Rutina în cuplu: nu-i așa de rea precum crezi!

Sigur știi deja câteva trucuri pentru a-ți condimenta relația, ori de la prietene, ori din lectura de specialitate (cărți, reviste, internet).
Majoritatea sfaturilor includ: mai mult timp cu iubitul, un week-end la mare/munte impreuna si faimosul numar de striptease facut in lenjerie extrem de sexy.

Sunt convinsa ca ai incercat multe artificii sexuale, surprize romantice si experiente inedite. Dar rutina a fost ameliorata sau alungata temporar. Iar la final te gandesti ca relatiile de lunga durata nu au sanse decat daca va indragostiti dupa varsta de 25 de ani, atunci cand esti pregatita sa "te asezi la casa ta"- eufemism pentru resemnarea in fata plictiselii ce te asteapta.
In mare parte ai dreptate, asta pentru ca privesti lucrurile dintr-un punct de vedere. Cea mai eficienta metoda de a combate rutina este sa o accepti si sa nu o mai privesti ca pe inamicul numarul 1 al cuplului. Acest lucru nu este usor, trebuie sa modifici perspectiva si sa arunci actualul unghi de abordare, cel hranit de stereotipuri, la gunoi.

Stereotipul 1: Trebuie sa piperam partidele de sex pentru a combate rutina.


Rutina din cuplu nu are mare legatura cu calitatea sexului. Iata un studiu care te va lamuri.
Condus de Arthur Aron, studiul a demonstrat ca partea creierului care se trezeste, atunci cand suntem indragostite nebuneste, tine de ambitie si motivatie. Nu tine de atractia fizica si dorinta de sex.
Cercetatorii au fost contrariati de rezultate, dupa ce au analizat 17 oameni care spuneau ca sunt indragostiti. Analizele au aratat mai multa activitate in zona creierului care determina nevoia de castig, de confirmare decat in cea care determina atractia sexuala.

Aron a declarat: "Se pare ca iubirea este o activitate orientata pe castig, pe atingerea unor teluri, iar acest fapt duce la emotii si euforie." Citeste continuarea pe divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod