Oare pot iubi doi barbati la fel de mult?

"Am impresia ca ii iubesc pe amandoi pentru ca sunt diferiti si asta ma atrage la ei. Daca as putea sa ii combin si sa fac o singura persoana, ar fi perfect"... Nu de putine ori...
"Am impresia ca ii iubesc pe amandoi pentru ca sunt diferiti si asta ma atrage la ei. Daca as putea sa ii combin si sa fac o singura persoana, ar fi perfect"... Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud o astfel de marturisire, ultima oara chiar intr-o dimineata, cand veneam la servici, intr-un mijloc de transport in comun. Si ma intrebam: "Oare cum o fi? Cat de puternice pot fi sentimentele care te incearca si cat de greu sunt de suportat?" Marturisesc faptul ca nu am avut parte sa ma intalnesc cu o astfel de situatie, asta pentru ca atunci cand iubesc, sunt dotata (involuntar) cu o "pereche de ochelari de cal" si nu vad decat acea persoana, toate sentimentele mele de dragoste fiind canalizate doar spre acel barbat.
 
Dar stii cum e... niciodata sa nu spui niciodata, desi imi doresc din tot sufletul sa nu am parte de astfel de experiente in care sa ma "lupt" si sa impart sentimentele de iubire intre doi barbati . De ce? Pentru simplul motiv ca m-ar putea dobori atat psihic, cat si fizic.

De multe ori se intampla ca in iubire sa devenim egoiste si dorim ca acel barbat sa fie al nostru si numai al nostru. Pana la urma este si normal: nu cred ca ti-ar conveni sa iti imparti iubitul cu alta femeie, la fel cum niciunui barbat indragostit nu i-ar face placere sa isi stie partenera in bratele altui barbat.
Cand esti implicata intr-o relatie serioasa, intervine acea "exclusivitate" a partenerilor, pe care ambii ar trebui sa o respecte si sa o adopte.

Intr-o relatie cu un barbat, ori iubesti, ori nu iubesti deloc. Nu cred ca poti umbla cu jumatati de masura si nici nu poti spune: "Imi iubesc partenerul oficial mai mult decat imi iubesc amantul!" sau "Ii iubesc pe amandoi la fel de mult!". Si pana la urma, daca sustii ca iti iubesti partenerul, de ce ai mai avea nevoie de un amant? Iti iubesti partenerul pentru ca iti da o anumita stabilitate, dar iti iubesti si amantul pentru ca iti ofera partide de amor spectaculoase si stie cum sa te asculte? Dar oare toate acestea nu le poti avea si cu partenerul oficial?

Cred ca este mult mai greu sa actionezi pe doua fronturi, si nu ma refer numai la faptul ca trebuie sa inventezi tot timpul felurite scenarii pentru partener sau sa renunti la pauzele de masa de la birou pentru o partida de sex cu amantul, ma refer la lupta interioara continua pe care o duci cu sentimentele de vinovatie, cu cele de dragoste, neimplinire etc. Este normal sa existe tentatii la tot pasul, dar trebuie sa ne impunem niste limite, mai ales in cazul in care avem o relatie serioasa. Crezi ca esti capabila sa oferi dragoste pentru cei doi barbati din viata ta si sa te dedici lor in egala masura? Poate din egoism nu vrei sa renunti la nicunul dintre ei, dar gandeste-te ca este posibil sa devii victima propriilor sentimente.

Nu contest faptul ca aceste sentimente profunde de iubire fata de un alt barbat pot aparea chiar si atunci cand esti casatorita, dar trebuie sa reusesti sa faci diferenta intre dragoste si pura atractie, nevoie de noutate.
Poate obisnuita si rutina care s-au instalat in casnicie te pot impinge spre un alt barbat, plin de pasiune, si ajungi sa spui ca il iubesti "la fel mult ca pe sotul care ti-a daruit doi copii superbi". Viata iti poate rezerva multe surprize, iar daca nu esti sigura pe propriile sentimente, poti ajunge usor in astfel de situatii in care dragostea reprezinta pentru tine inca o dilema si risti sa ii pierzi pe amandoi. Trebuie sa stii sa faci diferenta intre flirt si dragoste si, cel mai important lucru, sa fii sigura ca sentimentele pe care le simti fata de cel care ti-a furat inima merita sacrificiul de a renunta la actuala relatie pe care o ai.

Cele mai multe dintre noi, femeile, suntem dependente de dragoste si cautam mereu sa aveam acea senzatie de "fluturi in stomac", sa simtim ca iubim, dar ideal ar fi sa cautam in continuu aceste trairi si sentimente in cel de langa noi, in sot sau iubit si nu in primul barbat pe care il vedem la serviciu sau la coada de la supermarket; sa comunicam mai mult, sa fim sincere si dispuse sa incercam sa facem relatia sa functioneze. In cuplu poti fi infidela nu numai in cazul in care ai o relatie extraconjugala pur sexuala, ci si daca ai sentimente de iubire pentru alt barbat. Si pana la urma, te pot macina dilemele: "Pe cine iubesc, cu cine ma amagesc?", "Cui raman fidela?", "Chiar ma pot imparti la doi, fara sa am mustrari de constiinta?"...
si cate si mai cate...

La intrebarea "Oare pot iubi doi barbati la fel de mult?", iata ce mi-a raspuns Lena Rusti, psihoterapeut: "Iubirea nu este  un sentiment pe care sa il putem evalua cantitativ, iar din acest motiv, sentimentele pot deveni complicate in viata unei persoane. Fiecare din noi cautam sa ne implinim intr-o relatie, gasind lucruri de care avem nevoie: unii cauta o persoana care sa isi asume responsabilitatea in locul lor, altele poate, dimpotriva, cauta pe cineva pentru care sa isi asume responsabilitatea.

Unele femei isi doresc un barbat care sa aiba un caracter voluntar, altele se simt bine in preajma unui barbat care impartaseste cu ele fiecare lucru inainte de a lua o decizie. Unele adora surprizele, altele urasc surprizele. Lista poate continua la nesfarsit, nu pentru a argumenta ca sunt doua tipuri de femei, ci ca fiecare femeie e diferita, unica in felul sau, si fiecare are un ideal diferit de relatie.

Insa, idealurile sunt de multe ori greu de indeplinit ad litteram. Partenerul poate fi un om nemaipomenit, dar ceva din scopul ei lipseste, chiar fara sa isi dea seama de acest lucru inca la inceput. Uneori, ramane nostalgia cuiva din trecut sau disponibilitatea de a vedea pe altcineva in viitor. Si astfel, femeia se trezeste intr-o relatie duala, nepuntand alege intre cei doi, pentru ca fiecare pare sa ii indeplineasca in suflet lucruri diferite, dar la fel de importante, de care are nevoie.


Pentru alte femei este important sa fie iubite de cineva nou, pentru a-si confirma faptul ca sunt feminine si ca sunt dorite. Confirmarea feminitatii poate fi, uneori, semnul unei probleme in cuplu sau a persoanei.

O relatie implica responsabilitate si rezolvarea dorintelor in interiorul cuplului. In multe cazuri de iubiri duale, ar ajuta daca partenera ar comunica la timp lucrurile care ii lipsesc, rezolvand astfel in cuplu dorintele sale, in loc sa se indrepte inafara relatiei".
 

Comentarii (36)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim indragostit pe 17 Feb 2014, 23:55
    si totusi, este posibil

    Sunt casatorit, imi iubesc sotia, avem 2 copii superbi... Cu toate acestea, m-am indragostit, da, indragostit, de o colega de serviciu. Ea este divortata, este o femeie independenta, care a avut de suferit de la viata. Pot spune ca atractia (nu va ganditi doar la sex) este reciproca si extrem de puternica. Nu intru deocamdata in detalii. Adevarul este ca datorita acestui fapt, inclusiv viata familiala parca a trecut la alt nivel. Cred, sunt convins ca este posibil sa iubesti 2 femei in acelasi timp. Viata mea s-a complicat, dar este atat de minunat tot ce se intampla. Bineinteles, fiind vorba de "inima" nu poate exista un tipar sau un standard. Totul depinde de cei implicati, de mentalitate, de educatie si lista poate continua... Este usor sa dai sfaturi altora, iar noi, ca popor, suntem ipocriti. Nu exista doar alb si negru in lume, cel mai mult este gri, depinde in ce zona te incadrezi si care sunt limitele...

    1
    1

  • Damiean Nicusor pe 8 Feb 2014, 02:09
    Nu merita atentie femeia respectiva care inseala

    Am citit majoritatea comentarilor lumea are pareri pro si contra si e normal. De acea a compus o piesa care se intituleaza cum poti iubi 2 barbati o gasi pe youtube goggle etc tastand Damiean Nicusor Cum pot iubi 2 barbati cover vali vijelie

    0
    1

  • elenasasu30 pe 11 Mai 2013, 22:59
    pot intelege

    intr-adevar...numai cine trece printr-o astfel de experienta poate intelege....oricum totul devine la un moment dat insuportabil....ca o boala care te macina incet si sigur...fiecare zi e mai grea...si mai groanica...pe unul din ei il stiu de mai mult de 10 ani....inca din liceu....de atunci si suntem impreuna....numai ca la un moment m-am simtit singura si abandonata in relatia asta desi am plans pe umarul lui si i-am explicat ce ma doare ...de fiecare data imi spune la fel...o sa fie bine....si nimic nu se schimba....il iubesc cu tot sufletul meu...si simt ca ma sufoc daca nu il vad si il aud....celalalt..o relatie duala de 6 ani aproape....era cel mai bun prieten al meu,....cel caruia ii plangeam pe umar cand aveam pb in relatia cealalta...pana intr-o zi cand relatia s-a tranformat in ceva ce am crezut ca e de moment si p care il pot controla....numai ca m-am inselat amarnic....cu timpul relatia fizica a inceput sa se cladeasca pe una care implica si sentimente din ce in ce mai puternice....si s-a ajuns la una serioasa in care se asteapta ca eu sa renunt la cealalta relatie si sa avem un viitor in fata....si pe el il iubesc cu tot sufletul meu...am incercat de nenumarate ori sa renunt...am incercat sa-l imping in bratele altei femei...am incercat sa ma lupt cu mine...am incercat orice...nu mi-a reusit decat niste perioade groaznice in care nu puteam manca dormi pana m-am imbolnavit fara prezenta lui si m-am abandonat acestui cosmar di nou.....am momente in care plang noaptea pna nu mai stiu de mine si simt ca innebunesc pt ca nu stiu cum si ce sa mai fac....urasc week-end-urile pt ca nu stiu cum sa ma mai impart si abia astept sa merg la birou pt ca asa reusesc sa imi tin mintea ocupata cu altceva...sunt constienta ca asa nu se mai poate dar nu reusesc sa iau nici o decizie...nu vreau sa fac rau nimanui....si nu suport gandul ca ma joc cu vietile noastre...dar nu pot sa ies din aceasta situatie....mi-am pierdut respectul fata de mine...si mi-am batut joc de viata si de familia mea....sunt consteinta ca multi ma judeca dar numai eu stiu ce e in sufletul meu....insel...mint ...si nu sunt demna de nimic...ce nu v-am spus...de la ce a plecat totul....atractie fizica....eu si iubitul meu oficial faceam dragoste o data la cateva luni....si asta fara nici o explicatie din partea lui....ultima oara s-a intamplat cu mult inainte sa incep aceasta nebunie....si totusi...suntem impreuna desi n-am mai facut dragoste de 6 ani... si il iubesc f mult....e greu sa va explic in cuvinte prin ce trec si sunt convinsa ca pare incredibil si greu de inteles dar e purul adevar...e viata mea ...un cosmar....

    1
    1

  • elenasasu30 pe 11 Mai 2013, 22:48
    pot intelege

    intr-adevar...numai cine trece printr-o astfel de experienta poate intelege....oricum totul devine la un moment dat insuportabil....ca o boala care te macina incet si sigur...fiecare zi e mai grea...si mai groanica...pe unul din ei il stiu de mai mult de 10 ani....inca din liceu....de atunci si suntem impreuna....numai ca la un moment m-am simtit singura si abandonata in relatia asta desi am plans pe umarul lui si i-am explicat ce ma doare ...de fiecare data imi spune la fel...o sa fie bine....si nimic nu se schimba....il iubesc cu tot sufletul meu...si simt ca ma sufoc daca nu il vad si il aud....celalalt..o relatie duala de 6 ani aproape....era cel mai bun prieten al meu,....cel caruia ii plangeam pe umar cand aveam pb in relatia cealalta...pana intr-o zi cand relatia s-a tranformat in ceva ce am crezut ca e de moment si p care il pot controla....numai ca m-am inselat amarnic....cu timpul relatia fizica a inceput sa se cladeasca pe una care implica si sentimente din ce in ce mai puternice....si s-a ajuns la una serioasa in care se asteapta ca eu sa renunt la cealalta relatie si sa avem un viitor in fata....si pe el il iubesc cu tot sufletul meu...am incercat de nenumarate ori sa renunt...am incercat sa-l imping in bratele altei femei...am incercat sa ma lupt cu mine...am incercat orice...nu mi-a reusit decat niste perioade groaznice in care nu puteam manca dormi pana m-am imbolnavit fara prezenta lui si m-am abandonat acestui cosmar di nou.....am momente in care plang noaptea pna nu mai stiu de mine si simt ca innebunesc pt ca nu stiu cum si ce sa mai fac....urasc week-end-urile pt ca nu stiu cum sa ma mai impart si abia astept sa merg la birou pt ca asa reusesc sa imi tin mintea ocupata cu altceva...sunt constienta ca asa nu se mai poate dar nu reusesc sa iau nici o decizie...nu vreau sa fac rau nimanui....si nu suport gandul ca ma joc cu vietile noastre...dar nu pot sa ies din aceasta situatie....mi-am pierdut respectul fata de mine...si mi-am batut joc de viata si de familia mea....sunt consteinta ca multi ma judeca dar numai eu stiu ce e in sufletul meu....insel...mint ...si nu sunt demna de nimic...ce nu v-am spus...de la ce a plecat totul....atractie fizica....eu si iubitul meu oficial faceam dragoste o data la cateva luni....si asta fara nici o explicatie din partea lui....ultima oara s-a intamplat cu mult inainte sa incep aceasta nebunie....si totusi...suntem impreuna desi n-am mai facut dragoste de 6 ani... si il iubesc f mult....e greu sa va explic in cuvinte prin ce trec si sunt convinsa ca pare incredibil si greu de inteles dar e purul adevar...e viata mea ...un cosmar....

    0
    1

  • nu conteaza pe 27 Apr 2012, 13:19
    buna

    sincer si eu sunt intr-o situatie de genul......sunt cu un baiat de 7 ani pana acum jumatete de an era totul pentru mine il vedeam doar pe el ..era totul pentru mine...pna intr-o zi knd pe faimosul site Fb m-am regasit cu un baiat care mi-a placut f mult si am inceput sa vb sa ne spunem vb frumoase sa imi spuna k si elo ma placut si inca ma place ......ma vrea la fel de mult cum il vreau si eu .....este mai mare ca mine cu 7 ani ....sincer nu ma intereseza diferenta de varsta ....eu sunt in alta tara el este in romania ...ast cu nerabdare sa merg in tara sa ma intalnesc cu el....mi-a spus k daca sunt de acord vrea sa ne casatorim sa fim toata viata impreuna...toate bune si frumoase...dar.....cum sa fac???????? nu pot sa renunt nici la actualul ptr k ma gandesc k il voi face sa sufere mult ...ma gandesc k poate nu e bn sa dau cioara din mana pe aia din par .......nu stiu sufar f mult si nu stiu cum sa fac...

    1
    0

  • Poet nebun pe 18 Iun 2011, 19:42
    Iubesc 2 femei

    Iubesc 2 femei pe sotia mea care si ea ma iubeste si inca pe cineva care probabil nu ma iubeste. Ambele stiu. Acum nu pot sa spun ca e iubire pura. Poate e e orgoliu, poate e obsesie, cine stie ... Au trecut 13 ani si sunt obosit si intr-un fel fericit. E o povara dulce ... o voi duce cu mine pana la sfarsit ... care va fi un ou inceput.

    3
    0

  • Alina pe 22 Mar 2011, 21:01
    momente grele..

    buna..sunt alina si trec poate prin cea mai dificila perioada de pana acum, in mometul de fata am o parere extrem de proasta despre mine, mi am pierdut respectul de sine si al celor din jurul meu. As vrea sa cred ca totusi are o explicatie tot ce am facut deaceia am incercat sa caut convesatii pe tema asta. Am o relatie de 3 ani si jumatate cu un baiat care m-a iubit cu toata fiinta lui,mi a fost fidel, mi a acordat toata increderea lui,un baiat care vroia sa ma ceara in casatorie. Desi se straduia sa ma faca fericita si sa umple golul si momentele in care nu puteam fi impreuna (find obligat de imprejurari era mai tot timplul plecat si preocupat de probleme de servici), nu ma simteam implinita, nu ma simteam iubita cat aveam eu nevoie. Asa a inceput relatia mea cu un coleg de facultate, un baiat fara probleme pe cap, interesat sa ma asculte, doritor sa ma iubeasca si sa mi ofere atentia de care am nevoie si sa mi faca cele mai neasteptate surprize. Relatia asta a durat 9 luni, in paralel cu relatia pe care o aveam cu partenerul meu oficial, 9 luni de cand relatia cu acest baiat a devenit mai serioasa..adica am inceput sa ma gandesc ca poate el este perechea mea. De fiecare data cand vroiam sa iau o decizie sa spun STOP, ma coplesea un sentiment de teama ca o sa l pierd pe celalalt, baiatul care ma iubeste atata si care se straduie atat de mult sa fie bine, baiatul cu care am petrecut 3 ani si de zile si cu care aveam atatea amintiri. Uneori ajungeam sa avem discutii si cand ajungeam la momentul despartirii nu mi doream altceva decat sa ma impac cu el. Asa au trecut 9 luni de zile pana cand prietenul meu a aflat..aici a inceput cosmarul. Sunt atat de constienta ca am gresit si tot ce imi doresc acum este sa i explic prietenului meu ce s-a intamplat, sa revin la viata mea normala si linistita de dinainte. Din pacate nu gasesc o explicatie si nu reusesc sa ma inteleg pe mine ca sa i pot explica lui.

    1
    0

  • alexandra pe 22 Feb 2011, 17:49
    sa iubesti doua persoane si sa nu ati pe cine sa alegi

    Eu am trecut prin asa cv si e foarte greu pt k ce avea unul nu avea celalalt si c avea celalalt nu avea unu...si pana la urma am fost obligata sa raman cu primu pt k aveam o rel de aproape 10 luni si cu cel la care am renuntat faceam 2 luni desi ink il mai iubesc si imi pare rau k nu mai sunt cu el dar eram obligata de primu sa renunt la el...TRIST ... dar adevarat .Va dau un sfat nu iubiti doua persoane in acelasi timp.

    1
    0

  • Dan pe 5 Feb 2011, 23:51
    Nu se poate

    Eu sunt baiat si am fost unul din subiecti mai exact partenerul ei. Ea s-a indragostil de un altul dar mie nu mi-a zis...De ce??? spunea ca ne iubeste pe amandoi, d.p.m.d.v, nu exista asa ceva, cand nu mai simti ce ai crezut ca simti pt unul din ei trebuie doar sa spui adevarul.Sa adeverit ca nu se poate si a ramas singura...ne-a pierdut pe amandoi...

    0
    0

  • Dan pe 5 Feb 2011, 23:51
    Nu se poate

    Eu sunt baiat si am fost unul din subiecti mai exact partenerul ei. Ea s-a indragostil de un altul dar mie nu mi-a zis...De ce??? spunea ca ne iubeste pe amandoi, d.p.m.d.v, nu exista asa ceva, cand nu mai simti ce ai crezut ca simti pt unul din ei trebuie doar sa spui adevarul.Sa adeverit ca nu se poate si a ramas singura...ne-a pierdut pe amandoi...

    0
    0

  • cibi pe 30 Sep 2010, 16:52
    hmmm.

    poate povestea mea nu e atat de grava ca cea a Teodorei...insa e groazni sa iubesti 2 barbati...si nu neaparat ca cel de-al 2-lea sa fie amantul.. am iubit nebuneste un baiat...si el pe mine...erau si lucruri care ma innebuneau,ma disperau la el...si nu vroia sa se schimbe... am plecat din tara si m-am casatorit...au trecut 10 si il iubesc si acum si el lafel...spune ca o sa ma astepte sa ma intorc..Mi-am schimbat adresele de mail de n ori..insa ma gasit de fiecare data.. Imi iubesc si sotul...foarte mult...nespus de mult...Este un om deosebit...si-mi pare atat de rau ca -l mint asa in sufletul meu...ca-l insel intr-un fel..nu stiu daca ma intelege cineva..poate Teodora..Chestia este ca amandoi se aseamana foarte mult,sunt nascuti in acelasi an,aceeasi luna....Nu-mi pot imagina viata fara sotul meu,tatal copilului meu...insa nu as suporta sa nu mai vb cu fostul...Si el are o iubita de multi ani..insa...cand ne vedem pe web plange ca un copil.. Ma rog la d-zeu sa-mi lumineze mintea si sufletul...sa ma faca cumva sa uit de el ...nici nu stiu cum sa-l numesc...nu stiu ce statut sa-i dau acestui om..el mi se adreseaza mereu cu .."viatza mea",inima mea"..sufletul meu"..

    1
    0

  • EU pe 14 Iul 2010, 12:16
    NU STIM

    Este totul atat de simplu, cu unul te-ai obisnuit [SOTUL] si celalalt te atrage . Cat despre iubire e mult prea complex cuvantul sa-i cunoastem noi semnificatia adevarata......dar yubitiva d-lor cu cine va place .Iar curajul nu are nici o treaba ca nu suntem eroi daca ;iubim,inselam sau ramanem statornici ;

    2
    0

  • twinchips pe 18 Ian 2010, 01:40
    Eu cred ca se poate...

    ...iubi doi barbati in acelasi timp.In cazul meu ramane doar o fantezie caci sincera sa fiu nici n-am curajul sa incerc punerea in aplicare unei astfel de aventuri.Mie imi plac doua tipuri de barbati...cel la patru ace sigur pe el,elegant,serios,care e in stare sa asigure siguranta zilei de maine,s.a.m.d.,iar celalalt cu plete,dornic de aventura,cu geaca de piele si motocicleta cu care poti trai clipa fara prejudecati...Nu am intalnit niciodata aceste doua tipuri de barbati,intr-unul singur...Ce e de facut?

    0
    0

  • cineva pe 8 Ian 2010, 21:02
    doi

    cel mai greu este sa realizezi ca ceea ce credeai ca fiind dragoste, sa fie doar o iluzie, sa vrei acasa, la sot si sa nu te mai poti uita in ochii lui....doare

    1
    0

  • bianca pe 29 Dec 2009, 17:20
    dragoste neimpartasita

    Am trait o asemenea poveste si va pot spune ca singuratatea este tot ce mi-a ramas , in final am renuntat la tot de frica si de teama ca intr-o buna zi voi fi descoperita si inafara de lacrimi nu imi va ramane nimic , am renuntat la sot, familie si amant in favoarea singuratatii, GROAZNIC nu incercati

    0
    0

  • DIDI pe 16 Dec 2009, 09:44
    TEODORA

    m-ai facut sa plang teodora,e impresionant ce-ai trait tu,o chestie asemanatoare am patit si eu ,la 17 ani parintii m-au despartit de primul meu iubit pt ca chipurile eram un fel de veri de-al treilea,adevarul este ca nu asta era motivul ci pt ca se temeau ca se va [purta urat cu mine pt ca tatal lui era violent si gelos ,la un momet dat a acuzat-o ca traieste cu propriul fiu,ceea ce era o aberatie.Oricum eu n-o sa-l uit niciodata desi dupa aceea schimba iubitele ca pe sosete iar acm am auzit ca are probleme cu nevasta,asta e n-o sa-l mai vad niciodata pt ca a plecat din tara.

    0
    0

  • SILVIA pe 24 Nov 2008, 18:31
    draga Teodora...

    Mi s-a facut tare jale de tine,caci esti prinsa la mijloc...sotul tau stie de toata povestea asta? Cred ca raspunsul il vei descoperi numai atunci cind iti vei petrece un timp cu ex-ul...sa va redescoperiti...gindeste-te ca poate el s-a schimbat intre timp si tu la rindul tau, si s-ar putea sa nu mai fie acum ceea ce a fost cindva.Daca nu vei face pasul asta ,de-a va petrece un timp impreuna...mereu o sa te intrebi daca nu cumva ai gresit ca nu ai incercat sa gusti din "incercarea" pe care Domnul ti-a impus-o...caci asta e pina la urma, nimic nu e intimplator in lumea asta...iar acesta este un semn de la Dumnezeu...Iti doresc mult succes,sint sigura ca vei lua decizia corecta pina la urma daca vei proceda astfel precum ti-am propus. Silvia,Rep.Moldova

    0
    0

  • teodora pe 24 Nov 2008, 00:36
    e greu!!!

    acum 18 ani,la sfarsit dee primavara,eram cea mai fericita fata din lume:iubeam si eram iubita si mai era o saptamana pana la nunta....ne stiam de o viata,chiar daca el era mai mare cu 5 ani ca mine,ne apartineam....!!!preotul care urma sa ne cunune i-a adunat pe parintii nostriii si le-a spus ca interzice aceasta nunta deoarece a descoperit grad de rudenie si conform bisericii nu se poate..a fost groaznic......eu am facut hepatita si am stat 2 luni in spital...el...s-a insurat cu prima care i-a iesit in cale si a plecat din tara!!!au trecut anii,m-am casatorit,tin la sotul meu,dar acum 2 ani ,cand plecam de la servici cineva in fata mea imi presara petale de trandafir ....era el,dupa 16 ani!!!a cutreierat toate arhivele bisericii,a primariilor,si a durat pana respectivul preot a recunoscut ca a facut o greseala.....azi,ma lupt cu inima si ratiunea... si nu reusesc sa ma impart intre datoria fata de sotul si tatal copilului meu,si toata furtuna din sufletul meu,pt ca iubirea mea a ramas la fel....ma resemnasem si nu puteam decat sa ma rog la d-zeu sa aiba grija de el acolo unde era......acum,el e in divort,si uneori gasesc pe birou trandafiri....mi-a spus ca a trait destul fara mine,k sunt a lui si ca nu poti iubi de doua ori.....!stiu ca sunt lasa,si as vrea sa pot alege....dar nu mai stiu nimic si cand mi-e greu ma gandesc la privirea lui....si stiu ca sunt unica ca sunt o femeie speciala,nimeni nu mi-a dat acest sentiment.....in afara de el......!acum,ma puteti judeca pt dualitate,dar nu ma puteti pedepsi,cel putin nu mai mu;lt decat o fac eu singura!toate gandurile mele bune pt voi toate....

    4
    1

  • anna pe 9 Nov 2008, 18:33
    felicitari!

    ma bucur ca ai putut sa renunti la amandoi, nu le simiti lipsa????? te felicit!!!

    2
    0

  • anky pe 5 Nov 2008, 19:42
    ...

    ...E o situatzie ft grea...si care te macina...si numai acea persoana care a trecut prin asa cva ar putea sa aiba o viziune corecta asupra a ceea ce implica sa "iubesti" doi barbati:!:!:!eu stiu cum e sa fi legata din punct de vedere sentiental de doi barbati in acelasi timp...e posibil...dar exista niste diferente...nu sunt aceleasi sentimente pt amndoi,nu au aceasi intensitate...dar totodata parca nu te poti vedea fara unul din ei...eu tocmai trec prin asta si decizia mea a fost sa renuntz la amndoi...sa ma linistesc si sa`mi vad de viatza mea dar fara ei...;)

    0
    0

  • eve pe 1 Nov 2008, 11:12
    :)

    ;)) am avut si eu intr un timp 2 tipi.LA unu imi placea cat este de sensibil si dragalas...iar cu celalalt partidele de sex erau extraordinare....pana cand s a hotarat sa i spuna prietenului meu k il inselam cu el...Deci uitati va la ce comportament au barbatii...ink mi se pare un lucru stupid....dar important e k am trecut peste acea etapa si acum ne merge mult mai bn

    0
    1

  • pitic_de-exalco pe 9 Oct 2008, 12:37
    iubire

    buna,interesant subiect,dar din punctul meu de vedere nu cred k este posibil asa ceva.nu exista sa iubesti doi barbati,iar treaba cu amantul(ca iti ofera sex )si sotul stabilitate nu stiu cat este de adevarat......noi femeile cautam sa avem amanti ,ptr. a ne simti iubite in continuare...........cred eu.

    0
    1

  • ana pe 18 Sep 2008, 09:09
    bravo!

    ma bucur ptr tine, novenna, ca pana la urma ai realizat acest lucru( pe cine iubesti si langa cine vrei sa fii).eu inca sunt intr-o mare ceata.sper sa vina soarele.

    0
    0

  • novenna pe 17 Sep 2008, 13:38
    Iubire????

    da ana, eu recunosc...traiesc o asemenea situatie.Insa nu spun ca ii iubesc pe amandoi...La un moment dat m-am intrebat daca ma indragostesc de al 2-lea...dar eu mi-am gasit raspunsul : nu, doar ma simt bine in compania lui, ma binedispune modul lui de a fi.Insa asta in lipsa persoanei pe care astazi stiu ca o iubesc si care ma tine ferma de a nu actiona intr-un mod in care ne-ar putea afecta relatia.Dar imi lipseste prezenta celui care a fost langa mine atunci cand iubitul meu nu a fost(nu a putut).Insa asta nu inseamna ca iubesc doi barbati...asa cum este o diferenta intre cei doi, asa se deosebesc si sentimentele pentru fiecare.Stiu ca poate suna absurd ceea ce tocmai ati citit....dar cand ajungi intr-o astfel de situatie veti privi in aceeasi directie.Fetelor, faceti ochii mari si vedeti pe cine iubiti si pe cine credeti ca iubiti.O zi frumoasa la toate!

    2
    0

  • ana pe 16 Sep 2008, 18:33
    asta e buna!

    judecam si criticam, dar cati recunosc faptul ca traiesc o astfel de situatie???intr-o relatie poti sa numai primesti ceea ce ai nevoie :atentie, dragoste ... etc. iar comunicarea este greu de atins, gasesti pe cineva langa care iti gasesti linistea si sclipirea aceea in ochi apare. inti in joc si cum iesi?? nimeni nu stie..... trece timpul si in fiecare clipa te atasezi mai mult de cealalata persoana. ce faci, cui sa ii ceri ajutor??? toata lumea judeca, tu te judeci si........ vrei sa fi fericita insa traiesti un joc periculos fara scapare. concluzia este ca nimic nu iti va mai lipi sufletul la loc.fata de prietenul tau simit o obisnuinta si fata de celalalt simti ca este sufletul tau pereche dar nu sti care este cartea castigatoare.nu vrei sa faci rau nimanui......... si ajungi sa iubesti fara sa speri la nimic.......traiesti clipa insa esti mereu cu gandul la sufletul pereche si stii ca nu il vei avea langa tine decat daca d zeu va face o minune, iar ele sunt 11 toate.....ha!!!! nu stim sa ne rezolvam problemele la timp si suntem lasi, cautam un drum mai scurt dar gaunos rau......asa meritam!!!! nu putem spune decat doamne ajuta!!!!

    1
    0

  • annn pe 16 Sep 2008, 16:58
    Asa e ioanahoney...

    de multe ori zic si eu la fel, cine sunt eu care sa- i judec, pai suntem unii altfel, care nu facem astfel, facem diferenta intre normalitate si anormalitate, atata tot, cu parul in cap oricum nu le dam, dar au o sansa sa vada ca nu-i ok. poate se trezesc , poate nu, de le place asa mult sa se complice tot inainte cu tupeu...:))

    0
    0

  • ioanahoney pe 16 Sep 2008, 13:53
    dualism

    e atit de greu sa incerci sa intelegi de ce unii oameni prefera sa fie duali... dar e alegerea lor si daca asta le face bine (chiar daca e doar pt moment), so be it. cine sunt eu sa-i judec?

    0
    0

  • Annn pe 16 Sep 2008, 11:16
    2-3-4-5......=dezastru

    Am norocul de a nu fi sau sa fi fost in aceasta situatie, nu poti iubi 2, poti avea interese de la 2.......hai sa fim seriosi.......este trist sa afli ca se poate, ma gandesc la nicoleta, cum face oare ?? citez:" " Deci ea poate iubi si 3?? sau are 2 si al trelea nu-l iubeste, dar il are!!?? am numar eu bine? dar ce le faci? le ciugulesti din carduri?? Iubeste-i mama pe toti, ca nu te condamna nimeni dar Tu, Tu te suporti?? Eu nu as putea trai in mediul tau, nu ash avea aer, sicer, sunt curioasa stiu unii de altii sau faceti asa un club? ma mir ca poti. Mi-e mila de tine, sincer, .......poate are si al tau vreo 2-3....si uite lumea intoarsa cu fundul in sus si te mai miri de ce se intampl atatea porcarii pe lumea asta cand totul e atat de simplu, oamenii au darul de a complica lucrurile, dezastrele nu se intampla decat sa descalceasca toate astea. iata dovada......frumos!!!! felicitari, ai trecut testul! :)))))))))))))))))

    0
    2

  • Angela pe 16 Sep 2008, 08:23
    Pt. anonimA

    Te-ai dat de gol ca esti femeie pt. ca ai spus ca barbatii fac ce vor.Dar oare nu sunt si femei care o fac? Cu cine se duc ei? Femei, barbati ce conteaza sunt la fel(bunisi rai).

    1
    0

  • Angela pe 16 Sep 2008, 08:09
    Pt. anonim

    Prefer sa fiu proasta decat rea si egoista.

    0
    0

  • antonimul anonimului pe 15 Sep 2008, 21:55
    pt "anonim"

    Ce usor pui tu etichete....ce frumos e sa stai la masa judecatorului si sa dai verdicte: aimee si-o merita....nicoleta e curva....angela e proasta...dar tu cum esti?probabil ca habar nu ai ce inseamna iubire dar sa mai iubesti doi?E o vorba - fiecare doarme asa cum isi asterne...e treaba fiecaruia ce face ,el va suporta consecintele.Si SIGUR nu exista o reteta universal valabila pt toti!Sunt situatii si situatii,asa ca nu judeca sa nu fii judecat! Nu suntem Dumnezeu sa judecam pe nimeni...puteai exprima o opinie fara a incrimina pe cineva! Iti doresc sa cunosti ce inseamna iubirea ...poate atunci vei avea mai multa clementa pt cei din jur d-le/doamna Judecator!!!!

    0
    0

  • anonim pe 15 Sep 2008, 16:54
    ...

    aimee- acuma iti dai seama ca ai gresit... ce sa faci, ti-o meriti, pt ca ai facut asta. doar ai un cap, trebuie sa gandesti cu el. nicoleta- esti curva. iti strici si tie casnicia si i-o distrugi si pe a amantului. bravo tie. femei ca tine si sa ne mai miram apoi de stereotipuri. angela- esti proasta. si n-ai pic de respect pt persoana ta daca ii permiti unui curvar sa isi bata joc de tine in halul asta, sa te tot insele. o face pt ca tu esti proasta si ii permiti. bravo si tie. din cauza femeilor ca tine cred barbatii ca pot face ce vor.

    0
    1

  • yoyo_ pe 15 Sep 2008, 16:40
    Bineinteles oameni .......dar nu toti

    Bineinteles Angela....ai mare dreptate. ceea ce nu inteleg eu este de ce mai stai cu el dak face lucruri de genul (ceea ce spui u) Sfatul meu: i-ati inima in dinti si pune piciorul in prag pentru k si acum si mai tarziu o sa faca acelasi lucru. Stii knd s-ar putea sa isi dea seama ce a pierdut?si atunci o sa se caiasca....... Abia dupa ce o se te piarda nush dak gresesc nu sunt foarte in varsta sa am o experienta pe masura dar.....parerea mea!

    1
    0

  • Angela pe 15 Sep 2008, 07:40
    Suntem oameni, nu Dumnezeu.

    Eu nu sunt genul care renunta asa de usor cand este vorba de o relatie serioasa , sa ma arunc in bratele altuia. Dar ce te faci cand esti casatorita de mult si el cauta sa se distreze fara tine cat mai mult? Vine acasa si iti spune ca i-a fost dor de tine,il crezi, mai poti sa ai aceleasi sentimente? Am incercat sa rezolv aceste probleme, sa-i spun ce ma deranjeaza si ca nu mai suport sa fiu casatorita cu acte dar singura in realitate. Spune ca ma intelege, ca ma iubeste si ca nu este bine sa divortam(pentru cine?). Dupa discutii o perioada se linisteste(dar nu cu sufletul), si apoi o luam de la capat. In astfel de cazuri multe femei cauta iubirea in afara casniciei, dar asta nu inseamna ca-i iubeste pe amandoi(iubirea nu se imparte la trei).

    0
    1

  • nicoleta pe 13 Sep 2008, 21:23
    de ce ei da?

    Da, se poate. Cunosc un tip care cica-si iubeste nevasta fff mult si cica ma iubeste si pe mine ffffffffffmult. Spune ca fiecare e pe culoarul ei. Noi, femeile, de ce n-am putea? Intamplator, eu nu-l iubesc pe tipul asta, ci pe altul, dar tin si la sotul meu. Fiecare din ei are ceva special, ceva pe care celalalt nu-l are si de care eu am nevoie. M-am impacat cu ideea ca nu-mi ramane decat sa-i iubesc pe ambii.

    3
    1

  • aimee slavu pe 12 Sep 2008, 19:52
    bine intocmit

    asta e glasul ratiunii,asa e corect,si moral si etic,dar.........realitatea e atat de crunta.Niciodata sa nu spui .........niciodata,mi s-antamplat tot ceea ce nu mi-m dorit,dar s-a intamplat si sunt singura care sufera acum.Au fost 3 ani de duplicitate si dupa 2ani de cand l-am parasit si traiesc in alta localitate,suferinta e inca si mai greu de dus,deci fetelor:atentie la neatentie,cu mult drag,Aimee

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod