2008@ymail.com

    2
    1

  • cristi muset pe 27 Mar 2009, 20:49
    se mareste?

    dupa un timp lung de sex pe parcurs penisul creste?

    3
    1

  • cristi muset pe 27 Mar 2009, 20:47
    19 ani

    am 19 ani si marimea penisului meu normal este de 10 cm si cand e in erectie variaza intre 16-17 cm.dar oricum nu sunt multumit as vrea sa fie mai mare.ce exercitii imi propuneti sa fac pentru a il mari?

    4
    1

  • victor pe 24 Mar 2009, 02:07
    marime peniss

    io m 19 ani si penisul meu cand doarme are cel mult 5 cm si cand am erectie are 17-18 si nu sa plans nimeni..si se si vede ca le place.... si nu uitati o femeie exciti cu capu nu cu penisu!!!!

    7
    1

  • alex pe 14 Mar 2009, 00:42
    marme penis

    am 17 ani si marimea penisului meu este de 15 cm care este marima normala pt acesta varsta?

    3
    3

  • alex pe 13 Mar 2009, 10:15
    mărire penis

    Poate fi mărit penisul prin metodele recoamandate pe unele site-uri ?Sunt dăunătoare aceste metode ? Aş vrea lămuriri în acest sens.

    2
    2

  • alexandru pe 23 Ian 2009, 16:53
    lungimea penisului meu si forma lui

    am varsta de 19 ani si penisul meu cand doarme are vreo 12 cm cand este in erectie are 17 si este curbat spre dreapta vroiam sa stiu daca este o marime normala daca este foarte mic si daca este o problema ca este curbat spre dreapta si grosimea este de 11 cm este normal si in anumite pozitii pe prietena mea o si doare ii si place vroiam sa stiu este vina penisului meu curbat care provoaca durerea ?

    4
    1

  • maryan pe 22 Dec 2008, 17:54
    lungime penisului meu

    am varsta de 16 ani si nu am facut pana acum sex,de frica ca o am mica marimea penisului meu este de 16 cm .sant pregatit de o partida de sex?

    6
    3

  • ilie gheorghe pe 21 Nov 2008, 13:16
    ajutor medical p-tru penis

    am 34 ani am nevoie urgenta p-tru un orgasm mai lung si o intarire a musculaturi penisului va rog frumos un sfat ori un ajutor medical. va multmesc

    6
    1

  • vlad pe 17 Nov 2008, 11:49
    am un penis destul de bun

    fratilor orice vagin nu este mai mare de 12cm.si totusi q kt o ai mai mare q atat mai bn pt k o fata se excita mai bn knd vede acolo ceva.prima oara knd am faqt-o a fost fff naspa era mik si mai te tine si putin...aqm am 16 ani si penisul meu are19cm dupa 3 luni de exercitii.si asta m-a si ajutat pt k ma tine 45min 1 ora.deci bafta si incerkti niste exercitii;)

    4
    1

  • andrei pe 27 Oct 2008, 05:13
    trist de tot

    mai oameni buni probabil in jur de 16,17 este perfect.nu e nici mica si nici f mare,e perfect pt a se acomoda in orice vagin normal.....sub 16 poate fi frustrant mai ales dak partenera ta a avut inainte pe unul mai dotat ca tine.si fratilor mai lasa-ti-ma in puii mei decat mare si puturoasa mai bine mica si jucausa,a da??si dak o ai de 12????poti sa te joci tu cat te-oi juca ca la 12 cm nu simte nimic,si-o pune cu tine din mila

    1
    1

  • ion pe 21 Iun 2008, 04:20
    none

    si de precizat ar mai fi cum ne simtim cand stim ca pretena noastra a avut inaintea noastra un gagiu de un 20,22 de cm....ia puneti-va fratilor intrebarea asta...te simiti cumplit de jenat si iti vine sa o iei la fuga..lol

    1
    1

  • ion pe 21 Iun 2008, 04:16
    mda

    oameni buni va zic io fratilor ca dak nu avem macar un 15 juma in pantaloni e trist e tot....unele fete sunt de treba si nu zic asta ca sa nu ne faca sa ne simtim prost dar totusi sa gandim la rece situatia si din pacate adevarul ne supara....

    1
    1

  • Marius pe 10 Iun 2008, 07:09
    Oare e problema

    Am de 13 centimetri si dupa mai multe comentarii care le-am vazut ma gandesc daca e suficient sa fie perfecta o partida de sex(dragoste) luand in calcul preludiul care nu trebe uitat totusi .As dori un rapuns care sa ma convinga cat de cat .Ty

    4
    2

  • alexxxa pe 3 Apr 2008, 21:35
    comment

    eu mi-am facut indirect prietenul impotent....si stiti ce a facut.....mi-a oferit o noapte incredibila !!(ca sa imi demonstreze contrariul).obosisem eu si nu mai vroiam si el tot mai putea simai vroia:D

    10
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod