Care este povestea din spatele Zilei Îndrăgostiților

Probabil că vei face o rezervare la un restaurant sau vei plănui o ieșire cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. Vei cumpăra un cadou pentru persoana iubită și vei scrie o felicitare. Însă, la fel ca în cazul multor altor sărbători, există o poveste în spatele Zilei Îndrăgostiților.
O poveste adevărată, care ne învață multe despre dragoste, sacrificiu și angajament, adică adevăratul sens al Zilei Îndrăgostiților. Iată despre ce este vorba!

Care este semnificația Zilei Îndrăgostiților sau Sfântului Valentin?


În secolul al treilea, Imperiul Roman era condus de împăratul Claudius Gothicus al II-lea. Acesta fusese poreclit Claudius cel Crud din cauza conducerii sale dure și a tendinței sale de a intra în războaie și de a-și abuza poporul. De fapt, în timpul secolului al III-lea, acesta intrase în atât de multe războaie, încât avea dificultăți în a-și recruta suficienți soldați pentru armata sa. Claudius credea că numărul recruților pentru armată scăzue pentru că romanii nu voiau să-și lase în urmă iubitele sau familiile, așa că împăratul a anulat toate căsătoriile și logodnele din Roma. 

Mii de cupluri au avut speranțele distruse de unicul act al unui tiran.
Și nimeni nu părea dispus să țină piept împăratului. Dar un simplu preot creștin pe nume Valentin a venit și s-a împotrivit. A început să căsătorească în secret soldații înainte ca aceștia să plece la război, în ciuda ordinelor împăratului. În anul 269 d. Hr., împăratul Claudiu a aflat despre ceremoniile secrete. L-a trimis pe Valentin în închisoare și l-a condamnat la moarte.

În timp ce Valentin aștepta executarea, s-a îndrăgostit de o fată oarbă, care era fiica temnicerului. În ajunul execuției sale, fără instrumente de scris disponibile, se spune că Valentin i-a scris acesteia un sonet cu cerneală pe care a extras-o din violete. Legenda spune că sonetul său a făcut-o să vadă din nou pe fiica temnicerului.
A fost o scurtă poveste de dragoste, deoarece a doua zi Valentin a fost omorât la ordinul împăratului Claudius.

Sfântul Valentin și-a dat viața astfel încât tinerele cupluri să poată fi împreună prin căsătorie. Poate că l-au omorât, dar nu i-au omorât și spiritul. Chiar și la decenii după moartea sa, povestea aceasta a fost legendară în Roma. În cele din urmă, Valentin a fost canonizat și Biserica Catolică a decis să creeze o sărbătoare în onoarea sa. A fost aleasă ziua de 14 februarie, deoarece se credea în trecut că păsările începeau să se împerecheze chiar în acea zi. 

Ziua Îndrăgostiților este într-adevăr fondată pe conceptul de dragoste în căsătorie.
În această zi, ce ai de gând să faci pentru a menține flacăra iubirii aprinsă? În timp ce oferi un cadou și o felicitare, iei cina la lumina lumânărilor și faci declarații de dragoste, adevăratul spirit al Zilei Îndrăgostiților ar trebui să dureze pe tot parcursul anului. 

Câteva modalități prin care poți readuce dragostea în căsnicia voastră:


Programați-vă timpul împreună! Stabiliți o întâlnire romantică în fiecare săptămână, doar pentru a petrece timpul împreună și pentru a vorbi. 

Râdeți împreună! Când a fost ultima oară când ați împărtășit o poveste amuzantă și ați chicotit împreună? Relaxați-vă și distrați-vă împreună!

Jucați-vă! Găsiți un hobby sau o activitate de care să vă puteți bucura amândoi: pescuit, bowling, tenis, drumeții, ciclism etc.

Fiți romantici împreună! Trimite-i partenerului din când în când un mesaj sau un mail în care îi spui că îl iubești. Petreceți un weekend sau mai multe împreună, departe de joburi și de responsabilități!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod