6 pași pentru a-l uita definitiv și pentru a-ți vindeca sufletul

Scapă definitiv de amintirea fostului iubit sau soț și descoperă cum să iubești din nou!
Te străduiești să-ți dai seama cum să nu te mai gândești la fostul tău, pentru a-ți putea vedea de viață în continuare? Sau cum să-ți vindeci inima frântă, când tot ce îți trece prin minte este cum te-a făcut să te simți când a plecat?

Unul dintre cele mai dureroase aspecte ale oricărei despărțiri este teama că ai făcut ceva și l-ai îndepărtat. Dar, există o cale de ieșire, nu te vei învinovăți și nu vei suferi la infinit. De fapt, o iubire și mai mare te așteaptă de cealaltă parte a călătoriei tale de vindecare.

  • Iată 6 pași pentru a nu te mai gândi la fostul, pentru a-ți vindeca inima și a descoperi din nou dragostea:


Elimină sursa durerii


Primul pas este recunoașterea comportamentelor tale care înrăutățesc lucrurile. Poate îl verifici pe rețelele de socializare sau te învârți pe lângă el pentru a vedea ce face. Poate îți trimite mesaje sau te sună pentru a verifica cum te simți, dar asta nu înseamnă că vrea să vă împăcați. Îți este aproape imposibil să nu îi răspunzi când te caută. Toate acestea te împiedică să îl uiți, făcându-te incapabilă să te concentrezi pe altceva. Somnul, munca și sănătatea fizică și mentală încep să aibă de suferit. Întrerupe orice contact. Dacă aveți copii împreună, limitează contactul cât de mult posibil. Schimbă-i numele din agenda telefonică în NU RĂSPUNDE, a stfel încât să știi ce să faci când te sună sau îți trimite mesaje.
Stabilește tu granițele. Evita locurile în care există riscul să-l întâlnești, nu-l verifica pe Facebook și nu reciti mesajele sau e-mailurile din trecut. Inima ta este o rană deschisă și orice contact împiedică acea rană să se vindece. Întreruperea oricărui contact înseamnă eliminarea sursei de durerei!

Află motivele pentru care ești obsedată de el


Unul dintre cele mai mari mituri despre dragoste este că există o singură persoană pentru tine, iar treaba ta este să o găsești și să o păstrezi. Dacă nu funcționează, atunci ai eșuat și este ceva în neregulă cu tine. S-ar putea chiar să începi să crezi că dragostea adevărată nu este menită pentru tine. Atașamentul pe care îl dezvolți față de el nu este de fapt despre el, este un atașament față de un sentiment pe care crezi că numai el e capabil să ți-l ofere. Obsesia ta față de el este o obsesie pentru a restabili acest sentiment, ceea ce este o sarcină imposibilă. Adevărul este că aceste sentimente nu au nimic de-a face cu el. Atracția față de el se bazează pe o credință subconștientă pe care o ai despre tine. Această rană vine din copilăria ta și e creată în familia ta de oricine. Vindecă-ți inima îndepărtându-ți atenția de la el și îndreptând-o spre vindecarea rănilor din copilărie.

Înțelege că nu ai făcut nimic greșit


O parte din obsesia ta față de el este convingerea că ai făcut ceva greșit prin care l-ai îndepărtat.

Poate că nu ai fost capabilă să-i satisfaci nevoile. Poate că ai spus sau ai făcut ceva caee a creat o distanță între voi. Poate că te-a părăsit pentru altcineva și te întrebi mereu de ce o preferă pe ea în locul tău. Aceste gânduri nu sunt utile și te țin blocată. Sufletul tău pereche te va iubi în ciuda oricăror conflicte care apar și a ceea ce ai putea spune sau face. Dacă relația nu a funcționat din cauza a ceea ce ai spus sau ai făcut, atunci el nu era omul potrivit pentru tine. Conflicte vor apărea în fiecare relație. Niciun cuplu nu reunță la etapa de obținere a puterii, care vine după etapa romantică. Doar pentru că nu ești perfectă nu înseamnă că nu meriți o iubire durabilă. Învață să iubești totul la tine. Acceptă-ți imperfecțiunile și iartă-te pentru orice greșeli ai făcut. Nu te poți elibera fără să găsești compasiune pentru propria-ți persoană. Aceasta este calea spre a te simți complet, pe cont propriu, astfel încât poți atrafe un partener complet care să fie potrivit pentru tine.

Citește și: 9 lucruri surprinzătoare care arată că o căsătorie nu va dura mult timp

 

Lasă-l să plece


Speranța că se va răzgândi și se va întoarce la tine poate fi încurajatoare. Această speranță este ultima piesă care îți ține inima să tânjească după el. Trebuie să omori speranța că se va întoarce.
Poate părea dur, dar aceasta este cheia vindecării tale. Speranța este primul lucru cu care începi o relație. Ai crezut că poate fi persoana care îți va oferi iubirea pe care ți-o dorești. Să rămâi cu speranță chiar și după despărțire te ține blocată, iar inima ta nu va mai fi niciodată liberă să iubească. Așadar, renunță la orice speranță rămasă și fii tristă pentru această pierdere. Alege să îți îmbrățișezi sentimentele, tristețea, furia și chiar vina pentru ceea ce s-a întâmplat. Poate părea că aceste sentimente nu vor înceta niciodată, dar adevărul este că toate emoțiile sunt temporare. Te-ai simțit vreodată fericită și te-ai gândit că va dura pentru totdeauna? Înțelegi că aceste sentimente pozitive sunt temporare și că te poți bucura de ele în prezent. Cu toate acestea, cu durerea ta, te poți bloca cu ușurință crezând că nu se va termina niciodată. Când ești sinceră cu privire la ceea ce simți, sentimetele tale negative vor fi înlocuite de altceva în timp.

Descoperă cheia pentru a crea ceva și mai bun


Chiar dacă relația nu a funcționat, el a apărut în viața ta dintr-un motiv. Să descoperi care este acela îți va oferi ceea ce ai nevoie pentru a crea o relație și mai bună cu o persoană nouă. Imaginează-ți vă viața ta este ca un joc care te provoacă constant să devii o versiune mai bună a ta.
Oamenii apar în viața ta pentru a-ți dezvălui unde te mai poți îmbunătăți. Relațiile dureroase oferă unele dintre cele mai bune oportunități de evoluție, atât timp cât ești o persoană deschisă. Relațiile care nu au mers sunt lecții din care ai o mulțime de lucruri de învățat. Cu cât te îmbunătățești mai mult, cu atât vei avea mai multă grijă de tine însăți și vei căpăta mai multă încredere.

Dă-ți seama ce vrei cu adevărat


Acum, că l-ai lăsat să plece și ești recunoscătoare pentru tot ceea ce te-a învățat, poți începe să creezi imaginea partenerului tău suflet-pereche. Să ai o viziune clară asupra acestui aspect este adevărata cheie pentru a putea obține ceea ce îți dorești. În loc să te atașezi de un străin pe care îl întâlnești pentru prima oară la o întâlnire, mai bine creează mai întâi viziunea relației ideale și apoi vezi ce bărbat se potrivește cu adevăratele tale dorințe. Ai încredere că poți iubi din nou. Da, orice despărțire e dureroasă, dar când inima ta e frântă, ea se pregătește pentru și mai multă dragoste. Este perfect normal să ai zile bune și zile proaste!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod