Sindromul sportivului român. De ce se prăbuşeşte Simona Halep în momente cheie?

Jucătoarea noastră a părăsit Turneul Campioanelor, fiind învinsă de Agnieszka Radwanska, Polonia, scor 2-0. O nouă competiţie importantă pe care campioana din România o părăseşte prematur.
Simona Halep, 23 de ani, e cea mai mare sportivă la nivel naţional şi nu i se poate reproşa nimic. A făcut minuni pentru tenisul autohton, dar ceva s-a întâmplat. Nu mai reuşeşte acele reveniri spectaculoase şi cedează în momentele de presiune.

Jucătoarea are foarte mulţi fani. Sunt mulţi români din străinătate care se duc la meciurile ei. A creat un adevărat curent de simpatie printre ceilalţi jucători, mulţi fiind invidioşi pe publicul cald pe care-l are Simona Halep.

Ea reprezintă un simbol pentru iubitorii sportului de la noi din ţară, dar mai are un drum lung până să ajungă la nivelul lui Ilie Năstase.
Acest fapt se poate rezolva numai şi numai câştigând turneee importante.

Dar de ce-şi pierde Simona Halep concentrarea în momentele decisive? În primul set, la tiebreak, a condus-o pe pe jucătoarea poloneză cu 5-1, mai avea două puncte şi câştiga setul, a pierdut cu 7-5. E o poveste veche cu psihicul sportivilor români, iar acest fapt reprezintă o carenţă în antrenamentul din copilărie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod