Romani de succes

Au radacini romanesti, au actoria in sange, iar viata lor se deruleaza in cea mai mare parte pe platourile de filmare.
Au radacini romanesti, au actoria in sange, iar viata lor se deruleaza in cea mai mare parte pe platourile de filmare. Continuam sirul povestilor "cu iz romanesc" din afara granitelor, cu doua actrite de succes: Fran Drescher si Alexandra Maria Lara.

Fran Drescher - "Dadaca" cu sange romanesc


Are radacini la Focsani


Simpatica protagonista a serialului "Dadaca" ("The Nanny") are si ea origini romanesti. Strabunica ei s-a nascut in Focsani, Romania. Fran a crescut in Kew Gardens Hills, Queens, si a fost o tanara foarte studioasa si populara in scoala. Mai tarziu, s-a transformat intr-o femeie de succes, devenind producatoarea si protagonista serialului "Dadaca", serial ce s-a bucurat de un succes enorm la public, fiind de 13 ori nominalizat la premiile Emmy. Fran a fost si ea nominalizata de doua ori la Globul de Aur - la categoria "Cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune".

Viata i-a aratat, pur si simplu, calea succesului

Serialul a fost inspirat chiar din viata personala a actritei si mare parte din personaje au "corespondent" printre prietenii si membrii familiei lui Fran. Ideea i-a venit in timp ce isi vizita un prieten foarte bogat la Londra. In urma unei partide de shopping in compania fiicei acestuia, Fran a realizat ca oamenii ar iubi un serial inspirat dintr-o portie savuroasa de viata reala. Si, pentru ca ideea nu putea prinde aripi singura, destinul i-a mai intins o mana. In timpul unui zbor Los Angeles – Paris, Fran l-a intalnit in avion pe Jeff Saganski, presedintele corporatiei CBS. Ea a propus, el a acceptat, si asa a prins viata unul dintre cele mai indragite seriale de comedie din lume...

Alexandra Maria Lara - Romanca tinteste Oscarul


S-a nascut in Romania in urma cu 30 de ani, fiind fiica actorului Valentin Platareanu. La varsta de patru ani, parintii ei au emigrat in Germania, pentru a scapa de regimul comunist. Alexandra a absolvit Liceul Francez din Berlin, dupa care a studiat la scoala de actorie Charlottenburg Theaterwerkstatt. La varsta de 16 ani, deja obtinea roluri principale in seriale de televiziune.

Hollywood-ul a indragit-o imediat


Cel mai popular film in care a jucat este "Ultimele zile ale lui Hitler" ("Der Untergang"), in care a interpretat rolul secretarei lui Hitler, film nominalizat, in 2005, la Oscar - la categoria "Cel mai bun film strain". Datorita interpretarii sale convingatoare din "Der Untergang", a fost remarcata de Francis Ford Coppola, care i-a trimis o scrisoare, propunandu-i sa interpreteze rolul principal in "Youth Without Youth" (2007), film care va rula si la noi in cursul acestui an.

Fanii filmelor de comedie si-o amintesc, probabil, din pelicula "Am o slujba naspa rau" (2007), care a rulat la noi in septembrie anul trecut. Anul acesta, publicul american a putut-o urmari in pelicula regizata de James Ivory, "City of Your Final Destination", film in care Alexandra este colega de platou cu Sir Anthony Hopkins. Propunerea Germaniei pentru Oscar 2008, la categoria "Cel mai bun film strain", este "The Baader-Meinhof Complex" - un film care o are intr-unul dintre rolurile principale pe Alexandra Maria Lara.

Articol aparut in Oblique TV Magazin
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod