Indragostiti care se saruta

De ce simțim nevoia să ne sărutăm?

Sarut

Sărutul este mai important pentru femei decât pentru bărbaţi


Un alt studiu, realizat la Universitatea Albany din Statele Unite, a evidenţiat faptul că femeile şi bărbaţii percep sărutul în mod diferit. Pentru femei, acest gest de apropiere este mult mai important decât pentru bărbaţi. Cercetătorii au descoperit că bărbaţii ar face sex fără să se fi sărutat cu o femeie, în timp ce femeile nu concep să facă sex cu un bărbat fără să se fi sărutat cu acesta înainte. Având în vedere că în cadrul multor alte specii femelele sunt mai pretenţioase atunci când îşi aleg partenerul, această diferenţă era de aşteptat.

Pe de altă parte, acest studiu a mai indicat faptul că bărbaţii sunt mult mai interesaţi de sărutul franţuzesc.
Explicaţia cercetătorilor este aceea că saliva bărbaţilor conţine testosteron, hormonul responsabil pentru creşterea apetitului sexual, iar prin intermediul acestui tip de sărut pot creşte libidoul partenerei. De asemenea, se pare că un bărbat poate detecta în mod inconştient nivelul de estrogen din saliva unei femei, ceea ce îi indică dacă este fertilă.

De ce ne place să ne sărutăm?


Dar sărutul nu are rol doar în ceea ce priveşte reproducerea. Este un gest care ne face să ne simţim bine.

În timpul sărutului, în organism sunt secretaţi hormoni care ne dau o stare de bine, reduc nivelul de stres şi ne apropie şi mai mult de partener. Un alt studiu a demonstrat faptul că după un sărut, nivelul oxitocinei, numit şi "hormonul fericirii", creşte, iar cortisolul, hormonul stresului, scade. Iar cu cât partenerii sunt de mai mult timp împreună, cu atât mai mult scade nivelul cortisolului după ce aceştia se sărută. Prin urmare, sărutul nu are doar rolul de a ne stimula din punct de vedere sexual, ci şi pe cel de a ne ţine lângă parteneri.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod