Mihaela Radulescu si Andreea Marin, rivale si la Gaudeaumus

Asa pare, privind din afara, situatia. Cele mai populare vedete de televiziune feminine isi incruciseaza drumurile cu ocazia celor mai importante momente din viata lor.
Asa pare, privind din afara, situatia. Cele mai populare vedete de televiziune feminine isi incruciseaza drumurile cu ocazia celor mai importante momente din viata lor. Au foarte multe in comun, de la iubirea aceluiasi barbat, Stefan Banica Jr., pana la cariera, afaceri, popularitate. Iata ca, sambata, 28 noiembrie, proiectele personale le-au adus, din nou, impreuna.

Mihaela Radulescu si-a lansat, in cadrul Targului de carte Gaudeamus, cea de-a doua carte "Niste raspunsuri", la ora 13.00, iar fosta regina a Surprizelor a fost gazda unui eveniment similar prin lansarea volumului "Pretuieste viata", volum care-i poarta semnatura, la ora 15.

Mihaela Radulescu da "Niste raspunsuri"


Fie ca o face pe fata, fie ca ne lasa sa citim printre randuri, Mihaela Radulescu raspunde tuturor intrebarilor, in felul ei. Acest al doilea volum care-i poarta semnatura a fost lansat, in prima faza, in cadrul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani".
Atunci s-a lasat cu declaratii de dragoste spuse printre... dinti sau printre cadre, cu cereri in casatorie si raspunsuri cu subinteles si, mai ales, cu lacrimi, din partea iubitului ei, Dani Otil. Priviti clipul aici.

A doua repriza a acestei lansari a avut loc sambata, 28 noiembrie, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus. Aici, inconjurata de cateva sute de fani, Mihaela Radulescu a uitat de ora rezervata pentru autografe si a petrecut alaturi de oamenii de acolo mai bine de trei ore. "'Niste raspunsuri' este o carte despre iubire. Este o carte pe care ar fi putut sa o scrie orice femeie indragostita, orice femeie care tanjeste dupa iubire. Orice femeie care a iubit fantastic un barbat. De asemenea, acolo scriu despre iubirea pentru un copil, despre iubirea unui copil pentru parintii lui, despre iubire in tot felul de situatii", povesteste autoarea.

Mihaela Radulescu si-a descris cartea ca pe "un manual de suflet", precizand si ca aceasta "e usor de citit".
Cea de-a doua carte a Mihaelei Radulescu, "Niste raspunsuri", a aparut la editura Polirom, in Hors Collection. Cartea "Niste raspunsuri" imbina texte de fictiune beletristica si texte personale, eseu si publicistica.

Andreea Marin Banica te indeamna "Pretuieste viata"


Aproximativ in acelasi interval orar, dar intr-o alta zona, la alta editura, dar tot sambata, si-a lansat cartea si Andreea Marin Banica. Proiectul, realizat impreuna cu Editura Tritonic, are un scop umanitar. Toate profiturile de pe urma vanzarii cartii vor fi donate pentru finantarea unei campanii de prevenire a cancerului de col uterin. "Anul trecut am fost implicata si practic, si sufleteste, intr-o campanie nationala dedicata femeilor afectate sau care pot sa previna cancerul de col uterin si am cunoscut, astfel, situatii extrem de impresionante. Am inteles ce inseamna boala, ca ea poate fi evitata printr-un vaccin si cred ca fiecare efort in directia constientizarii, al meu, al dumneavoastra ca jurnalist, al medicilor, conteaza.
Lucrul la aceasta carte e o placere pentru mine si mi-am dorit ca ea sa foloseasca si altora"
, declara vedeta.

"Pretuieste viata" reuneste articole semnate de personalitati ale lumii mondene, culturale, artistice sau medicale.

"Cartea asta vorbeste despre niste lucruri pe care le-am trait. Am invitatii in ea, specialisti din mai multe domenii. Sunt un jurnalist care s-a gandit sa-si puna gandurile intr-o carte, care nu isi propune sa dea lectii de viata, e un dar de suflet pentru cititori"
, spune vedeta.

Proiectul actual nu este unul autobiografic si nici nu aspir sa devin scriitor. Bunul-simt, sau mai degraba simtul acut al ridicolului pe care ai mei l-au cultivat in mine, m-a tinut intotdeauna cu picioarele pe pamant. Cartea aceasta te invata sa pretuiesti viata si sa faci tot ce iti sta in putere sa o traiesti cat mai frumos si demn cu putinta, cautand sa impingi cat mai departe limitele proprii", continua vedeta.

In plus, Andreea Marin Banica a vrut sa clarifice situatia, spulberand barfele care circula in ultima vreme: "Nu imi propun sa ma reprofilez, nu pretind ca sunt 'scriitor' peste noapte, doar pentru ca ma implic acum in acest demers, vad ca a devenit o moda si e bine de stiut ca nu asta incerc - sa ma inscriu in "trend" -, vocatia mea este alta, nu cea de om de litere, dar daca un anumit tip de experienta poate fi impartasit facand mai buna viata unor oameni, eu cred ca merita.
S-ar putea sa nu mai sesizez pe viitor aceasta nevoie si oportunitate, deci sa nu mai existe o alta carte pe care sa imi pun semnatura. Nu fac in viata lucruri numai de dragul de a le bifa in CV".
30 Noiembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod