Cum iti dai seama ca vei fi parasita

Iti suna cunoscuta expresia "Trebuie sa vorbim"? Atunci ar fi bine sa te pregatesti, pentru ca exista sanse mari sa fii parasita. A fi parasita este unul dintre cele mai groaznice sentimente...
Iti suna cunoscuta expresia "Trebuie sa vorbim"? Atunci ar fi bine sa te pregatesti, pentru ca exista sanse mari sa fii parasita. A fi parasita este unul dintre cele mai groaznice sentimente, mai ales in momentul in care nu iti dai seama ca urmeaza sa se intample.

Nu exista o carte sau un ghid al despartirii, insa exista cateva semne general valabile care preconizeaza inevitabilul moment al despartirii. Si cum nu exista un remediu pentru inima ranita, stiind ce te asteapta, poate vei reusi sa depasesti mai repede momentul despartirii. Iata cateva semne impartasite de expertii sexologi ai publicatiei on line alovelinksplus.com, prin care sa iti dai seama ca iubitul tau tocmai si-a pus in gand sa te paraseasca.

Incepe sa urasca telefonul


Desi, de cand v-ati cunoscut si pana mai ieri, vorbitul la telefon era o placere, brusc situatia s-a schimbat. De cate ori il suni inventeaza cate o scuza, fie ca este ocupat, fie ca il suna cineva pe linia cealalta sau, mai grav, nu a auzit telefonul.
Mai mult decat atat, nici macar nu mai suna sa iti spuna ca intarzie.

In momentul in care il suni si auzi inregistrarea mesageriei vocale (in noptile lui dese de iesit cu prietenii) ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare. Daca intuiesti ca acesta ar fi unul dintre motivele despartirii, atunci planuieste si tu o iesire cu fetele si lasa-ti telefonul acasa, sau daca te suna, nu ii raspunde. Asa iti poti da seama ce se intampla de fapt. Brusc isi poate da seama cat de mult ii lipsesti. In cazul in care nu te suna, probabil ca e timpul sa fii tu cea care ia o decizie.

Evita sa mai vorbeasca despre viitor


Si nu ne referim aici la vorbitul in general, ci la planurile pe care obisnuiati sa le faceti pana acum. Pentru ca probabil are deja alte planuri, evita sa iti raspunda daca vrea sa mergeti la film in week-end. Orice include planuri de viitor, de exemplu vacante sau reuniuni de familie, il enerveaza instantaneu. Daca ai renuntat sa mai faci parte din agenda lui saptamanala, este momentul sa iti pui un semn de intrebare.

Nu mai este atras de tine


Este absolut normal ca viata voastra sexuala sa nu mai fie cea de la inceputul relatiei, dar asta nu presupune sa dormiti in paturi separate. In momentul in care acest lucru devine din ce in ce mai des, scuze de genul "am venit tarziu si nu am vrut sa te trezesc", nu isi mai au locul.
O schimbare dramatica in comportamentul sexual al unui barbat poate presupune doua lucuri: ori nu mai este atras de tine, asta insemnand ca nu mai vrea sa faca dragoste cu tine, ori si-a gasit pe altcineva. Daca ai incercat sa il atragi in pat altfel decat o faceai pana acum si a refuzat, e clar ca ceva s-a schimbat. Nu te gandi ca e ceva cu tine, gandeste-te pur si simplu ca oamenii se schimba.

Are nevoie de spatiu


Celebrele replici "am nevoie de spatiu" sau "cred ca ar trebui sa ne intalnim si cu alte persoane" sunt mai mult decat suficiente sa iti dai seama ca nu isi mai doreste nimic de la relatia actuala. Potrivit psihologilor, in general oamenii evita sa ii raneasca pe ceilalti, astfel incat se folosesc de asa numitele "strategii de iesire". Spunandu-ti ca vrea sa va vedeti si cu alte persoane, nu face decat sa isi gasesca el o cale de iesire. A spune ca ar fi cazul sa iesiti si cu alte persoane si a nu pronunta cuvantul despartire, inseamana de fapt a nu va mai vedea deloc.

Preocuparea principala: aspectul fizic


Instantaneu iubitul tau decide sa mearga din ce in ce mai des la sala de forta. Incepe sa tina o dieta si sa aiba mai multa grija de aspectul fizic.
Daca inainte ura sa mearga cu tine prin magazine, acum shoppingul face parte din noile lui pasiuni. Desi intotdeauna l-ai placut si cu un pic de burtica, nu intelegi ce se intampla, de unde aceasta schimbare atat de brusca. Interesul evident si mai mult decat obsedant fata de aspectul fizic indica faptul ca iubitul tau vrea sa isi reia viata de Don Juan sau sa impresioneze pe cineva.

Gesturile spun mai mult decat o mie de cuvinte


Imbratisarile parca nu mai sunt precum cele de la inceputul relatiei; cand vine seara acasa nici macar nu te mai saruta; daca iesiti undeva impreuna, evita sa te mai tina de mana - iata doar cateva dintre semnele prin care sa iti dai seama ca iubitul tau vrea o schimbare majora in viata lui. Daca simti ca ceva nu este in regula, analizeaza-i gesturile, astfel incat sa iti dai seama ce se petrece in mintea lui. De obicei, intuitia feminina nu da gres. Incearca sa vorbesti cu el, chiar daca adevarul doare; meriti o explicatie.

Daca ai observat ca cel putin unul dintre semnele de mai sus si-au facut aparitia, poate ca ar fi timpul sa iti reevaluezi relatia.
Incearca sa identifici eventualele probleme care au aparut, fara sa fie nevoie de o despartire. Gaseste timp si vorbiti despre voi. Daca pur si simplu nu se mai poate face nimic, semnele de mai sus te vor putea ajuta sa iti dai seama daca ai tras lozul necastigator.
 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bianca pe 13 Mar 2015, 00:02
    cand u mai crezi in cea ce a fost

    eu sunt cu un baiat de 5 luni si la inceput a mers bine ne intelegem super dar cum totul sa schibat nu mai ie ca inaite si nu stiu ce sa fac mereu spun ca asi renuta la el dar inima nu ma lasa tot eu sufar lupt mereu spun ca se va schiba dar simt ca el nu ma mai vrea trece timpu si uite ca sa facut 1 an si au inceput schibari deorece am gasit cauza ploblemei chiar daca am stiut ca am avut de ales intre a lupta pentru cea ce vreu si cea ce voi pierde dar cu putine incredere poti in viata indiferent ce se va intapla meita sa mergi mai departe viata e frumoasa merita traita si de acuma in colo trebuie sa stim ce persoane vom alege langa noi doar din greseli invatam :(((

    1
    0

  • Sergiu pe 9 Ian 2012, 12:37
    caut prietena din bucuresti am 21 de ani 1.70 m chipes saten

    0786717733 sunatima

    0
    0

  • matacheviorica pe 6 Ian 2012, 21:26
    nush ce sa fac

    pai nush cu ce sa ancep an primul rand sunt cu un baiat de 5 luni si tin la el dar cate odata mi se pare ca este cam indiferent cu mn de multe ori cand al sun ami spune ca are treaba si ma suna el mai tarziu ori ca nu are baterie sau ca nu poate sa vb lam antrebat daca mai vrea sa continuam relatia si el mia spus ca vrea pentru ca tn la mn si nu vrea sa ne despartim mia spus ca daca al las pentru altu o sa ma omoare pentru ca el tn la mn si nu vrea sa ma lase dar eu nu stiu ce sa mai cred cate odata mi se pare ca este cam indiferent cu mn nush de ce.

    1
    1

  • alexandra pe 25 Nov 2011, 17:46
    despartirea

    stefi un baiat a fost cu prietena mea dar acm nu o mai iubeste si mi-a spus ca ma iubeste nus ce sa fac dar am stat si mam gandit si iam spus ca nu ma intereseaza ca el ma iubeste el trb sa se intoarca la prietena mea dar el este cam greu de convins

    1
    2

  • mihala pe 25 Nov 2011, 17:44
    :)

    auziti sa stiti ca am scris eu gresit defapt eram cu un baiat sefi scz am scris gresit dar da tot sunt cu el impreuna ce bine:):):):):):):):):):):):-*

    1
    1

  • mary pe 25 Nov 2011, 17:42
    despre despartire

    de cateva luni iubitul meu nu mai este asa de apropiat de mine cred ca vrea sa-mi spuna ceva dar nu are curaj

    1
    1

  • mihaela pe 25 Nov 2011, 17:40
    despartire doare foarte rau:((

    sunt un baiat stefi si tot ma respinge am fost cu el neam despartit neam impacat dar dupa sa despartit de mn ca sa fie cu cea mai buna prietena a mea am suferit foarte rau dar intrun final acm mia fost foarte greu sal iesrt dar pana la urma suntem un cuplu frumos

    3
    1

  • jojo pe 18 Aug 2011, 00:13
    despre sex

    buna sunt cu un baiat de 5 ani jumate de un an si ceva dabia mai face sex nu stiu ce se intampla cu el

    3
    1

  • 30 pe 13 Iun 2011, 22:23
    o dilema vreau un raspuns la nedumeririle mele

    am cunoscut pe cineva din intamplare pe un sait de socializare am vb noi o perioada apoi neam dat id si incetu incetu am vb neam dat si numerele de telefon o fost curios cums unt eu nu avem web el da .mo sunat sami auda vocea si io placut am vb km 5 luni el nu e in tara acu e plecat mai vb dar la sfarsit de saptamana k atunci poate .intr-o seara am zis k vreu sa stiu in ce stadiu e relatia noastra dakk ma place sau vb numai amical .mio zis k ii place de mn si ar vrea o relatie si k e genu kre vrea o relatie serioasa nua venturile.nuj de ce de 2 sapt so spart gheata si so indepartat lam intrebat ce are si asa nuj ce sa cred?

    1
    2

  • andra cristea pe 10 Mai 2011, 15:13
    :((

    buna sunt Cristea Andra,din tg secuiesc si am 12 ani sunt in clasa cu o fata care are ca iubit pe cel mai frumos baiat din clasa Fusaru Ciprian pe care l-am iubit din tot deauna.Eu am incercat in fel si chip sa-i despart si am reusit.in scurt timp Ciprian a inceput sa se simta atras de mine( ma lua in brate,imi dadea palme la fund si....)dar,intro zi a inceput sai faca la fel si fostei iubite si atunci eu impreuna cu Ene Anca Elena am spus numai minciuni despre ea lui Fusaru Ciprian,si acum Ciprian si fosta nu mai vorbesc deloc!!! pe o parte ma simt bine ce am facut dar pe cealalta nu!!!:) Spuneti! voi cum ati reactiona in asdemenenea caz?

    1
    1

  • ionut pe 14 Mar 2011, 17:34
    despartire

    sunt cu o fata de 2ani si 4luni si dupa certuri si neincrederea in ea am facuto sa n ma mai iubeasca ca inainte iar intre timp vb cu un alt baiat prin mesaje si imi zice ca stie sa o asculte mai mult decat o fac eu,dar ca n ii place de el.ce sa fac in continuare?cum sa o fac sa aiba incredere in mn si cum sa o fac sa ma iubeasca din nou la fel?

    2
    2

  • deutza pe 2 Feb 2010, 15:36
    :)

    nici unul din semnele de mai sus...si totusi e atat de evident ca ceva se intampla

    2
    1

  • merzsamelia pe 7 Iun 2009, 15:28
    cum ati dai seama ca vei fi parasita

    ce sa zic sunt antr-o relatie de un an si 5 luni si parca sa schimbat multe la , dar nu sa ma gandec ca ma paraseste dar pe o parte ma gandesc as avea nevoie de un sfat cateadata ami spune ca nu ma iubeste pana ma face sa plang si atunci ma ia an brate si spune ca nu vrea sa fie parasit ca ma iubeste . ma simt de fiecare data cand spune asa ma simt foarte rou ce sfat ati putea sa ami dati id meu este merzsamdelia

    1
    1

  • draghici pe 17 Oct 2008, 16:53
    hmmm...

    intr-adevar...ma regasesc in micile voastre comentarii,sunt cu un baiat de 2 ani,si mi se intampla foarte des sa intru in panica knd nu rasp sau knd nu imi da vreun semn,knd il simt mai rece mie teama k nu cumva sa se fi plictisit...ciudat k spun asta k eu nu simt deloc k m-as fi plictisit,dar vreau sa mentionez un lucru imp,atunci knd vreti cu adevarat sa stiti ce simte,faceti o mik proba,nu ii raspundeti la tel imediat,sau nu intrati pe mess cum va da beep..etc,daca va suna insistent sau daca primiti mesaje cum k este nervos sau suparat din acest motiv e clar k nu e nevoie de nici o indoiala,sau spuneti-i ce va doriti cu adev sau kre ar fi o dovada de iubire apreciata de dvs,si daca el face ceva in privinta asta,daca va tine cont de ceea ce i-ati spus si chiar va face lucrul acela,atunci totul e ok

    1
    0

  • BmX22 pe 1 Aug 2008, 15:13
    cat de curand

    da foarte adevarat ce zice in articol:((Am o relatie de 3 ani jumate cu o fata pe care o iubesc foarte mult si am pus totul la bataie pt aceasta relatie......Mi se intampla exact k in articol si nu stiu ce sa mai fac........imi tot zice k are si alte treburi la tel nu imi raspunde..de venit numai vine la mine cum o facea inainte.....Nu sunt genul de "baiat cu bani" sunt un tip normal....imi este tare frik k ma va parasi..enzocstrike este id-ul meu pt cateva sfaturi:((

    1
    0

  • flori pe 18 Iun 2008, 11:59
    ....

    dak apare unele schimbari asta nu insemna k te va parasi..insemna k vrea sa schimbe ceva pentru a nu fi totul timpul pe telefon sa te sune sau late chestii la care vrea sa schimbe..ce dak nu te vezi ca la inceput cu el in fiecare zi asta inseamna despartire?! eu zic k nu-i asa e cu totul altceva va fi bn si cu siguranta vrea sa diferit..nu vrea despartire

    0
    1

  • ella pe 31 Mai 2008, 15:33
    despartirile...

    exact! cat adevar in acest articol ....ilar este faptul ca il citesc acum, dupa ce tocmai m-am despartit de cineva la care tineam...mare parte din smptomele acelea s-au intamplat si la el..

    0
    0

  • koranik pe 31 Mai 2008, 12:51
    el

    sunt implicata intr-o relatie de aproape 4 ani. a fost o relatie grea: la inceput parintii mei nu au fost de acord, dar noi nu am renuntat. Desi la inceput nu eram de acord cu parintii mei acum incep sa imi dau seama ca au dreptate pe anumite planuri. La inceput, dragoste mare, cu bipuri, vb la telefon ore. Cu timpul insa , am vazut cat este de gelos, nu accepta plecarile mele, si anume cursuri pt cariera mea, in care zice ca ma sustine. Nu stiu daca din egoism ca eu plec si el ramane la munca, sau pentru ca pur si simplu este posesiv. De asemenea, cand are el probleme trebuie sa il inteleg, cand insa am eu probleme, de care nu duc deloc lipsa, daca are si el greutati in acelasi timp ale lui sunt mai importante. Sau daca in perioade in care sunt stresata, nu ma comport perfect caci uneori nu pot fi la fel de atenta cu el, e mare problema. Parintii mei nu il accepta nici acum. Din punct de vedere sexual, nu ma pot plange. intre noi exista o pasiune nemarginita. Problema este insa aceea ca eu am inceput sa vreau libertate, nu prea mai vreau sa vorbesc cu el la telefon, am inceput sa ies mult cu prietenii fara ca el sa stietocmai pentru ca este foarte posesiv, planurile de viitor nu mai cred la fel de mult in ele. Nu il mai prezint ca prietenul meu in societate in noile mele grupuri de prieteni. Cu toate astea nu ma pot desparti de el. Imi e frica sa o fac, si nu pot concepe ziua de maine fara el. Nu stiu ce simt pt el, caci in unele momente nu vreau sa mai existe prntru mine, iar in alte momente nu m-as desprinde din bratele lui...imi e tare gru si nu vreau sa prelungesc agonia!

    1
    0

  • lavy pe 31 Mai 2008, 09:33
    prea devreme

    eu zic ca e prea devreme sa iti dai seama in ce directie merge relatia voastra, toma. nu stii niciodata ce iti re zerva viata. adica de ex, eu cu prietenul meu suntem impreuna de 6 ani. la fel a fost la inceput dragoste mare, ne gandeam la casatorie si la copii din prima luna a relatiei si ce sa iti spun ca deja au trecut aproape 6 ani si suntem tot la fel... am trecut prin foarte multe impreuna, poate si de asta am ramas impreuna, dar eu iti zic ca nu poti intotdeauna sa iti faci planuri si sa stii ce va urma...daca nu e la fel de afectuos ca inainte nu inseamna neaparat ca vrea sa te paraseasca, sau ca o va face (vezi mai sus, ca si eu fac chestiile astea, dar nu inseamna ca vreau sa il parasesc). poate insemna doar ca pasiunea dintre voi incepe sa se stinga si sa se instaleze linistea si confortul unei relatii de lunga durata... e si normal, pasiunea se stinge, clar, nu neaparat iubirea. numai tu poti sa simti si sa stii daca te iubeste cu adevarat sau de fapt s-a grabit in a face niste afirmatii si niste promisiuni inainte sa se gandeasca prea mult...

    0
    0

  • toma pe 29 Mai 2008, 20:30
    ???

    eu am 2 luni de cind am inceput o noua relatie.la inceput totul era super,asa cum de obicei e la inceputul oricarei relatii.stam foarte mult timp impreuna.avem planuri de viitor.suntem ambii foarte serios atirnati fata de relatia noastra. eu sunt de felul meu o persoana foarte geloasa si foarte suspicioasa,si poate ca problema e doar in capul meu dar nu shtiu de ce am impresia ca devine mai rece.parca nu vorbeshte cum vorbea,daca nu-i sun eu el nu ma suna,asteapta parca sa fac eu primul pas.la inceput nici nu atrageam atentie la acest lucru dar acum cam am inceput sa obosesc.nu vreau o viatsa intreaga sa alerg din urma lui.nu demult i-am facut sex oral-pentru prima data in viatsa mea,doar pentru ca am vrut sa-l fac sa se simta cel mai fericit.ma tem extrem de tare sa nu ma lase pentru alta.noi vrem sa terminam invatsatu si sa ne casatorim dar am frica ca atunci cind gata,vom mai avea un pas pina a deveni o familie el sa nu vrea ceva mai fresh,ceva mai proaspat.el imi spune ca asta sunt prostii,si ca nu shtie ce sa faca ca sa nu ma mai gindesc la asa ceva.poate prea mult il iubesc si de fapt totul e in ordine,si problema e in mine?

    1
    1

  • dorele pe 29 Mai 2008, 13:47
    si vice versa

    unele semne sunt valabile si pt femei, deci nu va mai plangeti atata :-P

    1
    0

  • lavy pe 29 Mai 2008, 11:17
    nu neaparat adevarat

    ideea e ca tu SIMTI cand persoana de langa tine nu te mai vrea. nu exista neaparat o 'reteta' anume care sa iti spuna ca relatia s-a cam terminat. m-am amuzat citind unele din semne realizand ca le fac eu: de exemplu: cand ma suna de multe ori nu raspund la telefon, pt ca sunt prea ocupata si imi las telefonul unde nu il aud, nu il prea sun de multe ori, pur si simplu nu am chef... apoi viata noastra sexuala s-a cam racit... nu prea am chef sa fac sex...sunt de parere ca de cat des si de proasta calitate mai bine rar dar bine... nu prea vorbesc despre viitor... nu imi fac planuri, nu vreau copii... si totusi... il iubesc f mult si nu vreau sa ma despart de el, clar nu sunt atrasa de nici un alt barbat, il vreau doar pe el. de asta zic, nu poti spune sigur dupa niste semne... fiecare simte cand se intampla ceva...

    0
    2

  • printesa pe 29 Mai 2008, 11:16
    despartirea doare

    in cazul meu semnele au fost mai mult decat evidente o parte dintre cele descrise s-au dovedit a fi universal valabile

    1
    0

  • anyma pe 28 Mai 2008, 21:29
    adevar

    cat adevar in acest articol...

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod