Salma Hayek vrea să schimbe concepția despre menopauză: „Nu este data de expirare pentru femei”

Salma Hayek este încântată de faptul că a așteptat până după vârsta de 40 de ani ca să aibă un copil. Actrița crede că această decizie i-a oferit oportunitatea de a se concentra asupra carierei. Ea a mai declarat că vrea să schimbe concepția oamenilor despre femeile la menopauză.

Actrița americană de origine mexicană (54 de ani), are o fiică în vârstă de 13 ani cu soțul său, omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault, cu care s-a căsătorit în anul 2009. Salma recunoaște că înainte de a-și întâlni viitorul soț nu era sigură că va avea copii.

„Nu erau speranțe prea mari pentru mine să devin mamă din cauza unei afecțiuni medicale”, a declarat actrița într-un interviu recent pentru The Sunday Times Style.
Ea a mai spus că se resemnase cu faptul că va fi „o cucoană hippy nebună, cu multe animale”, pictând și având propria grădină de legume la ferma sa din statul Washington. Dar atunci când l-a întâlnit pe Pinault, „s-a schimbat totul”, a mai spus vedeta.

Cu toate acestea, este mulțumită de faptul că a așteptat să aibă un copil până după vârsta de 40 de ani, pentru că până la acel punct a avut ocazia de a-și consolida cariera. Salma Hayek a apărut în numeroase filme și show-uri TV, inclusiv seria de succes „Ugly Betty”, pe care a și produs-o, dar și „Frida”, lansat în 2002, pe care îl consideră „declarația sa de dragoste pentru Mexic”

„Ajunsesem într-un punct al carierei în care realizasem o mulțime de lucruri și eram foarte încântată să devin mamă”, a spus ea.

Francois Pinault este CEO-ul brandului de modă Kering, care deține branduri de lux precum Gucci, Alexander McQueen și Saint Laurent.
Salma spune că modul în care soțul său îi „celebrează nebunia, găsește înțelepciune în glumele mele și râde de momentele mele de regină a dramei” este ceea ce face ca relația lor să fie puternică după 12 ani de căsnicie.

„Nu știu mulți oameni care să simtă ceea ce simt eu pentru soțul meu”, a mai spus actrița.

Când nu se află la reședința sa din Londra, unde s-a mutat împreună cu familia în anul 2014, părăsind Parisul, starul în vârstă de 54 de ani continuă să cucerească Hollywood-ul și să lupte cu stereotipurile învechite. Cele mai noi proiecte ale sale sunt biopicul „House of Gucci” - în care joacă alături de Lady Gaga și Adam Driver - și rolul principal în filmul de acțiune „Hitman's Wife’s Bodyguard”, în care interpretează rolul Sonia, soția unui asasin, interpretat de Samuel L Jackson.
Hayek a decis ca personajul său să fie o femeie care intră la menopauză.

„Pentru mine a fost foarte important să adaug asta în scenariu, pentru că este o problemă reală pentru toată lumea”, a spus ea, adăugând faptul că este un subiect care nu e niciodată asociat cu un personajele principale feminine, în ciuda faptului că aproape 50% din populația lumii se confruntă cu menopauza la un moment dat. Salma spune că este hotărâtă să schimbe modul în care sunt privite femeile la menopauză.

„Oamenii au concepția greșită că menopauza este momentul din care o femeie încetează din a fi sexy. Ideea de a ți se pune o dată de expirare bazată pe abilitatea de a putea face sau nu copii este complet nedreaptă.
Nu ar trebui să ne definească ca femei”, a declarat actrița.

„Pentru foarte mult timp, ideea de frumusețe în cazul femeilor s-a bazat numai pe tinerețe. La naiba cu asta!”, a mai spus Salma.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
29 Iunie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod