O pastilă pentru “inimă rea”, vă rog!

Mă doare inima, domnul doctor!, mă ține ca o gheară și nu pot respira, am urmat toate prescripțiile pe care mi le-ați oferit, nu mai pot, dați-mi o pastilă, vă rog!
Această expresie, gând și mai degrabă o cerere patetică, este formulată de majoritatea dintre noi de la mic la mare, indiferent de vârstă. Această stare de angoasă, agitare, consumare interioară, care ne macină, transformându-ne în somnambuli, facând din noapte, zi, poartă denuminrea de inimă rea.
 
Oricare ar fi natura suferinței tale interioare, unul dintre primii pași, este să te detașezi de orice situație, gând, persoană care îți afectează gândirea și să revi la tine.
 

Mai jos îți prezint care sunt etapele esențiale, medicamentul care îți va îmbunătăți situația:

- Eliberează-ți mintea, analizează toată activitatea dintr-o zi și fă o listă cu lucrurile bune și rele, găsește motivul care te macină.
- Plimbăte, înoată, joacă-te, călătorește, fă sport, pune sângele-n mișcare.
- Implică-te într-un proiect valoros, care-ți perfecționează competențele și abilitățile, creează.
- Vorbește deschis cu o persoană dragă. Iubește și lasă-te iubit.
- Citește despre iubire, dezvoltare personală, natură, omenire, emoții și simte-le.
 
Nu uita, remediul cel mai important este credința.
În mod inevitabil, prescripția de bază pentru suferință sufletească e să te întorci la Dumnezeu, cu multă credință și să-ți golești mintea și inima față de El. Totul depinde de tine, pentru că: Tu esti cel mai important, Tu ești  începutul, Tu ești remediul, Tu ești lumina care trebuie să iasă la suprafață și să se descopere pe sine.
 
Pastila este la tine, doar crede!
 
Disclaimer: Acest articol a fost scris de Cristina Ungureanu, în urma concursului publicat pe 1 martie 2018.
IMedia nu poate fi trasă la răspundere pentru conținutul articolelor în totalitatea lor sau doar pentru o parte a acestora si este absolvit de orice răspundere civilă sau penală cu privire la acestea.   

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod