Peggy Lipton, vedeta serialului „Twin Peaks“, a murit la 72 de ani

Actriţa americană, recompensată cu Globul de Aur, vedetă a serialului "Twin Peaks", a murit la vârsta de 72 de ani. Ea suferea de cancer.

Fiicele actriţei, Rashida şi Kidada Jones, au anunţat într-un comunicat că mama lor s-a stins din viață sâmbătă, în urma unui cancer, și că familia i-a fost aproape în ultimele clipe ale vieţii.

Lipton a fost unul dintre cei trei "poliţişti hippie" sub acoperire din serialul de succes "The Mod Squad" difuzat de postul ABC în anii 1970.

Publicaţia The Los Angeles Times a scris despre acest serial că a fost unul dintre primele care a tratat subiectul contraculturii - a avut ca teme, printre altele, războiul din Vietnam, drogurile şi violenţa domestică - şi care a avut o distribuţie mixtă din punct de vedere rasial.

Actrița a fost nominalizată la premiile Emmy şi a fost recompensată cu un Glob de Aur, în 1971, pentru rolul pe care ea l-a interpretat în acest film.

Litpon a jucat și cu Kevin Costner în filmul "The Postman" (1997), dar a încercat și o încercat și o carieră muzicală. Ea a lansat un album în 1968, iar cel mai mare succes al său a fost single-ul "Wear Your Love Like Heaven", notează Daily Mail.

Potrivit Variety, actrița a fost iubita unor bărbați celebri precum Elvis Presley, Paul McCartney și Sammy Davis Jr. Peggy Lipton a fost căsătorită cu producătorul muzical Quincy Jones, din 1974 până în 1989, iar cuplul a avut două fiice, celebra actriţă Rachida Jones şi modelul şi designerul Kidada Jones.

În anii 1990, Lipton a jucat rolul Normei Jennings în serialul TV de mare succes "Twin Peaks".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod