Mircea de la Big Brothers debordeaza de tandrete

Mircea Badiu, unul dintre cei doi componenti ai formatiei Big Brothers, nu a fost interesat initial sa intre in lumea muzicala romaneasca, desi invatase, inca din copilarie, pianul si chitara. La 26 de ani, el compune si interpreteaza, alaturi de fratele sau, Alexandru, melodii de suflet, urmand sa scoata peste doua luni al doilea album al trupei Big Brothers, pentru care sunt inca in negocieri cu o noua casa de discuri.

Ce vrei sa faci atunci cand nu vei mai canta?
Pentru ca am terminat facultatea de drept intentionez sa-mi deschid, in timp, si in nici un caz in paralel cu muzica, un cabinet de notariat. Sper sa-mi reuseasca, dar deocamdata muzica este prioritatea in viata mea.

Cum se face ca din patru frati, trei dintre voi canta? (n.r.: Mircea si Alex sunt fratii Ancai de la formatia Class)
Mama ne canta tot timpul inca de mici. Avea o voce placuta, melodioasa, si ne incanta. Apoi ne-a indrumat sa invatam sa cantam la instrumente muzicale. Eu cant la chitara de pe la 9 ani, iar la pian de la vreo 13 ani. Inca din scoala am inceput sa cant si vocal. Am participat la tot felul se cenacluri si serbari unde mi-am exersat vocea. Inainte de a compune prima melodie, care a fost aleasa intre primele la Eurovision, nu eram foarte interesat sa fac foarte tare muzica, pentru ca in Romania acest domeniu era intr-o stare latenta.

Ai o relatie stabila?
Da si nu... am o prietena dar nu suntem de foarte mult timp impreuna. Cea mai lunga relatie a mea a tinut un an si opt luni, dar din pacate ea a plecat in Canada.

A fost femeia ideala?
Poate ca da... Cred ca am intalnit femeia ideala cand eram prea mic ca sa inteleg, aveam doar vreo 17 ani. Dar fata de care ti-am vorbit, care a plecat din tara, era foarte desteapta si stia sa-si traiasca si viata.

La ce te uiti prima oara cand vezi o femeie?
La ochi si apoi la forme. Mie imi plac femeile snur.

Cum esti cand te indragostesti?
Nu-mi pierd capul cand sunt indragostit. Debordez de caldura, tandrete si as vrea sa fim in fiecare secunda impreuna sau sa stim unul de celalalt ce face. Cand iubesc, frumosul mi se pare si mai frumos. Iubesc cu patos. E frumos sa iubesti, nu-ti pare rau chiar daca se termina rau. De exemplu, cu prietena mea din Canada, in perioada cat eram despartiti de distanta, stabilisem o anumita ora din zi si un anumit minut, in care ne gandeam amandoi unul la altul. Asta ne-a ajutat sa trecem mai usor peste "despartire". Abia asteptam sa ne revedem.

Ce gesturi nebunesti ai facut cand ai fost indragostit?
Stiu si eu? Poate ca m-am aruncat dupa o trambulina de la cea mai mare inaltime, de vedeam piscina cat o palma. Prietena mea m-a laudat in cercul de prieteni ca sunt curajos si pot sari de acolo si eu a trebuit sa dovedesc, desi ea imi striga sa renunt ca s-a convins ca am curaj, dar eu n-am renuntat. Numai eu stiu cum mi-a fost si cum m-am simtit pana am iesit din apa. Oricum, acum n-as mai face asa ceva. Dar unei tipe pe care o plac ii pregatesc un CD cu muzica mea preferata (ii inregistrez mai multe melodii), ii aduc flori, ii fac mici surprize, mici atentii. Nu dau niciodata totul de la inceput. Nu trebuie sa-i dai femeii totul ci sa pastrezi un as in maneca.

Ce crezi ca este cel mai important intr-o relatie?
Dupa parerea mea, totul pleaca de la corectitudine. Si asta implica si seriozitate, sinceritate, fidelitate. Dar intai incerc sa fiu eu corect fata de partenera mea pentru a-i putea cere si ei acest lucru. Dupa iubire, cea mai importanta este comunicarea.

Cu toate astea, esti adeptul aventurilor de-o noapte?
Daca nu sunt implicat intr-o relatie si-mi place persoana respectiva, mai ales in turnee, se mai poate intampla.

Cum trebuie sa fie femeia pe care tu sa o iubesti?
Sa fie desteapta, sexi (slaba, dar nu gen papusa sau manechin), sa aiba aceleasi gusturi ca si mine, sa fie sensibila, intelegatoare. Trebuie bineinteles sa ne si intelegem la pat, apoi sa aiba si ceva cunostinte gospodaresti (sau macar sa aiba bunavointa sa le invete), sa aiba bun simt, sa fie educata si moderna. Nu cer toate astea fara ca eu sa nu ofer in schimb ceva. Pot fi foarte atent si delicat cu acea persoana daca ea face toate astea pentru mine.

Cum nu trebuie sa fie?
In primul rand sa nu fie vulgara: in limbaj, in tinuta, in vestimentatie, in gesturi. Sa nu fie geloasa, pentru ca in meseria noastra trebuie sa se mearga pe incredere, sa nu fie posesiva.

Ce faci in timpul liber?
Ma uit la filme - sunt un mare cinefil. Citesc, din cand in cand fac si sport, ies cu prietenii la o bere. Imi plac foarte mult drumetiile pe munte dar n-am mai apucat sa merg cum n-am mai avut timp de-un teatru; se inchide stagiunea si n-am apucat sa vad "Tache, Ianche si Cadir".

Pe Mircea nu-l intereseaza sa fie o vedeta, sa fie cunoscut pe strada, isi doreste doar ca muzica lui sa fie cunoscuta si sa ajunga la sufletul celor pentru care compune. Este constient ca mai are inca mult pana cand formatia sa fie in topul primelor cinci, dar este multumit ca are publicul sau fidel. Fiind o persoana sociabila, vorbareata, are foarte multi prieteni chiar din lumea muzicala. Are un zambet sarmant si seamana la ochi cu sora lui, Anca, pacat doar ca ii ascunde prea des sub ochelarii de soare.

Cine sunt Big Brothers?

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod