Care este diferența dintre iubire și obsesie?


3. Nu suntem echilibrați cu noi înșine
Iubirea ar trebui să completeze în mod natural o persoană, să aducă un plus de valoare unei ființe dezvoltate și echilibrate. Când punem însă pe seama celuilalt responsabilitatea propriei noastre fericiri, atunci apar conflictele și dependențele. Oricât de idealizate ni se prezintă poveștile de iubire în literatură și mass-media, singura șansă de supraviețuire a unei relații de iubire este doar completarea reciprocă nu suprapunerea.

4. Vina anulează sentimentul de iubire
Pentru ca un barbat să se simtă împlinit într-o relație, are nevoie de cel puțin trei elemente cheie: respect, admirație și victorie. În situațiile adultere (și aici avem de-a face cu un barbat infidel), după entuziasmul primei etape din relația secretă, apare sentimenul de vină față de familie. Oricât de intensă ar fi relația secundară, niciun bărbat nu se va simți victorios cu un asemenea statut. Cu atât mai mult cu cât este presat să ia o decizie radicală.

5. Iubirea activează răni din trecut
Dacă ai o perspectivă negativă asupra iubirii și a lipsei ei în momente cheie din viața ta, în momentul în care te îndrăgostești, toate aceste gânduri vor reveni la viață. Este necesar să aruncăm o privire asupra istoriei noastre afective și să analizam ce tip de iubire sau parteneri atragem în viața noastră.

Ce poți face când te confrunți cu sentimentul de abandon și posesivitate în urma unei astfel de experiențe:
1. Acceptarea deplină a momentului despărțirii este vitală pentru o recuperare rapidă și eficientă. După o despărțire bruscă și dureroasă este dificil să accepți și să schimbi toată dinamica vieții tale de la o zi la alta. Timpul petrecut cu partenerul în trecut rămâne acum gol și dureros. De asemenea, în cele mai multe dintre cazuri, unul dintre parteneri (de obicei bărbatul) nu mai poate discuta, nu se mai poate deschide, preferă tăcerea și separarea totală. Presiunea din partea femeii asupra lui în aceste șoșente are efectul invers dorit. Indiferent de situație, încearcă să accepți adevărul, fără să te învinovatești imediat. Exact cum faci cu vremea, poate nu-ți place ca plouă sau e frig, dar accepți și te adaptezi.
violeta-mois
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod