"După ce soțul meu m-a pierdut la poker, m-am îndrăgostit de cel care m-a câștigat"

Probabil că povestea mea o să vă sune fantastic sau o să mă acuzați că inventez. Eu însămi am comentat adesea cinic la rubrica asta, considerând că unele dintre poveștile de la cititori sunt inventate.

Dacă mi-ar fi spus și mie cineva acum doi ani că voi ajunge să trăiesc așa ceva aș fi râs, dar iată că viața ne rezervă surprize și niciodată nu trebuie să spui că mie nu mi se poate întâmpla așa ceva.

M-am măritat din dragoste, în urmă cu trei ani. Fusesem iubiți din liceu și după ce am reușit să ne găsim de lucru ne-am mutat împreună. Ne-am căsătorit civil pentru că niciunul din noi nu le are cu religia și biserica, așa că n-am dat importanță ceremoniei religioase. Nici părinții nu ne-au bătut la cap. A fost OK primul an de căsnicie, după care el a luat-o razna. Juca și în liceu, dar nu așa ca atunci când a dat de bani. La început câștiga foarte mult. Am cumpărat un apartament, o mașină și după ceva timp a decis să renunțe la job pentru că i se părea că pokerul e chestia la care se pricepe cel mai bine. Eu n-am avut nimic de obiectat pentru că, trebuie să recunosc, îmi plăceau banii.

Într-o vreme a început să piardă. Sume din ce în ce mai mari. În urmă cu un an a pierdut mașina, apoi casa.

Ne-am mutat cu chirie. Mă îngrijora pentru că abia atunci mi-am dat seama că devenise dependent. Chestia cu dependența asta de jocuri de noroc e perversă, nu e ca alcoolul sau drogurile, nu se vede, nu o înțelegi prea bine și niciodată nu poți să iei măsuri la timp. Eu m-am mințit, cred, multă vreme, că ăsta e un job ca oricare altul, mai ales că jocurilor de noroc și pokerului li se face reclamă pe posturile de televiziune și pe panouri publicitare. Cum să crezi că te poate afecta așa ceva, de vreme ce e legal și îi vezi pe toți oamenii ăia fericiți din reclame, care te îmbie să li te alături? În plus și noi am fost așa, am câștigat, iar acum venise vremea să pierdem.

În seara în care a venit acasă cu celălalt tip n-am înțeles ce se întâmplă, până când nu a plecat și m-a lăsat cu el. Tipul care mă câștigase la poker mi-a povestit totul. Care a fost miza și cum a ajuns să-și salveze pielea vânzându-mă pe mine ca pe un obiect. Sau ca pe un animal. Pe tipul care m-a câștigat îl cunoscusem cu ceva timp în urmă și mi se păruse un ciudat.
Nu părea jucător de poker, ci mai degrabă un savant trăsnit. S-a dovedit că era matematician și că pokerul pentru el era un hobby. Nu o făcea pentru bani, ci ca să-și demonstreze anumite teorii.


Când mi-a spus că m-a câștigat la poker am râs în hohote și el s-a uitat la mine mirat. Se aștepta să fac o criză de isterie. Dar eu nu credeam că e posibil așa ceva. Ce naiba, suntem în secolul 21 și nu mă deține nimeni, chiar dacă avem un act de căsătorie. Totuși, matematicianul mi-a zis că nu așa e înțelegerea, ci că eu urma să trăiesc cu el, al el acasă, și să-i fiu un soi de menjeră. Pentru că avea nevoie pentru o perioadă de cineva. O femeie.

Nu a fost nimic forțat, trebuie să admit că felul lui de a fi, ciudat, amuzant dar în același timp ferm, m-a făcut să accept condițiile. Cred că la început am fost și furioasă pe soțul meu, pentru că m-a pus în postura asta și am vrut să-l pedepsesc, însă nicio clipă nu mi-am imaginat că voi ajunge să mă îndrăgostesc de matematician.
Mai ales că aparent nu era genul meu de bărbat. Mai neglijent, oarecum neatent, nepăsător, dar cu un acut simț al observației, pe care-l face remarcat prin cuvinte puține, plasate atunci când nu te aștepți.


Ce să o mai lungesc, pe scurt m-am îndrăgostit de omul care m-a câștigat la poker, ca pe un obiect. Când au expirat cele câteva luni în care se presupunea că-i aparțin am intentat actele de divorț și i-am spus matematicianului că vreau să trăiesc o perioadă singură, ca să văd ce simt pentru el. Mi-a redat libertatea, deși nu mă avusese fizic niciodată. Probabil că acest fel de a fi al lui și faptul că nu mi-a impus nimic au fost de natură să mă incite și să mă facă să-l vreau. S-a dovedit un om extraordinar, care și-a asumat doar rolul de a mă scoate dintr-o căsnicie care mi-ar fi făcut, probabil mai mult rău la un moment dat. Deși nu i-am spus, acum îl iubesc. N-aș fi crezut că mai pot simți ceva pentru un bărbat după ce mi-a făcut soțul meu. Aștept să îl cunosc mai bine și să văd dacă nu cumva a fost un balon de săpun.


Ah, fostul meu soț, în caz că sunteți curioși să știți, trăiește acum cu o altă femeie, pare că și-a revenit și îi merge bine. A încercat să mă „recâștige”, cerându-și iertare, dar era evident prea târziu. Sper să se retragă la un moment dat, cât încă nu e prea târziu, din viciul ăsta. Dar fiecare e responsabil pentru propria viață, până la urmă.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dragos pe 1 Mar 2014, 00:43
    eu sunt credul de fel

    si tind sa cred ca aceasta femeie cum a spus mai sus "imi placeau banii" .. oare cui nu-i plac ??? as vrea sa o intreb daca viata de langa matematician este aceeasi pe care a avut-o langa sotul ei .. iar daca nu care este viata matematicianului .. eu sunt un alt matematician ;)

    0
    1

  • adinet pe 24 Feb 2014, 09:36
    felicitari

    Desteapta femeie,asa merita toti barbatii de genul asta.Mai este mult pana cand barbatii vor intelege ca femeia nu este un accesoriu,o marfa,ieftina de cele mai multe ori .

    3
    1

  • lia pe 23 Feb 2014, 21:46
    eu cred...

    Am fost aproape in aceiasi situatie, insa eu nu am plecat cu cel care m-a castigat, cu toate ca era mai bine. Am doi copii, el a plecat in strainatate unde cica munceste....O sa rezist sa-mi vad copii mari, la casa lor apoi o sa dispar, asta va fi razbunarea mea. Stiu ca la batranete o sa aiba nevoie de mine, dar atunci voi fi plecata eu... in strainatate!

    2
    3

  • ileana pe 23 Feb 2014, 19:48
    uluitor

    Daca povestea e adevarata, autoarea ei este o persoana cu mult caracter, care a luat ad-literam expresia "impreuna si la bine si la rau", demonstrand o lealitate incredibila fata de fostul sot. De fapt, luand partea pozitiva, ar putea fi fericita ca s-a dezvaluit din timp caracterul ex-ului, inainte sa apuce sa o vanda pe bucati, ca sunt la mare pret organele...

    3
    1

  • martacika pe 23 Feb 2014, 17:34
    groaznik

    Va pare poate inventata povestea, dar va asigur ca asa ceva exista in veata de zi cu zi. O vecina de a mamei a fost pusa in jok de sotul ei si pierduta. au trecut 25 de ani si nici in ziua de azi nu se stie unde este ea. Mama ei a murit dupa ea, baiatul ei sa sinucis dar sotul traieste cu alta familie de parca nu sa intimplat nimic. Cu parere de rau pe atunci nu erau dovezi, si la fel lumea ridea cind auzea ca putea fi pierduta in carti. dar deja nu o mai intorci multi zic ca poate au si vinduto. Cei amuzant in istoria de mai sus, ca femeia sa dus singura la un strain, o femeie decenta nu siar permite asa ceva. Eu nici in rupttu capului nu ma duceam de buna voie. Deci istoria de sus este cam falsa dar este si adevar la inceput.

    5
    0

  • ana pe 23 Feb 2014, 16:45
    Povesti ,adevarat...si ce???

    O fii inventata , dar e frumoasa povestea,, Inteleg , ar fi facut-o din razbunare orice femei. ..si tipul care a casticat-o la joc a stiut cum s-o cucereasca aratandu-i ca nu-l intereseza ...bravo lui ,,baiat destept.. Baieti, luati aminte asa se cucereste o femeie, cu multa rabdare . te porti frumos , astepti , si vine singura la tine......

    3
    1

  • irina pe 23 Feb 2014, 14:38
    eu cred altceva

    Daca sunt povesti sau nu, nu are nici o importanta. Ce drept avem noi sa judecam? In momentul in care avem ceva de invatat din "aceste povesti" e OK. S-apoi, fiecare are dreptul la exprimare. Nu?

    5
    2

  • angela pe 23 Feb 2014, 03:50
    baliverne

    Povesti inventate pe placul gospodinelor ahtiate dupa telenovele ieftine.

    12
    1

  • Maya pe 23 Feb 2014, 01:14
    pokeeer

    ce felicitari????? chiar nu va dati seama ca astea sunt inventate?? aici sunt numai tampenii inventate de inteligentii care scriu aici articole...Sunt povesti care oricum nu le poate demonstra si verifica nimeni si eu nu cred nimic din prostiile astea..Mai sunt si scrise de incepatori....fara talent la scris. am avut o prietena in aceeasi situatie, iubitul ei era obsedat de poker - si cum ar face orice om normal s-a despartit de el la timp si si-a vazut de viata. Ce femeie ar sta cu un handicapat din asta pana sa o vanda la poker boul unui geniu al matematicii???? chiar te apuca rasul..niste povesti penibile, inventate de niste tampiti

    19
    4

  • anci pe 23 Feb 2014, 00:12
    :)

    Felicitari pentru puterea de a trece prin toate astea fara sa fi cazut intr-o depresie. Ma bucur ca toata experienta ti-a deschis ochii si ca nu ai ramas prinsa in trecut. Mult succes!

    3
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod