Cât de des trebuie să cureți litiera pisicii?

Există multe motive pentru care unei pisici s-ar putea să nu îi placă litiera și să refuze să o folosească până când nu schimbi ceva.
Unul dintre cele mai importante motive și, din fericire, cel mai ușor de rezolvat este reprezentat de faptul că litiera piscii este pur și simplu murdară. Pisicile suportă de obicei amânare când vine vorba de curățarea litere, dar au și ele limitele lor. Iată cât de des ar trebui să cureți litiera pisicii tale!

De câte ori pe săptămână ar trebui să cureți litiera pisicii tale?


Unele pisici, la fel ca unii oameni, sunt deranjate de condițiile mai puțin sanitare și nu vor mai folosi litiera mai repede decât alte pisici. Litierele necurățate și murdare reprezintă echivalentul pentru pisici al toaletelor publice murdare.
Nici tu probabil că nu ai vrea să folosești o astfel de toaletă. O extensie a acestei probleme este reprezentată de faptul că ai putea avea prea puține litiere pentru pisicile tale. Regula este să ai cel puțin o litieră în plus față de numărul pisicilor din casă.

Litierele ar trebui curățate cel puțin o dată sau de două ori pe zi și este chiar mai bine să cureți litiera imediat după ce pisica ta a folosit-o. Există litiere care se curăță singure, care folosesc un senzor pentru a detecta când folosește și când pleacă pisica din litieră.
Deși acestea sunt soluția perfectă pentru a ține pasul cu programul ocupat al oamenilor, au și tendința de a speria unele pisici și de a le ține departe de litieră, așa că nu ar fi o alegere bună pentru o pisică timidă.

Pe lângă curățarea zilnică, este important să schimbi în mod regulat nisipul din litieră și să speli litiera cu apă și săpun. Litierele din plastic ar trebui înlocuite o dată pe an, deoarece zgârieturile pot reține mirosuri și bacterii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod