Cum identifici o relație care nu este bună pentru tine?

Nu am întâlnit vreo femeie care să spună că nu dorește să atragă bărbații, că nu are un sentiment de putere și ușoară superioritate când știe că ochii bărbaților sunt ațintiți asupra ei.

Ne dorim în secret o putere specială de a atrage bărbații în general, nu doar pe unul în particular. Știm exact ce pantofi să purtam, ce rochie să îmbrăcăm și ce ruj ar avea un efect mortal când vrem să seducem. Evaluăm nivelul nostru de atractivitate în funcție de câți bărbați interacționează pozitiv cu noi, pe câți i-am lăsat cu privirea pierdută în urma noastră.

Și cu cât ne dorim să atragem mai multi bărbați, cu atât devenim mai neatente și cădem în capcane pentru că uitam un lucru important: Nu toți bărbații pe care tu îi dorești sunt potriviți pentru tine!

Violeta Moisă este Life & Relationship Coach, expert în relații, dezvoltare personală și feminitate, absolventă a Şcolii de Relationship Coaching
Știți expresia «pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul»? Despre acest tip de bărbat aș vrea să vorbesc astăzi și despre impactul pe care îl are asupra femeilor. Arată foarte bine, este șarmant și are mereu vorbele potrivite la el, dar ești de la început pe o cale greșită dacă asta este tot ceea ce iei în considerare în ceea ce-l privește.

La suprafață îți dă impresia că este stăpân și sigur pe el și că își dorește o relație specială, pe termen lung, doar cu tine. Insistă să vă vedeți des, vine de la capătul lumii pentru tine doar pentru un dram de afecțiune și intimitate. Faptele și vorbele lui îți dau acel sentiment că ești cea mai specială femeie de pe pământ.

Și cu toate astea, în profunzime se află un secret bine ascuns pe care bărbatul «leopard» de multe ori alege să îl ignore sau să nu îl conștientizeze și nici nu îl comunică vreodata cu femeia a cărei inimă este gata să o frăngă.

Secretul? Acest bărbat nu este capabil de conexiune emoțională profundă. De fapt, se teme foarte mult de emoțiile puternice și de atașament. Este atașat doar de statutul de îndrăgostit și îi este teama să trecă la nivelul următor: iubirea profundă.

Oricât de aprins este la început, după o vreme simte că, dintr-o dată, acel ceva special față de femeia pe care mai devreme o adora, s-a stins și acum nu mai rămâne decât un mare gol. Nu este în stare să îi explice de ce i s-au schimbat sentimentele, dar cu siguranță va proiecta această schimbare asupra femeii: s-a îngrășat, nu mai e așa de atractivă, a îmbătrânit, îl critica prea multm etc. Tot ce i se părea mai demult extrem de senzual și atractiv la acea femeie devine acum motivul răcirii sentimentelor. În acel moment, bărbatul se închide complet din punct de vedere emoțional. Face “shut down” ca să folosesc un termen tehnic.
violeta-mois
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 17 Mai 2015, 12:41
    interesant

    un articol foarte bun! bine punctat!

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod