Ce-i transmite dansul iubitului tău?

Cercetătorii îţi mărturisesc secretele mişcărilor iubitului tău
Paşii de dans care îi fac pe bărbaţi atrăgători în ochii femeilor, mişcările ample şi variate ale gâtului şi trunchiului - toate acestea au fost descifrate de cercetătorii britanici, de la Universitatea Northumbria din Newcastle.

Echipa de psihologi a filmat, cu camere 3D, 19 voluntari, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, dansând pe un ritm simplu. Imaginile au fost apoi prezentate unui grup de femei heterosexuale, iar pentru ca acestea să nu fie influenţate de înfăţişarea dansatorilor, cercetătorii au creat pe calculator un manechin alb asexuat, căruia i-au transferat mişcările de dans filmate.

Cercetătorii sunt de părere că mişcările ample şi variate ale gâtului şi trunchiului "sunt semne de forţă, supleţe şi vitalitate", iar amplitudinea mişcărilor făcute cu umărul şi pumnul stângi sau viteza de mişcare a genunchiului drept ar fi, de asemenea, hotărâtoare, potrivit psihologilor.

"Există o mulţime de feluri de a dansa, în funcţie de cultură, însă importanţa mişcărilor fundamentale este similară.
Dacă un bărbat cunoaşte mişcările-cheie, el poate să exerseze şi să îşi îmbunătăţească şansele de a atrage o femeie graţie stilului său de dans"
, spun britanicii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod