Atingerea si actul sexual

Oboseala, stresul, tensiunea zilnica sunt printre principalele motive care duc la scaderea apetitului sexual. Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu astfel de...

Oboseala, stresul, tensiunea zilnica sunt printre principalele motive care duc la scaderea apetitului sexual. Din ce in ce mai multe cupluri se confrunta cu astfel de probleme. Solutia: ai rabdare cu tine insati si cu cel de langa tine, acorda-ti timp pentru a iubi si a fi iubita, relaxeaza-te. Lasa-te sedusa, atinsa, ofera iubire si fii pregatita sa primesti, descopera sublimul prin atingere.

Uneori, cele mai simple idei influenteaza cel mai puternic schimbarea experientei noastre. Iata un exemplu: senzatia avuta pe varfurile degetelor si pe suprafata pielii in urma atingerii reprezinta elementele centrale pentru o relatie sexuala satisfacatoare. Daca iti vine greu sa crezi acest lucru ar putea fi deoarece te-ai obisnuit cu un anumit fel de a atinge care nu iti produce maximum de placere senzuala.

Exercitiile de concentrare asupra senzatiilor pot schimba acest lucru. Expresia folosita ar putea avea o rezonanta oarecum tehnica, insa ea contine chiar explicatia. Pe masura ce practici exercitiile iti concentrezi atentia cat se poate de mult asupra senzatiilor. Aceasta constituie esenta tehnicii.

Iti indrepti atentia asupra corpului tau si o concentrezi cu grija asupra zonelor unde pielea ta atinge usor pe cea a partenerului, sau parul ori varful degetelor tale. Pe masura ce punctul de contact dintre voi se schimba, atentia ta il urmeaza. De fiecare data cand mintea incearca sa ti se abata, o aduci inapoi.

Atinge propria ta placere


Atingerea folosita intr-un exercitiu de concentrare asupra senzatiilor se numeste "mangaiere". In cadrul acestei mangaieri atingi pielea pentru a obtine senzatii cat mai profunde pentru tine. Nu este acelasi tip de atingere ca la un masaj. Masajul este o actiune puternica asupra muschilor corpului, in timp ce mangaierea iti confera tie si partenerului tau cel mai profund sentiment de a atinge sau de a fi atinsa.

Nu exista o metoda potrivita sau nepotrivita de a face un exercitiu bazat pe tehnica de concentrare asupra senzatiilor. Este o "tehnica lipsita de tehnica" deoarece fiecare are propriul sau stil de a atinge. Cu toate acestea, exista anumite tipuri de atingere la care este cel mai usor sa te concentrezi.

Mangaierea ta ar trebui sa fie usoara si foarte, foarte lenta. Poti folosi fie miscari lungi, acoperitoare, fie miscari scurte. Incearca in ambele feluri si alege ceea ce iti convine cel mai mult. In timp ce atingi, fii atenta la temperatura, textura si forma acelei parti a corpului pe care o mangai. Tine minte sa atingi pentru a te simti tu bine si pentru a-ti ajuta partenerul sa se concentreze asupra atingerii tale.

Concentrarea asupra senzatiilor


Descoperirile recente din psihologie si medicina au aratat importanta luarii in considerare a corpului si a mintii ca pe un intreg. Studiile facute in domeniul sexualitatii arata ca este necesar sa consideram laolalta trupul si mintea pentru a deveni mai constienti de sexualitatea noastra.

In timpul exercitiului ambii parteneri se vor concentra cat de mult vor putea asupra locului unde ating sau sunt atinsi. Daca observi ca gandurile iti fug in alta parte, prinde-le si adu-le inapoi. Daca atingi fata partenerului cu varfurile degetelor, intoarce-ti atentia asupra a ceea ce simti cu ele. Este acesta tensionat sau relaxat? Iti place senzatia atingerii pielii?

In cazul in care esti receptorul unei atingeri bazata pe concentrarea asupra senzatiilor, trebuie de asemenea sa te concentrezi asupra punctului exact de contact. Daca iti este atinsa fata, urmareste senzatiile simtite pe piele in timp ce varfurile degetelor partenerului tau se plimba pe ea. Este atingerea destul de usoara? Ce senzatii se creeaza in urma contactului? De ce alte trairi ai parte, pozitive sau negative? Te simti bine cu ele? Daca nu, poti sa te relaxezi si sa le faci sa devina confortabile pentru tine?

Prin observarea acestor senzatii devii mai constienta de intensitatea senzatiei pe care o simti - si, prin urmare, de gradul de placere de care esti capabila. Fii constienta de faptul ca intotdeauna in timpul unui exercitiu de concentrare asupra senzatiilor se produc abateri ale atentiei. Nu te critica pentru faptul ca nu esti in stare sa iti mentii concentrarea. Pe masura ce vei practica aceste exercitii vei reusi din ce in ce mai bine sa ramai concentrata.

Mentinerea concentrarii in momentul si in locul prezent


De fiecare data cand revii cu atentia asupra senzatiei, o aduci la momentul prezent. Atunci cand atingi, aceasta inseamna ca te concentrezi asupra zonei de pe corp pe care o atingi in momentul de fata, nu zona pe care o vei atinge peste cateva minute sau zona pe care tocmai ai atins-o. Mentinerea concentrarii in momentul si in locul prezent inseamna faptul ca te concentrezi asupra trairii senzuale sau sexuale de care ai parte chiar acum, si nu asupra uneia pe care ai avut-o in trecut sau pe care o vei putea avea in viitor.

Sexul, ca si viata, se petrece acum si aici. Daca vei ramane cu gandul la experientele sexuale din trecut, aceasta iti va distrage atentia. Daca vei specula asupra a ceea ce se va intampla in viitor, de asemenea iti poate provoca tensiune si incapacitate de a te bucura de o mangaiere. A-ti pastra starea de concentrare in momentul si locul prezent reprezinta cheia spre placere: te determina sa revii asupra propriului tau corp, astfel incat mintea ta sa inregistreze toate senzatiile fermecatoare ale unei atingeri afectuoase.

Eliminarea asteptarilor din atingerea ta


Atunci cand practici exercitii de concentrare asupra senzatiilor, nu exista nici o presiune de a face ceva intr-un anumit fel. Acest stil de interactiune de tip neconditionat reprezinta rezultatul catorva variante anume alese, care te ajuta sa simti din plin placerea. Una dintre ele este de a te elibera pe tine de tensiune. Alta este de a-ti elibera partenerul de tensiune, iar cea de a treia este de a te lasa sa practici exercitiile, deopotriva ca participant activ si pasiv.

Avantajele atingerii


Cercetarile au demonstrat ca a atinge si a fi atins aduce un numar de avantaje, dincolo de evidenta intensificare a a placerii sexuale.

Primul avantaj este relaxarea. Anumite tipuri de atingere ajuta ca trupurile noastre sa se relaxeze, fie ca suntem activi, fie pasivi. Atingerea si relaxarea merg impreuna. De fapt, atingerea poate aduce vindecare fizica. "Puterea vindecatoare a mainilor" a fost folosita in multe culturi din intreaga lume pentru a trata bolile fizice.

La persoanele adulte s-a demonstrat ca atingerea duce la scaderea ritmului batailor inimii si a presiunii sangvine, precum si la reducerea efectelor stresului. Atingerea poate sa aiba, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului imunitar.

Dorinta de a fi imbratisati sau atinsi constituie o motivatie puternica de angajare in activitati sexuale. Pentru multi dintre noi, in special pentru barbati, relatiile sexuale sunt singurele situatii in care ne este permis sa atingem alte fiinte umane sau sa ne bucuram ca suntem atinsi de acestea.

Atingerea face mai usoara impartasirea sentimentelor. Pacientii care sunt atinsi in zona genitala de catre doctori sau surori medicale in timpul unei examinari marturisesc adesea in mod spontan lucruri personale de natura sexuala.

Unii dintre noi au crescut in familii in care atingerea era ceva obisnuit, iar altii nu. Fie ca ti se pare firesc sa atingi si sa fii atinsa, sau nu exercitiile de atingere te vor ajuta sa ajungi la o stare minunata de relaxare, te vor face sa te simti confortabil si iti vor imbunatati considerabil corpul fizic si mentalul.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod