Invata sa iti reinventezi relatia de cuplu!

Daca un cuplu reuseste sa faca acest lucru, relatia isi pastreaza tensiunea creativa si poate continua sa se dezvolte si sa devina profunda. Relatia se pastreaza vie in mod constant pentru ca fiecare dintre parteneri vine mereu cu ceva nou in relatie.
Intr-un articol anterior, Rolul sexualitatii in cuplu, am aflat mai multe despre respectarea dorintei partenerului si am incercat sa dam o definitie a dragostei dintre parteneri. Astazi vom afla mai multe despre nevoia de a reinventa mereu masculinitatea si feminitatea intr-un cuplu si prin ce se diferentiaza a doua dragoste de prima dragoste.

Cand partenerii intra intr-o relatie, fiecare isi aduce in cuplu individualitatea sa, dar, in acelasi timp, o si pierde. O femeie isi confirma sotul ca barbat, insa ii va schimba masculinitatea, nivelul acesteia scazand in cursul parteneriatului lor.

La fel, barbatul confirma feminitatea sotiei sale, dar o va schimba si va lua ceva din ea, aceasta devenind mai putin femeie. In cazul in care cei doi isi doresc sa ramana un cuplu "excitant", este nevoie sa-si reinnoiasca constant feminitatea si masculinitatea.

Un barbat isi reinventeaza masculinitatea in compania barbatilor, iar femeia isi reinnoieste feminitatea daca intalneste cu alte femei, deci este nevoie sa iasa, din cand in cand, din relatie pentru a-si reimprospata masculinitatea si feminitatea.

Nu este atat de important locul in care se intalnesc indivizii de acelasi gen (poate fi bar, sala de sport, cafenea etc.), conteaza sa fie impreuna cu oameni de acelasi sex si de a face lucruri specifice (de a bea o bere cu "baietii", de a merge la shopping cu "fetele" etc.).

Daca un cuplu reuseste sa faca acest lucru, relatia isi pastreaza tensiunea creativa si poate continua sa se dezvolte si sa devina profunda. Relatia se pastreaza vie in mod constant pentru ca fiecare dintre parteneri vine mereu cu ceva nou in relatie.

Legatura dintre un barbat si o femeie presupune ca acestia sa se doreasca ca barbat si ca femeie. Relatia lor nu se dezvolta in totalitate daca vor sa stea impreuna pentru alte motive: pentru frumusete, bogatie, petrecerea timpului liber sau pentru ca un partener doreste sa-l protejeze pe celalalt, pentru ca doreste sa devina mama/tatal copiilor acelui barbat/acelei femei.

Partenerii care formeaza un cuplu din aceste motive nu reusesc sa ramana impreuna; se pot intelege bine pentru o vreme, insa nu vor putea sa dezvolte forta si unitatea necesare pentru a putea trece peste o criza in cuplu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod