România: 7 vedete sărăcite. De la glorie, la sapă de lemn!

Ce-ar fi vedetele fără drame? Ce-ar fi presa fără ştiri emoţionante despre viaţa mizeră pe care o duc astăzi foste glorii ale României? Ce ar fi aceşti oameni dacă, fie şi aşa, nu s-ar mai scrie despre ei? Acestea sunt o parte dintre întrebările pe care le ridică subiectul de astăzi, unul destul de delicat pentru protagonişti. O viaţă întreagă au fost pe primele pagini, în lumina reflectoarelor, în faţa publicului. Lumea le era la picioare şi profitau din plin de acest lucru. Astăzi, lucrurile s-au mai schimbat, gloria a apus şi odată cu ea oportunităţile de a câştiga bani s-au evaporat, în concluzie... disperarea este maximă.
1 din 8

Zina Dumitrescu, uitată de fiu... într-un azil

Mama modei Româneşti, femeia care i-a crescut pe mulţi dintre cei care se laudă astăzi cu statutul de designer, omul care a avut multe de spus în fashionul românesc, fie că vorbim despre perioada comunistă sau cea de după '89, îşi duce astăzi zilele într-un azil de bătrâni. Sigur, unul de 5, 7, 10 stele plus, după cum spune fiul ei, dar vorbim totuşi despre un azil. Declaraţiile care vin din partea apropiaţilor, creionează imaginea unei doamne Zina Dumitrescu total diferită de cea pe care o ştie publicul larg. "Am adus-o pe mama mea aici în urmă cu ceva timp pentru ca stiam ca în perioada sărbătorilor urma să plec din ţară. Este o persoană care nu se poate îngriji singură", a declarat fiul Zinei Dumitrescu, la puţin timp după declanşarea scandalului în care era acuzat că şi-a abandonat mama. Despre acest "nu se poate îngriji singură" vorbea şi Alin Oprea, finul femeii. El spunea că, din cauza personalităţii puternice, Zina Dumitrescu nu putea fi stăpânită de nimeni, nu putea fi îngrijită şi nici nu putea fi convinsă să-şi urmeze tratamentul prescris de medic. Privind întreg tabloul, se naşte clar întrebarea: "Azilul a fost singura şi cea mai bună soluţie?". Răspunsul vine din partea Monicăi Tatoiu care declara, la un moment dat, următoarele: "Între cele zece porunci ţi se spune: 'Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ'! Nu ai voie să-ţi părăseşti părinţii la greu, indiferent dacă s-au comportat sau nu cum trebuie. Trebuie să înţelegem că bătrânii, înainte de a avea nevoie de medici, de îngrijire, de un pat şi de medicamentaţie la timp, au nevoie de dragoste. Cel mai cumplit la bătrâneţe este să realizezi că nimeni nu mai are nevoie de tine, mai ales când ai fost un om important. Câţi bătrâni nu s-au sinucis în momentul în care s-au simţit o povară pentru copii, pentru societatea, pentru ei? Mulţi, foarte mulţi, vă spun eu. Dacă este creştin trebuie să înţeleagă că relaţia cu mama nu se reduce la a-i oferi confort! Atâta timp cât mama trăieşte tu eşti un copil, în momentul în care ea dispare, te apropii de moarte. Mama este bariera dintre tine şi moarte şi de aceea trebuie să ne păstrăm părinţii cât mai mult lângă noi", a adăugat Monica Tatoiu.
1 Februarie 2012
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 5 Feb 2012, 19:06
    Zina

    Scrieti despre lucruri la care nu va pricepeti. Este bine ca un om in varsta sa beneficieze de ajutor de specialitate, daca exista institutii specializate si decente in care sa i se poata oferi acest ajutor. Nu va dori sa-i impovareze, asadar ii va fi greu sa fie sincer in legatura cu slabiciunile sale fata de membrii familiei si sa ceara ajutorul de care ar avea nevoie. Ii va fi jena sa ceara sprijin in anumite situatii (in special unui copil de alt sex). Ii va fi greu sa-si arate vulnerabilitatea in fata familiei, mai ales dupa ce a fost puternic o viata. Pe de alta parte, personalul de specialitate poate intui mai bine nevoile unui pacient/persoana si poate veni mai usor si mai bine in intampinarea acestora. Va asigur ca este mai usor sa fii pacient care are nevoie de ajutor, decat mama in varsta si lipsita de ajutor.

    2
    0

  • ochi_negri pe 3 Feb 2012, 13:58
    om bogat, om sarac

    Zina, Temistocle Popa si Mihai Constantinescu au avut multi bani in perioada comunista, pe langa multe favoruri. Nu e vina nimanui ca ei nu au stiut sa si-i gestioneze, ca acum sa vina sa ceara mila la TV. Si, dupa cum au spus si Iulia si Magda, ce e asa rau sa te duci la azil? Ce atata frica ca iti ia casa? Iti ajunge pensia sa platesti azilul si nu mai traiesti in mizerie si in neputinta batranetii.

    3
    2

  • iulia pe 2 Feb 2012, 20:35
    azil

    la un astfel de azil as sta si eu la batranete daca mi-as permite si nu mi-as chinui copiii cu problemele specifice varstei

    5
    0

  • flory pe 1 Feb 2012, 21:48
    ***

    SA NU JUDECAM,NE VINE RANDUL LA FIECARE!

    8
    1

  • zuzucv pe 1 Feb 2012, 18:51
    uitati-i!

    Uitati-i pe agela similea, temistocle popa, mihai constantinescu, luminita anghel, zina dumitrescu....aveti grija si patiti cumulti bani vedetele noastre care ne reprezinta bine...D-na Magda Ciumac...D-na Daniela Crudu...D-ul Ogica nu stiu mai cum...si sa nu uiati politicienii de azi si ieri...aceste adevarate vedete care ne aduc si ne-au adus unde suntem.....Romani treziti-va!!!!!!!!!!!

    5
    0

  • Mada pe 1 Feb 2012, 18:30
    Mentalitati de romani inapoiati

    La noi aici in America un azil de batrini este considerat cel mai bun si de pret lucru care il poti face ptr parinti tai. Toti oameni bogati isi duc parinti la azile, ptr ca este normal si firesc, dar mintea romanului tot inapoiata si bonlava a ramas. Acolo le este foarte bine, au grija de ei, le da sa manince, au ingrijire medicala cu asistent medical, au activitati, intr-un cuvint sint foarte bine tratati. Daca ii tii linga tine ce rezolvi? ii chinui si pe ei si pe tine. Asa ca Monica trezeste-te babut-o ca tu cred ca nici acolo nu vei ajunge.

    12
    5

  • onutta21 pe 1 Feb 2012, 11:50
    ***

    atunci cand ai bani si nu sti ce sa faci cu ei , cum sa faci sa ii inmultesti si tot iei din sac si nu mai pui , cam asa ajungi !!!! am vazut si oameni care au avut ceva bani nu au stiut in ce sa ii investeasca si acum stau si sufla un duda :))

    10
    1

  • Ele pe 1 Feb 2012, 10:29
    Pt ella

    Ce e gresit in asta? Vine de la' să îmi țin copiii', forma scurta 'să-mi' :-j

    14
    0

  • ella pe 1 Feb 2012, 09:05
    ella

    Ce sa facem cu gramatica asta...."sa-mi tin copiii"???

    1
    17

  • bugodan pe 1 Feb 2012, 08:44
    SARACITI ?

    As spune ca s-au intins mai mult decat aveau nevoie !

    12
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod