Divorțul - o problemă sau o soluție?

Viața ne poate pune uneori și în fața unor situații nedorite, așa cum este divorțul de persoana care cândva ne-a fost dragă. Divorțul reprezintă actul definitiv de desfacere a căsătoriei.
In Romania, divortul se realizeaza printr-un proces, existand una din urmatoarele doua optiuni: divortul din motive temeinice sau divortul prin acordul ambilor soti. In procesul de divort este necesara prezenta ambilor soti.

Totusi, cand visezi la o dragoste ca in povesti, vizita la un cabinet de avocatura si impartirea bunurilor nu face parte din scenariu.

Ce duce la divort si cum sa fac sa nu ajung acolo?


Uneori, un divort chiar nu poate fi evitat, insa exista anumite masuri care te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata de cuplu si sa iti consolidezi puternic casatoria.

1.
Poate nu ar trebui sa te muti cu el


Este la moda, daca se poate spune asa, ca tinerii sa locuiasca o perioada de timp impreuna inainte de casatorie, pentru a testa cum se inteleg in spatiul privat.

Totusi, cercetatorii sunt de parere ca cei care stau impreuna inainte de casatorie tind sa ceara mai usor divortul.

2. Nu te grabi, dar nici nu astepta prea mult!

Cercetatorii considera ca, pentru un cuplu implicat intr-o relatie de durata medie (2 ani si jumatate), sansele de a ajunge la un divort sunt foarte mici.
Lucrurile nu sunt chiar atat de roz, nici pentru cei care se grabesc sa ajunga la altar, dar nici pentru cei care abia se urnesc sa ajunga la starea civila! Citeste continuarea pe divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod