5 sfaturi pentru a readuce fericirea in relatia ta

De obicei intram intr-o relatie cu speranta ca aceasta ne va face fericite. Speram ca persoana pe care am gasit-o sa fie persoana potrivita pentru asta si ca nu vom mai repeta...
De obicei intram intr-o relatie cu speranta ca aceasta ne va face fericite. Speram ca persoana pe care am gasit-o sa fie persoana potrivita pentru asta si ca nu vom mai repeta greselile pe care le-am facut in trecut. Speram sa gasim dragostea, suportul, compania si admiratia pe care le cautam de multa vreme. Fiecare dintre noi are cate o lista cu sperante si asteptari si atat timp cat acestea vor fi implinite, ne vom simti fericite.

Chiar daca o astfel de atitudine fata de relatie este absolut fireasca, de cele mai multe ori ni se intampla sa fim dezamagite din cauza lipsei de fericire din viata noastra. Aceasta vine si pleaca. Trebuie sa fie asa, deoarece fericirea este dependenta de circumstante. Cand lucrurile merg bine, suntem fericite. Cand obtinem ceea ce ne dorim, soarele straluceste cu mai multa putere si simtim cat de valoroase suntem in ochii celor din jur; parca si seful este in deplin acord cu noi, iar iubitul indrazneste sa ne ceara in casatorie cu mai mult curaj - acestea sunt momente de fericire.

Bucuria este cu totul altceva. Aceasta nu vine si pleaca. Aceasta nu mai depinde de circumstante exterioare care sunt sau nu prezente. Cand lucrurile sunt ceva mai dificile, atunci cand sperantele noastre sunt departe de a fi indeplinite, totusi este foarte posibil sa ne simtim bucuroase. Bucuria este prestabilita, este o decizie optimista pe care am luat-o deja in ceea ce ne priveste si pentru lumea in care traim. Acest lucru implica asumarea responsabilitatii vietii noastre si a relatiei actuale.

De cata bucurie ai parte in viata ta sentimentala? Daca vrei sa o imbunatatesti si sa-ti faci relatia mai puternica decat pana acum, citeste urmatoarele sfaturi care te pot ajuta sa-ti regasesti fericirea in viata ta de cuplu:

1. Nu-ti mai invinovati partenerul pentru dezamagirile tale


Iti suna cunoscut una din urmatoarele propozitii? "Daca cel putin mi-ar oferi un buchet de flori in weekend, as fi fericita". "Chiar nu stie cat de bucuroasa as fi daca ar duce gunoiul fara sa fie rugat?" "Stie foarte bine cat de suparata am fost cand a venit tarziu acasa, de ce face in continuare acest lucru?".

Atunci cand esti intr-o relatie, iti este foarte usor sa-ti invinovatesti partenerul pentru propriile sentimente - dar este unul dintre cele mai interesante moduri in care reusim sa ne distrugem propria bucurie si liniste. De asemenea, este una din cele mai puternice modalitati prin care reusim sa il innebunim pe partener.

Daca iti doresti ca relatia ta sentimentala sa contina mai multa bucurie, constientizeaza faptul ca atunci cand esti suparata sau nefericita din cauza comportamentului partenerului tau, aceasta este reactia ta, ceea ce nu inseamna neaparat ca este ceva in neregula cu acesta. Gasirea bucuriei si eliberarea vinovatiilor intr-o relatie inseamna de cele mai multe ori intelegerea faptului ca dezamagirile pe care le simti sunt legate strict de propriile tale asteptari.

Atunci cand nu vei mai pune asteptari prea mari pe umerii partenerului tau si vei petrece mai mult timp incercand sa descoperi ce fel de persoana este, atunci vinovatiile se vor dizolva mult mai usor. Toti oamenii au dreptul sa fie ceea ce sunt si sa se comporte ca atare. Bineinteles, daca astfel te vei simti mai bine - si tu ai tot dreptul sa-ti doresti anumite lucruri de la partenerul tau si sa refuzi o relatie care nu este pe gustul tau.

2. Descopera arta de a darui


Exista o imensa diferenta intre ceea ce oferi cu adevarat celeilalte persoane si ceea ce oferi pentru a primi altceva drept rasplata. Atunci cand in secret asteptam reciprocitate, nu este nimic mai mult decat manipulare. Pe de alta parte, adevarata bucurie se bazeaza pe ceea ce daruim din tot sufletul. Atunci cand vom invata sa daruim sincer anumite lucruri, atunci va fi aproape imposibil sa fim suparate sau nervoase.

A darui pur si simplu este adevarata bucurie cu care suntem rasplatite.

A darui sincer inseamna generozitate fara nici un fel de alta asteptare. Este vorba de a darui partenerului tau ceva ce i-ar placea si nu ceva care sa te multumeasca pe tine. Ceea ce inseamna ca trebuie sa acorzi timp cunoasterii persoanei respective si a dorintelor acesteia. Unele persoane se tem sa daruiasca simtindu-se jenate sau ca sa nu fie refuzate. Insa si reciproca este valabila. Cu cat vom darui mai mult, cu atat vom primi mai mult. A darui inseamna implinire si bunatate, fundamentale pentru dezvoltarea armoniei si bucuriei in viata de cuplu.

Exista multe alte lucruri care pot fi daruite dincolo de obiectele fizice. Partenerul tau are nevoie de orice, incepand cu timp si atentie pana la cunoastere si sentimentul ca are dreptate in anumite situatii. Vrei sa pui acest plan in actiune? Fa o lista cu toate lucrurile pe care i le poti oferi partenerului tau. Apoi fa o lista cu lucrurile care ti-ar placea sa ti le ofere el. Cand vei privi aceste doua liste una langa cealalta, vei vedea diferenta intre ceea ce ti-ai dori sa oferi cuiva in speranta ca iti vei satisface propriile nevoi si ceea ce l-ar face cu adevarat fericit pe partenerul tau.

3. Invata sa asculti cu adevarat


Vorbind despre ceea ce inseamna sa daruiesti cu generozitate, nu exista nici o modalitate mai buna pentru a face acest lucru decat daca vom asculta cu atentie ceea ce ni se spune. In majoritatea timpului auzim ceea ce ne spune partenerul, dar nu avem nici cea mai vaga idee despre ceea ce inseamna sa ascultam. A asculta inseamna sa iesi din propriile ganduri si sa fii alaturi de cealalta persoana.

Ceea ce inseamna sa opresti vocea interioara care comenteaza in permanenta sau anticipa ceea ce urmeaza sa spuna celalalt sau ce trebuie sa spui tu.

Trebuie sa-ti opresti argumentele sau contra-argumentele din interior si sa fii deschisa discutiei. In momentul in care il vei asculta cu atentie pe partenerul tau, atunci vei uita de propriile asteptari legate de ceea ce ti-ai dori sa fie spus sau facut si vei reusi sa fii alaturi de el in situatia respectiva. Acesta va fi un dar imens pe care i-l vei oferi. De fapt, pentru multi dintre noi, a fi ascultati cu atentie inseamna ca suntem iubiti.

4. Renunta la incercarea de a-l schimba pe celalalt


Permanenta dorinta de a fixa sau a schimba pe cineva este una din cele mai mari capcane pentru bucurie. In plus, creeaza conflicte de putere in interiorul relatiei atunci cand iese de sub control un anumit aspect. Celalalt se simte ranit, nepotrivit si se gandeste ca ceva este in neregula cu el. Persoana care isi doreste o astfel de schimbare devine din ce in ce mai frustrata din cauza refuzului celuilalt de a se schimba sau a retragerii acestuia. Atunci se intampla sa spunem: "daca m-ai iubi suficient de mult, atunci te-ai schimba".

Sa descoperi bucuria unei relatii inseamna sa ai capacitatea de a iubi pe cineva asa cum este. Partenerii nostri nu au venit pe lume doar pentru a ne multumi pe noi sau pntru a ne face fericite. Ei s-au nascut pentru a se maturiza, pentru a evolua si pentru a descoperi cine sunt. Acesta s-ar putea sa fie un proces destul de indelungat si provocator. Si cu siguranta vor exista momente in care partenerii nostri isi vor dezvalui si laturile mai putin placute. Insa lucrul cel mai surprinzator legat de schimbare este ca atunci cand il vom forta si il vom dezaproba mai putin pe partener, atunci acesta se va schimba mai repede deoarece nu va mai fi nevoit sa ne opuna rezistenta.

5. Dezvolta-ti rabdarea


Rabdarea este un cuvant demodat pentru oamenii zilelor noastre legati de tehnologia ultra-rapida pentru care cat mai rapid inseamna cat mai bun. Oricum, nu exista nici o modalitate de a grabi maturizarea unei relatii sau dezvoltarea armoniei in cuplu. Daca esti nerabdatoare sa ajungi pe calea potrivita cat mai repede, exista doua feluri in care poti incepe: invata cum poti darui mai mult si fa efortul de a deveni o cat mai buna ascultatoare. Insa fiecare problema in parte iti va lua timp si multa rabdare.

Din aceasta cauza este absolut necesar sa constientizam ceea ce suntem - exact in acest moment - si sa ne gandim ca suntem iubiti si acceptati. Daca esti pregatit(a) sa imbunatatesti armonia si bucuria vietii tale de cuplu, elibereaza puterea cu care l-ai investit pe partenerul tau si asuma-ti responsabilitatea gasirii acestei bucurii in propria viata - vei fi surprinsa de rezultatul pe care il vei obtine.

 

Comentarii (21)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alex pe 13 Iun 2013, 12:45
    Am nevoie de sfat

    Buna! Am inceput o relatie cu o fata deja de o luna. Eu am 19 si ea are 18 ani. De la inceput parca totul mergea bine, imi raspundea la fiecare mesaj, mereu era vesela cind vorbea cu mine, cind ne vedeam in genere totul era super. Intr-o zi mi-a trimis un mesaj si mi-a scris ca ii este bine cu mine dar totusi nu poate uita de fostul sau prieten si ar fi mai bine sa ne despartim. Am convins-o ca aceasta nu e solutie si suntem mai departe impreuna, totul revenise la normal. Dar in ultimul timp ea a inceput un pic sa ma ignore, se supara des pe mine, se inerveaza. Parca simt ca doreste sa-mi spuna ceva, ceva nu chiar placut, ceea ce va influenta asupra relatiilor noastre, dar nu indrazneste sa-mi spuna.Ce sa fac in acest caz?

    0
    0

  • alieNusss pe 30 Dec 2012, 00:50
    buna

    Cel mai bun sfat este sa fiti tari si sa nu cedati nimic,si eu am avut nenumarate relatii si am suferit mult.Am ajuns la concluzia asta,daca iti zice ca nu mai vrea nu mai vrea,tre sa o readuci in viata ta cumva,iar implorand-o nu faci altceva decat sa o indepartezi...Eu m-am inchis in casa un an dupa ce m-am despartit de ultima prietena iar acum vreau sa o iau de la capat.Daca vreti sa vorbim ma puteti gasii pe messenger la id alieNussss.

    0
    0

  • fredy198321 pe 5 Apr 2012, 06:02
    dupa 8 ani ma paraseste fara motiv

    va rog ajutati-ma am o relatie de 8 ani si un copil de 6 ani am fost plecat 1 an in spania iar cand m-am intors sotia nu a mai vrut sa fie cu mine din prima zi de cand am venit mia zis sa nu ma astept nimic de la ea ca ea nu mai simnte nimic pt mine ca vrea sa ne despartim eu nu vreau acest lucru o iubesc mult si am si un copil cu ea am incercat sa o inteleg, iam zis ca o iubesc , am rugato sa imi mai dea o sansa , am intrebato daca iam gresit cu ceva daca am facut ceva iar ia mi-a raspuns ca nu am gresit cu nimica si doar ca nu mai simnte nimica pt mine si ca nu are rost sa continuam si sa nu mai incerc ca nu imi acorda nici o sansa ,si ca ia vrea alta relatie cu altcineva care nu exista in prezent dar pe care il va cauta va rog ajutati-ma am intrat intr-o depresie mare de 3 zile nu mananc nu dorm si nici nu imi este foame sau somn , sunt foarte nervos ,tremur si nu am rabdare la nimica am facut crize am inceput sa sparg geamuri pereti in casa fata e speriata de mine iar pe sotie am indepartato si mai mult

    0
    1

  • maria pe 6 Ian 2012, 17:10
    buna

    buna am orelatie de 1 an si 4 luni si ne iubim foarte mult pot sa spun ca la noi a fost dragoste la prima vedere....acum locuim impreuna de 6 luni si de cateva luni am inceput sa ne schimbam amandoi sa nu mai fim la fel de "dragastosi" cum eram inainte iar pe mine ma deranjeaza foarte mult ptr ca il iubesc enorm...ce pot face sa readuc inapoi relatia care era :(

    1
    1

  • Iulia pe 3 Iul 2011, 02:00
    cum il pot multumi de relatie?

    Stau cu un baiat de ceva timp si este foarte incapatanat nu stiu ce sa mai fac cu el...se schimba brusc....as dori ceva sfaturi ca sa il satisfac si sa isi dea seama ca eu chiar tin la el si nu vreau sa il pierd din prostii si certuri pe motive aiurite...as vrea cumva sa il fac sa se apropie mai mult si sa puna mai mult suflet .....va rog ajutati-ma...

    2
    0

  • dan pe 29 Iun 2011, 11:35
    7 ani

    nu stiu ce sa fac.sunt disperat pt ca iubita vrea sa ma paraseasca dupa 7 ani.totul a inceput de cand am plecat in spania.sa schimbat foarte mult.venisem cu planuri mari,.a inceput sa munceasca la un bar de vreo 2 ani si de atunci a inceput sch.iesiri pe la dicoteci ,concertesi multe altele.ami spune ca nu ma iubeste ca nu mai vrea sa stea cu mine,sa o las in pace.si prietenele ai da sfaturi ca e mai bine singura decat cu el sfaturi banuiesc ca e cu cineva si nu?mi zice ca sa nu?mi faca rauare o prietena care mie nu prea ami place pt ca se drogheaza si iese mereu cu ea.nu stiu ce sa fac

    0
    0

  • relutu pe 2 Feb 2011, 17:44
    monotonie

    Sunt cu o fata de 2 ani, pe care o iubesc enorm. Am ajuns in stadiu unei relati monotone, si nu mai suport. Ne am deschis o cofetarie si am reusit sa o dezvoltam si sa o punem pe picioare. avem un profit destul de bun dar nu suntem fericiti.incerc din rasputeri sa o multumesc sa muncesc in locul ei ,sa o las sa isi ia ce vrea si nu primesc nimic in schimb,,macar putina atentie, nu alceva. am ajuns intrun stadiu in care nu mai pot suporta indiferenta si nepasarea ei. Imi doresc sa stiu cu o pot recapata, sau daca mai este ceva de facut...

    1
    2

  • Andreea pe 8 Nov 2010, 17:36
    buna

    Am fost cu el aproape 2 ani.il iubesc enorm...si el ma iubea.Acum nu mai stiu ce simte.Am facut multe prostii in timp ce eram cu el.La un moment`dat s-a saturat de geloziile mele si s-a combinat cu alta,dar nu exista sa nu ma sune si atunci o data la 2 sapt sa ne vedem,sa vorbim,sa ne iubim...Acum s-a despartit de ea,ma tot suna sa ne vedem,imi spune k ii e dor de mine,dar nu mai vrea relatii..Ati putea sa ma ajutati cu un sfat va rog frumos?NU mai stiu ce sa fac!VAAAA ROOG!

    0
    0

  • madalina pe 10 Iul 2010, 01:58
    :((:((

    POATE PUTETI Sami dati s mie un sfat c nsj ce sa fac

    0
    0

  • madalina pe 10 Iul 2010, 01:57
    prosta

    si eu sunt intro stare proasta nustiu ce sa fac sa ma in pak cu el

    2
    0

  • catalina pe 23 Apr 2010, 23:14
    ptr andreea

    iubita mea crede-ma ca stiu cum este.nu trebuie sa accepti ptr nimeni sa fii rezerva,sa te chinui si nici macar n-ati stab ca sunteti impreuna.parerea mea este sa renunti cat nu este prea tarziu.crede-ma frumusete mik ce esti ca meriti mult mai mult.pupa puternik ptr invincibila mea

    0
    0

  • Diana pe 6 Feb 2010, 09:34
    pentru raluca

    Pentru tine cele mai importante sunt sentimentele, asa ca lasa-te purtata de el, cu exul nu poti sa fii amica...desi acum asa pare, nu e adevarat, mai greu este sa ramai amica cu ex-ul(desi e posibil).Am trecut prin aceeasi experientaca tine, m-am despartit, am suferit, nu am ramas amici, insa am inceput sa ies cu un foarte bun prieten si vecin de-l lui, ne-am indragostit si avem 1si jumatate impreuna si e bine.Fostul nu a avut ce face, el a ales calea de a pleca. Intradevar au inceput sa se vada din ce in ce mai rar, acum uneori, dar asta e viata!Daca tu nu te gandesti la tine, nu se gandeste nimeni!Si iubeste acum puternic, apoi vor interveni greutatile vietii.

    0
    0

  • Andreeeaa.. pe 6 Aug 2009, 12:02
    Am nevoie de un sfat

    Ma intalnesc cu un baiat de cateva zile.. dar nu suntem impreuna..Din cate vad nu prea ii pasa de mine..adica.. nu mia zis c tine la mine niciodata...sau sa imi fi spus "imi esti draga" 8-|...ne intalnim 2 ,3 ore pe zi... si gata.. sau el ma mai cauta cand probabil nu ies baietii lui afara:-@... nu stiu ce sa fac..8-| nu cred c mai rezist sa fiu tinuta asa.... ca un obiect.

    1
    0

  • No Limit Girl pe 17 Apr 2009, 22:35
    pt Ralu

    eu zic sa nu ai o reltie cu prietenul lu ex-ul tau ptr ca ei sunt prieteni si niciodata n`o sa renunte la prietenia lor ptr o fata si mai ales eu cred ca isi bate joc de tine impreuna cu ex-ul.

    0
    0

  • Mada pe 17 Apr 2009, 22:31
    ptr georgiana

    eo zic sa ii zici simplu "de azi ai papuci noi" pentru ca te`o inselat..si daca te`o inselat o data te inseala si a doua oara !

    0
    0

  • andreea pe 17 Apr 2009, 21:05
    pt ralu

    nu sunt de acord cu adrian pt ca daca cu ex-ul ai o relatie de amicitie si doar atat nu ar tr sa se bage in treaba asta indiferent daca e vb de prietenul lui insa daca el mai simte ceva pt tine atunci e mai greu dar nu prea cred din moment ce nu face nimic ca sa va impacati asa ca voi doi ar tr sa fiti curajosi de a arata lumii ce simtiti si cui nui convine sa ii fie de bine...dar k sa va simtiti mai bine ati putea vb toti trei si asa ati lamuri situatia...asta e parerea mea..succes

    0
    0

  • dana pe 17 Apr 2009, 21:03
    pt. Ralu

    Draga mea, este greu, dar analizeaza daca merita sa faci cu adevarat asta. Depinde cat de importanta este atat pt tine, cat si pentru el, relatia de amicitie cu ex-ul tau. O relatie pe ascuns, nu cred ca ar fi solutia. Iti mai pot spune, ca o prietenie intre baieti, este mult mai durabila,decat o prietenie intre fete. Mai gandeste te, inainte de a actiona, pune in balanta totul. Tu esti in masura sa iei cea mai buna decizie, pentru ca tu cunosti toate datele problemei!

    0
    0

  • Pop Adrian pe 14 Apr 2009, 21:12
    pentru ralu :)

    ralu mama Sunt baiat daca ii faci una ca asta poti sal pierzi pe EX`ul ca amic si nu se stie cum va fi cu cel pe care il doresti pana la urma RElatiile de pritenenie intre 2 baieti sunt destul de stranse ia gandeste daca cea mai buna prietena a ta ar renunta la tine pt un baiat si atunci iti dai seama daca poti sau nu sa faci cea ce iti doresti :)

    0
    0

  • ralu pe 14 Apr 2009, 02:11
    am nevoie de un sfat

    sa inep cu inceput ca sa ma pot face inteleasa si sa pot primi un sfat....am avut un prieten,am fost aproape un an impreauna....ne-am despartit,dar am ramas amici buni.Iesim cand si cand la o cafea....mergem la distractii impreuna..pot spune ca e o rel de amicitie buna.Numai ca prietenul lui s-a indragostit de mine..la randul meu la fel....dar rel nu poate merge inainte deoarece sta la mijloc amicitia lor de 14 ani.. ce pot face in cazul asta....sa accept rel in ascuns.....,s-au sa renunt la el?...as dori un sfat deoarece nu stiu ce sa fac....ma doreste....il doresc dar amandoi suntem in dilema....multumesc .

    0
    0

  • Iacob Agnes pe 17 Nov 2008, 15:27
    ex-ul sau actualul

    dilema mare:ex-ul sau actualul?abia asteptam sa intalnesc pe altcineva alaturi de care sa fiu cu adevarat fericita ,iar acum ,desi minunea s-a intamplat ,parca tot fostul e mai bun...

    0
    0

  • georgiana pe 3 Oct 2008, 13:28
    cum imi recapat increderea in el?

    iubitul meu m-a inselat timp d 3 luni si de cateva luni a renuntat la tipa.acum el este doar cu mine si vrem ca la anul sa facem nunta...insa eu nu am incredere in el si tot timpul am impresia ca se intalneste cu alte fete.ce pot face ca sa imi recapat increderea?va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod