9 lucruri surprinzătoare care arată că o căsnicie nu va dura mult timp

Toți oamenii își doresc acea iubire veșnică, însă practica arată că acest scenariu este o excepție de la realitatea dură!

În Europa, oamenii au început să divorțeze de 2,5 ori mai des și să se căsătorească de 2 ori mai rar în ultimii 50 de ani. Un lucru bun este că prevederea unui divorț este posibilă și susținută de cercetări științifice.

  • Iată 9 lucruri surprinzătoare care arată că o căsătorie nu va dura mult timp:


Cât de des zâmbesc partenerii în fotografiile lor din copilărie

Psihologii au efectuat o serie de teste pentru a încerca să înțeleagă dacă este posibil să prezică divorțul bazându-se pe fotografiile din copilărie și adolescență.

Într-un studiu, oamenii de știință au analizat imaginile dintr-un album de liceu și au evaluat intensitatea zâmbetelor pe o scară de la 1 la 10. Rezultatele au constat în faptul că persoanele care au zâmbit cu gura până la urechi și au făcut riduri în jurul ochilor datorită stării de bine nu trecuseră printr-un divorț, pe când cei încruntați da. În general, persoanele mohorâte în fotografii divorțează de 5 ori mai des decât cele care zâmbesc.

Tonul vocii

Un algoritm pe calculator poate prezice succesul unei căsătorii cu o precizie de 79%, folosind doar tonul vocilor soților atunci când comunică între ei.
Oamenii de știință au analizat conversațiile a peste 100 de cupluri care se întâlneau cu un psiholog și apoi le-au urmărit starea civilă timp de 5 ani. Se pare că intensitatea, gravitatea, nervozitatea și lejeritatea tonului pot indica emoții puternice. Ceea ce spui nu este singurul lucru care contează, felul în care spui este, de asemenea, foarte important. Studiul confirmă că acest lucru este valabil și pentru relația de cuplu.

Colegii de sex opus

Potrivit unor cercetări, persoanele care lucrează în mare parte înconjurate de persoane de sex opus divorțează mai des cu 15%.
S-au studiat toate cuplurile care s-au căsătorit între 1981 și 2002 în Danemarca. S-a descoperit că 100.000 dintre ei au divorțat deja.

Vezi și: Iubirea nu are vârstă! 17 cupluri a căror poveste de iubire a trecut testul timpului


Modelul mamei

Femeile sunt cele care depun actele de divorț mai des. Mai mult, au existat studii care au arătat că majoritatea cuplurilor copiază comportamentul părinților, în special al mamelor lor. Sociologii au studiat comportamentul a 7000 de oameni și au descoperit că, dacă o mamă s-ar implica într-o relație nouă (fie că este vorba despre căsătorie sau doar de concubinaj), copiii lor adulți se vor comporta la fel.

(Citește continuarea pe pagina următoare)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod