Poveste adevărată: "Socrii mei mă vor văduvă până la moarte decât recăsătorită"

Am rămas văduvă la numai 26 de ani, după ce soțul meu a fost victima unui accident de muncă. Pentru că eu eram fără serviciu atunci, cu doi copii mici, am preferat să rămân în casa socrilor mei, alături de care trăiam și cu soțul meu.
Ne înțelegeam bine, nu avusesem niciodată probleme cu ei, iar după moartea lui am continuat să fim o familie. Ca și când ar fi fost părinții mei, pe care de altfel i-am pierdut de mică.

Așa au trecut patru ani. Copiii mei au acum 10 și 12 ani, iar eu simt că trăiesc din nou, de când îl cunosc pe Dan, primul bărbat din viața mea de ...văduvă. L-am cunoscut la serviciu și mi-a fost greu să-l accept, deși el îmi făcea curte demult. Pentru că multă vreme i-am comparat pe toți cu Florin, fostul meu soț, mi-a fost imposibil să mă apropii de altcineva în timpul ăsta.

Asta m-a ferit și de discuțiile pe care le am acum cu socrii mei.
La care evident nu mă așteptam. De când am început să ies cu Dan am început să nu mai fiu nora lor și mama cea mai bună pentru nepoții lor. Brusc am început să devin o stricată. Ceea ce e nedrept. În special soacra mea, care de când a murit Florin a luat-o pe calea bisericii și a devenit o habotnică, a ajuns să mă blesteme că o să-mi facă farmece ca să nu mai am parte de niciun bărbat până la moarte.

Socrul meu e mai pragmatic. El s-a apucat să mă dea în judecată și să ceară custodia copiilor, când a aflat că aș vrea să mă mut din casa lor.
Abia acum am ajuns să realizez situația ingrată în care mă aflu. Să locuiesc practic în gospodăria lor, în care și eu am muncit în ultimii 12 ani din viață, și la care nu am niciun drept, dacă am de gând să devin o „stricată” și să-mi refac viața cu altul.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • lumi pe 4 Aug 2014, 20:38
  pretul confortului tau

  Pai scuza ma te rog si cam ce ai fi crezut ..nu te-ai gandit niciodata .... ca socrii tai vor accepta senini un nou barbat in viata ta ??????? ti-a fost bine... ai fost ocrotita ... acum trebuie sa platesti pretul .... acesta e pretul confortului tau ... aceasta confruntare .. f straniu ca nici copii tai nu sunt de partea ta... intati si intai trebuie sa te impui in fata copiilor

  0
  1

 • Vero pe 4 Aug 2014, 01:05
  Pleaca cit mai repede de acolo... gaseste numaidecit o solutie si salveazate pe tine si familia ta

  Trebuie sa pleci de acolo cu tot cu copii. Chiar daca copiii sint agitati contra ta, tu inca hotarasti pentru ei atita timp cit ei sint minori. Gasesti tu o solutie cum sa peci cu ei. Dar socrilor tai nu le ramine decit sa te dea in judecata. Oricum vei pierde mult mai mult daca stai acolo si nu iti refaci si tu viata. Situatie asta spre bine oricum nu merge. Socrii nu sint parinti, cit de buni nu ar fi cu tine. Dar chiar si cu parintii tai, daca ar fi in viata, nu e bine sa traiesti. Chiar si singura sa fii, ai sa te descurci cu doi copii. Sint multe mame singure in situatie chiar foarte critica si reusesc sa se descurce. Ai sa reusesti si tu.

  5
  0

 • Gabriela pe 3 Aug 2014, 14:36
  Mda..

  Este destul de dificil sa-i multumesti pe toti, totusi nu trebuia sa stai cu socrii tai sa ajungi in halul de ati conduce ei viata. In locul tau, as pleca cu tot cu copii de acolo. Iiti croiesti o "noua" viata cu Dan, care va fi acceptat de copii si pana la urma si socrii.

  8
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod