5 obiceiuri care duc la pierderea unei prietenii

Pierderea unei bune prietene doare, uneori, mai tare decât atunci când te desparți de un iubit.
Pentru ca o prietena buna este alaturi de tine in mai multe etape din viata ta decat este un iubit trecator. Pentru ca o prietena buna iti cunoaste cele mai intime secrete, ea te-a vazut plangand si te-a auzit vorbind urat despre el si despre altii, ea te-a vazut in toate ipostazele posibile. Asa cum nu ti-ar placea sa te vada lumea niciodata.

Cu toate astea, multe prietenii ajung la un final. Fie pentru ca unii aleg sa plece departe, peste mari si tari, altii devin mult prea ocupati (job, iubit, poate si un copil), fie pentru ca v-ati certat si nu exista cale de impacare, fie pentru ca pur si simplu nu mai gasiti niciun punct comun.

Motivele sunt multe, iar psihologii si expertii in relatia de prietenie stiu si ei cateva.
Mai exact, sunt 5 obiceiuri care duc la pierderea unei prietenii. Acestea sunt:

Iti doresti sa ai intotdeauna dreptate


Intr-o relatie de prietenie, ca si intr-o relatie sentimentala, protagonistii trebuie sa se implice in egala masura pentru ca relatia sa functioneze. Nimeni nu este superior si nimeni nu trebuie sa-i demonstreze celuilalt ceva. Daca ai obiceiul de a te impune in orice situatia si in orice discutie, buna ta prietena ar putea sa inteleaga ca opinia ei nu are nicio valoare pentru tine.
S-ar putea chiar sa risti sa o faci sa isi piarda increderea in ea si sa se simta mica in fata ta, ceea ce o va determina in cele din urma sa nu isi mai doreasca compania ta, spune psihologul Marisa G. Franco. “O prietenie sanatoasa este construita pe reciprocitate, asta insemnana ca fiecare are dreptul de a-si exprima parerea si sa o respecte pe a celuilalt, chiar daca nu este de acord cu ea”. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod