Femeile care iubesc femei...

"Sunt femeie si iubesc o femeie" - a fost marturisirea unei prietene. Daca m-a socat aceasta declaratie? Trebuie sa recunosc... m-a surprins.
"Sunt femeie si iubesc o femeie" - a fost marturisirea unei prietene. Daca m-a socat aceasta declaratie? Trebuie sa recunosc... m-a surprins. Stiu ca atunci cand vorbim despre iubire, avem dreptul de a alege pe cine iubim. Suntem independenti, cu un anumit grad de cultura si acest lucru ne da posibilitatea de a fi respectati, dar si disponibilitatea de a respecta pe ceilalti.

Avem dreptul de a alege, e natural, e firesc si e sanatos. Si Adina a ales, cat se poate de natural, sa o iubeasca pe Oana. "Dintotdeauna am fost atrasa de femei. Pe la 16 ani, imi facusem un 'iubit', cu care, cum era si normal, m-am sarutat, dar nu am simtit nimic. Nu am simtit nicodata nimic pentru vreun barbat, asta stiu sigur", imi spune Adina. "A fi femeie iubind o femeie este o alegere persoanala, la fel ca orice alta alegere", imi mai spune ea. Si ii dau dreptate.  

Dezaprobata de unii, cu motive care vin de cele mai multe ori din convingerile lor de viata sau din framantarile lor interioare, sustinuta sau chiar adoptata de altii, homosexualitatea nu mai este considerata o problema clinica de foarte multi ani.
Chiar daca pentru unii acest lucru este greu de acceptat.

"Am acceptat ca imi place sa fac dragoste cu o femeie"


In cazul Adinei, accepatarea a ceea ce este a pornit de la ea. "Am acceptat ca asa sunt, am acceptat ca imi place sa fac dragoste cu o femeie si nu mi-a fost deloc greu. Asta inseamna, pentru mine, a fi normala. Nu m-a interesat niciodata ce cred cei din jur. Am destui prieteni, care imi sunt alaturi, in rest nu conteaza nimic", mai spune ea.

E drept, unele femei au iubit femei dintotdeauna. "Este modul in care si-au identificat si maturizat orientarea sexuala", dupa cum explica Lena Rusti, psihoterapeut. "Asa cum o femeie care iubeste barbatii are radare activate in prezenta potentialilor parteneri care ar putea sa o faca fericita si sa ii indeplineasca dorintele ascunse, pentru celelalte radarul este indreptat in cautarea unui posibil partener femeie, cu aceleasi dorinte de iubire, de romantism, de stabilitate sau de aventura.
Uneori e destul de greu sa se gaseasca, pentru ca, din dorinta de a nu fi rejectate sau blamate, isi ascund orientarea sexuala de colegii de birou, de amici sau chiar de membri ai familiei", mai declara Lena Rusti.

A fi femeie si iubind o femeie este o poveste de dragoste foarte asemanatoare oricarei povesti de dragoste. Poate mai spectaculoasa pentru cei care nu inteleg acest lucru si sunt prinsi in capcana unor reguli rigide sau pentru cei care incearca sa isi inhibe propriile lor porniri homosexuale fiind virulenti impotriva homosexualitatii.

Pentru alte femei alegerea a aparut insa mai dificil, dupa cautari in ambele directii. "Structura lor fiind bisexuala, au incercat sa se identifice poate intr-o relatie atat alaturi de un barbat, cat si alaturi de o femeie. Insa chiar si pentru persoanele bisexuale, exista un factor determinat. Caci exista persoane bisexuale preponderant heterosexuale sau preponderent homosexuale.
Si atunci, chiar daca pot avea povesti de dragoste atat cu barbati, cat si cu femei, in cele din urma tendinta va fi de a face alegerea in functie de latura predominanta", explica Lena Rusti.

Homosexualitatea psihologica


Mai exista si ceea ce putem numi homosexualitate psihologica. Aparuta uneori, de exemplu, in urma unor dezamagiri sau chiar experiente traumatice cu barbati, femeia face alegerea de a se reorienta sexual, alegandu-si parteneri care sa nu o mai raneasca.

Cum toti barbatii ar putea-o rani, optiunea ei este de a alege un partener femeie, care sa o inteleaga asa cum se intelege ea, care sa fie tandra sau vulnerabila, asa cum este ea. Cu alte cuvinte, un partener in preajma caruia sa se simta iubita si in siguranta si care sa ii comunice dragostea asa cum stie si ea sa o comunice.  

Probabil ca, prin natura noastra, ne este greu sa acceptam lucrurile pe care nu le intelegem sau care sunt altfel decat ne-am dori.
Cum ar ar fi "cazul" Adinei, pe care poate multi nu reusesc sa il inteleaga, sa il accepte.  

Cu cat suntem mai vulnerabili, cu atat ne simtim mai amenintati si de aici vin si reactiile uneori nejustificat de agresive ale homofobilor. "Cum insa teste psihologice au aratat ca persoanele virulent homofobe au de fapt tendinte de homosexualitate pe care incearca sa si le nege si inhibe, devine evident ca lupta lor este mai degraba impotriva lor insile decat impotriva celorlalti", mai explica psohoterapeutul Lena Rusti.

Adina o iubeste pe Oana... Nu este o crima, este normalitate.
 

Comentarii (36)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 21 Iul 2014, 22:00
    citesc si multumesc

    Vreau sa comentez si eu in speranta ca va fi citit si v-a ajuta pe careva. 1.Dumnezeu a creat femeia si barbatul care s-au inmultit prin incest. 2.orientarea homosexuala un este o decizie de momento,este ceva firesc,asa cum e heterosexual 3.cine face dragoste cu cine,e problema lor. 4.pe strada un e nevooie neaparata de o expresivitate exagerata a iubirii,ea exita oricum; ce vedeti in parcuri este teribilism 5.mai documentati-va innainte de a critica,si vedeti oglinda voastra sexuala....cu siguranta lasa de dorit:P:P 6.pentru cei open mind- brvo si felicitari,voi sunteti viitorul,open mind

    1
    0

  • marcela pe 13 Ian 2014, 19:14
    exact! nu vad nici o tragedie

    exact! nu vad nici o tragedie in asta

    2
    0

  • catalina stoenescu pe 5 Nov 2013, 15:19
    relatii

    nu inteleg de ce unii oamenii fac din asta o tragedie.pana la urma nu e nimic iesit din comun.

    3
    0

  • alexandra pe 5 Dec 2011, 17:58
    este normalitate oamenilor

    Nu vad nimika rau in a fi lesbi,bisex,etc.asa se orienteza fiecare pt ceea ce isi doreste.io sunt bisex,iubesc o fata dar ea nu stie,cu toate ca sunt intro relatie cu un baiat.dar nu simt atractia aia ca pt o fata.ce ar trebui sa fac?sa-i spun prietenei mele ca o iubesc si ca ma atrage?ea nu este de acord cu astfel de lucruri.dar ce asi putea face?nu gasesc nicio solutie.

    6
    1

  • Rodica pe 21 Feb 2011, 19:29
    nu inteleg

    Eu nu pot intelege un lucru: de ce unele femei sau unii barbati, desi au orientari gay aleg tottusi sa se casatoreasca cu persoane de sex opus? Eu personal, si sper sa nu supar pe nimeni, cred ca este importan ceea ce simtim, sunt lesbi, ok, sunt gay iar ok, dar nu m-apuc acuma de dragul si de gura lumii sa ma casatoresc asa de conventie, sau mai urat sa-mi mint propria persoana si implicit pe cel/cea cu care ma casatoresc. Nu merita sa sufere, mai devreme sau mai tarziu...divorztul poate exista.

    8
    1

  • alexisblu19 pe 3 Sep 2010, 11:38
    Dumnezeu..

    Dumnezeu iubeste oamenii fie ei hetero,gay,lesbiene si etc..Credeti ca Dumnezeu judeca? pai daca ar fii asa de ce nu ne ar pedepsi dintrodata? ne-a dat liberul arbitru deci nu se va supara pe noi pt ca am ales altceava..Dumnezeu este iubire..noi suntem iubire deci ce atatea judecatii de valoare? Iar in ceea ce priveste casatoria dintre persoanele de acelasi fel lucrurile stau asa:ele nu vor recunoastere ci vor ca daca pe parcursul cat au fost impreuna..luni.. anii,au dobandit avere( casa masina etc) doresc ca in cazul unui deces ( iau cazul cel mai rau) averea constituita sa ramana unuia sau altuia nu familiei care poate le a ponegrit relatia sau cine stie cum in conditile in care au muncit si au trait impreuna..oare nu e ca la hetero? sau averea dintre 2 oamenii trebuie sa ramana familiei unuia dintre ei/ele.?v-ar placea asa? ca mie personal nu.Cam asta este adevarul despre casatoria dintre gay si sau lesbiene.Pt mine este ok..Cine sunt sau ce ma cred ca sa judec?

    3
    1

  • drvet pe 14 Aug 2010, 03:04
    onitza_88

    onitza_88 ai trecut anu 4 ?? :D sunt femeie si imi plac barbatii :X

    2
    1

  • Ldy_Lvndr pe 13 Aug 2010, 18:02
    Intoleranta

    Ce-mi plac mie argumentele astea doua: ce-ar fi daca toti oamenii ar fi gay? si ce-ar fi daca copilul tau ti-ar spune ca e gay? Pai uitati-va in jur, vi se pare ca oamenii sunt pe cale de disparitie? Suntem vreo 6 MILIARDE, avem stoc de prasila :), daca unii iubesc pesoane de acelasi sex, care e problema? Si daca copii mei mi-ar spune ca sunt homosexuali, care ar fi problema? n-ar mai fi copii mei, nu i-as mai iubi, sau cum? Si mai sunt unii care spun ca e dezgustator sa vada doua femei sau doi barbati tinindu-se de mana sau sarutandu-se, dar li se pare normal cand un cuplu heterosexual se mozoleste si se pipaie pe banca in parc ziua in amiaza mare. Si celor care dau inainte cu argumentul religios: parca Dumnezeul crestin e iubire si iertare, sau ma insel? Cata intoleranta!

    2
    2

  • dodiandruiubirica pe 9 Aug 2010, 09:23
    mentalitatea la Romania :(

    Buna eu sunt heterosexaula dar chiar am asistat la o nunta ( am fost martora , jejejeje) de lesbiene si pot sa spun ca eu nu vad absolut nimic anormal in relatia lor eu consider ca fiecare dintre noi are dreptul sa aleaga ce vrea in viata si pentru asta nu trebuie sa fie discriminata! da este adevarat ca exista si persoane vicioase le putem numi care o fac doar din placere dar eu consider ca iarasi este treaba lor, asa ca fiecare sa se iubeasca cu cn vrea! ca asa este frumos!

    5
    0

  • xtp pe 8 Aug 2010, 14:55
    pentru femei

    sunt baiat, nu sunt gay dar sunt total de acord cu relatiile intre persoane de acelasi sex. Lasati 'principiile divine' si alte idei ca 'asa e normal' deoparte si urmati-va dorintele. Altfel nu ai cum sa fi fericit niciodata. Imi place ca in vest lumea e mult mai deschisa, nimeni nu se 'holbeaza' la doua fete care se saruta pe strada. Am auzit ca in lume is mai multe femei ca barbati, asa ca cei 'normali' nu o sa ramanem fara :p

    5
    0

  • ALINA pe 4 Aug 2010, 21:50
    Draga Oanaaa

    In primuk rand este impotriva principiilor divine, stii ca Dzeu a creat pentru barbat o femeie? Dzeu uraste homosexualitatea, indierent dc este ceva la hipotalamus sau un act voit. Cum sa iubesti o femeie,dc esti femeie? Cum sa iubesti un barbat daca esti barbat? Au probleme oamenii,clar. Si DA deranjeaza, pentru ca o societate trebuie sa se dezvolte, sa evolueze in bine, in valori si bun simt. Ti ar placea ca si copiii tai sa adopte acelasi comportament? Oare cum te ai simti dc fiul tau ti ar sune: mama, am facut sex cu un baiat, sunt gay si imi place asta. Intotdeauna pune te direct tu in locul altora si ai sa vezi...Nu e nimic pe lume mai frumos decat iubire curata pasionala intre un barbat si o femeie.

    1
    6

  • alexisblu pe 27 Iul 2010, 13:40
    ai grija ce iti doresti...:)

    pt anika...in orice relatie ai avea indiferent de ce natura este gandeste cu sufletul, el este singur care stie adevarul.daca vrei fa-o daca sufletul tau iti spune altceava asculta-l..relatiile intre femei si mai ales cele sexuale sunt pline de pasiune, sunt profunde tocmai din acest motiv relatiile sunt foarte profunde si lasa ceva in urma.iti vb din experienta.

    3
    2

  • alexis pe 27 Iul 2010, 12:18
    normalitate?

    Pentru jkd...defineste normalitatea te rog...si in nici un caz nu face nimeni misto de persoanle normale...noi cele care avem astfel de orientari nu facem discriminari tocmai pt ca suntem oamenii fara prejudecatii, teorii, pur si simplu traim iubim fara sa facem rau altcuiva.daca ne ai cunoaste ti ai da seama ca suntem oamenii si noi ca si tine...

    5
    0

  • alexis pe 27 Iul 2010, 12:13
    Dumnezeu a dat oameniilor ceva important-LIBERUL ARBITRU

    Imi pare rau de ce citesc insa tocmai din acest motiv nu postez foarte des.Am vazut ca au postat si persoane de 19 ani.nu sunt in masura sa judec insa experienta si cultura la varsta asta sunt relative...Iar in legatura cu normalitatea/ a incercat sa o defineasca? ceea ce e normal pt tine nu insemana ca trebuie sa fie si pt altii si invers deci ...

    2
    1

  • ana pe 26 Iul 2010, 17:38
    :)

    si ptr anika, eu zic sa incerci sexul cu o femeie. te va face sa constientizezi pe ce parte te afli. pupici :*

    3
    0

  • ana pe 26 Iul 2010, 17:36
    women in love.

    bai fetelor.. atractia sexuala ti-o descoperi inca de mica. (respectiv si-n cazul meu) intotdeauna m-am simtit atrasa de fete, baietii niciodata nu m-au facut sa simt nici o emotie. in primul rand o fata stie mult mia bine sa-ti creeze anumite stari. degeaba sunt comentarii aiurea care dovedesc snobismul. in romania relatiile de gay si lesbiene sunt un fel de "neutru" nu sunt interzise dar sunt foarte comentate si desconsiderate. De exemplu intr-un parc public. doresc sa-mi sarut prietena,o sarut, apoi o mie de priviri se indreapta asupra noastra si de asemenea si injurii. La noi inca nu s-a acceptat faptul ca relatiile pers de acelas sex nu sunt deloc diferite fata de relatiile pers str8. daca mai sunt anumite intrebari..aici e id-ul meu. - winter.wheat@yahoo.com

    4
    1

  • anika pe 24 Iul 2010, 09:20
    !!!!!!

    Am cunoscut acum 3 ani o ''fata''.De atunci pur si simplu mi-a intrat la inima.Si spun o ''fata'' .. deoarece nu e fata in totalitate...multa lume o confunda cu un baiat..se poarta baieteste..(freza,imbracaminte etc.)Ea la randul ei....iubeste o alta fata...de curand mi-a propus sa fac dragoste cu ea , eu spunandu-i ca nu are rost..deoarece..dragostea nu e ca sexul..si na...daca ea nu tine nici macar un pic la mine..NU ARE ROOST ! ... Ea mi-a spus ca..daca fac dragoste cu ea..lucrurile se vor mai schimba intre mine si ea.Ce sa fac?astept sfaturi..plz :(

    3
    1

  • cryna pe 1 Iul 2010, 01:32
    ce tare

    ce mult ma intreseaza pe mine o relatie cu o lesbi.sunt maritata dar imi place sa fac sex si cu femei numai k sotu meu nu stie.poate....

    3
    0

  • Blackcofe pe 31 Mar 2010, 14:45
    nu am nimic cu nimeni....dar totusi

    deci in primul rand,sa iubesti pe cineva de acelasi sex mi se pare o absurditate!(fara suparare),este impotriva legii firii si impotriva legii dumnezeiesti...ganditi-va si voi putin:daca toate femeile ar fi les si toti barbatii ar ajunge homo,cum s-ar mai perpetua specia umana?sa fim seriosi...oamenii exagereaza cu fanteziile astea pana la extreme...(si nu sunt o femeie invechita,am doar 19 ani;) )!

    1
    1

  • Dorin45 pe 30 Mar 2010, 15:12
    Civilizatie...

    Totul tine de cultura si civilizatie...Poti sa-i spui romanului mediu, de rand, acel roman care asculta manele dupa ce vine de la birt putin ametit ca fata lui/baiatul lui, este homosexual?? Pai te taie cu drujba! Majoritatea nu pot accepta ce nu inteleg. Homosexualitatea nu poate fi inteleasa la noi decat peste vro 540 de ani... Daca nu esti ca majoritatea esti ciudat in viziunea acestor oameni...La noi - ca la oi... Este adevarat ca acestea se intampla de cand exista omul, insa nu au fost cunoscute, din cauza sentimentului de falsa pudoare pe care o afisam zi de zi.

    1
    0

  • stancufelicia pe 25 Mar 2010, 16:09
    Relatiile intre fete

    Ok , tatal meu a lucrat foarte multa vreme in SUA pentru o pereche de les. care aveau de altfel si un copil infiat acolo este putin mai negrijat un astfel de cuplu , la noi insa se facE atata tam- tam , oricum eu sun casatorita de 3 ani si sincer nu am nimic impotriva acestor gen de relatii desi am vazut candva o imagine nu mult prea frumoasa in ceea ce priveste.

    1
    0

  • Mihaela pe 24 Mar 2010, 13:55
    :*:*

    Diana...lasa si tu o adresa de mess pup

    0
    0

  • diana pe 22 Mar 2010, 15:23
    da

    si eu as incerca cu o fata...cred k e foarte frumos,a incercat careva?

    0
    0

  • lbc pe 19 Nov 2009, 19:15
    mdea...

    hmmm chestia aia cum ca asa te nasti e relativa.Eu una pot spune ca mi plac barbatii si pana la 19 ani i am placut numai pe ei.Continui sa i plac dar fara sa mi dau seama o fata mi a intrat la inima.Asta nu inseamna k mi plac fetele pt k eu o plac doar pe ea si atat.Daca ar fi sa nu existe o relatie intre noi ,as merge tot pe drumul hetero.La mine pur si simplu a fost vba de acel "ceva" cu care nu poti lupta.

    3
    0

  • olga1987 pe 9 Nov 2009, 11:49
    BA ,DAR CAT RASISM EXISTA AN LUMEA ASTA

    Care e problema daca sunt atrasa de femei ???? Ce va deranjeaza pe unele dintre voi.Daca va duceti pe forum ati dat de belea ,acolo suntem judecate de tot felul de animale omanesti..VOI FETELE, CARE ZICETI CA VRETI O RELATIE SAU chiar un moment de placere cu o femeie,.nu vedeti ca rasismul a pus stapanire pe creierul femeilor.

    1
    0

  • olga1987 pe 6 Nov 2009, 20:07
    buna MIHAELA

    Am emoti ,dar cand mai intri sa citesti ce tiam scris.As vrea sa vb ce ziici se poate.Cred ca am anteLes corect din cate ai explicat tu aici.Cauti o pers de sex feminin poate sunt eu ??? As vrea sa descoperim ampreuna aceste momente ascunse an viata de cuplu a bisexualelor.Am postat multe chesti aici pe eva.ro . sSper ca nu faci misto

    2
    0

  • Mihaela pe 5 Nov 2009, 00:29
    ....

    scuze, am gresit id-ul, eroare de tastare meine_schwester_cris va astept

    0
    0

  • Mihaela pe 5 Nov 2009, 00:27
    oameni de Romania

    toti isi dau cu parerea insa nimeni nu stie ce este in sufletul fiecaruia. de exemplu, eu cred ca sunt atrasa si de fete, insa nu am avut niciodata ocazia sa experimentez ceva, si mi-ar placea...insa oare este cineva care sa fie sincer, si sa nu inceapa cu shtouri si mishtouri?? daca ma poate ajuta cineva..sa imi dea add la meine_schweter_cris

    2
    0

  • noi pe 5 Sep 2009, 09:00
    viata e scurta

    atat timp cat cauti sa ii critici pe alti nu ai timp de tine .....toti avem cate o buba la cap nimeni nu perfect .iar homosexsualitatea e de mii de ani asa ca si una din rudele tale de sange a avut inclinati sau poate urmatoarele generati sigur va avea .... succes tuturor

    4
    0

  • criss pe 1 Sep 2009, 00:33
    Traim in Romania!

    de ce nu putem fi liberi? adica fiecare are o placere .... acum nu conteaza care...si eu ma tineam de mana (la caterinca) cu o colega si deja incepusera sa fluiere si sa rada :-)) dar nu aveam nicio treaba .. in fine.. :-j macar sa fie ele fericite :-)

    3
    0

  • oanaa pe 31 Aug 2009, 16:59
    ..

    Asta face societatea pe care noi o alcatuim - blameaza..Cu ce te deranjeaza pe tine ca doua femei se tin de mana sau se saruta? Niciodata nu m-am gandit cum se vor uita oamenii la mine daca o sarut atunci cand am iesit in oras...si restrictiile pe care unele/unii si le impun pentru ca cei din jur sa nu afle ca sunt gay sau bi, le/ii afecteaza la nivel psihic pe ei personal dar si relatiile i8n care se afla.Mi se intampla sa am limite foarte mari in relatia pe care o am pentru ca ea se teme sa fie blamata.Nu pot sa ma port natural deoarece "lumea se uita"...Ar trebui sa ne focusam pe probleme adevarate gen violenta asa cum spunea laura.Oricum sistemul social romanesc este un mar putred...asa ca luati-va pietrele pentru ca nu aveti in cine sa aruncati.

    1
    0

  • laura pe 31 Aug 2009, 16:11
    Nu exista normalitate!

    Dupa parerea mea nici in anumite relatii dintre o femeie si un barbat nu exista normalitate! Se numeste normalitate atunci cand barbatul vine beat acasa si isi bate nevasta? Nu vorbesc de toate casniciile dar de cele mai multe ori asa se intampla! De ce sa nu isi traiasca fiecare viata cum vrea? De ce in anumite tari poti sa iesi si nud si nu se uita nimeni la tine? Dc in anumite tari poti sa fii liber sa fii cine esti si in Romania nu se poate? Pentru ca la noi comunismul inca exista si va exista mult timp de acum inainte! Pentru ca mentalitatea nu se va schimba! Incercati sa fiti mai toleranti! Nu ma refer aici strict la homosexualitate ci la multe lucruri care se intampla in Romania si ne afecteaza pe toti!

    2
    0

  • Corina pe 30 Aug 2009, 18:24
    Nu e motiv de lauda si mandrie,chiar daca nu trebuie desconsiderati

    Probabil ca si asta este o boala ca multe altele numai ca in cazul de fata nu se duce nimeni la medic sa se vindece ci incearca sa-i convinga pe ceilalti ca totul este ok si ca nu este nimic anormal. Asa o fii poate ca nu trebuie sa se vindece si o fii si normal dar consider ca nu este cazul sa se si laude cu asa ceva. Am ajuns intr-o vreme in care,cu cat esti mai normal cu atat esti mai anormal. Parca toata lumea este cu susul in jos. Oare ce ne mai asteapta?????????????

    0
    3

  • jkd pe 30 Aug 2009, 10:44
    Unele dintre ele devin agresive

    Nu le mai ajunge ca sunt contra naturii, mai fac si misto de persoanele normale.

    0
    3

  • me pe 29 Aug 2009, 10:38
    INVERSIUNEA GENETICA

    tot profesorul ar fi trebuit sa-ti spuna ca inversiunea genetica e foarte rara..procentul e infim,comparativ cu nr. de gay...multi s-au saturat de o viatza normala..la cap e problema lor.

    1
    1

  • onitza_88 pe 29 Aug 2009, 08:44
    E un defect la hipotalamus

    Am aflat si eu anul acesta la facultate...desi sunt studenta la Medicina Veterinara am aflat de la profesorul meu de fiziopatologie ca exista niste centrii nervosi in hipotalamus care la gay sau lesbiene sunt inversati fata de cei heterosexuali.Asa ca degeaba ii blamam pt ca ei nu si-au dorit asta.Exceptie homosexualitatea psihologica unde apare vointa proprie.

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod