9 lucruri surprinzătoare care arată că o căsnicie nu va dura mult timp



Ignorarea conflictelor

John Gottman a enumerat 4 cauze de divorț iminent: disprețul, poziția de victimă, criticile și ignorarea conflictelor. Acestea pot părea inofensive la prima vedere, dar sunt, de fapt, comportamente foarte periculoase în practică. Imaginează-ți că te simți pregătit/ă pentru o dezbatere serioasă pe o problemă care te enervează de ceva vreme și partenerul/a tau/ta nu dă curs discuției, ba chiar o ignoră. S-ar putea părea că unii soți pot păstra liniștea făcând acest lucru, dar este greșit. Deși dezbaterile și certurile nu sunt cea mai bună parte a comunicării în general, ele totuși ajută și sunt necesare pentru a rezolva problemele.
Dacă cineva ignoră aceste situații, se acumulează tot mai multe frustrări.

Atitudinea negativă a soțului față de prietenii soției sale

Oamenii de știință au analizat relația a 373 de cupluri, pe parcursul a peste 16 ani de căsătorie. S-a dovedit că 46% dintre acestea au divorțat până la cel de-al 16-lea an al căsătoriei și, de cele mai multe ori, criticile soțului față de prietenii soției sale în primul an de căsătorie au prezis că acest lucru se va produce în viitor. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează faptului că relațiile dintre femei și prieteni, care se caracterizează prin apropiere și sprijin emoțional, durează mai mult, în timp ce prietenia dintre bărbați depinde mai des de acțivitățile comune.
În consecință, bărbaților le este mai ușor să-și schimbe cercul de prieteni și mai dificil să îi accepte pe cei ai soției.

Afecțiunea excesivă a proaspeților căsătoriți

Psihologul Ted Huston a studiat 168 de cupluri pe parcursul a 13 ani de la căsătoria lor. Rezultatele au arătat că 1/3 dintre cuplurile care au divorțat după 7 sau mai mulți ani de căsătorie s-au dovedit a fi mult mai afectuoase în faza de proaspăt căsătoriți decât soții din căsătorii mai reușite. Acest lucru se datorează faptului că acele cupluri care au la început o relație cu sentimente romantice puternice sunt mai predispuse la divorț, deoarece le era foarte greu să mențină intensitatea acestor sentimente.
Credeți sau nu, căsătoriile care încep cu mai puțin romantism au, de obicei, un viitor mai promițător, spune expertul Aviva Patz.

Sărăcia și șomajul

Este destul de evident că a trăi în condiții dificile nu e ușor. Relațiile din aceste familii se termină mai des decât în familiile stabile din punct de vedere financiar. Bob Birrell, co-autorul unui studiu pe această tem confirmă acest lucru. Deși mulți ar spune că se încearcă să se profite de pe urma lor, realitatea este că cei mai mulți bărbați divorțați și separați au venituri atât de mici încât plătesc foarte puțin sau deloc pentru bunăstarea mamei și a copiilor lor.

Un pat îngust

Soții trebuie să doarmă separat sau într-un pat foarte mare, atât pentru sănătatea lor mentală și fizică, cât și pentru a dormi mai bine și pentru un mediu sănătos în familie.

Oamenii de știință care studiază problemele cu somnul au descoperit că 30-40% dintre cupluri dorm în paturi diferite. Și este, de fapt, un lucru bun, deoarece un somn de proastă calitate poate duce la divorț. Prin urmare, dacă vrei să-ți menții relația puternică, asigură-te că dormi bine.



 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod