Nelly Furtado - artista cameleon - vine la Bucuresti

Pe 6 iulie 2008, Nelly Furtado va fi la Bucuresti pentru a concerta in cadrul B'Estfest. Fiind genul de artist de care, in mod sigur, nu te vei plictisi, merita sa iti iei un bilet sa o auzi live...
Pe 6 iulie 2008, Nelly Furtado va fi la Bucuresti pentru a concerta in cadrul B'Estfest. Fiind genul de artist de care, in mod sigur, nu te vei plictisi, merita sa iti iei un bilet sa o auzi si sa o vezi live. Mai ales ca isi va etala burtica, fiind insarcinata... pentru a doua oara! Ce nu face un artist pentru fani?...

A stiut ca va deveni cantareata


Nelly Kim Furtado s-a nascut pe 2 decembrie 1978, in Victoria, British Columbia, din Canada. Parintii sai, emigranti portughezi din clasa de mijloc, au educat-o in spiritul muncii. Numele artistei a fost inspirat de cel al gimnastei sovietice Nellie Kim, pe care parintii vedetei o admirau foarte mult.

Crescuta intr-o familie romano-catolica, Nelly a cantat pentru prima oara intr-o biserica, la varsta de 4 ani, impreuna cu mama sa, de ziua Portugaliei - 10 iunie. Desi convingerile sale religioase au ramas neclare, ea inca isi sustine credinta in Dumnezeu, in cele Zece Porunci si in evitarea celor sapte pacate capitale.

Chiar daca, timp de mai multe veri, a lucrat ca menajera alaturi de mama sa, in diferite moteluri, Nelly a stiut mereu ca va deveni o cantareata renumita. A invatat sa cante la trombon si la chitara hawaiiana (ukulele) la varsta de 9 ani, la clape, la 11 ani, iar la 12 ani a inceput sa compuna muzica.

Furtado a recunoscut, in nenumarate randuri, ca vizitele pe care le-a facut in locul de bastina al parintilor – invatand limba portugheza si cultura tarii, au ajutat-o foarte mult in cariera. Astfel, i s-a oferit posibilitatea sa jongleze cu foarte multe genuri si stiluri muzicale, sa cante la mai multe instrumente si sa faca tot felul de experimente muzicale. Este precum un cameleon, se reinventeaza mereu, fiind unica la fiecare aparitie.

Primii muzicieni alaturi de care Furtado a cantat au fost DJ si rapperi underground. In 1996, in Toronto, il cunoaste pe Tallis Newkirk, un membru al grupului hip-hop Plains of Fascination. A contribuit vocal la realizarea albumului acestui grup - "Join the Ranks", imprimand vocea la piesa "Waitin' 4 the Streets".

Mai tarziu, in 1999, lanseaza prima piesa pe cont propriu, "Party's just Begun", fiind inclusa pe coloana sonora a filmului "Brokedown Palace".

In octombrie 2000, apare "Whoa, Nelly!", albumul ei de debut. Acesta se dovedeste a fi un succes international si se vinde in peste 6 milioane de exemplare, facand din Nelly Furtado un nume cunoscut si apreciat. Albumul a fost sustinut de hit-urile "I'm like a Bird", "Turn off the Lights" si "On the Radio (Remember the Days)".

In 2002, a primit patru nominalizari la Premiile Grammy, iar cu piesa "I'm like a Bird" a castigat la categoria Best Female Pop Vocal Performance. Tot in acest an, a ocupat locul 58 in topul "Cele mai sexi 102 femei din lume", realizat de cititorii revistei "Stuff".

Intrebata ce muzica a influentat-o atunci cand a inregistrat albumul de debut, "Whoa Nelly", Nelly Furtado a declarat ca inspiratie i-au fost inregistrarile vechi braziliene si aproape tot ce a ascultat pana atunci, de la Cornershop, Mary J. Blige, Jeff Buckley, Massive Attack, Portishead, Smashing Pumpkins la Caetano Veloso, unul dintre artistii brazilieni preferati.

Piesa "Scared of You" are si cateva versuri in portugheza, in timp ce "Onde Estas" este in intregime in limba portugheza, reflectand radacinile etnice ale lui Furtado.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod