Povestea pensionarului care a devenit faimos fără să vrea. Acum se bucură de celebritate

Știi acele imagini însoțite de texte amuzante? Chiar dacă imaginea în sine nu spune prea multe, textul este cel care o transformă într-o glumă bună. Este vorba despre meme, o practică amuzantă care a devenit foarte populară odată cu apariția rețelelor de socializare.
În spatele fiecărei meme reușite se află o poveste. De exemplu, cine nu îl recunoaște pe băiețelul hotărât, care strânge pumnul și pare gata să cucerească lumea? Sau pe Grumpy Cat, pisica morocănoasă pe care nimic nu o mulțumește?

Un pensionar în vârstă de 74 de ani a descoperit pe pielea sa puterea memelor. Andras Arato este un fost inginer electrician din Ungaria, care după ce a ieșit la pensie a descoperit o nouă oportunitate: aceea de a poza pentru un fotograf care realiza imagini vândute apoi de agențiile foto. După o vacanță petrecută în Turcia, Andras a postat câteva imagini cu el pe un site de socializare și în scurt timp a primit oferta unui fotograf profesionist de a-i fi model. 

De-a lungul timpului, Andras a fost în timpul ședințelor foto doctor, bucătar, bunic, soț, pacient, profesor și multe altele.
După câteva luni, bărbatul și-a căutat imaginile pe Google și a descoperit că o fotografie a sa în ipostaza unui medic era folosită de o clinică medicală. Peste alte câteva luni, Andras a căutat iar imaginile și a avut parte de o surpriză neplăcută: fotografiile sale erau transformate în glume, unele dintre ele jignitoare.


Bărbatul a dezvăluit că a fost foarte supărat inițial și a încercat să ceară ștergerea imaginilor, dar fără succes. De-a lungul a câțiva ani, tot Internetul era plin cu fotografiile sale transformate în meme care primiseră denumirea „Hide the pain Harold” (Harold care își ascunde durerea).
Userii au considerat că zâmbetul lui Andras este forțat și că expresia sa indică mai degrabă suferință, ceea ce a inspirat numeroase glume.
 

„Am fost îngrozit când am descoperit primele meme pentru că erau glume jignitoare sau dezgustătoare despre mine”, a declarat bărbatul pentru buzzfeed.com. Însă cu timpul Andras s-a resemnat și a acceptat faptul că fotografiile sale sunt folosite în mod nedorit. Totul s-a schimbat atunci când o persoană a descoperit cine se află în spatele personajului Harold și i-a trimis lui Andras propunerea de a-și dezvălui adevărata identitate pentru că cei mai mulți oameni credeau că bărbatul din imagini nu este o persoană reală, ci una generată pe computer.
După ce a primit tot mai multe astfel de oferte, bărbatul a decis să-și dezvăluie identitatea. A publicat o fotografie cu el purtând un tricou cu mesaul „Trăiesc”, care a devenit rapid virală. Odată cu agest gest au dispărut și memele jignitoare care îl deranjau atât de mult pe Andras.

De-a lungul timpului, pensionarul a învățat să se bucure de celebritatea sa. A apărut în câteva reclame, iar în prezent lucrează la un film de comedie în care deține rolul principal. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
17 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod