Comunica eficient cu partenerul tau

Cu totii stim ca sufletul unei relatii reusite este comunicarea eficienta. Indiferent daca ai avut o zi plictisitoare sau una de-a dreptul minunata, indiferent daca treci...
Cu totii stim ca sufletul unei relatii reusite este comunicarea eficienta. Indiferent daca ai avut o zi plictisitoare sau una de-a dreptul minunata, indiferent daca treci printr-un moment de criza sau unul de maxima fericire, daca impartasesti cu partenerul tau prin intermediul cuvintelor toate aceastea, amandoi va veti simti mai impliniti. Abilitatea de a comunica eficient este cea mai importanta calitate de care are nevoie un cuplu.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa asculti si sa comunici mai bine cu partenerul tau:

1. Asculta mai bine


Cu toate ca iti asculti intotdeauna partenerul, oare asculti cu adevarat? Atentia impartita pe jumatate, cu un ochi la televizor si o ureche la iubitul tau poate face mai mult rau decat bine pentru ca poti ii poti lasa impresia ca nu iti pasa de ceea ce vrea sa iti comunice.

De aceea este mult mai util sa va stabiliti in fiecare zi cate 10-20 de minute in care sa va informati unul pe celalalt despre ceea ce s-a petrecut de-a lungul zilei.
Daca ai o viata foarte alerta aceasta idee ti se poate parea o pierdere de timp sau chiar imposibil de pus in practica. Din aceasta cauza este recomandabil sa privesti lucrurile din alta perspectiva si anume aceea ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, iar daca iti vei intelege partenerul si ii vei recunoste prioritatile iti va fi mai usor sa impiedici aparitia unor crize in relatia voastra.

Cand asculti, incearca sa-ti canalizezi toata atentia asupra partenerului tau. Intoarce-te spre el, priveste-l si lasa alte ganduri deoparte pana cand termina de vorbit.

Foloseste limbajul trupului in mod pozitiv pentru a-i aduce la cunostinta ca asculti si intelegi ceea ce iti spune. Daca zambesti si dai din cap afirmativ va sti ca il asculti si ca te concentrezi exclusiv asupra a ceea ce iti comunica si va fi dispus la randul lui sa te asculte.


2. Invata sa vorbesti eficient


Cu toate ca vorbesti cu partenerul tau foarte mult, oare vorbesti eficient? Stilurile de a discuta ale femeilor si barbatilor sunt foarte diferite. Barbatii se pot simti coplesiti daca ii "bombardam" cu prea multe vorbe.

Nu te napusti asupra lui cu zeci de povesti, dupa o zi plina de evenimente. Vorbeste-i despre evenimentele esentiale, pe rand, si lasa-i timp sa "digere" ceea ce ii spui.

In timp ce vorbesti, verifica-i reactiile si limbajul trupului pentru a observa daca este implicat in discutie asa cum iti doresti tu sa fie. Daca ti se pare ca te priveste confuz, incearca sa iti explici altfel punctul de vedere pentru ca, asa cum am spus, femeile si barbatii au moduri diferite de a discuta.


Daca vorbesti despre ceva emotionant sau foarte intim care ar putea sa ii aduca o stare nu tocmai confortabila, elimina elementele care ar putea sa-i distraga atentia, precum alte persoane sau cainele tau care latra neincetat. In astfel de momente o atingere blanda poate face minuni, ajutandu-va pe amandoi sa va relaxati.

Nu te simti ofensata daca se grabeste sa iti ofere o solutie la problema ta inainte ca tu sa termini ceea ce ai de spus. Femeile simt nevoia sa discute despre probleme in timp ce barbatii doresc sa actioneze. Comentariile sale prin care incearca sa-ti "repare" problema nu inseamna altceva decat ca doreste sa te ajute iar aceste este modul in care se pricepe cel mai bine sa o faca: oferind solutii.

3. Alege momentul potrivit


Cateodata discutiile nu fac altceva decat sa inrautateasca situatia. Intr-un moment de criza cand apele nu s-au linistit inca sau cand sunteti pe fuga si nu aveti timp sa stati si sa discutati pe indelete, e mai bine sa nu o faceti.
Amana momentul discutiei pe mai tarziu cand vei avea timpul necesar sau cand vei reusi sa treci peste emotiile foarte puternice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod