Paris Hilton a pus Internetul pe jar: susţine că ea a inventat selfie-ul

Într-o postare pe Twitter, starleta Paris Hilton susţine că este inventatoarea selfie-ului. Aceasta a postat o fotografie din 2006 ce pare a fi un selfie alături de cântăreaţa Britney Spears.
A fost suficient pentru ca internauţii să se arate revoltaţi şi să o contrazică pe moştenitoarea imperiului Hilton. Şi nu sunt singurii. Şi oamenii de ştiinţă i-au demonstrat vedetei că se înşală amarnic.

Numeroşi utilizatori Twitter au contrazis-o postând imagini care dovedesc că ceea ce susţine Paris Hilton este fals.

Întrebat de cei de la The New York Times dacă este posibil ca Paris să aibă dreptate, profesorul Mark Marino, de la Universitatea California de Sud, s-a arătat amuzat de cele susţinute de vedetă.


Acesta a declarat că prima persoană care a realizat un selfie a fost Robert Cornelius, în anul 1839. Dar Cornelius a setat aparatul şi apoi a mers imediat în faţa camerei, ceea ce pune la îndoială dacă este cu adevărat selfie sau nu.

Dar din păcate pentru Paris, există alte dovezi care arată că oamenii îşi făceau selfie-uri cu mulţi ani în urmă.
Una dintre acestea este o fotografie realizată în anul 1920.

Chiar şi selfie stick-urile existau cu mult înainte ca Paris Hilton să se nască. În anul 1934, cuplul de suedezi Helmer şi Naemi Larsson şi-au făcut un selfie în care folosesc un băţ pentru a declanşa butonul aparatului de fotografiat aflat în faţa lor.
Paris se înşală şi în cazul în care susţine că selfie-ul făcut în 2006 alături de Britney Spears este primul care include vedete.
În acest caz, Cindy Sherman, Andy Warhol, Madonna şi multe alte celebrităţi i-au luat-o înainte.


Până şi termenul "selfie" a devenit popular cu mult înainte ca starleta să-şi fi făcut fotografia alături de Britney Spears. Acest cuvânt a început să fie folosit încă din 2002, cu patru ani înainte de fotografia lui Paris.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
23 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod