Poveste adevărată: "Soţia mea îmi reproşează că-i cumpăr dragostea cu bani"

Am 40 de ani şi am ajuns să cred că nu voi înţelege niciodată femeile. Ştiu că e un deziderat la care majoritatea bărbaţilor a renunţat, dar până acum ceva timp mă legănam cu gândul că e până la urmă o frivolitate, atâta vreme cât ai găsit – sau cel puţin crezi – o femeie cu care să te înţelegi şi cu care să întemeiezi o familie.

Am 40 de ani şi am ajuns să cred că nu voi înţelege niciodată femeile. Ştiu că e un deziderat la care majoritatea bărbaţilor a renunţat, dar până acum ceva timp mă legănam cu gândul că e până la urmă o frivolitate, atâta vreme cât ai găsit – sau cel puţin crezi – o femeie cu care să te înţelegi şi cu care să întemeiezi o familie.

Constat, însă, că pe măsură ce îmbătrânim, soţia mea devine tot mai pretenţioasă. Acum când am ajuns la un nivel financiar pe care mulţi îl doresc, avem tot ce ne trebuie din punct de vedere material, ea zice că se simte neglijată şi că toţi banii pe care-i avem nu contează în lipsa căldurii sufleteşti. Mai exact îmi reproşează că m-am transformat într-o maşină de făcut bani care nu mai ştie să iubească. Că sunt rece, veşnic preocupat de altceva şi că nu-i acord atenţie.

Dragelor, vă întreb şi pe voi: credeţi că banii se obţin stând toată ziua în fundul vostru şi acordându-vă atenţie? Când vă doriţi concedii spectaculoase, excursii, bijuterii, maşini, case, trebuie să fiţi conştiente că toate astea se obţin muncind.

Desigur, dacă nu cumva aţi pus mâna pe vreun şmecher care îi fură, altfel toţi banii ăştia trebuie obţinuţi cumva. Și de cele mai multe ori ei cer timp şi sacrificarea vieţii personale.

Noi am avut parte de perioada noastră romantică, în care amândoi eram tineri, săraci şi visători. Apoi ea a rămas gravidă şi şi-a sacrificat cariera pentru familie şi copii. Eu am simţit nevoia să compensez, aşa că m-am avântat cu toate forţele într-un job care îţi poate oferi şi multe satisfacţii materiale – ceea ce este cazul meu – dar te răpeşte din familie. Aşadar, avem parte acum de ceea ce ne-am dorit când eram studenţi. Ne permitem cam orice, tot ce ne limitează este timpul. Foarte rar ajungem să petrecem un concediu cap-coadă în patru, ca familie – avem doi copii acum – de cele mai multe ori ea este silită să meargă singură cu copiii în concedii sau excursii, pentru că pe mine mă cheamă datoria.

De aici izbucnesc întotdeauna certurile noastre.
Şi sunt destul de dese în ultima vreme. Ea consideră că eu m-am căsătorit cu job-ul, şi că am abandonat-o pe ea şi pe copii. Eu îi spun că asta îi oferă banii necesari ca să nu simtă nicio lipsă. Ea spune că nu pot să-i cumpăr cu bani, că timpul pe care nu-l petrec cu ei nu poate fi nici recuperat, nici cumpărat.


Bun, şi atunci ce să fac, să renunţ şi să facem foamea toţi patru, atunci ar fi mai bine? Ea nu are un răspuns pentru asta. Voi aveţi?

Știu că e simplu să spui că în viaţă trebuie găsit un echilibru, dar în realitate nu există aşa ceva. Nu poţi să ai întotdeauna tot ce vrei. Dacă mâine aş renunţa la ce fac acum şi mi-aş găsi alt job, cu mai mult timp liber şi mai puţini bani, i-aş pune pe toţi trei în situaţia de a nu mai beneficia de condiţiile cu care i-am obişnuit: soţia mea nu va mai avea abonamentele la clubul de lux la care merge, nu va mai avea posibilitatea de a fi servită de o menajeră, nu va mai putea merge în orice loc al lumii la care râvneşte; copiii nu vor mai merge la şcoala şi la grădiniţa particulară la care sunt acum, nu vor mai putea să aibă gadget-urile pe care nu şi le permit alţi copii acum.
Sunt sigur că niciunii dintre ei nu ar schimba stilul ăsta de viaţă cu posibilitatea de a avea un tată full time, care le va spune de fiecare dată: nu ne permitem să facem cutare lucru, pentru că e prea scump.

Deci, dragi femei, e drept că omul niciodată nu e mulţumit cu ce are, iar voi, doamnele, sunteţi cele mai pretenţioase dintre oameni, dar gândiţi-vă un pic înainte de a face nazuri şi prioritizaţi-vă viaţa: dragostea pe burta goală nu ţine. De asta toate vă doriţi un bărbat cu bani. Iar banii costă.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • livia pe 2 Mai 2013, 00:12
    buna

    am trecut prin tot ce se poate trece in viata,am fost si bogata si saraca...acum am doua servicii si abea imi ajung banii dar am lucrul cel mai important-liniste .Si sunt multumita acum,nu-mi doresc bogatii,nu mai vreau sa traiesc acelasi stres ca atunci si aceiasi singuratate in doi.Am ajuns la o varsta cand trebuie sa-mi fac oarecare bilant si privind in urma prefer viata de acum

    1
    0

  • dora pe 30 Apr 2013, 22:27
    si viceversa ...

    draga domnule, in momentul de fata acelasi lucru ii reprosez si eu sotului me, ca aproape nu ma mai vede. dar asta in conditiile in care si eu am serviciu, 3 copii si o casa mare, facuta cu marea majoritate a banilor venita din partea mea si a familiei mele. acum, cand castiga el ceva mai mult si ii cer bani - si astar doar pt. ca salariile mele (da, am 3 servicii )se duc in cea mai mare parte pe ratele de la banci, iar eu raman fara aproape nimic bani lichizi. si atunci nu inteleg de ce cand eu munceam chiar si in facultate, iar dupa aceea oricum am avut salariu mai mare ca el, se putea purta mai frumos, iar acum imi reproseaza ca-l toc de bani !?!? pe langa asta, vrea sex, dar in restul timpului uita ca exist si eu pe langa casa omului. asa e corect???? plus ca motive ca sa se uiter dupa alte fuste nu are, ba din contra, se uita altii dupa mine, chiar si la cei 40 de ani pe care ii am! deci, o solutie ... cine stie ...

    1
    0

  • Awa pe 30 Apr 2013, 12:27
    Poveste adevărată: "Soţia mea îmi reproşează că-i cumpăr dragostea cu bani"

    Buna Eu cred ca sotia ta ar trebui sa-si ia un job.Tristetea si starile depresive sau nemultumirile de orice fel ,vin si din cauza neimplinirii ca om pe plan profesional,social.Sotia se poate simti prost si din cauza faptului ca sta mereu in umbra ta.Iar in ceea ce priveste cresterea si educarea copiilor nu este bine,ca un singur parinte sa se ocupe de educatia lor,deoarece intervine oboseala psihica dupa un timp si chiar depresia.De ce nu va luati o bona,o femeie bine educata sa va ajute cu copii la teme si altele.Iar sotia ta sa-si ia un job.Chiar daca v-a castiga mai putin ,poate, ea se va simti mult mai utila si implinita,parerea mea.De ce nu mergeti la o terapie de cuplu?.Va poate ajuta sa vedeti mai bine ce trebuie sa faceti si cum.Si eu am trecut prin asa ceva.Daca nu aveti grija,sentimentele vor disparea in timp.Si pe cand o sa va fie viata mai draga veti constata ca nu va mai puteti suporta.Relatiile extraconjugale nu va ajuta mai mult.In cel mai bun caz va ajuta sa va separati.Situatie care va avea mare impact asupra copiilor,in primul rand.Va doresc sanatate multa, intelepciune, dragoste si implinire.

    3
    0

  • Dina pe 30 Apr 2013, 05:27
    pentru vaii ( abatare de la tema)

    poate problema mea e gramatica, mai ales cind ma grabesc si nu am mult timp de pierdut pe internet, dar problema ta este intelegenta, prin modul cum gindesti. Multumesc de sfat. Iar daca cunosti si tu 5 limbi, vorbindule fruient, ai doua facultati si master, ai o cariera unde fiecare pas care l-ai facut, a fost doar prin multa, multa munca, si ceva chiar mai mult, pai sa stii ca poti sa imi dai mie sfaturi cu privire la cit ar trebui sa mai invat. Nu de alta, dar dind sfaturi de astea, ai putea ramine mult in urma deja tu.

    2
    2

  • Andreea pe 29 Apr 2013, 16:43
    Compromisuri

    Uitye, pe de-o parte te inteleg. Dar eu stiu ca o relatie se bazeaza pe compromisuri. Din cate inteleg eu, viata pe care o duceti este una luxoasa. Va face asta fericiti pe vreunul din voi? I-ar conveni sotiei tale sa ai un salariu care va situeaza pe o scara sociala medie? Daca da, atunci incearca alt job si totul ar trebui sa revina la normal. Daca nu, atunci imi pare rau pentru voi. Daca nu accepta un astfel de compromis nu stiu daca relatia voastra se va indrepta spre ceva mai bun. Cat despre a le oferi copiilor tot ce au nevoie, sunt de acord. In schimb, nu sunt de acord cu satisfacerea tuturor mofturilor, iar a le oferi ultimele gadget-uri aparute reprezinta un moft, unul enorm de mare as spune eu. Daca o sa continuati asa nu numai ca exista o probabilitate destul de mare de a creste niste paraziti, dar un lucru este cert : odata cu evolutia tehnologiei, specia umana involueaza. Consider ca copii ar trebui sa foloseasca astfel de chestii doar in cazuri extreme. Cu acestea fiind spuse, eu iti doresc binele din lume si sper ca tu si sotia ta sa ajungeti la un compromis. P.S. Sper sa invatati sa aperciati viata.Cand o sa faceti asta, o sa realizati ca si o secunda conteaza. Nu uita, viata fara iubire, nu exista! :)

    3
    1

  • vaiiii pe 29 Apr 2013, 16:40
    vaiiiii dina

    fa bine si pune mana pe o carte si invata sa scrii corect in lb romana....cat despre aceasta relatare, mi se pare ca tipu e un cocalar imputit, care in mod sigur are si o amanta.

    3
    1

  • Dina pe 29 Apr 2013, 02:14
    Insuficienta de bani, strica familii adesea, dar si lacomia asta fara masura, deasemenea ruineaza familii si vieti.

    Pai da Andrian, pentru amanta sa aiba timp si bani, dar pentru familie nu. Cit de superficiali sinteti, crezint ca totul se cumpara. Bravo voua daca stiti sa faceti multi bani, dar nu atunci cind tot ce vedeti in jur chiar si copil propriu, este asociat cu un obiect care poate fi mereu cumparat. De sotie nici nu mai vorbesc, se vede unde va este respectul fata de femee. Daca voi sinteti cei care iubiti banii si averea si credeti ca asta va face fericiti doar, pai sa mai stiti ca nu toata lumea pune pe primul plan acest lucru. Mai sint oameni care apreciaza ceia ce este chiar denepretuit si nu se cumpara cu bani. Iar tipul care isi spune istoria, el nu isi da seama ca da cu piciorul in omul care itradevar il iubeste cu adevarat. Ca sa fi fost alta femee, demult isi gasea in secret amant si se rasfata si amantul cu banii lui si sotia primea de toate. Pacat ca da cu piciorul chiar si in educatia si dezvoltarea sanatoasa din punct de vedere psihologic a copilului propriu, pentru ca e gresit cum crede el ca se cresc copii si se fac familiii.

    3
    1

  • Adrian pe 28 Apr 2013, 16:43
    ....

    in locul tau mi-as gasi o amanta frumoasa , un pic de sex in afara mariajului nu omoara pe nimeni ...sincer cred ca nevasta-ta ori e proasta ori i s-a urat cu binele , daca nu ai bani e rau , daca ai bani iarasi e rau ca nu stai pe acasa , de ce nu inversati rolurile ?? sa aduca ea bani in casa sa vada cum e , ai mare dreptate cand spui ca nu poti sa le ai pe toate ..tu esti cel care ii tine in puf pe toti si nici macar nu esti apreciat ..cum spuneam fa-ti o amanta si viata o sa fie mai simpla , pana la urma tu esti cel care castiga bani multi .

    5
    9

  • Dina pe 28 Apr 2013, 04:27
    Eu cred ca defapt tu esti cel care nu ii ajunge, crezind ca daca ai sa ai tot mai multi bani in sfirsit ai sa gasesti acea fericire... nu crezi ca e o problema felul cum gindesti

    Cu viziunea ta superficiala fata de femei, copii si in general de oameni, crezind ca totul se cumpara ma face sa inteleg ca ai problema personala in privinta banilor. Ai sa ajungi la un moment dat la batrinete cu boala de asta grea si ai sa te plingi ce viata de ciine ai avut, ca nu ai fost fericit, chiar daca ai sa ai castele, iahturi si multe alte bogatii. Invata sa iubesti oamenii ca pe niste oameni si fiinte unice, nu ca pe niste opbiecte care le cumperi. Ai sa pierzi mult daca continuii asa. Imi pare rau mult de sotia ta. Chiar daca tu crezi ca ea ar trebui sa fie foarte fericita, defapt femeia asta chiar e nefericita din cele relatate de tine. Iar tu asta nu vrei sa vezi. Tu in primul rind nu o apreciezi pe sotia ta, nu o iubesti cu adevarat, daca gindesti atit de superficial despre ea, cind spui "voi femeile". Noi toate sintem femei, doar toate sintem diferite si ca si voua barbatilor nu ne place deloc cind sintem puse toate pe un cintar. Faptul ca tu deja ai ajuns la concluzia ca nu ai sa intelegi niciodata femeile este pentru ca refuzi complet sa intelegi, pentru ca deja ti-ai format viziunea ta si nu vrei sa accepti si alte idei, alte viziuni. Iar daca crezi ca pe un copil il faci fericit cumparindui tot felul de lucruri scumpe precum si sotiei, pai sa stii ca te inseli. Femeia care intradevar te iubeste, o sa aiba nevoie de tine si nu de banii tai si tot ce ii cumperi. Mai ales acel copil care chiar are nevoie de dragostea parinteasca mai mult ca orice. Eu cred ca la tine asta vine din copilarie sau din trecutul tau, o experienta neplacuta, ajungind azi sa faci asa concluzii pripite. Plus chiar nu cred ca ai asa un job de soclicitat, in care nu iti permiti macar citeva ore pe saptamina sa le petreci cu familia ta. Nu cred ca nu poti sa gasesti acele ore. Eu cred doar ca tu pursisimplu nu vrei. Eu cred ca tu nu te respecti pe tine insuti, fara sa iti permiti macar din cind in cind o recompensa de relaxare alaturi de familie. Si plus la asta cred ca prea axios esti in privinta banilor. Cred ca ar trebui sa te adresezi la un psiholog. Pentru ca chiar banii nu rezolva tot si chiar poti trai destul de fericit si cu un buget mai mic, bucurindute din orce clipa simpla dar unica din viata, alaturi de cei care te iubesc cu adevarat si sigur ii iubesti si tu. Iar asta iti spun din propria experienta de viata. Nu sint nici eu tinara, nu am o viata perfecta, nu sint bogata cum esti tu. Dar impreuna cu sotul, ne permitem sa fim si fericiti impreuna alaturi de copii, macar din cind in cind. Iar pentru mine asta chiar mult conteaza si as da orice sa nu pierd aceste clipe. Sper ca intr-o zi si tu ai sa intelegi asta, numai sa nu fie prea tirziu. Grabestete sa intelegi si sa faci o schimbare in viata ta, ca altfel ai putea sa pierzi ceia ce chiar nu se cumpara cu bani, dar este cel mai de pretuit.

    8
    2

  • rick pe 28 Apr 2013, 02:35
    buna

    eu iti spun ca esti un norocos ptr ca ti ai gasit o femeie care si acum dupa atata timp de casnicie inca te doreste in viata ei si a copiilor vostri. altele i ar inlocui cat ai zice peste si in timp ce tu esti la munca ea s ar distra. stiu ca munca cere sacrificiu, dar acest timp pe care il aloci familiei nu se mai intoarce, copii nu vor avea tot timpul aceeasi varsta, pierzi lucruri importante din viata ta. si cred ca ai nevoie de o deconectare din cand in cand si dk ai merge si tu in excursii cu ei, daca ati avea si voi macar jumatate de zi dintr o saptamana sa o petreceti impreuna vizionand un film de exemplu....eu cred ca sotia ta ar fi mult mai fericita, ptr ca te ar avea alaturi si nu ti ar simti lipsa.... stiu ca luxul si fitele se mentin cu bani si implicit multa munca, dar....timpul trece, copii cresc si nu iti vei aminti nimic legat de evolutia lor. inca o data, ai un mare noroc cu sotia ta. te doreste dupa atata timp, nu e putin lucru...

    14
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod