Barbatii si relatiile serioase

Cand considera ei ca relatia a devenit oficiala?
Este clar! Nu suntem intr-un an doar al crizei economice, ci si in unul al crizei sentimentale. Pe langa faptul ca am auzit si am cunoscut foarte multe cupluri care s-au despartit, chiar daca aveau deja planificata nunta, tot mai multe persoane sunt confuze in sentimente si in ceea ce isi doresc de la o relatie.

Dar articolul este despre ei, nu despre noi, nu-i asa? Nu incercam sa aruncam vina pe barbati sau sa generalizam, dar parca sunt mai multi confuzi decat confuze. Cel putin in aceasta perioada...

"Imi placi, dar nu prea..."


"Stii, draga mea? Imi placi mult, esti exact cum mi-am dorit, dar eu nu vreau o relatie serioasa...", este replica pe care a auzit-o Deea de la cel alaturi de care considera ca are o relatie. Se intalneau de cateva luni, totul parea sa functioneze foarte bine, dar singura implicata era ea.

"Ce rost isi mai aveau blabla-urile de genul 'imi placi', 'esti exact ce mi-am dorit'? Cand am fost implicata intr-o relatie serioasa, nu a trebuit sa am vreodata discutii de genul 'vrei sa fim impreuna?', pentru ca totul a venit de la sine.

Actualul se comporta ca si cum am fi impreuna 'pe bune', ca si cum am avea o relatie serioasa, dar se pare ca a fost doar in imaginatia mea. Cand considera barbatii ca relatia a devenit serioasa? Asta este o intrebare la care nu cred ca noi, femeile, vom afla vreodata raspunsul. Oricum, astfel de specimene trebuie ocolite, pentru ca nu iti fac decat rau. Stiu sa joace foarte bine teatru, dar din pacate pentru ei, vor sfarsi in a ajunge niste actori batrani si singuri, pentru ca 'piesele' lor nu vor avea succes la nesfasit"
.

Deseori, cand pui cuvintele "barbat" si "responsabilitati" unul langa altul ies scantei. De ce oare? Si nu e vorba de varsta aici, pentru ca exista barbati de 20 de ani mult mai dedicati unei relatii, decat altii de 30-40 ani.

Monica marturiseste: "'Ma dau in vant' dupa replica 'Nu vreau o relatie serioasa, dar hai sa fim prieteni!', dupa ce a exista ceva intre noi, dar in orice caz nu o relatie, dupa cum judeca el. De unde vine acest gen de barbati? Ca de trimis, i-as trimite eu undeva, departe de aceasta planeta.

Exista vreun laborator unde sunt 'confectionati' si care nu dispune de suficienta materie cenusie? Nu am generalizat niciodata si ma bucur ca nu toti barbatii sunt la fel, dar genul
acesta de barbat care isi doreste sa ii fiu prietena si fuge de o relatie, care ar avea potential sa devina una serioasa, ar trebui sa fie deportati pe Marte", spune, cu inversunare, Monica.

Relatie, responsabilitati, angajament... cati barbati se sperie oare cand citesc sau cand aud aceste cuvinte? Lena Rusti, psihoterapeut, ne spune: "Barbatul care fuge de responsabilitati este genul care pescuieste peste tot in jur cu texte metafizico-poetice de gol interior si lipsa de viziune in viata. De cele mai multe ori, textele astea prind tare bine la femei sensibile, dar rareori astfel de relatii duc altundeva decat in suferinta.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emnuel pe 31 Mai 2015, 18:59
    Ce sa fac ?

    buna am 17 ani si vorbesc cu o fata de 10 luni ea vrea ceva serios dar eu nu vreau,am incercat sa o parasesc dar nu pot , de fiecare data plange ,si imi zice ea nu pote iubi pe nimeni decat pe mine si imi frange inima cand o aud , nu stiu ce sa fac eu vreau sa fiu singur , datimi un sfat e prea de vreme sa ai o relatie serioasa.

    0
    0

  • Marian pe 11 Aug 2013, 01:13
    Caut o relatie serioasa !

    Buna ma numesc Marian,am 24 de ani, am cautat in enumarate locuri sunt putin mai timid la prima vedere dar pe parcurs imi revin la normal.. caut o fata serioasa varsta maxima 26 de ani sa aiba ganduri serioase casatorie copii etc... Daca este vreo persoana interesata de anuntul meu ma poate contacta la adresa de mess mariangalit@ymail.com sau skipe marian_galit . Va urez mult noroc in dragoste la toti este ceva important in viata !

    1
    1

  • alex pe 6 Nov 2012, 02:08
    caut relatie serioasa

    caut o relatie serioasa stabila si de lunga durata am 24 de ani ochii albastri saten 1,80 78 kg sunt din arad id xxl_xxl88

    0
    1

  • benyamyn pe 24 Apr 2012, 13:12
    imi caut jumatatea o fata seriosa

    Buna sunt un baiat tanar cu bun simt credincios ortodox am 28 ani sunt din Sibiu sunt o fire mai sensibil sunt serios, imi place natura primbarile, munte am un mic defec cu mers adica handi… as vrea sa gasesc o fata seriosa cum bun simt care vrea o relatie serioasa si respect din partea mea si iubire care sa se uita la suflet nu la fizic este greu sa gasesc presoana protivita in ziua de azi va astept sa vb mai multe pe mail meu benyamyn1983@yahoo.com o zi frumoasa

    0
    1

  • ion pe 28 Mar 2012, 17:57
    lasa

    Indecent de adevarat, sitotusi nu poti trai frunza-n vant , ai nevoie de sentimente altfel nu ne nasteam cu ele, sau cea mai buna idee este sa nu le folosim decat pentru cei din familie (si acolo cu restructurari (soacra , sotul bataus etc. ).

    1
    1

  • roby pe 1 Feb 2012, 07:49
    imi place

    caut o fata pana in 23 de ani pentru o relatie de lunga durata.

    1
    3

  • stefan pe 19 Iul 2011, 17:38
    buna

    ma intereseaza si pe mine sa gasesc o doamna/domnisoara 28-34 ani poate avea si copii ptr o relatie serioasa eventual casatorie as prefera sa fie din brasov sau imprejurimi cel mult 100km distanta de brasov.motivul este ca ne putem intilni cit mai repede si ne putem cunoaste mai bine astept sa ne cunoastem v-a pup dulce pa pa .stefan_pintea80 este id meu de mss daca vreti putem vb si acolo

    2
    1

  • petrut pe 28 Mar 2011, 17:23
    caut relatie

    buna caut o relatie serioasa ..sper sa o pot gasi aici ... daca va intereseaza id meu este pepe_boss_2010

    4
    3

  • mihaela pe 19 Ian 2011, 03:12
    jumatatea mea

    o caut de foarte mult timp si nu o gasesc...jumatatea...poate ma ajutati voi.va multumesc mult

    26
    4

  • marius pe 16 Nov 2010, 14:25
    vreau sa cunosc o fata cu care sa am o relatie serioasa si cine sie poate o casatorie

    va astept la nr de tel 0749484286 id de mess mariusamma97

    3
    2

  • katalin pe 13 Iul 2010, 00:04
    ceva serios caut

    buna sunt katalin vreau si eu ceva serios o relatie serioasa ,as vrea o fata dulce si frum inca o data zic vreau ceva serios ,las un id de mes ok ,, ilove_maryhuana

    1
    1

  • iulia pe 2 Apr 2010, 23:25
    despre mn

    eu sunt o fata vesela.simpatica si frumoasa vreau sa imi gasesc jumatatea am 13 ani dar toti imi spun ca arat de 16 ani

    6
    1

  • angela pe 2 Apr 2010, 23:22
    despre oameni

    femeia despre care vreau sa va vorbesc are 55de ani are 168metri studii superioare e sensibila e foarte romantica stie mai multe limbi straine.are ochii schimbatori cand albastii cand verzi are parul castaniu si e foarte frumoasa pentu anii ei.e glumeata si zambeste mereu.nu se vede cand e suparata sau trista.ea rade mereu si glumeste stie cum sa te faca sa uiti de griji.

    1
    1

  • ion999 pe 14 Feb 2010, 16:13
    SAL

    BUNA VREAU SA APELEZ LA VOI PENTRU SAMI GASESC JUMATATEA MULTUMESC PENTU INTELEGERE

    2
    1

  • dana pe 10 Dec 2009, 23:29
    imi place

    aici aveti dreptate imi place articolul acesta,mai astept si altele de genul asta

    5
    0

  • david pe 26 Aug 2009, 20:31
    astept

    vreau sa te cunosc urgent

    4
    1

  • alexb81 pe 21 Aug 2009, 01:21
    Partial corect!

    Deoarece nu este un articol academic, cu referinte si cazuri cercetate in mod oficial de catre profesionisti, acest articol este mediocru. Mai bine zis, trateaza superficial adevarata problema, cautand scapare doar in defectele LUI. Sanatate!

    0
    4

  • denyssa pe 10 Aug 2009, 01:42
    total corect!

    tot ce scrie mai sus e absolut corect. eu eram adepta relatiilor serioase,dar dupa ultima relatie care a suferit un esec total(era stabilita si data nuntii cind ne-am despartit)m-am gindit sa traiesc o relatie amoroasa fara responsabilitati.s-a gasit si un tip bun care avea nevoie de acelas lucru,numai ca eu cu timpul am inteles ca m-am indragostit pe cind el nu era gata sa devina "responsabil".am suferit mult timp si inca mai sufar pentru ca inca sunt cu el si astept o minune:ca el se va schimba si va dori intr-un final macar ceva responsabilitati

    3
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod