O tânără de 24 de ani, fără experiență, era responsabilă pentru armele folosite în filmul lui Alec Baldwin

Hannah Gutierrez-Reed, responsabilă pentru administrarea și verificarea armelor folosite pe platoul filmului Rust, avea experiență redusă în domeniu și a fost acuzată că a comis greșeli grave în trecut.
Ea este fiica unui armurier celebru de la Hollywood, pe nume Thell Reed, care a lucrat cu actori de top, inclusiv Brad Pitt și Russell Crow.

Singura experiență de lucru a tinerei de 24 de ani este producția „The Old Way”, cu Nicholas Cage. Două surse au dezvăluit pentru Daily Mail că Hannah Gutierrez-Reed i-a dat unei actrițe de 11 ani o armă fără să o verifice în prealabil.

„De câteva ori a încărcat gloanțe oarbe și o făcea într-un mod care nou ni se părea nesigur”, a spus una dintre surse, potrivit Daily Mail.

Citește și:Fiica lui Paul Walker s-a căsătorit. Vin Diesel, cel mai bun prieten al tatălui său, a condus-o la altar


„Era cam neatentă cu armele, le flutura peste tot”, a adăugat sursa.

Potrivit unui mandat de percheziție eliberat vineri, Gutierrez-Reed a pus trei arme de recuzită pe un cart în afara locației de filmare, iar asistenul de regie Dave Halls a luat una dintre arme și i-a oferit-o lui Alec Baldwin, fără să știe că este încărcată cu gloanțe reale.



Foto: Instagram/Hannah Gutierrez-Reed


„Armă rece!”, a strigat Halls înainte de a-i da arma lui Baldwin, un semnal care indică faptul că arma este verificată și poate fi folosită în siguranță pentru scena care urmează să fie filmată.

Câteva secunde mai târziu, în timp ce filma o scenă într-o biserică în stil western, Baldwin a îndreptat arma către cameră și a apăsat pe trăgaci, împușcând-o mortal pe Halyna Hutchins, care îl filma, și rănindu-l pe regizorul Joel Souza, care se afla în spatele ei.

Surse din cadrul echipei de pe platoul de filmare al filmului „Rust” au dezvăluit că accidentul fatal în care Hutchins și-a pierdut viața a fost rezultatul unei serii de eșecuri de producție.

Sursele au adăugat că asistentul de regie, care i-a dat arma lui Baldwin și i-a spus că este sigură, ar fi trebuit să o verifice.

„El ar fi trebuit să fie ultima noastră linie de apărare și ne-a dezamăgit. Este ultima persoană care ar fi trebuit să se uite la armă”, a spus o sursă.

O altă persoană din cadrul echipei de producție a declarat pentru The Daily Beast că au mai fost alte trei inciente cu arme care s-au declanșat accidental pe platoul de filmare, înaintea tragicului eveniment.

O sursă a descris-o pe Gutierrez-Reed ca fiind „începătoare și lipsită de experiență.”

Ea a recunoscut într-un interviu acordat luna trecută că nu era sigură că este pregătită pentru postul de armurier al filmului „The Old Way”, singurul său proiect major înainte de „Rust”.

„Aproape că nu am acceptat job-ul pentru că nu eram sigură că sunt pregătită, dar pe măsură ce am început să lucrez, lucrurile au decurs bine”, a spus ea luna trecută într-un podcast despre postul de coordonator al departamentului de arme din cadrul filmului „The Old Way”, primul său job ca armurier principal.

De asemenea, a recunoscut că se temea cel mai mult de încărcarea gloanțelor oarbe în arme pentru că nu știa cum să o facă și a cerut ajutor tatălui său, cascadorul și specialistul în arme Thell Reed.

Incidentul tragic în care Halyna Hutchins și-a pierdut viața s-a petrecut la câteva ore după ce numeroase persoane din echipa de producție au părăsit platourile de filmare din cauza condițiilor de muncă și îngrijorării cu privire la siguranța lor.
Ei au fost înlocuiți cu localnici, care nu aveau experiență.

Alte trei incidente cu arme au avut loc - într-unul dintre ele dublura lui Baldwin a primit o armă încărcată despre care i s-a spus că este goală, și alte două în care armele s-au declanșat accidental într-o cabină închisă.

Foto: Hepta; Instagram/Hannah Gutierrez-Reed; Instagram/Halyna Hutchins

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
24 Octombrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod