Sci Fi Universal: Interviu cu Jason Priestley din serialul "Haven"

Serialul incitant, HAVEN, bazat pe nuvela lui Stephen King, “The Colorado Kid”, a revenit la Sci Fi Universal cu sezonul 2, un sezon plin de surprize şi mistere dezvăluite din oraşul oamenilor cu puteri paranormale. Urmăreşte-l în fiecare miercuri de la 22:00, la Sci Fi Universal.

Serialul incitant, HAVEN, bazat pe nuvela lui Stephen King, “The Colorado Kid”, a revenit la Sci Fi Universal cu sezonul 2, un sezon plin de surprize şi mistere dezvăluite din oraşul oamenilor cu puteri paranormale. Urmăreşte-l în fiecare miercuri de la 22:00, la Sci Fi Universal.

Noul sezon aduce mult aşteptata dezlegare a marelui secret din viaţa agentului FBI Audrey Parker (Emily Rose) – legăturile ei cu oraşul Haven. În sezonul trecut, aceasta sosea în oraşul Haven din Maine pentru un caz de rutină. Datorită abilităţii ei de a rezolva mistere, descoperă că acest oraş aparent adormit era, de fapt, de mult timp un refugiu pentru oamenii cu abilităţi supranaturale.

Dintre surprizele sezonului 2 face parte şi personajul interpretat de JASON PRIESTLEY, biologul marin Chris Brody, şi el deţinător de puteri supranaturale, de care Audrey Parker se îndrăgosteşte.

Jason Priestley despre personajul său, Chris Brody


Chris Brody este personajul pe care îl interpretez în cel de-al doilea sezon din serialul Haven. Personajul meu îşi face apariţia în cel de-al patrulea episod şi este prezent timp de patru episoade, până la episodul al nouălea din acest sezon.
În orăşelul Haven, toată lumea este înzestrată cu abilităţi supranaturale, ceea ce face serialul mai incitant de la săptămână la săptămână. Totul constă în modalitatea lui Audrey şi a lui Nathan de a trata persoanele cu capacităţi supranaturale şi felul în care acestea afectează oraşul.

Chris Brody dispune de o abilitate moştenită de la tatăl său. Când tatăl său moare, acesta îi transmite puterile sale supranaturale fiului său. În aceste episoade, personajul lui Brody încearcă să înţeleagă ce i se întâmplă şi cum să facă faţă acestor abilităţi. Cu ajutorul lui Audrey, acesta reuşeşte în cele din urmă să-şi controleze “darul” şi, în tot acest timp cât încearcă să se familiarizeze cu abilităţile sale, între el şi Audrey iau naştere sentimente romantice. Aşadar, lucrurile se complică între cei doi.
Chris Brody este un biolog marin care trăieşte şi lucrează în acest oraş, iar tatăl său este primarul oraşului...un primar foarte îndrăgit; asta e tot ce pot să vă spun acum.

Un lucru interesant care m-a atras să vin aici a fost că tipul care joacă rolul tatălui meu în serial este Peter MacNeill, cel care a interpretat şi rolul tatălui meu în Call Me Fitz, aşadar a fost distractiv să interpretăm rolurile tată-fiu într-o altă producţie. Au fost roluri foarte diferite de cele din Call Me Fitz, însă a fost foarte distractiv pentru noi.

1) Acesta a fost motivul pentru care te-ai alăturat serialului?

Nu, de fapt, asta a fost o coincidenţă. Shawn Pillar, care este producătorul serialului Haven– Eu şi Shawn suntem prieteni de mult timp şi am tot încercat de ani de zile să găsim lucruri pe care să le facem împreună şi, în această iarnă, m-am întâlnit cu el, după ce m-am întors acasă de la filmările pentru Call Me Fitz.

Am început să vorbim despre acest personaj pe care vroia să-l introducă în serial în acest an şi cum avea să evolueze personajul lui Chris pe parcursul sezonului. Mi s-a părut foarte interesant şi am considerat că este o oportunitate desăvârşită ca noi să lucrăm, în cele din urmă, împreună; aşadar, am reuşit cu succes să ne facem programul să coincidă.

2) Am auzit că ai regizat episodul 9 din Haven. Este adevărat?

Da, am regizat episodul 9.

3) Acest lucru te-a determinat să accepţi rolul?

Da, am discutat şi asta cu Shawn, eu având o carieră bogată ca regizor. Shawn şi-a dorit să-l ajut şi cu regia, aşadar lucrurile au devenit şi mai interesante pentru mine - cât şi pentru el.

4) Ce ne mai poţi spune despre personajul tău?

Brody este un biolog marin care se simte mult mai confortabil studiind peşti şi plancton decât în compania oamenilor. Acesta nu este foarte răbdător cu specia umană, iar “darul“ său este, cu siguranţă, în contradicţie cu acest lucru.

5) Te asemeni cu el?

Mie îmi plac oamenii! Sunt volubil, sunt o fire deschisă şi mă simt foarte bine în prezenţa  multor oameni.

6) Aşadar, este distractiv să interpretezi un personaj opus ţie?

Este, într-adevăr. Este incitant pentru un actor să interpreteze personaje foarte diferite de propria persoană, deoarece acest lucru înseamnă provocări mari. Asta facem noi ca actori, este distractiv să intri în pielea unui personaj şi să te îndepărtezi de ceea ce eşti tu în fiecare zi - devine plictisitor.

7) În Cold Blooded ai fost un personaj destul de înfricoşător. Vom avea parte de ceva similar şi aici?

Cold Blooded a fost un film senzaţional şi, încă o dată, acela a fost un personaj foarte diferit de mine - însă un personaj de excepţie. Cosmo a fost un personaj desăvârşit care nu ştia cum să existe în lume alături de altcineva. Într-un fel era tragic, eu mereu l-am considerat pe Cosmo un personaj dramatic şi trist, nedeţinând “uneltele” pentru a exista în lumea modernă.

8) Este similar lui Chris?

Chris deţine “uneltele”, dar nu şi dorinţa. Acesta, pur şi simplu, urăşte pe toată lumea, el nu are răbdare.

9) Personajul tău va putea să revină mai târziu în serial?

Da, cu siguranţă.

10) Ţi-ar plăcea?

Da, sigur. M-am distrat de minune aici şi toţi actorii sunt incredibil de talentaţi. Îmi place aici în Nova Scotia.

11) De ce?

Îmi place aici datorită actorilor, regizorilor şi întregii echipe. Toată lumea aici munceşte foarte mult şi acest lucru este foarte important. De câte ori lucrezi la un proiect - fie că este un film, un serial sau orice fel de producţie - tot ceea ce poţi să faci, fie că eşti în faţa camerei, fie în spatele ei, este să-ţi joci rolul foarte bine. Oamenii de aici lucrează neîncetat pentru ca totul să fie perfect, cerinţele să fie îndeplinite întocmai, iar atmosfera de lucru este una agreabilă şi chiar distractivă.

 

12) Lui Chris nu-i plac oamenii, dar de ce o place pe Audrey?

Audrey îl place pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce abilităţile fac din el.

13) Ce preferi: actoria sau regia?

Sunt două meserii foarte diferite şi, din fericire, eu nu a trebuit să aleg una în defavoarea celeilalte, încerc să le îmbin pe amândouă. Îmi împart timpul destul de bine între cele două şi aşa vreau să fie deoarece consider că, pentru mine, cele două meserii sunt complementare.

O să continui cu ambele pentru că mă fac mai bun în ceea ce fac.

14) De unde pasiunea ta pentru regie?

Am început să regizez o dată cu cel de-al treilea sezon din Beverly Hills, 90210 şi am continuat de atunci. Este o pasiune pentru mine. Sunt aroape 20 de ani acum şi am fost foarte norocos în cariera mea de regizor; am muncit foarte mult. Este unul din acele lucruri la care trebuie să munceşti foarte mult deoarece tehnologia cu care lucrăm acum, cu care filmăm şi prelucrăm imagini - şi apoi le difuzăm - se schimbă foarte repede şi continuă să se îmbunătăţească. Este una dintre acele meserii în care trebuie să fii mereu la curent cu progresul tehnologic. Trebuie să lucrezi şi să cercetezi mereu, este incitant şi distractiv.

15) Este vreun motiv pentru care ai ales să regizezi episodul 9?

Este în fucţie de cum mi-am stabilit programul.

16) Este greu să fii propriul regizor?

Fac asta de foarte mult timp, aşadar nu este o mare provocare pentru mine, însă este mai dificil, într-adevăr, să le faci pe amândouă.

17) Care a fost cea mai mare provocare pentru tine?

Să-mi cresc cei doi copii. Cel mai greu lucru pentru mine acum este să nu fiu lângă ei, ei fiind în Los Angeles şi eu aici. Nu-mi place să fiu un tată absent şi, din nefericire, făcând ceea ce fac, trebuie să fiu departe de ei mai mult decât mi-aş fi dorit. Este cel mai dificil lucru. Restul lucrurillor sunt naturale pentru mine, să fiu părinte, aşadar nu cred că am avut vreo mare provocare până acum. Fiica mea va fi adolescentă peste 10 ani şi sunt îngrozit de lucrul acesta!

18) Ce vârstă au copiii tăi?

Unul va avea doi şi celălalt patru ani în iulie.

19) Îmi poţi spune ceva despre Call Me Fitz?

Este foarte, foarte diferit de Haven şi eu interpretez un rol foarte diferit de Chris Brody în acest serial. Este o comedie exuberantă cu episoade de 30 de minute. Este o comedie pentru adulţi, cu siguranţă nu este una pentru copii! Fitz este un vânzător de maşini obişnuit pus pe distracţie - tot timpul! Este un serial foarte vesel, ne-am distrat de minune.

20) Înţeleg că în acest serial te mustra conştiinţa. Se întâmplă lucrul acesta şi în Haven?

Nu se aseamănă deloc cu Haven. Acolo se înjură mai mult şi se bea mai mult.

21) Pe care dintre roluri îl preferi?

Fitz este vesel pentru că este un personaj de comedie, însă şi interpretarea lui Brody a fost destul de distractivă. Nu îi poţi compara pe cei doi deoarece sunt două personaje foarte diferite şi nu cred că publicul celor două se intersectează.

22) Există vreo şansă de reuniune a actorilor din Beverly Hills, 90210 pentru o producţie specială?

Îndrăznesc să spun că nu, cred că orice şansă ca acest lucru să se fi întâmplat a murit o dată cu Aaron Spelling.

23) Mulţi dintre fani speră ca Audrey să aibă o relaţie cu Nathan sau cu Duke. Eşti în rivalitate cu cei doi în serial?

Nu, aceştia nu-l urăsc pe Chris şi cred că o dată ce abilităţile lui Chris sunt dezvăluite vei înţelege de ce cei doi nu-l urăsc. Cred că apariţia lui Chris în serial transformă acel triunghi amoros într-un patrulater amoros.

24) Eşti un mare fan al lui Stephen King?

Da, sunt. Cred că toată lumea este, mai mult sau mai puţin, un fan al lui Stephen King.

Cărţile sale, filmele şi versiunile televizate ale acelor cărţi  au pătruns în conştiinţa colectivă de peste 20 de ani.

25) Ai avut vreun personaj favorit în tinereţe sau aceştia te înspăimântau?

Cred că a fost cel care a înspăimântat pe toată lumea. Pennywise [Clovnul] a fost un personaj fantastic, iar eu locuiam vis-a-vis de Tim Curry, aşadar îl vedeam mereu.

26) Crezi în supranatural?

Se pare că am deţinut multe case care erau bântuite, însă eu nu am văzut nicio fantomă - dar cunosc mulţi oameni care au văzut fantomele prezente în casele mele. Dacă există supranatural, se pare că nu mă place. Sincer, nu ştiu!

27) În ce crezi?

În primul rând, cred în mine deoarece consider că oamenii îşi fac singuri norocul şi îşi crează oportunităţi. Aceasta este cea mai sănătoasă convingere pe care trebuie să o aibă toată lumea, munca trudită şi perseverenţa sunt ceea ce te fac să fii ceea ce vrei să fii, astfel eu am ajuns unde am vrut în viaţă.

28) Când lucrai la Beverly Hills, 90210 ţi-ai imaginat că o să ajungi unde eşti azi?

Cred că tot timpul trebuie să-ţi doreşti mai multe de la tine ca om. Trebuie să te confrunţi mereu cu provocări ca artist şi să ajungi în situaţii incomode– determinându-te să accepţi roluri care sunt adevărate provocări. Faptul acesta te va face un om mai bun, un artist mai bun şi te va ajuta să te maturizezi. Asta este ceea ce facem. Nu numai ca actori, regizori sau interpreţi, dar şi ca fiinţe umane.
Trebuie să vrei să-ţi depăşeşti limitele mereu şi cred că, după ce am părăsit o producţie ca Beverly Hills - care a fost un serial de excepţie - am căutat proiecte care să-mi ofere anumite provocări. Unele dintre aceste proiecte au cunoscut succesul, altele au fost adevărate eşecuri de care am fost dezamăgit - dar, măcar, încercam lucruri noi. Nu doar succesele sunt cele care te ajută să te maturizez, ci şi eşecurile şi modul în care le faci faţă.

29) Te bucuri mereu de faimă?

Cred că da. Sunt multe aspecte pozitive - pot mereu să obţin o masă bună într-un restaurant. Cred că părţile bune le depăşesc pe cele rele. Cred că am devenit celebru înainte ca toată lumea să aibă o cameră video în buzunar - înainte ca paparazii să fugărească oamenii pe stradă ca pe nişte câini turbaţi.  Aşadar, nu a fost atât de rău pentru mine cum cred că este pentru alţii. În plus, asta este. Cred că cei care se supără foarte tare sunt, probabil, supăraţi din alte motive şi dau vina pe faimă, dar, de fapt, acesta este rezultatul faptului că ai succes în cariera aleasă de tine. Dacă eşti suficient de norocos să ai succes în cariera ta, atunci nu înţeleg de ce te-ai supăra din cauza aceasta.

30) Erai atât de tânăr. Nu te consideri norocos cu un asemenea debut?

Cu siguranţă. Aveam 21 de ani şi era al doilea serial al meu, aşadar nu a fost ca şi când aş fi fost “aruncat” pe platoul de filmare.

Am studiat Teatrul, iar apoi m-am întors în L.A. şi am continuat să muncesc ani de zile. Am apărut într-o serie de filme, ulterior am lucrat la o producţie NBC care a fost anulată. În concluzie, mi-au trebuit 10 ani să dobândesc succesul peste noapte! Am muncit din greu înainte de a deveni celebru o dată cu acel serial.

31) Îţi lipsesc acele vremuri?

Deloc. Unul dintre membrii echipei de aici m-a întrebat dacă mă mai întâlnesc cu gaşca din Beverly Hills şi i-am răspuns “Nu prea.” Cu vreo doi – dar nu foarte des. Apoi m-a întrebat “Ce vrei să spui?” I-am zis “A fost doar o slujbă. Mergeam la muncă apoi ne întorceam acasă la familiile şi iubitele noastre de atunci. Doar n-am fost toţi colegi de şcoală!”

32) Ai regizat videoclipuri, documentare, filme şi seriale. Mai ai în plan un proiect optimal de regie?

O întrebare grea. Toată lumea vrea să regizeze filme artistice - este clar. Eu iau lucrurile aşa cum sunt. Am parte de multe oportunităţi minunate în prezent, le analizez pe fiecare în parte, avantaje şi dezavantaje, în timp ce viaţa mea continuă să avanseze. Până acum m-am descurcat de minune astfel. Mi-ar plăcea să-ţi spun că am un plan măreţ, însă, făcând ce fac eu, eşti proactiv în multe sensuri, dar şi reactiv, şi ai numeroase întâlniri cu mulţi oameni şi încerci mereu să iei cea mai bună decizie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod