Oana Zavoranu se cloneaza

Chiar si venind de la ea, stirea pare incredibila
Ne place sa credem ca Oana Zavoranu este indeajuns de populara pentru a nu face declaratii doar de dragul publicitatii.
 
Clonarea umana este un subiect tabu, nu numai in Romania, ci si in intreaga lume. Nu se cunoaste foarte bine la ce stadiu s-a ajuns in aceasta privinta, insa, in mod cert, oamenii de stiinta au facut mari progrese in ceea ce priveste genetica. Medicina viitorului are probabil nevoie de aceasta evolutie, in sensul crearii anumitor organe in laborator cu scopul salvarii de vieti omenesti.

Daca vorbim despre clonarea umana, in sensul de a da viata unei fiinte identice cu originalul, atunci, lucrurile devin extrem de complicate. Pentru Oana Zavoranu, insa, nimic nu pare sa fie foarte greu, atat timp cat isi propune...

De ce vrea sa faca asta? In primul rand, pentru ca este un lucru inedit, a povestit ea in ultimul numar al revistei Story. "Mie mi se pare interesant tot ceea ce este mai altfel, nu mi-a placut niciodata sa fiu ca toti ceilalti. Sunt atrasa de tot ceea ce starneste controverse. Daca pot fi pionier intr-un domeniu, de ce nu as face-o? Sunt in faza incipienta de cercetari, nu am ajuns inca la completarea de documente. Eu duc pana la capat tot ce imi propun, daca nu exista motive clare pentru a deraia, care nu tin de mine", explica Oana.

Initial, a vrut acest lucru pentru motan. "Am vazut o stire in care se spunea ca in America poti sa-ti clonezi la cerere animalul de companie. Se adresa oamenilor care aveau de mult timp un animalut, care dispuneau de bani si care, la un moment dat, erau nevoiti sa se confrunte cu pierderea acelui suflet drag. Cost? In jur de 150.000 de euro. Ar fi o cauza nobila. Il iubesc atat de mult pe Marty, incat l-as vrea vesnic langa mine. Imi aduc aminte ca am fost devastata cand a murit tatal meu, in 2003. El reprezenta tot universul meu. As da orice sa-l mai vad o data", spune ea.   

Si cand vine vorba despre dorintele ei, Oana Zavoranu chiar nu se mai gandeste la bani. "Avand in vedere ca pentru un animal costa 150.000 de euro, ma gandesc ca ar trebui sa fie minim 500.000 de euro. Pentru ceea ce-mi doresc eu nu exista limita a banilor. Eu vorbesc din punctul de vedere al omului care are si este dispus sa faca orice pentru a-si indeplini o placere", declara vedeta tv.  

Nu-i pasa ca o vor critica toti, nu face lucrurile in functie de ce zice lumea. "Oamenii au tendinta de a critica, de a comenta orice lucru, fie bun, fie rau. Eu sunt o persoana credincioasa. Atentie, nu religioasa. Cred in Dumnezeu, ma rog in sufletul meu si incerc sa fac lucruri care sa nu-l supere. Biserica stiu ca se opune clonarii. Eu nu cred in preoti, in omul care se erijeaza in trimisul Domnului. Sunt foarte putini preoti care au har. Nu cred ca are nimeni dreptul sa ma judece, in afara de Dumnezeu".  

"Atata timp cat este posibila clonarea mamiferelor, este posibila si clonarea umana. In Romania, ca si in toate celelalte state ale Uniunii Europene, acest lucru este insa interzis prin lege. Probabil, unul dintre cele mai mari riscuri este cel al imbatranirii accelerate. S-a demonstrat ca Dolly, oita clonata, a murit foarte repede, deoarece materialul genetic transferat era deja matur. Imbatranirea accelerata este o problema inca nerezolvata. Prin urmare, acelasi lucru se poate intampla si la om. Pot aparea precoce boli ale varstei a doua sau a treia", a declarat pentru Story, Ligia Barbarii, coordonator laborator de ADN al INML "Mina Minovici".


Text: Story
Foto: Adrian Stoicoviciu.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Paula pe 12 Nov 2009, 13:49
    PENTRU TOATE FETELE

    NU VA EXPRIMATI PAREREA DESPRE UN OM PE CARE NU IL CUNOASTETI!!! NU AVETI DREPTUL DE A JUDECA NICI UN OM, DOAR DUMNEZEU ARE ACEST DREPT!!! IN PRIMUL RAND FIECARE FACE CE VREA CU VIATA LUI. DACA OANA VREA SA SE CLONEZE E ALEGEREA EI!!! NU CRED CA E POSIBILA O CLONARE PERFECTA DOAR FIZIC! DUMNEZEU ARE DREPTUL SA DE-A VIATA UNUI OM SI TOTODATA DE A LUA VIATA ACESTUI OM!!! DEGEABA SE CLONEAZA OANA PENTRU CA ACEL OBIECT (NU IL POT NUMI ALTFEL) NU V-A AVEA SUFLET, IAR DACA CINEVA NU ARE SUFLET NU E OM!!! EU CRED CA E UN PACAT SA VREI SA TE CLONEZI!!! FIECARE SUNTEM DIFERITI!!!! PENTRU CA DUMNEZEU ASA NE-A CREAD DIFERITI SI NIMENI SI NIMIC IN LUMEA ACEASTA NU POATE CREA UN OM DECAT DUMNEZEU!!! SCUZATI POSIBILELE GRESELI DE EXPRIMARE!!! VA MULTUMESC!!!

    0
    1

  • alexandra pe 11 Nov 2009, 10:51
    se cloneaza si prostia?

    cum pot spune unii oameni ca Oana Zavoranu e super?? Doamne Fereste, cum o pot avea un exemplu si o inspiratie pe AIA?? catre ce directie se indreapta lumea asta? copiii s-au tampit? parintii nu se ocupa de ei, nu vorbesc cu ei? o au idol pe Zavoranca? imi imaginez din ce familii provin.

    0
    1

  • Minunata pe 10 Nov 2009, 16:42
    Pt cella_yo

    se zice jiGnitoare, nu jiCnitoare, asta ca sa nu mai critici pe altii! Mi-a placut mult de Oana la inceput, dar acum mi-a facut o impresie oribila si o dispretuiesc. Cum poate sa isi jigneasca mama asa pe posturile de televiziune? Se crede nemaipomenita cu replicile ei in fata tuturor....! E injositor!

    0
    1

  • mary pe 10 Nov 2009, 15:46
    pentru "Mihaela, calu, Mela"

    Oameni buni,ce e cu voi?...fiecare are viata lui si face ce doresti..pentru ce atitea replici Oanei...? Drept a zis Cella_yo: MAI MASURATI-VA CUVINTELE DESTEPTILOR" Oana- esti super!!!!!!!!!!!

    0
    1

  • cristina pe 10 Nov 2009, 14:09
    misto

    misto oana esti o dulce imi plac toate emisiunile tale esti un idol pt mine te pup si fii tare

    0
    1

  • cella_yo pe 10 Nov 2009, 10:52
    SI INCA CEVA...tot pt calu...

    se zice AFONA nu AFOANA...se scrie VENI cu un sigur "I" si se mai folosesc si semne de punctuatie.

    0
    1

  • cella_yo pe 10 Nov 2009, 10:50
    pt calu...

    Probabil ti-ai pus porecla asta pt ca te consideri un animal.....adica...dupa cum vorbesti.....Daca ai o problema cu cineva nu e nevoie sa apelezi la cuvinte jicnitoare...poate oana, in ciuda faptului ca este mai guraliva, este o persoana mai buna decat tine.mie chiar nu-mi place de ea, dar faptul ca cineva poate vorbi atat de urat de o persoana pe care in mod cert nu a intalnit-o( daramite sa o mai si cunoasca...mi se pare revoltator) Sfatul meu pt toti: masurati-va cuvintele, ca nu sunteti voi mai altfel.

    0
    1

  • Mela pe 10 Nov 2009, 08:52
    mda

    Femeia asta e atat de disperata incat nu stie ce sa mai faca! E demna de tot dispretul!!!

    0
    1

  • calu pe 10 Nov 2009, 08:40
    MURATURA PUTUROASA

    AFOANA ( MUZICA SI TV ) BEZMETICA NU STIE CE SA MAI FACA SA O BAGE LUMEA IN SEAMA !!!! LASA-NE SIFILITICO IN PACE !!! STAI INCHISA IN BECIUL TAU SI SA IESI CAND TE CHEMAM NOI !!! VEI AVEA SUCCES CAND SE VA LEGALIZA PROSTITUTIA , !!!!! VOR VENII BOSOROGII SA DEA UN BOT LA TINE !!!! VA FI COADA FII SIGURA DE SUCCES !!!

    0
    1

  • mihaela pe 9 Nov 2009, 22:16
    Doamne-fereste

    cred ca ne ajunge o Oana Zavoranu

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod