Teama de a iubi

Se spune ca in dragoste, frica nu isi are locul. Si totusi...

"Niciodata nu mi-am dorit sa fiu singura, pentru ca urasc singuratatea si ma sperie gandul ca as putea ramane vreodata fara prieteni sau fara un El. Poate ca fericirea mea sta in mainile unui barbat, dar asta nu ma supara deloc. Atat timp cat el nu profita de asta, bineinteles...

Nu mi-a fost niciodata frica sa ma implic emotional intr-o relatie, chiar daca suferinta pe care am simtit-o mai tarziu poate m-a daramat. Nu stiu de unde a venit, dar de fiecare data am gasit puterea sa ma ridic si sa iubesc din nou, poate cu mai multa patima.



Am gandit mereu ca neincrederea in tine te poate face sa-ti fie frica sa iubesti, iar daca vrei sa iubesti si sa fii iubita, iti doresti cu ardoare sa simti iubirea, trebuie sa schimbi felul de a gandi. Nu mai analiza asa de mult situatia si incearca sa traiesti momentele, sa le simti"
, imi spune Ada si cred ca are mare dreptate.

Nu am gandit nicioadata ca iubirea ar putea afecta intr-un mod negativ libertatea, cariera, felul de a fi, in definitiv - toata viata mea. Din contra, dragostea, o viata personala implinita ar aduce un plus, o motivatie in viata mea.
Am intalnit multe persoane pentru care viata personala balanseaza in mod pozitiv cariera, ajutand-o chiar. De aceea, teama de a iubi nu isi are locul, dorinta de a iubi fiind mai presus.

Dar exista si cazuri in care teama pune stapanire pe sentimente... Cum este si situatia in care se afla Ada. Chiar daca ea nu are nicio urma de teama in a se implica intr-o relatie, barbatul din viata ei are: "Eu stiu ce simt, insa el este cel care simte o frica, o frica de a iubi, de a se implica. Ne intelegem foarte bine, comunicam excelent, ne simtim bine impreuna si totusi exista o frica, o incertitudine.
Pentru mine, instabilitatea emotionala este o 'moarte inceata', care ma macina usor, usor, pana la epuizare. Imi doresc din tot sufletul sa fim impreuna si ca el sa scape de frica asta"
, marturiseste Ada.

Unii barbati se panicheaza cand aud cuvintele 'relatie', 'iubire' sau 'implicare'. Poate pentru ca aceste cuvinte sunt "sinonime" cu privarea de libertate.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 30 Nov 2009, 02:09
    despre asta

    Cum se poate vindeca asta pana la urma? Cum iti poti da seama ca nu esti doar folosit? Cum poti reinvia increderea,iubirea cand pt. tine lumea e un loc in care salasluieste raul,cand doar banii au puterea cand toti se folosesc de serviciile tale fara recunostinta,si toti cauta intotdeauna sa obtina cva?

    1
    0

  • marimaxinese pe 27 Oct 2009, 10:10
    nu iubeste indeajuns

    sunt flori din mangalia si eu cred ca nu exista teama de a incepe o viata noua alaturi de cineva. cred ca nu iubeste atit de mult incit sa traiasca o viata linga acea persoana. atunci cind iubesti nu ai nici-o teama.

    0
    0

  • july pe 22 Iul 2009, 21:45
    frica barbatilor de iubire

    Frica barbatilor de iubire este o boala: o fobie ca oricare alta (claustrofobie, etc) si se trateaza in acelasi mod. Una din caracteristicile acestor barbati este faptul ca cu cit se simt mai iubiti, cu atit le este mai frica de iubire.Primul pas spre vindecare il constitie recunoasterea de catre ei insisi ca au o problema psihologica, urmata de o psihoterapie. Explicatii foarte interesante despre barbatii carora le este frica de iubire se gasesc intr-o carte scrisa de doi psihologi :Steven Carter & Julia Sokol si care se intituleaza (am tradus titlul din franceza) ''Acesti barbati carora le este frica sa iubeasca''. Eu am citit cartea in strainatate, nu stiu daca a fost tradusa si in limba romana, dar presupun ca va aparea in curind daca inca nu exista. Pentru femeile care accepta timp indelungat o astfel de relatie care le face nefericite, exista o alta carte care le exolica de ce au acesta putere ''anormala'', (idem traducerea din franceza) ,, Aceste femei care iubesc prea mult'' de Robin Norwood. Subiectele sint foarte vaste si mult mai complexe decit par la prima vedere.

    0
    0

  • Ana pe 3 Iul 2009, 18:03
    Un singur sfat

    Mai invata gramatica. Ai la greseli in comentariul ala de-mi este mie rusine.

    0
    2

  • elena pe 1 Iul 2009, 21:42
    pt deea

    Nu stiu cat te va ajuta parerea mea pt ca si eu am trait o experienta similara , dar macar acum lasa timpul sa rezolve totul. Incearca sa nu mai cedezi de fiecare data de cate ori te cauta ......pur si simplu nu-i raspunde la telefon, fii un pic mai orgolioasa.....incearca sa iesi cu alti baieti macar sa vezi daca si cu altii te poti simti la fel de bine ca si cu el. Oricum daca va impacati, nimic nu va mai fi ca la inceput, cel putin ,asa este la mine....faptul ca m-a tradat si ca mi-am pierdut increderea in el.....m-a schimbat si vad ca nici el nu mai este cel de la inceput....ai rabdare ....trimpul le rezolva pe toate...

    0
    0

  • ana pe 1 Iul 2009, 16:18
    pt deea

    Deea de multe ori parerea celor din exterior este mult mai obiectiva pentru ca tu vezi totul subiectiv, il iubesti si asta te face sa nu vezi clar lucrurile. 7 ani sunt 7 ani care poate au fost cu multa iubire si ati fost fericiti poate a fost si multa suferinta insa o viata e o viata inainte sa te legi de maini si sa te bagi din nou intr-o relatie in care s-ar putea sa suferi mai mult incearca sa te uiti din exterior la tot si da importanta parerii celor din jur, dar acelor care chiar te iubesc si tin la tine.

    0
    0

  • deea pe 30 Iun 2009, 22:35
    despre asta

    eu am fost cu un baiat 7 ani neam despartit pt el vroia libertate sa mutat in alt oras din cauza lucrului eu il stresam tot timpul ca vreau sa ne mutam iar el imi zicea ca nu este pregatit a fost prima iubire....dupa ce neam despartit eu am fost cu alcineva iar el la fel ..dar nu a mers cu acel baiat si nici el nu a gasit persoana potrivita de care sa se indragosteasaca eu nu lam uitat au mai ramas sentimemte si la el la fel dar lui ii este cam frica sa se implice prea mult nu stiu de ce ....parinti mei nu sunt de acort cu el pt ca ma inselat si stiu ca am suferit dar de fiecare data cand ziceam ca nu mai este nimic si ca il uit nu sa putut pt ca ma suna si sfarseam prin a ma intalni cu el ...ma simt foarte bn cu el ma simt protejata dar nu stiu toata lumea ii inpotriva noastra il mai iubesc pt ca au fost 7 ani ....voi ce ziceti sa faca sa lupt in continuare sa il scap de frica asta sau mai bn ne vedem fiecare de viata lui chiar daca o sa fie greu...dati un sfat va rog sunt disperata va poop

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod