Teo Trandafir: 5 motive pentru care nu se face bine

Cu toţii aşteptam sosirea lui Teo Trandafir în ţară, sosire care fusese anunţată de curând. Însă, lucrurile au luat o altă turnură şi aflăm de la medicii austrieci că vedeta a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. Aceasta a avut loc vineri (25 martie), principalul motiv fiind înlăturarea ţesutului necrozat şi infectat din abdomenul vedetei. De ce este atât de dificilă recuperarea ei?

Cu toţii aşteptam sosirea lui Teo Trandafir în ţară, sosire care fusese anunţată de curând. Însă, lucrurile au luat o altă turnură şi aflăm de la medicii austrieci că vedeta a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. Aceasta a avut loc vineri (25 martie), principalul motiv fiind înlăturarea ţesutului necrozat şi infectat din abdomenul vedetei. De ce este atât de dificilă recuperarea ei?

Starea lui Teo Trandafir este acum stabilă, au anunţat medicii austrieci care susţin că motivul pentru care vedeta are nevoie de aceste operaţii este legat tocmai de faptul că afecţiunea de care suferă este un pericol în sine şi este foarte imprevizibilă, necesitând în foarte multe cazuri intervenţii chirurgicale repetate. "Este în natura acestei boli ca recuperarea să fie marcată şi urmată de tentative de revenire a bolii", a declarat marţi dimineaţă profesorul Michael Gnant, coordonatorul echipei de medici care se ocupă de Teo Trandafir, citat în comunicatul Clinicii AKH.

Deoarece infecţiile sunt foarte greu de stăpânit, iar evoluţia pancreatitei este extrem de imprevizibilă, medicii sunt rezervaţi în privinţa unui prognostic clar. "Infecţiile sunt tratate în mod intensiv cu o serie de antibiotice moderne, dar nu putem face nicio predicţie clară pentru zilele următoare", a precizat profesorul Spiss, specialist anestezist.

 

De ce nu se face bine Teo?

 

1. Regimul de viaţă şi dietele repetate

Cu ajutorul cunoscutei nutriţioniste Mihaela Bilic, Teo Trandafir a slăbit în urmă cu câţiva ani peste 50 de kilograme, fiind o adevărată inspiraţie pentru femeile din toată ţara care se luptau la acea vreme cu kilogramele în plus. Însă, încet, vedeta a luat în greutate din nou, astfel că în ultimele imagini (foto dreapta- sursa ziarul Ring) realizate cu câteva zile înainte să ajungă de urgenţă la spital era foarte grasă.

De ce? Pentru că, potrivit surselor din anturajul său ea ar fi renunţat la regimul de viaţă sănătos şi a început să folosească suplimente, ceaiuri şi pastile de slăbit. De asemenea, dietele repetate la care cu siguranţă a apelat şi Teo nu sunt binevenite pentru organism, deoarece încetinesc metabolismul, lucru pe care însăşi Teo l-a recunoscut în urmă cu 2 ani când declara că are probleme de sănătate, legate strict de metabolism. "După multe cure de slăbire drastice, organismul reacţionează foarte greu la o nouă dietă, pentru că metabolismul scade. De aceea, cele mai proaste rezultate sunt întâlnite la femeile care au încercat tot felul de diete. Cele mai eficiente sunt curele de slăbire pe care organismul nu le simte", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic într-un interviu acordat site-ului Topsanatate.ro 

 

2. Pastilele de slăbit i-au afectat pancreasul

Foarte controversate, toate aceste medicamente care promit o slăbire rapidă nu sunt inofensive pentru organism, după cum atrag atenţia majoritatea nutriţioniştilor. Efectele adverse care pot să apară în timp nu sunt de ignorat, o dovadă clară în acest sens este şi exemplul lui Teo Trandafir, care a apelat la acest truc, potrivit spuselor unui apropiat, medicul la care mergea Teo împreună cu fetiţa ei, pentru vaccinuri. "Sunt absolut sigur că boala ei a fost generată de vreo trăsnaie legată de suplimente nutritive şi pastile de slăbit. Nu este ea persoana care să mănânce o oală de sarmale şi să ajungă la spital. În plus, Teo nu bea alcool. Categoric, în disperarea ei de a pierde kilograme, a luat ceva care i-a declanşat pancreatita asta.

Era dispusă să încerce orice pentru a slăbi", a spus medicul, citat de ziarul Ring.

 

3. Ceaiurile de slăbit

”E foarte greu să-ţi dai seama ce a luat Teo pentru a slăbi. Ceaiurile de slăbit sunt combinaţii de plante şi substanţe care ajung în organism şi fac ravagii fără ca medicii să ştie exact cu ce se confruntă”, a declarat un specialist din Spitalul de Urgenţă Floreasca. Sursa a dorit să-şi păstreze anonimatul. ”La limită, e mai uşor de tratat o persoană care a luat o supradoză de cocaină decât una care vine intoxicată cu ceaiuri de slăbit. Dacă vreţi, cu aceeaşi problemă ne confruntăm şi în cazul intoxicaţiilor cu 'etnobotanice'. Nu ştim ce a luat pacientul, nu ştim ce substanţe antidot să-i administrăm”, a declarat pentru Eva.ro aceeaşi sursă.

Boala lui Teo este un efect al amestecului de pastile şi ceaiuri pentru slăbit care i-au distrus pancreasul într-un timp foarte scurt.

 

4. Diagnosticul de pancreatita acută

Este o inflamaţie acută care afectează celulele pancreatice, împiedicând funcţionarea temporară a acestora. În cazul lui Teo, boala s-a agravat, ajungându-se la pancreatită acută necrozantă. Această afecţiune se manifestă prin moartea celulelor pancreatice, determinând astfel formarea de ţesut necrotic la nivelul pancreasului, care se poate infecta. Acesta a fost şi motivul pentru care Teo a fost supusă celor două intervenţii chirurgicale. În general, 10% din cazurile de pancreatită sunt complicate de necroza pancreatică, fiind responsabilă şi de cea mai mare parte a deceselor. Starea de sănătate a pacientului care suferă de pancreatită acută necrozantă poate evolua în trei direcţii: vindecare, pseudochist (complicaţie a pancreatitei acute necrozate, manifestată prin "sechestrarea" de ţesut necrotic, în jurul căruia se formează o capsulă fibroasă şi abces (pungi cu puroi, care apar atunci când ţesutul necrotic se infectează).Se pare că la Teo, pancreatica a evoluat spre abces.

 

5. Riscul de leziuni vasculare şi şoc septic este foarte mare

Şansele ca Teo să rămână cu sechele în urma acestor probleme medicale sunt foarte mari, după cum declara de atâtea ori în presă şi tatăl vedetei, medicul Ion Uţă. De asemenea, riscul de complicaţii metabolice, scăderea concentraţiei de magneziu şi creşterea glicemiei sunt câteva dintre complicaţiile cu care se poate confrunta vedeta pe viitor. Alte posibile complicaţii despre care vorbeşte prof. dr. Sorin Simion, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Colentina sunt leziunile vasculare şi şocul septic. ”Consider că starea lui Teo este foarte proastă şi că prin evaluările permanente - scooring - şi tomografii se puteau anticipa eventualele complicaţii. În acest moment, riscul major îl reprezintă posibilitatea apariţiei leziunilor vasculare sau a unui şoc septic”, a declarat medicul pentru ziarul Ring.

Pentru evitarea acestor complicaţii este necesar ca pacientul să fie monitorizat în permanenţă, medicii vizând în special funcţia renală, pulmonară, precum şi circulaţia sanguină. Numai după îndepărtarea oricărui pericol de complicaţii se poate stabili cu exactitate cum va evolua recuperarea pacientului şi măsurile atât alimentare, cât şi medicale de care va trebui să ţină cont toată viaţa.


Spitalizarea şi operaţiile au costat peste 150.000 de euro, până acum


Teo Trandafir a fost internată pe 6 ianuarie 2011 în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Elias" din Capitală, unde i s-a pus diagnosticul de pancreatită acută. Pe 11 ianuarie, vedeta a fost transportată la Viena, la Clinica AKH.

Iniţial medicii austrieci au optat pentru tratamentul medicamentos, însă gravitatea afecţiunii i-a obligat ca pe 24 februarie să o supună pe Teo Trandafir unei intervenţii chirurgicale majore, din cauza complicaţiilor provocate de pancreatită şi de infecţia abdominală extrem de puternică.

Toate costurile acestui transfer la Clinica AKH, plus cele pentru tratament şi spitalizare sunt suportate de şeful Pro TV, Adrian Sârbu. Costurile suportate de un pacient aici nu sunt tocmai mici: o zi de spitalizare, fără analize, operaţie sau tratament ulterior, costă 897 de euro, iar o operaţie poate ajunge până la câteva zeci de mii de euro. Un calcul estimativ ne arată că suma necesară pentru spitalizarea, tratamentul şi operaţiile efectuate de Teo Trandafir se ridică undeva la cel puţin 150.000 de euro, din care 80.000 de euro doar pentru spitalizare. 

31 Martie 2011
 

Comentarii (37)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria ostace pe 21 Dec 2011, 14:24
    ma rog

    Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca,iubita Teo si pe minunea ta ,Maia

    0
    0

  • FULGA pe 2 Iul 2011, 20:09
    sanatate

    Teo i-ti doresc multa sanatate,te iubesc pt ca esti o doamna in adevaratul sens al cuvantului si mama mea te iubeste.Dumnezeu are frja de oamenii buni ca tine.te iubesc.

    0
    0

  • maritart pe 1 Iul 2011, 20:54
    sanatate

    Cand Dumnezeu da zile atunci scapi iar daca nu ,nu.Dar tie ti-a dat ptr.ca esti un om bun

    0
    0

  • bianca pe 13 Apr 2011, 13:50
    Pentru Teo

    Multa sanatate, Teo! Sa te ajute Dumnezeu sa treci cu bine peste incercarea asta, ne-ai luminat cu zambetul tau atatia ani de zile, te rog, Doamne, nu-i mai lua pe oamenii frumosi, traiesc toate lichelele, cum se poate asa o nedreptate? Fii tare, Teo!

    2
    0

  • Me pe 11 Apr 2011, 16:19
    Pentru Teo

    Teo, vreau sa-mi promiti ca atunci cand vei veni acasa vei lasa pastilele si ceaiurile si vei trece din nou la un stil de viata sanatos

    1
    0

  • Luminita pe 3 Apr 2011, 22:58
    te iubim

    Vreau sa cred ca o sa te faci bine ,fetita ta si noi avem nevoie de tine draga Teo,si vreau sa mai cred ca Bunul D_zeu o sa fie alaturi de tine si familia ta,ma rog sa_ti fie bn ,multumiri d_lui Sarbu

    2
    0

  • Elena din Constanta pe 1 Apr 2011, 23:29
    Teo si fetita ei Maia

    Sper ca acest copil sa aiba parte de mama lui cel putin pana ajunge "pe picioarele lui". Ii doresc multa sanatate lui Teo Trandafir

    3
    0

  • maria pe 31 Mar 2011, 21:13
    TEO TRANDAFIR

    Teo cum tu ai avut bunatate sufleteasca pt.acel copil de l-ai crescut,asa o sa ma rog la bunul D-ZEU si MAICUTA DOMNULUI sa te miluiasca sa-ti dea sanatate si sa te binecuvanteze.

    5
    0

  • FLORIA pe 31 Mar 2011, 19:41
    PENTRU NATURISTA

    AI FI TRECUT DE DESTEAPTA DACA TE_AI FI ABTINUT LA COMENTARIU TAU DEBIL. RETETA LA CARE TE REFERI TUU INTELIGENTO NICI MACAR NU II APARTINE IN EXCLUSIVITATE CELEI CARE A LAUDAT_O PE PIATZA ROMANEASCA . EA EXISTA DE ANI DE ZILE IN COMERT IN MAGAZINELE NATURISTE BIOLOGICE DIN OCCIDENT... DACA NU ESTI SUFICIENT DE INFORMATA TACI CA TE FACI DE RAS !!! INSANATOSIRE GRABNICA ITI DORESC TEO !!!

    3
    1

  • lacky pe 31 Mar 2011, 19:11
    sanatate la Teo!

    Ma bucur foarte mult ca seful de la Pro tv o ajuta pe Teo si sper din tot sufletu sa se faca bine.Dumnezeu sa o ajute

    2
    0

  • Zori pe 31 Mar 2011, 18:57
    Ganduri pt. Teo

    Sa-ti dea Dumnezeu putere sa depasesti si acest moment dificil! Multa sanatate si noroc! Suntem alaturi de tine cu gandul. Si nu suntem putini.

    7
    0

  • Gerry pe 31 Mar 2011, 16:51
    Teo

    Insanatosire cat mai grabnica ,Teo!Cu credinta si optimism orice e posibil!

    6
    0

  • Doina pe 31 Mar 2011, 15:57
    insanatosire cat mai grabnica

    Ii doresc simpaticei Teo Trandafir putere de lupta cu boala, insanatosire cat mai grabnica si sa revina cat mai repede alaturi de cei dragi ei. Sa nu uite niciodata ca prin lupta demonstreaza tuturor ca are cea mai mare motivatie din viata: fetita ei Maya.

    3
    0

  • dana pe 31 Mar 2011, 15:09
    multa sanatate

    Ii doresc din suflet multa, multa sanatate lui Teo. Sper sa se faca bine cat mai repede. Fetitei ei si familiei le doresc multa putere, incredere si rabdare!

    4
    0

  • gheorghita pe 31 Mar 2011, 15:09
    TEO TRANDAFIR

    DAI DOAMNE DUMNEZEULE SANATATE SI ÎNSANATOSIRE GRABNICA .

    3
    0

  • lucia pe 31 Mar 2011, 15:06
    Doamne, ocroteste si nu chema inca pe Teo la tine

    Doamne, Dumnezeul meu, mai lasa pe Teo aici langa Maia, stim ca pacatele noastre a celor ce te rugam nu sunt mici, stim ca suntem departe de a fi facut eforturi sa ne indreptam, stim ca multe femei ce poarta vina avortului voluntar nu se caiesc, stim ca despre venirea Ta viitoare nu se vorbeste nici macar in toate bisericile cu atat mai putin in afara ei, stim ca multi dintre noi nu merita ocrotire ta dar Doamne, fa din Cerul inalt ca Teo sa vina sanatoasa acasa, amin!

    3
    0

  • Naturista pe 31 Mar 2011, 14:29
    Suplimente nutritive

    Ma indoiesc foarte tare de faptul ca boala lui Teo a fost provocata de suplimente nutritive, pastile si ceaiuri de slabit, mai ales ca la banii ei precis si-ar fi luat ceva de calitate.Mai mult as crede ca a aplicat vreo reteta transmisa prin viu grai de la atotstiutoarele astea gen doamna care a facut furori cu reteta de vindecat cancerul pe baza de laptisor de matca, ser fiziologic, miere de nustiu care si alte matrapazlacuri.

    4
    0

  • tina pe 31 Mar 2011, 13:39
    SAU

    sunteti nebuni ! puneti mai bine 10 MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA SE FACA BINE !!!

    2
    1

  • tatiana pe 31 Mar 2011, 13:34
    Teo

    Multa sanatate ii dorim,sa se faca bine ,pentru ca e tanara si mai are multe de facut. Doamne ajuta!

    1
    4

  • rroxy89 pe 31 Mar 2011, 13:32
    Pt Laurentiu ...si nu numai

    Oameni buni, nu mai fiti pesimisti, Daca Dumnezeu vrea sa o lase in viata, o va lasa. Socrul meu a fost operat acum 25-30 de ani si e bine mersi, nu a mai avut nici o problema. Acum are 53 de ani.

    5
    0

  • Loredana pe 31 Mar 2011, 13:16
    informatii false

    poza de la punctul 1 este falsa! eu m-am intalnit cu ea cu 2 saptamani inainte sa ajunga la urgenta si nu arata asa! exagerati si dati informatii false, iar poza este asa mica si neclara, special, ca nu vada lumea ca de fapt este contrafacuta!

    0
    5

  • catalina pe 31 Mar 2011, 12:54
    ruga pentru Teo

    Multa sanatate Teo! Multa sanatate si dl Adrian Sarbu care ajutat-o si speram sa o ajute in continuare.

    4
    2

  • Ildicuta pe 31 Mar 2011, 12:36
    Sanatate multa draga Teo!

    Bunul Dumnezeu sa te ajute sa invingi aceasta boala si sa te intorci sanatoasa! Daca ne rugam cat mai multi pentru Teo, sunt sanse si mai mari de vindecare. Esti in mainile lui Dumnezeu care te iubeste si te va salva, ca mai ai multe de daruit noua cu zambetul tau. Sanatate multa! Doamne ajuta!

    6
    3

  • Laurentiu pe 31 Mar 2011, 12:22
    Pancreas

    NIMENI nu scapa cand este afectat pancreasul. In functie de rezistenta, o mai lungeste cateva luni sau pana la doi ani. Ea nu pare a fi prea rezistenta dupa cum se prezinta.

    2
    4

  • paun oana pe 31 Mar 2011, 10:29
    TEO

    sa iti dea Dumnezeu sanatate multa!!! :((

    11
    2

  • eva pe 31 Mar 2011, 10:27
    plata

    Guta nu da nimic????

    7
    1

  • iulianamirela pe 31 Mar 2011, 10:01
    Teo Trandafir

    Nu pot decat sa ma rog in acest post al Sfintelui Paste, ca Dumnezeu sa faca o minune si sa o salveze, pentru fiica ei mia si pentru faptul ca este un om de televiziune nemaipomenit!Multa sanatate si sa nu si piarda increderea si taria in bunul Dumnezeu care o va ajuta cu siguranta.

    8
    1

  • Monica pe 31 Mar 2011, 09:25
    -

    Cred ca e ingrozitor ce se intampla cu una din putinele doamne care au trecut prin televiziune si au lasat ceva in urma. Esti grozava! Esti o profesionista! Sper sa te faci bine cat mai repede.

    7
    3

  • michu pe 31 Mar 2011, 08:58
    va invinge!

    TEO este o luptatoare si stiu ca va invinge. Bunul Dumnezeu va avea grija de aceasta pentru ca inca mai are multe lucruri de rezolvat in aceasta lume.

    10
    1

  • victoria pe 31 Mar 2011, 08:25
    TEO! trebuie sa treci de aceasta cumpana a vietii

    DUMNEZEU, sigur este cu tine, toata tara te aspteapta acasa, te iubim muuult.Ai fost si esti iubita de poporul roman, chiar si de cei din afara tarii. Nu se poate sa nu scapi de aceasta nenorocire. MAROG LA DUMNEZEU SA SCAPI CU BINE, SA VI ACASA LA FETITA TA. Te rog Teo sa fi puternica, sa crezi cu siguranta ca ACOLO SUS, CINEVA ARE GRIJA DE TINE, ESTE CU TINE.

    11
    2

  • stefania pe 31 Mar 2011, 07:35
    sper sa se faca bine !

    Tatal meu a suferit de aceeasi boala. A fost operat de 7 ori intr-un timp foarte scurt .El nu a avut norocul de a avea cine-i plati spitalizarea si tratament in alta tara.A fost internat si operat in tara , a decedat inainte de a i se face a 8-a operatie.Sper ca Teo sa se faca bine si sa isi creasca fetita .

    11
    0

  • Teo pe 31 Mar 2011, 04:12
    Teo

    Imi doresc din tot sufletul sa te faci bine. Ma rog Bunului Dumnezeu si Sfintei Paraschiva sa-ti dea putere si sa te ajute sa te insanatosesti. Doamne Ajuta!

    11
    1

  • Corvinus pe 31 Mar 2011, 02:57
    TEO

    Asa este...sa-i dea Dumnezeu sanatate ! Ma gandesc insa ce sanse ar fi avut un alt pacient...

    13
    0

  • Ioan Coblisan pe 31 Mar 2011, 02:41
    Teo

    Sanatate lui Teo! Cat ami grabnic. In legatura cu rezistenta infectiei la antibioterapie, poate ar fi oportuma revenirea la banala penicilina.S-au observat vindecari spectaculoase in acest mod.

    12
    1

  • dorit pe 31 Mar 2011, 01:33
    URARI DE BINE

    doamne ai mila de aceasta femee si ajuta i sa se intoarca acasa la fetita ei TE ASTEPTAM DRAGA TEO SA TE INTORCI SANATOASA

    20
    0

  • Liana pe 31 Mar 2011, 00:17
    Teo Trandafir

    Teo sa fii puternica asa cum ai fost mereu! Sa-ti dea Dumnezeu SANATATE sa poti sa te bucuri de fetita ta! Daca pe mine m-a ajutat Dumnezeu sa scap de cancer, sper sa te ajute si pe tine sa scapi de pancreatita.Ma rog pt. tine!

    24
    1

  • Elianna pe 30 Mar 2011, 23:52
    Teo Trandafir

    Ajut-o Doamne sa treaca si peste cumpana asta! Ma rog pentru insanatosirea ei!

    30
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod