Am fluturi in stomac! Si ce bine e...

Iti mai amintesti care au fost senzatiile pe care le-ai trait atunci cand te-ai indragostit prima oara? Simteai acel gol in stomac, in care fluturii isi faceau de cap, nu puteai...
Recunosc faptul ca acest material a fost inspirat dintr-un editorial mai vechi semnat de Geta Voinea, unul dintre cei mai cunoscuti hair stylisti din Romania. Chiar daca a trecut de 40 de ani, Geta inca mai are "fluturi in stomac". Dupa ce am studiat indelung ideea, am ajuns la urmatoarea concluzie: "Chiar este posibil, pentru ca dragostea nu tine cont de varsta!".

Iti mai amintesti care au fost senzatiile pe care le-ai trait atunci cand te-ai indragostit prima oara? Simteai acel gol in stomac, in care fluturii isi faceau de cap, nu puteai sa iti iei privirea de la el sau, din contra, te sfiai, incercand sa te feresti, ii urmareai pe ascuns toate miscarile, pofta de mancare iti disparuse, nu gaseai cuvintele in momentul in care ati avut prima conversatie si lista de "simptome" ar putea continua la nesfarsit, pentru ca fiecare dintre noi simtim in moduri si la intensitati diferite aceste sentimente.

La fiecare varsta, traiesti fiorii dragostei altfel; poate la varsta de 40 de ani, fluturii din stomac sunt mai multi si mai colorati decat atunci cand aveai 16 ani; poate la 30 de ani esti mai avida sa il urmaresti pe cel de care te-ai indragostit cum isi plimba cainele prin parc, decat ai fi fost la 18 ani.
Intensitatea cu care simti fiorii dragostei nu se diminueaza odata cu inaintarea in varsta.

Imi amintesc de primul an de liceu, cand m-am indragostit de un coleg dintr-o alta clasa. Pot spune ca nu era de o frumusete rapitoare, dar avea ceva, iar acel ceva m-a facut sa ma indragostesc de el. Tin minte ca il urmaream cu privirea prin multime si imi doream ca si el sa ma remarce; cand ma apropiam de el, simteam ca nu mai pot sa respir, voiam sa ii vorbesc, dar in acelasi timp speram ca el sa imi citeasca gandurile, sa vina sa ma ia in brate si sa imi spuna ca simte si el aceleasi lucruri.

Asteptam cu sufletul la gura sa inceapa o noua saptamana, sa il vad; week-end-urile mi le petreceam cu gandul la el. Aflasem ca locuia pe langa mine, prin diverse surse facusem rost si de numarul de telefon, dar nu aveam curajul sa il sun, preferam sa ma multumesc privindu-l de fiecare data cand isi plimba cainele prin fata blocului meu. Eu fiind lipsita de putere si foarte timida, o prietena s-a "indurat" si l-a sunat, stabilindu-ne o intalnire, la liceu, in pauza mare.

Tin minte ca imprumutasem o camasa, acelasi model pe care il avea si el.
Eram atat de emotionata in acea dimineata, incat nici nu stiu cum am ajuns la liceu. Numaram minutele pana la pauza mare, iar cand a venit momentul "marii intalniri", am preferat sa stau la geamul clasei mele si sa il privesc pe cel care imi furase inima. Nu am avut puterea necesara sa ii marturisesc sentimentele mele.

Peste cativa ani, cand l-am revazut, m-am intrebat ce am vazut la el... El parea ca ma stie de undeva si ar fi dorit sa imi vorbeasca, dar eu am mers mai departe. Cu astfel de sentimente m-am mai intalnit de-a lungul timpului, dar niciodata nu au fost la fel: niciodata aceeasi intensitate, niciodata aceiasi fluturi, mereu altfel... parca mai bine! Nu pot spune daca el a fost prima mea dragoste, dar in mod sigur a insemnat ceva pentru mine, poate m-a ajutat sa ma maturizez, din punct de vedere sentimental, cum s-ar spune.

Maturizare sentimentala? Parca suna mult prea serios. "M-am indragostit! Ma simt ca la 18 ani!" - am auzit foarte des aceasta replica. Cand vine vorba despre dragoste, de cele mai multe ori ne comportam precum niste copii, chiar daca avem varsta de 40 de ani.
Din acest motiv ajungem sa vorbim despre fluturi, stari de reverie, insomnii etc. Ne place sa credem ca dragostea este o joaca, dar una serioasa.

Cui nu ii place acea stare in care simti ca plutesti? Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata, fie ea si la 60 de ani. Sau te poti reindragosti de aceeasi persoana de mii de ori si de fiecare data sa fie si mai intens. Cum ar fi ca in fiecare dimineata, aceeasi mana care iti mangaie fata timp de 20 de ani, chiar daca este brazdata de vreme, sa fie din ce in ce mai plina de dragoste si sa simti, cu fiecare atingere, ca acea mangaiere ar merita orice sacrificiu?

Si merita din plin! Asta nu numai pentru ca ti-a stat alaturi 20 de ani, ci pentru ca, in mod sigur, ti-ar mai sta inca, 30 de ani, cel putin, iar la 70 de ani te vor incerca sentimente mult mai profunde decat la 18 ani.

Daca ai la activ mai multe relatii, nu te poti declara o femeie "experimentata", mai ales cand vine vorba despre sentimente. Experimentata din punct de vedere sexual, poate. Fiecare iubire este altfel, pentru ca cel pe care il iubesti este altfel; esti incercata de sentimente pe care niciodata nu le traiesti la aceeasi intesitate si nici macar in zece mii de vieti nu vei reusi sa traiesti aceleasi sentimente, la aceeasi intensitate.

Acea iubire pura, plina de bucurie, speranta si iluzie pe care credeai ca o poti trai doar in adolescenta, sa stii ca o poti trai la orice varsta.
Nu trebuie sa te umpli de tristete ca ai ajuns la 50 de ani si nu ai simtit inca fluturii in stomac. Poate urmatoarea plimbare in parc pe care o vei face iti va oferi mai mult decat o gura de aer proaspat. Niciodata sa nu spui niciodata dragostei.

Cand se va intampla sa te indragosteti, vei vedea ca aceste sentimente de dragoste te schimba, te fac mai buna, mai plina de optimism si vei ajunge sa schimbi tonurile de gri, in care iti colorai viata, cu cele de roz la care numai visai. Niciodata nu este prea tarziu sa ai fluturi in stomac si asta nu o stie numai Geta Voinea. O stim noi toate, dar trebuie sa si credem in faptul ca ni se poate intampla si noua.
 

Comentariile 1-50 din 52

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GreuDc pe 25 Ian 2013, 22:44
    inselat

    mie tare greu sa vb despre asta totul a inceput acum 6 ani cand credem ca o sa fiu cu ia tot restu vieti o iubeam nubuneste orebeste numai vedem pe nimei infara de ia nu sitam ce sunt zilele noptinle eram numai cu gandu la ia totul a fost fumos pana intr-o zi cand am vazuto ca se saruta cu altu .. atunci mam blocat ns cum am ajuns acasa plangand ca o fetita am picat in patima jocuri pe pc parca eram mort mai renviam din cand in cand cand mai ma ajutau prt da nu stia nimei prin ce am trecut... au trecut 6 ani de atunci si cand ma tot gandesc ma doare inima si incep sa plang

    0
    0

  • deni; pe 24 Aug 2012, 22:57
    fluturasii

    Fluturasii exista doar cei/cele care stau cu o persoana pentru profit nu simpt asta deoarece nu vor sa iubeasca sau nu stiu... daca iubiti aveti tot pe lumea aceasta credeti-ma ,bani sau frumusetea fizicului nu conteaza frumusetea interioara conteaza iubiti-va mult .

    0
    0

  • maryus pe 23 Aug 2012, 22:31
    fluturasi in stomac

    am 40 ani si sunt indragostit.de o fata care are 25 ani. niciodata nu am crezut ca am sa ma indragostesc de cineva asa de tanara. dar varsta nu are limite in dragoste.

    2
    1

  • Alexandru Maxim pe 25 Feb 2012, 13:24
    Este minunată această senzaţie!

    Bună tuturor, eu am 17 ani ( pe 8 aprilie implinind 18 ), si da.. M-am indragostit, si simt ca pentru ultima oara.. de cinci zile in continuu, simt acei fluturi in stomac.. M-am rugat la Dumnezeu mult timp sa-mi dea o fata pentru sufletul meu ... si mi-a dat-o pe ea.. Atat de minunată ca un heleşteu deschizandu-se mai mult, iar apa purificată cuprinzandu-mi tot corpul, i-am dus o floare inainte cu o zi de dragobete, un buchet de crizanteme.. Chit ca suntem de aproximativ trei zile, de Dragobete i-am dus cel mai frumos trandafir din florarie si un ursulet de plus superb de pufos si de dragalas ! si am cucerit-o, credeam ca dupa ce o voi cuceri o sa-mi dispara acei fluturi, din contra... Fluturii in stomac sunt din ce in ce mai accentuasti, m-am trezit si nu am bagat in stomacel nimic, de ce? Nu pot.. Numai ea ma hraneste ! Scuzati-ma ca am deviat de la subiect, da, se poate. Dragostea adevarata exista, pentru ca ne-a dat-o Dumnezeu prin darul Duhului Sfant ! Dumnezeu sa va binecuvinteze mai ales in dragoste ! Numai bine :)

    3
    0

  • lari pe 10 Sep 2011, 01:11
    bla bla bla fluturi in stomac

    eu nu cred in fluturi in stomac

    1
    2

  • marius pe 4 Aug 2011, 16:04
    sal

    eu n am simtit niciodata asa ceva...am 20 de ani si nu cred ca mi a placut asa de mult de cineva pana acum...oare nu stiu sa iubesc??????????????? raspundeti-mi si mie la intrebare.pls.

    2
    0

  • penelopi pe 14 Feb 2011, 13:03
    pentru Marioara noastra

    iubire nu exista "va intretineti fanteziile cu dragoste, respect si alte balarii.Iubirea nu exista.Nu a existat niciodata.Fiti realisti si recunoasteti.Te mai "iubeste", il mai " iubesti"?Te-a bagat in seama, ati facut sex, v-ati casatorit si dupa aceea nu te mai tine in brate. Sory, iubirea nu exista." NU EXISTA PENTRU SOTUL TAU, PENTRU TATAL TAU, PENTRU RESTU FAMILEI TALE" PENTRU OAMENII NORMALI: SE TIN IN BRATE SI LA 15 ANI DE CASATORIE, SE PUPACESC IN FATA PRIETENILOR ISI VORBESC DULCE ............. SORRY FOR YOU.

    1
    2

  • Lucian pe 8 Dec 2010, 11:35
    @SANDRA

    Daca te dai la el, ii "marturisesti dragostea" sau alte abureli de genul asta nu faci decat sa-l indepartezi sau eventual sa-l tentezi sa profite de tine. O femeie care se arunca pe el e cel mai sigur "turn-off" pentru orice barbat. Daca vrei sa-i dai de stire ca existi trebuie sa te bagi in seama altfel: fii obraznica, fa o gluma mai indrazneata (dar nu rautacioasa), prefa-te "inaccesibila", dar in nici un caz nu-i arata ca esti topita dupa el pentru ca vei deveni brusc neinteresanta. Succes!

    1
    0

  • sandra pe 8 Aug 2010, 12:29
    magie

    nue o tampenie am 15 ani si chiar in momentu asta am fluturi in stomac....e magic ...dar mai magic e ca si persoana care iti place sa iti impartaseasca sentimentele...cea ce mie nu mi se intampla./....

    1
    0

  • ana-maria pe 8 Iul 2010, 06:51
    fluturi in stomac

    e creu sai dai o explicatie acestor cuvinte,dar eu cred ca iubirea iti da acea senzatie de fluturi in stomac.nu conteaza varsta eu la 33 de ani am reusit sa ii simt.

    2
    0

  • george pe 3 Apr 2010, 23:19
    fluturi in stomac

    e imprumutata de la nemti expresia!!!schmetterlinge im bauch!!!parca suna mai bine decat fluturi in stomac!!!

    1
    0

  • justme pe 10 Mar 2010, 19:08
    in trecere...

    am citit multe comentarii in primul rand fluturi in stomac nu e o tampenie pentru ca eu am avut acest sentiment si urasc oamenii care spun ca sa fii indragostit si dragostea nu exista pentru ca eu am avut parte de ea si a fost ca un vis poate nu exista pentru eternitate dar si acele zile putine in care ai fost cu el le vei pastra mereu in al doilea rand eu acum am vrut sa las un comentariu pentru ca sunt in trecere dar nu imi place cum va certati...pace

    1
    0

  • o fata pe 14 Iul 2009, 22:48
    ma minunez

    lol am citit cateva comentarii si m-a apucat rasul deci si eu am acum fluturi in stomac cum as putea zice altfel ...asta simti cand esti indragostit si naiv e normal dar voi sunteti chiar rele ..va jigniti ..femeile nu le-am suportat niciodata :)) ..ma scuzati nus tiu ce-mi veni nu-mi plac femeile care se jignesc:)) ma scuzati

    3
    0

  • myra pe 13 Oct 2008, 00:04
    dragoste.......

    nici eu n-as fi crezut ca te mai poti indragosti si la a doua tinerete,dar e dureros pentru ca doare.e o iubire imposibila ,interzisa,nu se poate implini.eu nu mi-am dorit asta,dar m-a lovit in cap.am facut orice sa-l uit sa ma comport normal, sa-l evit dar cu cat ma straduiam mai mult cu atat iesea mai prost.intr-adevar te comporti ca un copil nestiutor dar totodata te inalta stiind ca vei cadea si iti va lasa un gust amar.te simti vinovata,ti-e frica sa nu fii condamnata de cei din jur.iubesti si totusi porti o povara-n suflet pentru ca chiar daca nu se intampla nimic concret se intampla emotional in inima ta e un razboi chiar si fara soldati si nu sti cum sa faci pace.nu doresc la nimeni nu se poate explica dragostea se simte nu se explica nu-i asa????????

    2
    0

  • daniis pe 6 Oct 2008, 21:41
    fluturi in stomac

    un subiect asa frumos si discutia s-a lasat cu jicniri si vorbe grele,sunt noua aici dar m-a socat un lucru,de cata rautate sunt capabile femeile si culmea impotrva altor femei,pai unde mai este solidaritatea fetelor daca nu ne ajutam noi si nu ne credem noi una pe alta atunci de la cine vreti mila?Pacat ca nu a-ti inteleso pe Elena ,sunt sigura ca multe dintre voi au intalnit oameni care se iubesc o viata,nu a-ti inteles-o pe doamna aceia care iubea un barbat mai tinar ,de ce sunteti asa inversunate ,unde este bunatatea de care trebuie noi ca femei sa dam dovada?

    2
    0

  • Corsair_ro pe 3 Oct 2008, 17:03
    Ce minunat este internetul

    Imi pare rau ca nu a ajuns netul mai devreme in Romania caci multe lucruri as mai fii aflat. Oricum ce nu vor unii/unele de pe acest forum sa inteleaga este ca pot exista diferente mari de virsta intre participantii la forum. Poate sunt unii foarte tineri pentru care unele explicatii venite de la cineva care a trecut prin viata par prea complicat de inteles. Nu va suparati ca au mesaje dure. Daca au citit ce ati scris, cred ca au ramas cu ceva. Sfaturile si parerile spuse aici se pot sau nu sa se potriveasca unora dintre noi numai in functie de experienta de viata avuta anterior. Va doresc toate cele bune si sa fiti iubite la fel de mult cit ii iubiti si voi pe barbatii cu care va impartiti zilele. Daca aveti parte de mai putin, atunci sigur meritati mai mult. Dar daca aveti parte de prea mult, atunci nu stiu ce sa va spun, decit ca ma bucur pentru voi. :)

    1
    0

  • theo radu pe 24 Sep 2008, 23:39
    bai fratilor...faceti ceva cu creatura asta!

    Elenoooo, du-te du-te la simpozioane si lasa-ne in ignoranta noastra...

    1
    0

  • BB pe 23 Sep 2008, 13:19
    flutusratica

    Suratelor,e nemaipomenit! Nu mai scap de lunatica asta de elena. Are fluturi la stomac? Aiurea! Are creierii plini de fluturasi care zburda,zburda si ii aprind imaginatia facandu-i ochii precum felinarele. zgubiliticii au o lumina nefireasca in ochi de te sperii cand ii vezi. Asa arata si aceasta pacoste,numita elena care bantuie pe aceste site-uri,mintind ca e nu stiu ce profesoara,psihiatra,psiholoaga,etc,etc. Ma repet,E PSIHOPATA ! Doamne fereste de asa creatura!

    1
    0

  • Annn pe 16 Sep 2008, 10:59
    fluturasii sunt colorati??:))))

    Fluturi in stomac, pai sunt, sigur sunt, ai pe chip un zambet prostesc dar depinde din ce cauza, sunt extraordinari fluturasii in cazul celor singure/singuri, sa tot aibe parte de ei, in cazul lor e minunta senzatia, ce te faci daca fluturii isi fac aparitia si tu norocoasa de tine ai o relatie destul de sigura si stabila, cand cu o zi inainte nu ai da-o pe nimic, te duci in zbor dupa fluturi sau le dai cu flitt?:))) In traducerea mea a femeii crestine( nu fac parte din nicio organizatie religioasa etc.) acesti "fluturi" aparuti din senin, asupra femeii "ocupate" poate fi un dezastru, o ispita numai buna de respins, esti destul de tare sa faci asta sau chimia organica i-si face de cap cu tine?? te pot amagi, te pot duce in zbor pe un taram nesigur si periculos, pe taramul unde totul pare real si te lasi furata de ceea ce ai mai drag si scump???, apoi te trezesti ca acei fluturi sunt mostruleti?? eviti sau nu sa te duci purtata in zbor de fluturi care dupa o zi mor?? eu cred ca o poti face,ai de ales, trebuie doar sa vrei. Esti ocupata=le dai cu flitt, esti singurica =esti in asteptarea lor si bine ca au aparut.....nu??? sa auzim de bine.

    1
    0

  • Elena pe 11 Sep 2008, 16:41
    Erata ptr. Gianina !

    Mii de scuze ca am facut "o greseala cibernetica"! Sunt extrem de obosita ! Am avut o zi cumplita, azi, la job-ul meu! Am dorit, din toata fiinta mea, sa scriu : " Sa fii F E R I C I T A !!!

    1
    0

  • Elena pe 11 Sep 2008, 16:37
    Sa fii ferivita, @Gianina.....

    ....dar, daca dai sfaturi, deschizi ochii, inveti de BINE etc., vei vedea , si tu, ceea ce am vazut si eu, si anume ca te vor INVIDIA si cine stie ce iti vor mai spune! Deci, daca vrei sa mai scrii, ia-ti o marja de rabdare si nu te ofusca de cele ce ti se va intampla! Am constatat ca, AICI, in lumea virtuala, IMPLINIREA altei femei este terfelita si nu e crezuta! Si nu sunt acceptate SFATURI DECENTE ! DEMNE! Cu sinceritate!

    1
    0

  • Gianina pe 11 Sep 2008, 15:52
    Dragostea ,dupa 30 de ani...

    Intr-adevar,iubirea poate sa apara la orice virsta,mai intensa si mai profunda la maturitate,decit in tinerete...mai ales daca e dublata de prietenie,respect,incredere,intelegere...eu mi-am intilnit sufletul pereche pe net,la 36 de ani...sunt tare fericita si va doresc sa fiti la fel ca mine!

    1
    0

  • Elena pe 10 Sep 2008, 15:26
    Vezi alte comment-uri ale mele!

    @jana, crede-ma , nu ma mai supar , si pe tine! Vezi alte sfaturi date de mine , NUMAI la inca 3 articole, unde am scris. Acestea sunt: 1. Orgasmul.....la incepatoare; 2. Prietena cea mai buna mi-a luat barbatul; 3. De ce nu suna barbatii? 4. Aici, asta cu...fluturi. Daca dupa ce lecturezi ce am scris, mai vrei sfaturi, intreaba-ma si imi fac timp sa-ti raspund! Imi pare rau ca nu va pot trimite la toate cele care m-ati terfelit si ironizat - mai mult sau mai putin subtil sau grobian - , un PPS numit"Morala ZEN"! S-ar putea sa-l aveti! Este exact ce fac eu aici !Numai ca eu as f vrut sa fiu..."oita barsana", ca personaj! Astept intrebari clare si pertinente, la care n-ai gasit, acolo, raspunsul! O zi buna @All !

    1
    0

  • jana pe 10 Sep 2008, 05:52
    universitara?

    Iata o doamna care scrie, ca sa-i fie "punctat" tot, acolo sus, pentru salariu deci. Si ce te faci daca redactia a simulat cateva "tipuri' umane si tu faci o carte din simulari? Chiar n-ai deloc imaginatie.Si inca ceva : toata lumea te provoaca sa ne inveti cum sa iubim, cum sa castigam un barbat, sa ne adpatam, cum sa iertam, sa intelegem pe celalalt. Tot nu vrei sa raspunzi. Stii ce idee mi-a venit? Ca esti barbat. Prea te-ai ofuscat, prea le ceri femeilor"sa coloreze viata barbatilor lor", ca si cum invers nu-i valabil.. Si de ce te simti asa de terfelita? Te-ai autoterfelit, ca doar tu ai scris ineptiile, injuriile si le-ai adresat unor oameni care-ti cereau ajutorul. Mai tii minte? Pe o doamna ai facut-o dobitoaca pentru ca sta langa un barbat care a umilit-o si-ti cerea sa-i spui cum sa faca sa regaseasca demnitatea. Deci nu ea te-a jignit, ci tu pe ea. Crezi ca Dumnezeu te va ierta pe tine pentru toate astea?Mai am o nedumerire: din ce tratat stiintific ai luat termenul "period"?Si sa stii ca la...period o sa ajunga orice femeie, vrand-nevrand si nu e totdeauna mana cereasca, asa cum sugerezi tu, mai depinde si de mama-natura.

    1
    0

  • gloria pe 9 Sep 2008, 22:38
    okidoki

    multumesc sincer pentru informatii si linistiri, Doamna Conf. Univ. Dr. Elena. ce ma faceam eu daca imi foloseati numele meu real sau nickname-ul in best-seller-ul dvs. ?...pe care cu siguranta il veti scrie si publica la o editura de prestigiu.....cum o sa-l citeasca milioane si milioane de romani si alte sute de milioane de oameni de pe glob sigur ati strica reputatia tuturor "jegoaselor, tarfelor si nespalatelor" cu care ati avut de-a face pe acest site prin care nu doreati decat sa impartasiti din harul dumnezeiesc cu care ati fost inzestrata in mod natural. sunteti o mana crereasca si va multumesc din tot sufletul pentru lectiile de viata pe care mi le-ati oferit..m-ati ajutat sa imi imbogatesc chiar si vocabularul cu termeni elevati, demni de o mare doamna.

    1
    0

  • Elena pe 9 Sep 2008, 21:21
    EDitura de prestigiu, ca sa fie cotata la salariu!

    La universitari e o Grila ca-n UE! Nu stiu daca peste tot, in tara, dar la noi, se puncteaza TOT ce ai publicat si nu la orice ....butic, ci numai la Edituri consacrate! Stai linistita ca nu veti aparea nici cu nick-ul, cel putin! Nu e voie sa dam asa ceva!! In literatura de specialitate actuala nu se mai accepta prenume de pacienti, ci se merge pe...."tip uman"! Tipologia umana se testeaza si....metehnele &durerile ei! Voi, toate care ati aparut acolo la articolul in care eu am intrat sa AJUT, veti intra intr-un "TIP UMAN"! SI sa fiti convinse ca am citit TOT, TOT, TOT, dar nu m-am luptat cu toate "Reprezentantele feminine, deformate comportamental, ale Creatiei Divine!", ci numai cu cateva de la art. cu...."FLUTURI, in stomac", cu "Orgasmul la.... incepatoare", cu nesimtirea barbatului ca "nu suna la telefon."( decat ...gelosul) si cu "prietena care a furat partenerul"! ATAT! Deci numai la 4 articole am comentat, ca nu prea am timp, insa, le-am citit si mi-am notat TOTUL, i din celelalte! Asa se fac statistici azi, si in SOCIOLOGIE, in toata Lumea etc.!!! Sa fiti sanatoase si sa ramaneti cu vreun sfat de-al meu, acela care credeti ca-l puteti aplica! Si de la un NEBUN poti lua ceva care te poate ajuta ! Va sugerez "sa treceti in alt registru" - in primul rand voi, motorul relatiei - , sa o improspatati , cumva, sa-i colorati viata barbatului vostru, cumva si sa VA SCHIMBATI VOI, mai intai, daca vreti sa vedeti o SCHIMBARE IN BINE LA PARTENER ! UN BARBAT e greu de tinut la casa ta ! Se tine greu! Cere nult tact! Este "o arta" ! Exersati-o ! Noapte buna @All !!!

    1
    0

  • gloria pe 9 Sep 2008, 19:18
    cool

    la ce editura apare cartea?

    1
    0

  • Elena pe 9 Sep 2008, 18:33
    Tipologia feminina pe NET!

    Asa se va numi urmatoarea carte a mea! De aceea am intrat aici; intentionat sa vad cum se comporta muierile pe site feminin! Cum accepta ele, comparativ cu femeile minunate, disperate, din lumea reala, AJUTORUL, SFATUL, tamaduirea , vindecarea sprituala ! De ce am recurs la un limbaj suburban? DIn socul facut! Nu ma asteptam sa fiu asa jugnita si terfelita de niste TARFE care traiesc cu barbati insurati, poate! Sau sa nu fiu inteleasa asa cum vin la mine paciente ca la Sfantul de la Mglavit si sa nu fiti de acord ( cele care ati inteles mesajul meu, sa va dea Dzeu sanatate si implinire!) ca faceti greseli nepermise si sa nu acceptati sfaturile unui specialist, care de 31 de ani a facut bine zecilor, sutelor de pacienti, mai ales femei ???? Asta m-a demolat ! Obtuzitatea voastra care a degenerat in INVIDIE prosteasca ! Disperata ca nu ma credeti, am recurs la viata mea.; la modelele umane din noi 2! Degeaba ! Am vorbit unor frustrate si pagane!( se exclud cele care nu sunt asa)! @@@claudia-zana, sa-ti dea VIATA tot ce doresti, in continuare si sa vezi tu, daca ai asa barbat si esti asa femeie, care ai stiut cum sa-l pretuiesti, sa vezi tu ce MIRACOL te asteapta , "in toamna vietii"! Nu vei mai avea period( menstra); copiii se vor duce la casa lor: sa vezi ce timp mult veti avea si veti incepe a 2-a luna de miere, care ...NU SE VA MAI TERMINA decat la mormant ! Multa sanatate si ...Doamne, ajuta !

    1
    1

  • gilda(o concitadina) pe 9 Sep 2008, 12:23
    pentru elena

    Am impresia ca suferi de narcisism. Ai cazut in admiratie si doresti admiratori. Ceva nu e in regula daca nu va sunteti suficienti voua insiva, daca aveti nevoie de admiratori. Oricum, trebuie sa fiti fff plictisitori, n-as rezista o saptamana privindu-va. E prea mult calm, prea e totul prins in "program", cum zicea si Girl. Mai degraba mi-ar placea vietile voastre ascunse, mai ales a lui. Bietul om, cat de insistent a fost obligat sa faca frumos 33 de ani! Care tampit crezi ca se multumeste cu o astfel de viata si cu o astfel de femeie ca tine, care injuri, blestemi, te oftici pe toti, te bati cu pumnu-n piept, nu tolerezi alte pareri, insulti(am vazut ca ne faci nespalate si jegoase, fomiste etc.). Sigur ca te-a rabdat pentru frumoasele promisiuni de a va linge ranile la batranete, da numai el stie! Te-ai cam dat in stamba pe site si te-a mirosit tot orasu! Vezi sa nu intre una din iubitele lui pe site si sa faca marturisiri socante!

    1
    0

  • claudia-zina pe 9 Sep 2008, 11:29
    Elena

    Spre deosebire de''alte persoane'',n-am citit toate mesajele tale de peste tot, dar pot sa spun ca te cred pe cuvant.Si eu traiesc o iubire fara varsta si sper sa o pot trai cat mai mult; asta pentru ca stiu cum sa ma comport cu sotul meu, sa scot la iveala tot ce are el mai bun, sa-l fac sa ma iubeasca asa cum sunt, fara sa apelez la trucuri sau prefacatorii. Sa nu crezi ca sunt de acord cu tine,doar de dragul de a nu fi de acord cu altii.Nu sunt o frumusete, nici tanara nu mai sunt, dar sotul meu ma iubeste neconditionat,poate si pentru faptul ca ''l-am cultivat'' putin cate putin in cei 18 ani de casnicie. Nu-i greu, trebuie sa-ti cunosti foarte bine prioritatile, sa-l iubesti si sa-l intelegi pe cel de langa tine!Te admir,(sper sa ajung si eu la 30 de ani de casnicie) iti doresc sanatate multa!

    1
    0

  • Elena pe 9 Sep 2008, 10:11
    @girl : "Nu, nu, nu....!".....

    .....Nu pentru a va placea de sotul meu am scris eu aici, ci pentru a vedea cum trebuie sa "cultivi" un sot ca sa-l ai, sa fie numai al tau( Iar daca m-a inselat, sa-i dea Dzeu sanatate ca n-am SIMTIT, 33 de ani si nici nu s-a aflat! Este de premiat daca a facut-o in acest stil, cum nici BillClinton n-a reusit!!) Eu vorbesc d.p.d.v al nevestei de casa, care a traversat peste 3 decenii superbe langa un barbat UNIC( e si frumos: e o combinatie reusita intre R.de Niro si Al Bano, numai ca are 1,82cm/ 78-80 kg; nu e libidinos deloc; e un umanist romantic; sculpteaza, ca hobby; ii place viata cu tot ce are ea mai frumos; imi trimite sms-uri, si acum, catre 60 de ani, cum ne indreptam amandoi; !!! Doamne, imi vine sa te chem la noi; sa stai o saptamana cu noi, ca intr-o vacanta si sa vezi si tu CUM mai sunt alti barbati, chiar daca au mai si imbatranit ! Si CUM ma port , si eu cu el ! Cata nedreptate ai gandit si scris ! Sub rezerva cuv. de onoare, nu te mint ca m-a si ajutat sa rezolv niste cazuri, la Cabinet. I-am aranjat intalnire cu cate un sot al cate unei paciente DISPERATE si nemernicul ala, dupa ce a vazut pe sotul meu, dupa ce au discutat "barbateste", s-a convins ca are dreptate si le vrea BINELE si s-a "potolit"; a adus LINISTEA in camin s.a.m.d. dar, iarasi nu voi fi crezuta! Cum sa fac sa ma crezi??? Cu agresiva SINCERITATE si numai cu dorinta de a AJUTA, nu de a epata sau a ma rupe in figuri ! E&A.

    1
    0

  • girl pe 9 Sep 2008, 08:58
    pentru elena

    Elena, am impresia ca mai mult scrii, decat faci. Da si scrisul e un fel de iubire. Mai femeie, da tu cand esti cu iubitul tau? Cand ai si pentru el un gand acolo? Pe de alta parte, reteta ta nu se potriveste oricui. Poate ca tipu tau e un libidinos si un antipatic pentru mine. Si sa stii ca mi l-ai chiar facut antipatic(am citit mesajele tale de peste tot). Cum asteapta el sa i se faca pachetelul, cum se lasa el manevrat, giugiulit, frecat pe spate, uns cu galbenele, cum i se gadila lui hipotalamusul! Pfuai! Oare stie ce personaj sinistru a devenit aici?

    1
    0

  • florans pe 8 Sep 2008, 13:58
    DRAGOSTEA E CUMVA ETERNA?

    IUBIREA POATE SA FIE LA ORICE VARSTA.SA O MENTII SAU SA FIE CEVA TRECATOR,DAR ADEVARATA IUBIRE SI DRAGOSTE NU SE UITA ASA DE USOR,ATI ADUCI AMINTE CU MARE PLACERE LA O VARSTA DE CLIPELE FERICITE ALATURI DE PERSOANA IUBITA.IAR CU TIMPUL A RAMAS DOAR RESPECTUL DINTRE PARTENERI SAU PUR SI SIMPLU OBISNUINTA DE A FI IMPREUNA SI NIMIC ALTCEVA(FAPTE TRAITE SI MARTURISITE)

    1
    0

  • Elena pe 6 Sep 2008, 13:00
    Eternitatea iubirii e rara, dar nu imposibila !

    Nu sunt nici eu de acord cu sintagma "fluturi in stomac"! Ce-o mai fi si aia !??? N-am auzit pe nimeni sa fi spus ca ar fi simtit asa ceva ! Vor fi existand , si asemenea persoane! Dar, eu stiu si am testat, si la altii ca se intmpla, cu totul altceva! Terminatiile nervoase, incepand cu Hipotalamusul si terminand cu ultimul neuron din calcai, se fac simtite....asa....ca o electrocutare....ca un frison, care dau o stare NEMAIPOMENITA de BINE!! De fapt, asta este si primul semn ca ne-am simti BINE, si in amor cu persoana respectiva! Urmatorul indiciu fiind sarutul si frisoanele din timpul unui tango ! O sa spuneti ca simtiti acelasi lucru si cand intra ( la imperfect) sau intra( la prezent) madam de Limba germana in clasa si va ingheata inima de frica ei! OK! Dar, cand esti indragostit, cand ai trecut de" flirt", de " feeling", de "abordare" si simti ca "ai chimie" pentru persoana acea - spirtual&senzitiv - , e cu totul alta senzatie...e ceva de BINE...de nemaipomenit de BINE cand simti ca esti indragostit ! [ Va recomand CD-ul sotilor Stela Enache&Florin Bogardo, cu melodia"Ce simti cand esti indragostit?"] Dupa ce treci, si de "flatare", apoi de "curtoazie"( care trebuie sa dureze toata viata), apoi de "cunoastere" si....de "Amor", abia , dupa aceea se poate vorbi, si de IUBIRE! Nu credeti si nu spuneti "te iubesc" asa, ca americanii....pe post de "Buna ziua!"! IUBIREA nu vine asa....ca ziarul la cutia postala! Ea se lasa asteptata si se sedimenteaza in timp! Iubesti partenerul numai dupa ce il cunosti mai bine si , ideal ar fi, sa-l iubesti, constant, toata viata, asa cum iti iubesti copilul, fara a te plictisi, fara a-l abandona, fara a dori un altul ! Doamne, cate se mai pot scrie! Va doresc sa fiti iubite/ iubiti etern ! Atentie insa cu cine plecati in viata ! Mult succes !

    1
    0

  • maris pe 6 Sep 2008, 07:58
    iubire si dispret

    Fiecare dintre noi a trait ,pe rind,momente de fericire,dar si de tristete..,renuntare, abandonare....fericirea nu e o stare permanenta.Atunci cind barbatul tau ,dupa ani buni de casnicie ,iti aduce aminte de hirtia semnata la Starea civila se cheama ca putine lucruri interesante ti s-ar mai putea intimpla. Dar nu e vina nimanui ca nu luam ,,masuri'' sa schimbam starea de fapt. PUTEREA E LA NOI!

    1
    0

  • mioara pe 5 Sep 2008, 17:41
    pt. viorica

    Imi pare rau ca ai fost nevoita sa treci prin aceasta experienta dramatica. Iti multumesc mult pentru ca mi-ai impartasit din experienta ta. Iti doresc sa fii puternica in continuare pentru tine si copilasii tai si sa fii fericita, indiferent ce inseamna ea pentru tine. :)

    1
    0

  • elena pe 5 Sep 2008, 14:02
    ce cearta intre femei

    pe bune,nimic nu se compara cu o "cearta"intre femei:iubirea exista,iubirea nu exista,fluturi in stomac exista,ba nu,nu exista si daca intr-adevar exista ,e misto senzatia sau nu e misto senzatia!stati si va contraziceti atata...ideea e urmatoarea.....unele femei au parte de aceste sentimente,altele nu au....acu nu stiu sigur daca cineva care a suferit groaznic spune ca e nasol sa iubesti ,(avand in vedere prin ce a trecut si nu ar mai vrea sa se intample)sau cineva care nu a suferit si spune k e foarte frumos sa iubesti!!!fiecare cu viata lui,dar e cel mai tampit lucru e faptul ca incerci sa eviti sa ai parte de aceste sentimente ,pt ca esti constient ca poate intr-un anumit moment,o sa suferi.

    1
    0

  • Lou pe 5 Sep 2008, 13:22
    Iubirea

    Si ce faci atunci cnad stii toate lucrurile astea, stii sa aduci iubirea in viata ta, dar, apoi esti prea cerebrala si analizezi totul! Nu zic ca iubirea nu exista, dar ca sa dau o definitie completa a ceea ce este iubirea, Depinde de persoana care o poarta si catre cine sau ce se indreapta iubirea. In plus iubirea este un nume generic dat unui amalgam de trairi( bucurie, fluturi, gelozie, decadere, wrong picture of the loved one, si D-zeu mai stie ce alte). Toate cele bune!

    1
    0

  • viorica pe 5 Sep 2008, 12:12
    pentru mioara

    Nu, nu-mi place nici mie sa tin in lesa, sa controlez, mi-e greata de asta. Ia-ti masuri de prevedere asa: ai grija de banii tai, fa-ti un cont personal, noteaza tot ce cheltuiesti. Si nu lasa inima sa daruiasca chiar tot. Tine garda sus. te inseli cand spui ca nu stiu ce-i dragostea. Am daruit tot, fara rezerve. Am ramas fara prieteni, caci m-a vrut numai a lui, n-am strans un ban, caci ce era al meu era si-al lui, n-am contabilizat nimic. nu mi-a trebuit niciun fel de lux. Aveam dragostea. Si intr-o zi mi-a spus: "Lumea se schimba mereu, toti ne schimbam, si eu. Si tu trebuie sa te schimbi. Nu mi-ar parea rau sa gasesti pe altul, fiindca eu mi-am gasit.". Si fusese EL. Cat despre iubire, imi iubesc cei doi copii, ma iubesc si pe mine, stiu sa-mi fac bucurii, dar nu si pe aceea de a ma darui unui barbat(cu tot) .

    1
    0

  • mioara pe 5 Sep 2008, 10:03
    pt. viorica

    Imi pare rau pentru tine. Sincer. Intr-o inima plina de ura, resentimente, frustrari nu are cum sa mai fie loc si pentru iubire. Elibereaza-ti inima de acest "balast" si fa loc iubirii. Invatata sa te iubesti pe tine insati si apoi iubeste-i pe cei din jurul tau. Cat despre "licheaua" mea, mie imi place sa-i spun altfel :), nu-mi fac griji pentru ca nu am de ce :). Si ce masuri sa-mi iau? Sa-i fac o lesa? Sa-l inchid intr-un turn de fildes? Sa-i pun GPS =))? Nu, atunci cand iubesti lasi libera acea persoana. Daca este sa fie a ta se va intoarce la tine. Pana acum a avut milioane de ocazii sa ma insele, dar nu a facut-o. De ce? Te las pe tine sa raspunzi :). Iti doresc sa ai o zi si o viata minunata.

    1
    0

  • viorica pe 5 Sep 2008, 07:22
    aiurea, terminati cu rahaturile astea

    Da de ce nu pisicute in stomac? Vrabii in stomac? Sau dupa caz: viermisori in stomac? pentru ca fluturi suna mai romantic? Cheena are dreptate. Alta mioara are dreptate: iubire nu exista. Daca ar exista, atatia oameni indragostiti ar trebui sa faca sa nu mai existe crime, rautati. Dar cate crime se fac de indragostiti, uneori in numele iubirii! Nu mai flecariti atat: vai, cel mai frumos sentiment, cel mai, tra, la la... Cand o jigodie fura sotul altei femei, pentru ca e indragostita, provocand lacrimi, suferinta, copii despartiti de parinti, internari in spital, cancere, cand un sot insala, pacaleste, loveste, neglijeaza, umileste, pentru ca e indragostit, UNDE E NOBLETEA DRAGOSTEI? Iar tu, mioara, fii atenta, ca licheaua ta te va insela cand ti-e lumea mai draga. Ia-ti masuri de prevedere!

    1
    0

  • denisuca pe 5 Sep 2008, 01:37
    iubesc

    il iubesc din ce in ce mai mult.. suntem impreuna de 9 luni si parca e altfel de fiecare data. daca asta nu e dragoste atunci nu stiu cum ar arata dragostea.. mai mult decat atat.. nu cred ca se poate:x iubesc.. sunt iubita si asta doresc tuturor! :X

    1
    0

  • mariana pe 4 Sep 2008, 21:04
    ...iubirea nu exista

    poate ca da, poate ca nu... stiu sigur ca exista"ACUM" si sa-l traim zambind e mai infiorator decat orice alt "NU"...

    1
    0

  • deea pe 4 Sep 2008, 19:24
    iubirea...

    hmz......eu nu cred in iubire sincer sa spun...dar am vazut mai multe persoane indragostite...desi as vrea sa simt si eu chestia ce o simt persoanele care le cunosc eu...dar majoritatea imi descriu iubirea prin "fluturii din stomac" si presupun ca asa incepe iubirea....sunt de parere ca "Fluturii in stomac" pot aparea si la 15 ani si la 75....deci nu conteaza varsta...

    1
    0

  • luminita pe 4 Sep 2008, 15:12
    iubirea

    iubirea e un lucru impresionant ce pacat ca a trecut numai odata pe la mine.

    1
    0

  • mioara pe 4 Sep 2008, 12:39
    pentru Mioara :)

    Iubirea exista. O traiesc zi de zi. Iubirea se simte cu inima, cu sufletul. Iubirea inseamna daruire neconditionata. Iar cel caruia ii daruiesti iubirea va simti acest lucru si te va iubi la fel sau poate mai mult, pentru ca ii acorzi libertatea de a te iubi asa cum simte el sa faca acest lucru si nu cum ti-ai dori tu. Iubirea inseamna acceptare. Iubeste-l pe cel de langa tine asa cum te iubesti pe tine. Iubeste-i atat calitatile cat si defectele. Lauda-i calitatile si ignora-i defectele. Fii mereu zambitoare si fii sigura ca se va indragosti de zambetul tau. Iubeste, fii impacata cu tine insati si cu cei din jur, accepta tot ceea ce primesti cu inima deschisa si multumeste in fiecare zi, in fiecare moment pentru viata care ti-a fost data sa o traiesti. Tie, si tuturor va doresc sa aveti o zi minunata. Va imbartisez pe toti cu drag. :)

    1
    0

  • claudia-zina pe 4 Sep 2008, 11:58
    Da!Adevarat!

    Da, este adevarat!Poti simti fluturi in stomac la orice varsta! Am aproare 18 ani de cand sunt casatorita, iar de cate ori sotul meu se apropie de mine simt fluturi in stomac. Sunt fericita, am alaturi de mine un sot care ma iubeste si simt iubirea lui in fiecare zi.Stiu ca pare nereal , dar asa este; nu ma laud, dar vreau sa va spun si voua ca iubirea nu are varsta si poti iubi cu aceeasi intensitate la orice varsta, cu conditia ca alaturi de tine sa fie un om care te iubeste cel putin la fel! Va doresc tuturor sa aveti parte de iubire si sa simtiti fiorii dragostei indiferent de varsta!

    1
    0

  • carina pe 4 Sep 2008, 10:53
    iubire fluturi

    da exista acei fluturi ii simt si la 33 de ani insa pentru o persoana care an cunoscut o in urma cu o luna da ma simt mai ok abea satept sa l vad sa ma sune m a facut mai buna mai linistita increzatoare blanda ii multumesc chiar dak nu e sotul meu

    1
    0

  • alta mioara pe 4 Sep 2008, 09:04
    iubire nu exista

    va intretineti fanteziile cu dragoste, respect si alte balarii.Iubirea nu exista.Nu a existat niciodata.Fiti realisti si recunoasteti.Te mai "iubeste", il mai " iubesti"?Te-a bagat in seama, ati facut sex, v-ati casatorit si dupa aceea nu te mai tine in brate. Sory, iubirea nu exista.

    1
    0

  • mioara pe 4 Sep 2008, 08:44
    iubirea

    Iubirea, ceal mai nobil sentiment pe care omul a fost privilegiat sa-l simta si sa-l traiasca. Nicio expresie , niciun cuvant nu poate sa descrie iubirea pe care o simti atunci cand esti indragostit. Simti ca face parte din tine, ca nu poti respira fara iubire, ca inima nu poate sa bata decat pentru persoana iubita, gandurile-ti zboara mereu la "iubirea ta". Si, in plus, te face sa privesti cu ingaduinta la cei din jurul tau, sa-i accepti asa cum sunt, sa te daruiesti fara nicio conditie. Rautatile nu au loc intr-o inima cuprinsa de iubire. Cheena, sper ca intr-o zi sa simti si tu "fiorii" iubirii si sa simti ca iubirea iti da aripi. Sa fiti fericiti si sa va traiti iubirea zi de zi. :)

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod