Dragoste... la primul click!

Oare sa fie chiar atat de simplu? In societatea actuala, este tot mai greu sa iti faci timp pentru a iesi in oras impreuna cu prietenii, a merge la un spectacol...
Oare sa fie chiar atat de simplu? In societatea actuala, este tot mai greu sa iti faci timp pentru a iesi in oras impreuna cu prietenii, a merge la un spectacol, la o lansare de carte ori la vreun alt eveniment de acest gen, unde ai avea posibilitatea sa cunosti un barbat interesant. Da, suna ademenitor... insa a devenit aproape imposibil.

Ajungi acasa dupa lasarea serii si atunci esti mult prea obosita pentru a mai face altceva in afara de un dus si de a merge la culcare. A doua zi o iei de la capat, iar in weekend te ocupi de problemele administrative sau - in eventualitatea fericita in care mai ai energie - iesi cu prietenii. Insa, dupa cum bine stii, cu o floare nu se face primavara, iar sansele de a cunoaste pe cineva de care sa te simti atrasa sunt direct proportionale.

Ar mai fi de luat in calcul posibilitatea de a cunoaste pe cineva la serviciu, dar nu ar trebui sa pui prea multa baza pe acest lucru. Dincolo de faptul ca, in general, ai cu totul alte lucruri de facut decat sa flirtezi, nici nu ar fi prea indicat sa ai o idila cu un coleg de birou.

Gandeste-te la posibilitatea ca relatia sa nu fie asa cum va doriti fiecare si sa ajungeti la despartire; oare veti mai putea lucra in aceleasi bune conditii ca si pana atunci? Aceasta ca sa nu mai spunem ca n-ar fi recomandabil nici sa fiti chiar tot timpul impreuna, asa cum se intampla atunci cand lucrati in cadrul aceleiasi companii.

Ce optiuni iti mai raman, in cazul acesta? Poate ca te-ar tenta si pe tine un periplu in lumea virtuala, dar subiectul in sine este atat de controversat, incat se intampla sa renunti inainte de a incerca.
"Daca e vreun maniac? Daca e insurat? Daca are cine stie ce interese ascunse? Daca nimeresc intr-o capcana din care nu voi mai sti cum sa ies?".

Acestea sunt numai cateva dintre temerile care te determina sa inchizi site-urile specifice. Insa cum era vorba aceea din popor? "Incercarea moarte n-are", iar orice calatorie incepe cu primul pas. Practic, nu ai ce pierde; s-ar putea dovedi chiar distractiv si nu se stie niciodata ce sansa poti avea.

Ar trebui sa ai in vedere doua aspecte esentiale: cum sa-ti concepi profilul virtual (astfel incat acesta sa fie suficient de atragator pentru a incita pe ceilalti sa te cunoasca si, in acelasi timp, sa tina la distanta aventurierii) si cum sa te pui la adapost de eventualele pericole. Sa luam lucrurile pe rand...

Cum sa-ti concepi profilul


  • "O fotografie spune mai mult decat 1000 de cuvinte". Ea poate fi elementul cheie care sa-l determine pe cel ce-ti vizualizeaza profilul sa te abordeze. Evita fotografiile tip buletin, care nu te pun in valoare, si nu posta nici fotografii prea conventionale (de genul "Eu pe canapea"). Ideea este sa incerci sa iesi putin din tipare, pentru ca "oferta" este vasta si trebuie sa te evidentiezi intr-un fel.


  • In cazul in care, din precautie, nu doresti sa-ti publici poza, alege o imagine interesanta, care sa te reprezinte: de exemplu, o fotografie deosebita, facuta chiar de tine. Si, atunci cand o afisezi pe site, pune-ti intrebarea: tu ai vrea sa stii mai multe despre cineva care are aceasta fotografie in profil?

  • Alege-ti un username simpatic, dar nu banal si nici prea lung ori "intesat" de cifre sau simboluri. Este bine sa nu fie nici prea complicat, intrucat, in general, lumea fuge de ceea ce nu intelege. Sunt de evitat si combinatiile excesiv de romantioase, pentru ca (sunt de parere barbatii) denota disperarea de a gasi un partener.

  • De regula, nu ai la dispozitie prea mult spatiu pentru a-ti posta o caracterizare; prin urmare, aceasta trebuie sa fie in acelasi timp reprezentativa, concisa, spirituala si sa aiba acel "ceva" care sa-ti puna in valoare personalitatea. O prezentare protocolara este utila atunci cand aplici pentru un post, dar nu in cazul de fata. Si-apoi, daca iti doresti un partener care sa aiba simtul umorului, ar trebui sa te gandesti ca si el (oricine-ar fi) isi doreste acelasi lucru.

Trei tipologii masculine de care este bine sa te feresti


Poate ca interlocutorul nu-ti spune adevarul asupra situatiei sale, in general; nu e de dorit, insa este perfect posibil. Pana la a te gandi la aceasta perspectiva, fa tot ceea ce tine de tine pentru a te proteja.
Cu alte cuvinte, alege cu incredere optiunea "Ignore" atunci cand este vorba despre urmatoarele tipuri de barbati:

"Intentionez sa ma despart de sotia mea". Cel putin, tipul nu-si ascunde starea civila. Insa chiar si in aceasta situatie, apreciaza onestitatea si stai la distanta. Nu ai nevoie de complicatii. In aceeasi nota, studiaza cu atentie fotografia celui care te-ar interesa: daca este usor neclara, barbatul poarta ochelari mari de soare ori este fotografiat de la mare distanta, sunt toate sansele sa fie insurat si sa incerce astfel sa se camufleze. Este cazul sa devii circumspecta.

Isi doreste femeia perfecta. In esenta, nu este ceva gresit; insa toate pretentiile mentionate in profil se refera exclusiv la insusirile fizice ale viitoarei partenere: bineinteles, clasicul 90-60-90, par lung, ochi albastri... si asa mai departe. Nici o precizare despre ce preferinte si-ar dori sa aiba aceasta: muzica, lectura, calatorii, sport, pictura, filme... Asadar, sunt toate sansele ca el sa fie interesat doar de o relatie sexuala.

Profilul nu este completat. Cu alte cuvinte, se prea poate sa fi dat peste domnul "Sunt ocupat" si de ce s-ar schimba acest lucru dupa ce va veti cunoaste? In fond, in lumea intalnirilor virtuale este vorba despre un fel de marketing; fiecare incearca sa iasa in relief prin ceva.
Iar daca pe respectivul nu-l intereseaza modul in care este perceput de catre cei care ii vizualizeaza profilul, de ce-ar merita sa-ti pierzi timpul?
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miller C pe 26 Mar 2008, 14:34
    Be careful what you wish for!

    Depinde de sansa, de cat de mult si ce anume ne dorim fiecare si mai ales... ca cel pe care il cauti sa caute la randul lui o persoana exact asa cum esti tu! Eu asa l-am cunoscut pe sotul meu, el este din Texas si isi dorea pur si simplu "altceva" decat ii putea oferi orasul sau statul respectiv. Si a gasit! Nu este adevarat ca toata lumea minte, asta se poate descoperi cu usurinta daca ai ceva mai mult de 16 ani...psihologic vorbind. Si nici neaparat sa decurga totul cu viteza sunetului (noi am corespondat cam un an jumate pana sa vina el in Romania). Va doresc mult succes si mai ales, IUBIRE, este esenta vietii.

    0
    0

  • lila pe 14 Mar 2008, 12:17
    pt Princesa

    Ar fi nemaipomenit sa inlocuim intrebarea " Cine-i de vina?" cu "Ce putem face?" Personal, nu sunt genul care da vina pe altcineva, dimpotriva ma verific pe mine mai intai. Si cred ca astfel capat mai mult obiectivism in a privi si intelege ce se intampla in jurul meu. Sunt lucruri care pur si simplu se intampla,fara ca cineva sa poarte o vina anume. Si atunci mai are rost sa contorizezi? Generatii de sacrificiu in/dupa situatii "limita", au existat in toata lumea si vor mai fi... iar acestea spera ca pe viitor, copii lor sa nu mai ajunga in situatii de acest gen. Sa nu iti pierzi speranta Princesa, si in vest acum 20 ani se aruncau hartiile pe jos... e chestie de educatie..poate generatia urmatoare :-)

    0
    0

  • princesa pe 13 Mar 2008, 19:43
    Mult adevar...

    ai grait Lila cand zici "(iti sugerez sa iei niste lectii ) incearca peste hotare... daca te rezumi la granitzele noastre, ai mari sanse sa dai peste "neseriosi"... " Asa este.. cred... Sincer nu prea am "navigat" prin tara... insa cu siguranta "cei din afara", gandesc ALTFEL... La noi din pacate... e jale... cu totul, RESPECT, SENTIMENTE si muulte altele... Doar ca, tot timpul imi si pun si altora aceeasi intrebare: Doamnelor, domnilor... CINE ESTE DE VINA pentru ca am ajuns... pentru ca, TARA ASTA a ajuns in halu' asta? Sad, veery sad...

    0
    0

  • lila pe 13 Mar 2008, 11:03
    Pt Ramona

    te descurci sa comunici intr-o limba straina? (iti sugerez sa iei niste lectii ) incearca peste hotare... daca te rezumi la granitzele noastre, ai mari sanse sa dai peste "neseriosi". Si faptul ar fi explicabil, datorita background-ului politic dinainte si de dupa revolutie.Asta este starea de fapt in Romania. Pt .cei mai multi barbati (privesc acum numai din punctul de vedere al unei femei) suportul financiar necesar pt intemeierea unei familii ramane "un vis". Iar cei care intr-adevar ating/depasesc nivelul decent de trai (vestic)muncesc de dimineata pana la orele 22.00/24.00. In vest lumea se confrunta cu o alta situatie( tragica social privita: rata divorturilor a ajuns la 50%,copii din ce in ce mai putini in scoli).Sunt foarte multi ,persoane serioase,care ar dori sa intemeieze o familie.Si internetul este "minunea" care permite comunicarea la distanta.Parerea mea personala este ca religia ortodoxa (tot estul excomunist, care ne include si pe noi)- in comparatie cu cea catolica - ne educa intr-un mod mult mai responsabil -chiar rigid-pentru o uniune spirituala, nu numai fizica.(gandim des "asta se cade ,asta nu se cade sa facem")odata ce ai gasit partenerul ce ar corespunde ideii tale de "familie", odata ce exista bani suficienti pt a evita riscul certurilor inevitabile pe aceasta tema si al lipsurilor,in mod normal tu,ca femeie, aplici invataturile religioase ,sociale si capatate in copilarie in familie care latent exista in subconstient. Din pacate in Romania multi o iau ca pe o distractie.Caci nu au alternativa as zice.(Mi-am amintit de o emisiune radio de acum 3-4 ani de la pro FM, in care moderatorul repeta la infinit "ce au dom'le strainii astia de se duc romancele dupa ei? ce, romanii nu sunt buni?" as zice eu, un pic fara de noroc). Conteaza si varsta partenerilor, si contextul romanesc social care tinde sa copieze deja modelul vestic cu pasi mari.Vreau sa precizez ca femeile care s-au orientat catre barbati cu o situatie materiala deja clarificata ca posibil suport pt intemeierea unei familii nu au gandit rau(automat mai invarsta). aici nu e chestie numai de noroc, trebuie ca femeie, sa stii clar cum vrei sa arate viata ta mai departe si sa lupti pt a-ti atinge telul.(fara lupta nu vine nimic de la sine).Ramona, multa bafta!

    0
    0

  • ramona pe 12 Mar 2008, 23:10
    O mare porcarie ...

    este modul asta de a cunoaste oameni , pe internet adica Ptr ca aici totul se vrea foarte repede, nimeni nu mai asteapta sa te cunoasca Fiecare baiat iese sau vorbeste cu inca 10 fete pe langa tine , si tu ca fata esti obligata sa faci asa pt ca daca vezi ca nu se leaga nimic incerci sa iti cauti norocul simultan in mai multe locuri , de pana la urma iesi cu nu stiu cati, nu ai nimic concret, o relatie ceva, si te zapacesti si tu si ceilalti NU zic ca nu exista si persoane care au avut noroc si s-au gasit, dar cred ca asta e mai degraba excoetia care confirma regula si nu invers La mine relatiile de lunga durata de pe internet au tinut in medie 3-4 luni Dupa care apareau alte fete la orizont, alte profiluri atragatoare si atat de usor de abordat Si cum stim ca la barbati curiozitatea e mare si dorinta de nou la fel ... ia ghici ce se intimpla !!!

    0
    0

  • simona pe 12 Mar 2008, 13:13
    O SANSA

    Este adevarat si cred in asa ceva. Eu asa l-am cunoscut pe prietenul meu, Nu stiu daca este ceva de viitor, dar merita incercat.

    0
    0

  • lila pe 11 Mar 2008, 14:43
    la primul click sau poate la al doilea

    articolul se vrea o pledoarie pentru, incercand sa risipeasca temerile. De altfel, temerile nu tin neaparat de net, ele sunt rezultatul societatii actuale,cu bune si rele. Egal daca vecinele bine intentionate,colegele sau rudele iti aranjeaza o intalnire, ori daca intamplarea a facut sa cunosti pe cineva intr-o cafenea, sau iti construiesti un profil pe internet sau publici un anunt in ziar sau un filmulet "piperat" la TV,riscul ca acel cineva sa nu fie persoana potrivita este acelasi,oriunde in lume. Dar, numai pe net, foarte rapid, poti face uz de-al doilea click. :-) Si apoi... "Cine nu risca, nu are" nu e valabila numai la Loto. Incercarea mea s-a dovedit a fi un succes.

    0
    0

  • misucu pe 11 Mar 2008, 13:20
    dragoste pe net

    articolul se sfarseste foarte brusc, numai atat se poate spune despre conostinte pe intenet?! ce facem mai departe?

    0
    0

  • ada pe 11 Mar 2008, 08:47
    fraier?

    Daca nu ti-a iesit tie chestia cu matrimoniala pe calculator, nu inseamna ca nu poate sa iasa nimanui. Eu asa mi-am cunoscut sotul si uite ca se fac 2 ani peste cateva zile....

    0
    0

  • nicu pe 11 Mar 2008, 05:50
    eroare ..virtuala

    Vorba ceea din popor :"Mananci un sac de sare cu cineva si tot nu ajungi sa-l/-o cunosti ". Urmaresc de mult timp articolele de pe acest site si am recunoscut 2-3 personaje .Despre flirtul la servici ??foarte primejdios si nerecomandat pentru ambele persoane . Cat despre matrimoniala pe calculator , doar un fraier poate avea incredere in asa ceva .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod