Poveste adevărată: "Soțul meu îmi cere voie să mă înșele, pe motiv că așa sunt bărbații"

Suntem căsătoriți de cinci ani și el deja s-a săturat de mine. De fapt nu a spus-o cu cuvintele astea, ci mai pe ocolite. Cum că deja în cinci ani am cam încercat tot ce se putea în materie de sex și că și el, ca orice bărbat, simte nevoia de prospături.
Dar nu vrea să mă piardă nici pe mine. De fapt nu vrea să divorțăm, ci doar să fiu de acord ca el să se mai ducă din când în când cu altele. Mi s-a urcat sângele în cap când mi-a spus prima dată.

Vă spun sincer că nu am știut cum să reacționez la o astfel de solicitare. Relația noastră e destul de bună. Ca orice căsnicie, cu suișuri și coborâșuri, comunicăm, ne iubim, ne lipsește un copil, dar până acum n-a fost să fie, așa că trăim ca orice cuplu obișnuit.

El are ceva mai mult timp decât mine, pentru că e profesor, și are un program mai lejer. Așa că uneori înclin să cred că se plictisește, și vine cu tot felul de idei ciudate.
Dar asta le-a întrecut pe toate. De când mi-a spus asta am un ghem în stomac care mă roade și nu mă mai lasă să trăiesc. Nu mai pot să mănânc, să dorm, mă tot gândesc că vom ajunge să divorțăm, deși el mă asigură că nu vom ajunge acolo, că mă iubește și vom îmbătrâni împreună.


Așa sunt bărbații, așa mi-a spus și mama, și chiar soacra. Amândouă sunt căsătorite de mai mulți ani decât vârsta noastră, și spun că așa trebuie să închidă femeia ochii în căsnicie. Dar eu nu cred că vreau să închid ochii. Mi se pare degradant. Mai ales că știu. Poate dacă n-aș fi știut ar fi fost altfel, pentru că ce nu știi nu te afectează, dar el întotdeauna a preferat să pună lucrurile pe masă.
Și m-a împovărat pe mine cu ceva ce nu pot să decid.

Ce fac acum, îi spun că sunt de acord, și voi sta tot timpul cu gândul că atunci când nu e acasă sau când nu sunt eu acasă, el e cu vreuna? În patul nostru? Sau îi spun că nu sunt de acord și el de fapt o va face pe ascuns? Mi se pare că oricum aș da-o zarurile au fost aruncate. Nu mă mai pot gândi la altceva decât la asta. Nu mai pot avea încredere în el, chiar dacă nu o va face, îl voi bănui la cel mai mic semn. Relația noastră e compromisă.

Partea proastă e că nici eu nu vreau să-l pierd, pentru că evident că-l iubesc, dacă mă consum atâta din cauza asta.
Adică nu e vorba de orgoliu aici, ci de viața mea, pe care mi-o închipuiam altfel. Dacă eu pot să-i fiu fidelă, deși nu e ca și când aș fi murit și nu mai admir și alți bărbați, el de ce nu se poate limita la o singură femeie?

Chiar nu știu ce să fac mai departe. De vreo lună de zile de când am avut discuția asta viața mea e un calvar. Iar el așteaptă un răspuns, pentru că mi-a promis că nu va face nimic până când nu sunt eu de acord ...

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.
Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lena pe 28 Mar 2016, 10:06
    A great spell caster of my life

    Mi-am pierdut soțul meu o dată și nu am putut permite să-l pierd din nou. Aș fi putut fi o mamă a eșuat, dacă nu a consultat Dr. IREDIA.  terapeutul meu ma sfătuit să încerc spiritual înseamnă pe soțul meu și ea a recomandat Dr. IREDIA prin drirediaherbalhome@gmail.com pentru că știe număr bun de oameni pe care le-a ajutat.  Cazul meu a fost atât de teribil că soțul meu mă amenință mereu să nu mă implic în oricare dintre afacerile sale secrete, el păstrează o mulțime de secrete și nu am putut fi sinceri unul cu altul, după trei ani de căsnicie. Mi-am amintit uneori anul trecut că a dispărut timp de trei luni și a apărut ziua în care am dat naștere fiului nostru. Am deasupra capului lui conversație recent că el vrea să se mute definitiv într-o țară nu sunt familiarizați cu. Cel mai rău este că el nu a menționat acest lucru pentru mine înainte de a început să se comporte oboseau și vorbind despre divorț. El a spus că el a regretat însoară pentru că am păstra blocarea căile lui și a promis să divorțeze de căsătorie înainte să dispară să se întâlnească noul său iubit. Atunci am strigat și a luat cazul doctorului IREDIA ca regia de terapeutul meu. Cauza reală a acțiunilor sale a fost descoperit de DR IREDIA, că soțul meu a fost prins de o femeie pe care a cunoscut pe Internet, care folosește duh rău să-l controleze. Am fost fericit când am auzit acest lucru pentru că am suspectat că prea. Pentru a tăia scurt povestea mea; Am oferit bani pentru elementele necesare pentru a exprimate vraja. După ce și-a terminat de turnare vraja, în a doua zi, ei amândoi s-au certat și a bătut iubita lui, iar el sa întors acasă mă imploră să-l ierte că ochii lui sunt șterse acum că el nu va face nimic ce va face rău lui familie din nou și promite să fie un tată grijuliu și niciodată să trișeze pe mine din nou. Sunt atât de fericit că eu nu-l pierde la fata si toate apreciere merge la Dr. IREDIA pentru marea lui lucrare. Eu va sfătui, de asemenea, să contactați Dr. IREDIA pentru orice tip de provocări în căsnicia ta, el va fi raspunsul la problemele tale. Contactați-l acum cu acest e-mail ..... drirediaherbalhome@gmail.com pentru căsnicia ta nu va rămâne același.

    0
    0

  • TITI pe 25 Oct 2013, 18:02
    NU E INCA NIMIC PIERDUT

    BUNA.CREDE-MA CA SUNT BARBAT SI STIU CAM CUM GANDESC BARBATII IN SUBCONSTIENT.EL NU ARE NEVOIE DE ALTA FEMEIE,DOAR ASA CREDE DAR IN REALITATE ARE NEVOIE DE RELATIE INTIMA DE CALITATE.AICI INTERVINE DECIZIA TA SI CRED CA E MAI USOR SA OFERI CALITATE SOTULUI DECAT SA STAI CU TEAMA IN SAN.TREBUIE CU DESAVARSIRE SA SCAPI DE ORICE FORMA DE INHIBITIE SI EL LA FEL DAR TREBUIE SA VORBITI DESCHIS,SINCER SI FARA A LASA LOC DE SUBINTELESURI.AICI E O MICA PROBLEMA PT CA MAI ALES TU CA FEMEIE SA FI SIGURA CA IL IUBESTI PT CA BARBATUL E TOT TIMPUL CONFUZ SI DE ACEEA NU ARE CURAJ SA-TI SPUNA CLAR CE ISI DORESTE.ASA CA DRAGA MEA FOLOSESTE-TI ORICE FORMA DE FANTEZIE,SURPRIZE FACUTE FARA A TE JENA DE EL IAR DUPA ACEEA IN SOCIETATE POARTATE CAT DE MULT POTI DE DECENT,AI GRIJA CA EL SA OBSERVE LUCRUL ASTA SI MAI ALES NU RASPUNDE LA GLUME FACUTE DE PRIETENI,CUNOSTIINTE.IN PRINCIPIU ARATAI CATA DORINTA SI CATA NEVOIE AI DE EL.FAL SA SE SIMTA FOARTE IMPORTANT PENTRU TINE.EL DE FAPT ASTA ISI DORESTE DAR TI-A ZIS IN FELUL LUI.POATE E O FIRE MAI OBRAZNICA SI NU-SI DA SEAMA CAT DE MULT RANESTE.VA DORESC TOT BINELE DIN LUME.

    1
    3

  • miki pe 21 Aug 2013, 09:45
    ceea ce nu stii nu te afecteaza

    Lucrurile sunt cam complicate.Aici depinde foarte mult ceea ce iti doresti tu.Si din ce vad nu te impaci cu ideea lui.(e si normal).Ai zic ca ceea ce nu stii nu te afecteaza,dar poate daca te insela si nu ti ar fi zis intr o zi tot ai fi aflat...si ar fi fost mai rau.El ti a zis direct,chiar daca nu e cel mai frumos mod de a spune asa ceva,dar sincer nu e nici de condamnat.Din punctul meu de vedere nu te iubeste la fel de mult cum il iubesti tu ..Intr-o relatie faci compromisuri,dar totul are o limita.Eu una nu cred ca tu vei putea trai cu sentimentul ca e cu alta femeie.Niciuna din noi nu ar putea.Tu decizi.

    4
    1

  • 38camelia pe 13 Aug 2013, 15:32
    sotul meu imi cere vie sa ma insele

    Cred ca cel mai sanatos ar fi , pt. inceput sa ceri sfatul unui psiholog, in astfel de situati este singurul in masura sa te lumineze El ar putea sa iti redea increderea in tine, nu conteaza ca el e sotul si asa sunt barbati .TU NU ESTI MAI PUTIN PERSOANA. Asa poti veni si tu cu o sugestie.......sa va inselati reciproc, ca doar TU ESTI FEMEIE, SI EL E BARBAT SI ASA SUNT ....BARBATI NU? si sa vedeti ce iese pana la urma. Sincer cere ajutorul unui profesionist.Nu cred ca mama soacra poate veghea pt. interesele tale, pt. ea tot ce face el e bine.

    4
    1

  • Ilenusha82 pe 11 Aug 2013, 13:40
    ...

    Sau puteti incerca swing-ul asa cum a mai zis cineva intr-un comentariu...vorbeste cu el despre asta ,daca nu vrea inseamna ca e egoist ...o zi buna iti doresc ,pupici !!!

    2
    2

  • Ilenusha82 pe 11 Aug 2013, 13:36
    Buna

    Pune-i si tu lui aceeasi intrebare ,intreba-l daca te lasa sa te intalnesti cu alt barbat ,nu zic ca trebuie sa faci asta ,intreaba-l doar ca sa-i vezi reactia ...ii zici scurt ...da draga ,te las du-te dar ma duc si eu si daca zice ca tu nu ai voie ca esti femeie si el are ca e barbat da-i papucii ,oricum e cazul sa-i dai papucii ...asa cum barbatii isi doresc ceva noi si femeile isi doresc pentru ca toti suntem oameni si avem curiozitati ...in momentul cand ne casatorim trebuie sa fim fideli unul altuia dar daca ne-am saturat unul de altum punem punct si gata ...gandeste-te bine ce faci ,eu zic ca barbatul de langa tine nu te merita si nu te apreciaza ,deci nu merita sa-l iubesti...

    5
    1

  • dorina58 pe 9 Aug 2013, 22:51
    renunta acum cand nu este prea tarziu

    Te sfatuiesc sa ai o discutie foarte serioasa ,fara nervi si isterie cu sotul tau, pastandu-ti calmul vei putea sa-l vezi cu adevarat asa cum este, daca iti va face promisiuni ca a fost o greseala, si simti tu ca este sincer mai dai o sansa, daca nu vine din interiorul tau convingerea ca este sincer, dai un ultimatum, daca familia ta si a lui poate sa faca o mediere intre voi, convoaca o reuniune de familie cu acest subiect., iar daca nici aceste incercari nu dau rezultate care sa duca casnicia voastra mai departe, renunta, pentru a altfel vei ajunge poate la 20-25 de ani de casnicie falsa , la o varsta cand nu mai poti sa-ti refaci viata , si poate tarand cu tine si nise copii care nu inteleg ce se intimpla, de ce parinti lor nu sunt inmpreuna, sau de ce mama este cu ochii in lacrimi permanet. Eu traiesc o astfel de drama, cind dupa 23 de ani de casnicie in care eu am fost cea care a tras la caruta , menajandu-l de tot si creandu-i posibilitatea de a se dezvolta din toate punctele de vedere, findu-i si mama si menajera, si femeie si sponsor si tot, a considerat ca nu este cine stie ce si nu ar fi nici o problema sa duca si o viata de Casanova cu duduile disperate de pe retelele de socializare, care ar face orice sa aiba un barbat, iar barbatii casatoriti sunt foarte atractivi. Am avut o incredere oarba in el, l-am iubit si pot spune ca il iubesc inca, este tatal copillui meu. A ramas ff surpins de reactia pe care am avut-o cand am aflat de aventurile lui, cu totul si cu totul intimplator, mai intai de pe chatul lasat logat,apoi din apelurile telefonice cu anumite numere care depaseau lunar cu mult numarul si durata convorbirilor cu mine. Raspunsul lui la intebarea ce la determinat a fost ca din curiozitate si apoi a devenit dependent de chat si intilniri. Acum suntem intr-o perioada de tatonari, in care el sustine ca s-a cumintit eu il controlez atat cat mai pot, dar asta nu este viata, mai ales ca suntem oameni trecuti de 50 de ani, cu un copil destul de mare, care este total bulversat de admosfera din casa . Sfatul meu e sa nu ajungi in situatia in care nu mai poti face ceva ptr tine cum sunt eu, esti tinara , in mod sigur si frumoasa, iar el nu te mertia deloc. Mama ta si soacra ta au trait si alte timpuri atunci era rusinos sa divortezi da rau la dosar si te blamau toti dar acum ... Ti dores ca poti sa transezi problema cu intelepciune si calm. Bafta.

    2
    0

  • mihaela pe 4 Aug 2013, 18:56
    Poveste adevarata:" Sotul meu imi cere voie sa ma insele..."

    Eu am patit-o mai rau, dupa 9 ani de casnicie si cu doi copii minori.Si sa stii ca atunci cand am aflat ca sotul meu ma inseala nu am stat pe ganduri , i-am zis ca nu-l ma vreau. Am divortat si mi-am refacut viata, chiar daca el credea ca daca am doi copii nu mai am nici o sansa. Daca il iertam, cu siguranta ca el continua sa ma insele iar eu cred ca m-as fi imbolnavt pana la urma. Si eu sunt o familista convinsa, nu mi-am nselat sotul niciodata dar nici nu doresc ca cineva sa-si bata joc de viata mea si sentimentele mele. Cred ca un barba care are asta in sange, nu-i va trece decat daca...este un credincios adevarat si are frica cu adevarat de Dumnezeu. Acum sunt fericita si am langa mine un barbat adevarat, care nu numai ca ma iubeste pe mine, dar ii iubeste si pe copii mei.Iti e greu la inceput dar meriti mai mult.Roaga-te lui Dumnezeu, El iti poate da puterea sa treci peste tot. Nu trebuie sa divortezi, dar gandeste-te la viata ta, sotul tau trebuie sa inteleaga ca o casnicie nu e o joaca si daca doreste sa hoinareasca inca nu trebuia sa se casatoreasca.Capul sus si spune-i totul pe fata. Nu cred in amenintari de felul: poti sa iesi dar ies si eu cu alti barbati. Te cunoaste prea bine si stie ca nu ai face asa ceva. Iar atat timp cand in zilele noastre sexul cu altele este absolut " normal" nu cred ca l-ar opri un astfel de comentariu.Iti doresc sa fii inteleapta si sa te gandesti la tine si viata ta inainte de toate. Te pup. Miha.

    5
    1

  • Elena pe 27 Iul 2013, 17:12
    ce te faci cand te inseala si nu recunoaste?

    barbatii astia care au timp mult liber sunt de nestavilit in ceea ce priveste cautarea pe net, pe fb, a femeilor disponibile. culmea e ca multe chiar sunt disponibile si arata asta, nu se dau in laturi de la a avea o relatie clandestina cu cate un fraier de-asta ce se plictiseste acasa si cauta initial relatii virtuale, apoi se arunca in aventuri cu cate o panarama ce se bucura ca e bagata in seama. E cumplit sa stii asta si sa nu poti face mai nimic. E greu sa o iei mereu de la capat, mai bine singura. E mai greu cand sunt in ecuatie si copii minori ce au nevoie de ambii parinti, atunci te vezi nevoita sa alegi sa traiesti in aceasta minciuna. Doare cand vezi cand tagaduieste ca ar avea vreo aventura, desi tu ai dovada clara ca o alta femeie a fost chiar in patul vostru conjugal, cand tu ai fost plecata in delegatie, iar copiii la bunici... Barbatii sunt facuti poligami, rar gasesti unul care sa fie doar al unei femei. Pacat! Sfat: fugi mancand pamantul, oricat l-ai iubi! Cine iti garanteaza ca nu te-a inselat deja, avand timp berechet pt amantlacuri, iar tu esti prea ocupata cu cariera. Daca nu a aparut un copil in primii 5 ani, e clar ca nu sunteti meniti sa fiti impreuna, un barbat responsabil isi doreste copil cu femeia iubita in maxim primii 3 ani, dupa aceea nu mai conteaza si cauta ocupatii extraconjugale...

    6
    6

  • roxana pe 26 Iul 2013, 19:21
    Greu de rezolvat, dar nu imposibil

    Acum esti tulburata si probabil ca orice citesti aici crezi ca nu e potrivit. Din pacate, nu e deloc ok ce face sotul tau, mai ales ca sunt doar 5 ani si nici nu aveti copii , adica nu au existat unele perioade mai delicate intre voi. Crede-ma , oricat ai analiza cele spuse de el..este INADMISIBIL . E un nesimtit si un egoist , scuza-ma te rog , si nu te respecta . Aici nu e vorba de curaj , aici e vorba ca si-a pemis sa iti spuna asa ceva . ca si celelate femei ti-as spune si eu sa il lasi si sa-ti vezi de viata ta . Dar , il iubesti si ai spus ca il vrei in continuare . Si atunci...trebuie actionat in sensul asta . Capul sus , sterge-ti lacrimile..!! In primul rand , nu-i mai arata ca suferi . Vorbeste-i ca si cum nu ti-a spus nimic , nu cauta cearta ,dar un pic mai rezervata . Du-te la coafor, fa-ti o culoare , o tunsoare frumoasa , fii atenta cum te imbraci , fardeaza-te...VALORIZEAZA-TE. Mai mult , in intimitate , nu te mai arata multumita , nu fii pasionala , dar nu asa , demonstrativ, ci doar cat sa aiba banuieli , nu-i spui "nu am avut orgasm" , adica sa nu mai fie atat de sigur pe el . oricum vrea sa te insele , ce ai de pierdut ?? Si , in legatura cu " cererea " lui , chiar daca-ti vine sa-ti musti buzele , spune-i ca e posibil sa fie o idee buna . Chiar pentru amandoi , dar sa nu intinzi coarda pe subiect . Cel mult , poti sa-i spui ca si tu ai vazut niste barbati care aratau f. bine . Si desigur , poti sa-i spui ca ai o rugaminte la el , si anume sa se duca unde doreste , motel , etc, dar nu acasa. Sa nu amestecati lucrurile . Stiu , citesti si nu-ti vine sa crezi , dar...sa crezi ca va da rezultate . Este prea sigur pe tine, si asa cum au spus si celelalte, se plictiseste, are prea mult timp. Barbatilor le place sa aibe ceea ce obtin mai greu . Nu te mai doreste , nu te mai vede , nu mai e constient de calitatile tale si are impresia ca ii apartii, ca esti la dispozitie . Fata de cele scrise mai sus, cum sa-ti schimbi comportamentul si atitudinea fata de el , mai adaug si responsabilizarea cu treburile de zi cu zi...roaga-l sa te ajute, da, sa-l rogi , ca sa-i fie greu sa te refuze , cu diverse lucruri, nu mai face totul pentru el , poate ca asa va observa si cate faceai tu pt. el si casa . Si , incearca sa-ti faci uneori program. Cand stii ca el e acasa , suna-l ca intarzii..chiar daca stai la doua strazi de casa, in masina si fumezi . Este greu sa faci aceste lucruri, tu esti o femeie cumsecade , si crezi in casnicie , dar...el iti declara razboi..deci trebuie sa lupti , si fiecare cu armele lui . Tu..cu mintea :)...Incearca asa , crede-ma, daca ai rabdare , ca nu se intampla in doua luni..va dura ceva timp. , dar doar asa va intelege ce simte cu adevarat pentru tine si isi va da seama ca a gresit . Doar cu discutii de bun simt - care bun simt ?? doar a dovedit ca nu are - nu e suficient . Aduna-ti puterile, vointa - POTI- si incearca sa salvezi relatia. Macar sa stii ca ai incercat . Dar fii atenta , totusi , sotul tau nu pare de incredere, ai grija . Succes !!

    13
    4

  • aa pe 26 Iul 2013, 11:53
    propunere

    Propune-i acelasi lucru si tu lui...sa-i vezi reactia? si lasa-l sa simta pe pielea lui ceea ce tu simti acuma... nu cred k ar fi de acord...atunci de ce sa fii tu? pentru k el e plictisit, sau oare entru k ii faci oate mofturile? offf barbatii astia!

    8
    3

  • silvia pe 25 Iul 2013, 23:13
    bucura-te

    Bucura-te ca ai descoperit cu cine ai de a face acum , cand esti tanara si nu ai copii. Constientizeaza ce nevoi ai tu de la un barbat, nu te lamenta si ia o hotarare cu capul, nu cu inima. Amanarile nu sunt bune la nimic decat iti blocheaza ani din viata, ani pierduti pe care ii vei regreta. Eu zic ca ce nu te doboara te face mai puternica. Astfel, vei fi pregatita ca dupa ce te vei elibera sa iubesti un om care sa te iubeasca si el cu adevatat. Nu face ca mine, care am hotarat sa divortez acum , dupa 23 ani de casnicie, cu toate ca trebuia sa o fac acum 10 ani. Timpul e valoros.Nu il pierde. Inca ceva, nu suntem animale, sa ne supunem instinctelor, suntem fiinte rationale, dotate cu vointa, ratiune, constiinta . Se spune ca iubirea este" puterea unui barbat de a se multumi cu o singura femeie" Fii puternica si fa ce e mai bine pentru tine, Silvia

    10
    3

  • clau pe 25 Iul 2013, 05:06
    fetele bune patesc numai lucruri rele

    presupun ca tu esti singura care se ocupa de menajul casei.......schimba foaia,pune-l pe el sa faca tot (si nu doar sa te ajute).........te asigur ca nu vei mai auzii tampenii de genul de la el.......si nici nu te va insela pe ascuns ........vb din experienta.citeste cartile scrise de sherry argov ,vei intelege multe.

    8
    3

  • Relatäri din presa de speciali pe 24 Iul 2013, 18:39
    Se pare cä gelozia femeilor nu schimbä rostul naturii

    Dacă observaţi că partenerul dumneavoastră îşi îndreaptă ochii spre o femeie atrăgătoare atunci când aceasta trece pe lângă el, nu îl învinovăţiţi: cel mai recent studiu afirmă că acest lucru se datorează evoluţiei. O nouă cercetare arată că în timp ce femeile sunt atrase de feţele masculine ce sunt cunoscute, bărbaţii tind să considere mai atrăgătoare feţele pe care nu le-au mai văzut niciodată. Psihologii au obţinut aceste rezultate în urma unui studiu în care bărbaţilor şi femeilor le-au fost arătate zeci de poze conţinând numeroase feţe. Rezultatele au fost surprinzătoare: cu cât femeile vedeau mai multe poze ce înfăţişau acelaşi bărbat, cu atât erau mai atrase de el. În schimb, bărbaţii ce au luat parte la studiu considerau mai puţin atrăgătoare femeile pe care le vedeau a doua oară înfăţişate în poze. Cercetătorii cred că un posibil motiv ar putea fi faptul că bărbaţii au evoluat să-şi maximizeze sucessul reproductiv prin împerecherea cu un număr cât mai mare de partenere. Studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Stirling şi de la Universitatea Glasgow oferă noi indicii despre modul în care sexele percep familiaritatea facială. Cercetarea a fost realizată pe 83 de femei şi 65 de bărbaţi şi a constat în două etape. În prima etapă, participanţilor la studiu le erau arătate mai multe imagini pe care trebuiau să le ofere o notă din punct de vedere al gradului de atracţie de la 1 la 7. Apoi, participanţilor le-au fost prezentate din nou aceleaşi imagini, dar alături de o altă imagine pe care nu o mai văzuseră pentru a îi distrage. Rezultatele cercetării publicate în Archives of Sexual Behaviour arată că femeile considerau bărbaţii mai atrăgători atunci când îi vedeau a doua oară pentru că se familiarizaseră cu chipul lor. În schimb, deşi bărbaţii ofereau la rândul lor note mai mari imaginilor ce înfăţişau bărbaţi în timpul celei de-a doua runde, femeile obţineau note mai mici atunci când în timpul celei de-a doua runde imaginea lor era însoţită de imagine altei femei. În cea de-a doua etapă, voluntarilor le erau arătate imagini ce conţineau chipul unor persoane şi erau rugaţi să le evalueze în funcţie de gradul de încredere şi de atracţie. Atunci când experimentul a fost repetat pentru a vedea cum s-au modificat rezultatele, femeile tindeau să ofere note mai mari feţelor familiare de bărbaţi atât în ceea ce priveşte încrederea, cât şi în privinţa gradului de atracţie. În schimb, bărbaţii au redus notele referitoare la gradul de atracţie atunci când vedeau imaginile pentru a doua oară. Cercetătorii afirmă că rezultatele ar putea fi parţial explicate de aşa-numitul „efect Coolidge”, ce descrie faptul că bărbaţii sunt mai atraşi de ideea unui partener sexual nou decât de femei. Efectul a fost denumit „Coolidge” în onoarea unei anecdote în care protagonist este cel de-al 30-lea preşedinte american, Calvin Coolidge. În timpul unei vizite la o fermă, un fermier i-a explicat soţiei preşedintelui că există un singur cocoş şi mai multe găini deoarece cocoşul se împerechează de mai multe ori pe zi. Legenda spune că soţia preşedintelui a reacţionat astfel: „Spuneţi-i acest lucru şi domnului Coolidge”. Când preşedintele a întrebat dacă cocoşul se împerechează cu aceeaşi găină de fiecare dată şi i s-a răspuns că nu, el ar fi reacţionat astfel: „Spuneţi-i acest lucru şi doamnei Coolidge”: Anthony Little, coordonatorul acestui studiu, sintetizează rezultatele cercetării: „Bărbaţii au considerat că feţele feminine pe care le văzuseră deja erau mai puţin atrăgătoare. Există această tendinţă a bărbaţilor de a încerca să aibă un număr cât mai mare de partenere, pentru că astfel îşi pot spori în mod semnificativ succesul reproductiv”. Psihologul Jane McCartney crede că faptul că bărbaţii sunt programaţi să facă sex cu mai multe partenere se datorează evoluţiei. „Bărbaţii sunt orientaţi spre a se reproduce cât mai mult cu putinţă, iar unii chiar aplică această tendinţă. Dar, dacă este să privim din punct de vedere practic, nu prea este logic să faci mulţi copii cu multe femei diferite”, a concluzionat specialista.

    0
    4

  • diana pe 24 Iul 2013, 14:12
    plictiseala in relatzie?

    Barbatzii au energie dubla sau chiar tripla fatza de femei...mai sunt si profesori,e clar dc are timp sa se gandeasca la tot felul de prostii,are o vara libera,program lejer in timpul anului....da-i mereu de lucru,sa fie mereu ocupat,ca slava Domnului are din belshug! spune-i sa te ashtepte dupa program cand termini tu serviciul,sa se ocupe de diverse treburi cat esti tu ocupata... si vb cuiva...spune-i ca esti de acord daca si el e de acord ca tu sa umbli cu altzi barbatzi :))) pun pariu ca nu o sa-i convina! la genul asta de barbatzei le place ca numai lor sa le fie permisa curvareala,femeile sa fie cumintzi si sa ii ashtepte acasa :))

    6
    3

  • alexandra pe 23 Iul 2013, 15:47
    prostii

    de cat cinism si degradare da dovada societatea de acum. Incredibil cum pot fi unii oameni... Chiar sa ajungem sa ducem atat de departe lucrurile...

    2
    2

  • Wisteri pe 23 Iul 2013, 10:15
    nu merita sa suferi

    Din pacate, cred ca e inceputul sfarsitului, pentru casnicia voastra. Orice vei hotara sa-i raspunzi va duce inevitabil spre asta. Sfatul meu e sa te reorientezi, sunt destui barbati si s-ar putea sa constati cu uimire , ca sunt si unii mai buni. Desigur, trebuie sa fii f. precauta la nemernici. Si mai e o chestie...cand o sa vada ca nu mai este centrul universului tau, gelozia ar putea sa-l faca sa te vada intr-o lumina noua, mai favorabila.

    5
    2

  • nouatigaraelectronica pe 22 Iul 2013, 14:24
    Rezolvare

    Spune-i ca te-ai gandit si ca esti de acord cu conditia sa poti sa mergi si tu la alti barbati. si incearca sa pari convingatoare si dornica de noi aventuri in asa fel incat sa isi dea seama ca nu e neaparat cea mai buna idee

    11
    1

  • sneakyme pe 22 Iul 2013, 11:50
    Fidelitate

    Eu cred ca sotul tau refuza sa se maturizeze. E profesor si se plictiseste? Sau i s-au aprins calcaiele dupa prospaturile din banca? Cum adica se plictiseste? Ce ar fi ca si tu sa te uiti dupa barbati mai bine facuti, mai ingrijiti, sa flirtezi cu ei, ca esti si tu femeie si te-ai plictisit de acelasi barbat cu care stai 5 ani de zile? Stai cu acasa si ocupa-te de tot, fa mancare si mori de grija relatiei, ca barbatul tau are chef sa copilareasca. E ca atunci cand era holtei, nu? Numai ca in loc de "mama, ma duc in oras sa ma vad cu niste fete, vezi sa faci ceva de mancare, te pup", acuma spune "nevasta, vezi ca ma duc sa babardesc si pe alte, sa fie mancare cand ma intorc si fara intrebari si scene, te pup". Cred ca trebuie sa realizezi ca cersesti iubire, casnicia nu e ca un film pe youtube, cand poti sa pui pauza ca te-ai plictisit si ai chef sa iesi pe afara, reiei firul cand ai chef. Eventual poate iti face si un copil ca sa te tina ocupata cu scutece, sa vezi atunci scuza de aventuri, cand nu vei mai putea onora reprizele de sex ca inainte. Bafta sa deschizi ochii si sa iti refaci viata cu cineva care stie ce e respect pentru persoana iubita.

    18
    3

  • Clara pe 21 Iul 2013, 23:13
    Pt Adrian

    Adrian, atunci cand o sa-l intalnesc pe Fat-Frumos fidel, o sa fiu prea ocupata cu el si prea fericita ca sa imi permit sa-mi pierd timpul pretios cu telefoane date unor persoane care nu inteleg adevaratele valori.

    15
    3

  • Sonia pe 21 Iul 2013, 22:43
    ...

    Oricat de buna ar fi o femeie la pat, barbatul tot se va plictisi de ea. Solutia ideala pentru astfel de cupluri cred ca este swingul.

    1
    10

  • Adrian pe 21 Iul 2013, 20:00
    ...

    Clara cand o sa-l intalnesti pe Fat-Frumos fidel sa ma suni si pe mine ...

    3
    9

  • Adrian pe 21 Iul 2013, 19:55
    ..

    il cred pe sotul ca vrea alta femeie , e chiar monoton si banal sa te culci cu aceeasi femeie ani la rand , nu e normal chiar daca societatea te vrea monogam ..e posibil sa te iubeasca f mult daca ti-a spus asta doar ca vrea sa faca sex cu alte femei , dragostea si sexul sunt lucruri total diferite ..desigur si tu poti face la fel..puteti incerca swingul ..vorbea cineva de respect si alte baliverne de genu , natura nu creat respect si fidelitate , degeaba spui ca esti fidel daca corpul tau vrea altceva, dorinta sotului sau nu e creata de el ci de natura, asa suntem construiti ..nu ai cum sa schimbi asta iar ceea ce nu inteleg femeile ca instinctul sexual la barbatii este de 1000 de ori mai puternic decat ratiunea..daia este im posibil sa fii "fidel" cum zic unele .

    5
    19

  • karlo2020 pe 21 Iul 2013, 19:14
    buna

    te astept sa vb eu sunt costy hai pemes costycostelynho

    0
    9

  • Oana pe 21 Iul 2013, 14:46
    Rasplateste-l cu aceeasi moneda

    Spune-i in felul urmator :Iubitul meu fi linistit ca iti dau voie sa ma inseli,dar de acum in colo sa nu te mai astepti la fidelitate din partea mea!Clar?(iti spun eu ca o sa ii treaca daca pui probleme asa)

    11
    2

  • Clara pe 21 Iul 2013, 11:05
    ...

    Daaa..e de apreciat sinceritatea lui..Say what?? Putin ii pasa daca o pierde..el isi face "datoria" si ii spune, ca sa nu se simta vinovat apoi. E un fel de : Draga, faci cum crezi, sa nu zici ca nu ti-am spus..eu chiar te iubesc, dar vreau sa umblu si cu altele..stii, doar sunt 'barbat'... Mi-e f scarba de genul asta de oameni... cum adica sa fie de acord cu asta? Ce fel de femeie ar inchide ochii si s-ar face ca ploua?...o fi dragostea oarba, dar nici chiar asa. Sunt de acord ca o discutie deschisa ar fi necesara (sa vada si ea ce perle mai scoate acest specimen). Iar daca el ar fi de acord ca ea sa faca acest lucru (cu toate ca sunt sigura ca ei nu ii sta in fire), aia din start nu ar mai fi relatie (o 'relatie deschisa' unde fiecare umbla cu cine vrea in timpul zilei si seara cei doi se intalnesc si se prefac ca e totul roz, poate fi numita oricum, mai putin relatie). Ea are dreptul la o viata normala, de familie, nu sa accepte langa ea un barbat care nu o respecta. Sunt convinsa ca dupa atatia ani nu e usor sa zica 'Stop!'...dar sa continue in felul asta si sa se consume in fiecare zi stiind ca el nu ii e fidel, mi se pare autoflagelare. Nu exista: "el e barbat si trebuie inteles"...da??..si pe noi cine ne mai intelege? Cine vrea o relatie serioasa, adevarata, nu trebuie sa accepte sa stea langa un afemeiat care nu are pic de respect pentru nimic. Meritam sa fim fericite...sincer!

    21
    2

  • Anca pe 21 Iul 2013, 02:40
    Hmmm

    In primul rand este de apreciat sinceritatea lui. Nu oricine are curajul sa spuna verde in fata, asumandu-si riscul de a pierde ceea ce are deja. Dar, poate ca nu il deranjeaza daca va pierde femeia pe care o are alaturi. Sau poate ca e constient ca nevoia de ceva proaspat e trecatoare. Intreaba-l ce va face dupa ce ii vei da voie (ipotetic vorbind), cate femei vor trece prin mainile lui, daca se indragosteste? Ar fi de acord sa faci si tu la fel ca el? Discutati totul din toate punctele de vedere si vedeti unde ajungeti.

    9
    12

  • Clara pe 20 Iul 2013, 23:32
    lasa-l.. de tot

    "Mai bine singur(a) decat intr-o companie proasta"..si nu o spun eu, ci o o vorba de cand lumea si pamantul.. cel putin pe moment, pentru ca apoi poate intra in vigoare o alta vorba: "are balta peste"..;) sunt destui barbati care au multe de oferit si stiu sa respecte o femeie (bine, poate nu f multi, dar exista!) :) Nu inteleg de ce noi trebuie sa ii 'intelegem' mereu.. ei au nevoi, ei vor una, ei vor alta, ei cred ca asa e mai bine, ei simt, ei vor sa faca nu stiu ce... care e faza??? si noi suntem slugile care raspund "yes sir!" ? nuuuu....Suntem femei sensibile, avem si noi nevoi, vrem sa fim respectate pentru ca avem multe de oferit si meritam asta. Daca vor si altceva, sa ramana cu altceva-ul.. si noi meritam sa fim fericite si iubite...si asta nu inseamna ca trebuie sa facem compromisuri de acest fel pentru 'domnii regi'. Ce naiba?..avem doar o viata, de ce sa ne batem joc de ea si sa ii lasam si pe altii s-o faca? Cand o sa-si dea seama ca te-a pierdut, o sa se zgarie pe ochi..pana atunci, duca-se invartindu-se unde va vrea!...Nu trebuie sa fii tu "complice" la marsaviile lui. Te-ai casatorit cu un barbat in care vrei sa ai incredere, pe care sa il stii fidel, nu cu un sultan care sa mai aiba inca 7.. tu decizi, oricum.. dar eu cred ca meriti ceva mai bun.

    28
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod