Cuplu trist

Te-a înșelat! Află ce opțiuni ai!

Infidelitatea partenerului îți poate da viața peste cap. Te confrunți cu un val imens de emoții negative care te consumă tot mai mult pe zi ce trece
Atunci când descoperi că iubitul tău are o aventură, întreaga ta existență este dată peste cap. De ce are înșelatul un efect atât de puternic aspura noastră? 

Partenerul de viață, persoana alături de care îți petreci fiecare zi, la bine și la greu, împreună cu care împărtășești atâtea experiențe, este cu siguranță și omul în care îți pui toată încrederea. De aceea, momentul în care descoperi că toată această încredere imensă pe care ți-ai pus-o în cel de lângă tine a fost trădată, te simți complet bulversată.
Un amestec de furie, tristețe și dezamăgire pune stăpânire pe tine astfel încât nici nu știi cum să reacționezi. Dar iată ce opțiuni ai, în cazul în care ai aflat că te-a înșelat:

Îl ierți, dacă simți că merită a doua șansă

În cazul relațiilor de lungă durată, când partenerii au petrecut mulți ani împreună, infidelitatea poate cădea ca un trăznet asupra celui înșelat. Nu înseamnă că doar el este cel care suferă. O astfel de situație zguduie relația din temelii și îi afectează pe amândoi, atât pe cel înșelat, cât și pe cel infidel.
În aceste cazuri, când partenerii își construiesc viața împreună de mulți ani, destrămarea relației nu pare la fel de simplă precum în cazul cuplurilor aflate la început de drum. Dacă ești într-o astfel de situație și simți că nu poți renunța brusc la totul, atunci merită să îi dai o șansă iubitului tău și să încercați să o luați de la capăt. Dar iertarea și mai ales recăpătarea încrederii în cel care te-a trădat este un proces dificil, care poate dura foarte mult timp și care are nevoie de implicare din partea ambilor parteneri. 

Nu îi dai o nouă șansă dacă își caută scuze

Oricât de mult ți-ai dori să treci peste faptul că te-a înșelat, nu o poți face fără susținerea lui. Iubitul tău trebuie să-ți arate și să-ți demonstreze că regretă ceea ce s-a întâmplat și că este dispus să facă tot ce îi stă în putință pentru a-ți redobândi încrederea.
Dar dacă nu pare dispus să recunoască faptul că a greșit și că a cauzat foarte multă suferință, atunci este cazul să renunți și să iei viața de la capăt, fără el. Lipsa regretelor este un mare semnal de alarmă, care îți va arăta că cel de lângă tine nu te respectă, că nu îi pasă ce simți și, mai ales, că nu mai poți avea niciodată încredere în el. De asemenea, dacă încearcă să minimalizeze ceea ce s-a întâmplat, găsind tot felul de scuze, este clar nu este conștient de suferința pe care ți-a provocat-o sau că sentimentele tale îi sunt indiferente.
 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mara pe 3 Iun 2016, 14:01
    Te-a înșelat! Află ce opțiuni ai!

    dupa 24 ani de relatie am ajuns sa nu-mi piese daca partenerul o face sau nu cu altcineva. Problema este ca nu mai simt nimic senzual pt.el. Cred ca daca mi-as gasi pe cineva as faceo si eu. Odata ce pasiune nu mai e ce-i de facut? Sa te desparti?Sau sa accepti cate o prospatura din cand in cand.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod