"Ma simt asa de viu! Simti asta?"

Asa si-a inceput Michael Jackson ultima repetie pe care a facut-o pentru turneul ce avea sa vina.
Asa si-a inceput Michael Jackson ultima repetie pe care a facut-o pentru turneul ce avea sa vina. Dupa 48 de ore a murit. Kevin Mazur, prietenul artistului de-o viata, le-a relatat celor de la Mirror.co.uk care era starea superstarului cu doar cateva ore inainte sa moara.

Mazur povesteste ca atunci, pe scena, in timpul repetitiilor, l-a gasit pe acelasi Michael care, acum 15 ani, umplea stadioanele si facea mii de oameni sa vibreze la unison. Era incantat, era fericit, se redescoperise, facea ce-i placea cel  mai mult.

"Acesta este locul in care trebuie sa fiu. Oare de ce am lipsit atat de mult timp de aici?", se intreba Michael in timpul repetitiilor. Imbracat intr-un sacou gri si cu o pereche de pantaloni negri, Michael a urcat pe scena si a inceput sa execute numerele de dans care l-au facut celebru. "Haideti pe scena...
haideti sa reusim sa facem acest lucru"
, striga artistul catre dansatorii sai, tineri cu 30 de ani mai mici decat el, dar care uneori isi pierdeau toata energia. Numai el parea de neinvins.

"Sunt atat de incantat. Trebuie sa mai lucram putin pe cateva piese si ne apropiem de final. Cam despre asta este vorba, de fapt. Eu, pe scena", se confensa Michael prietenului sau, intr-o pauza. "Kevin, stii ce-mi lipseste cel mai mult? Fanii, familia, oamenii... Sunt sigur ca vor veni. Stiu ca vor veni. Sunt foarte multumit de cum merg treburile. Tu poti sa simti asta?".

In ziua respectiva, Jackson a cantat nu mai putin de 12 piese, oprindu-se numai ca sa se stearga cu un prosop alb, strategic pus intr-o parte a scenei. La final, artistul a tinut sa precizeze: "Acesta sunt eu. Sunt asa de plin de viata. Parca am cantat intotdeauna".

Kevin Mazur povesteste ca Michael se comporta ca un barbat care urma sa devina tata pentru prima data.
Era foarte concentrat, se interesa de toate nimicurile, nu-i scapa nimic. "Intre cantece, ii placea sa faca glume cu oamenii din jurul sau, radea cu dansatorii si cu regizorul spectacolului. Nu l-am mai vazut niciodata asa de fericit".

"Ma uitam la el si descopeream acel profesionalism, pe care nu l-am vazut decat la el. Era acolo ca sa faca o treaba si o facea al naibii de bine. Era incredibil!", continua Kevin. Odata ce termina repetitiile, Michael consulta desfasuratorul si o lua de la capat cu melodiile la care simtea nevoia sa mai imbunatateasca. In permanenta vorbea cu regizorul spectacolului, Kenny Ortega, ca sa puna la punct detaliile pentru fiecare piesa: lumini, efecte, se ocupa personal de toate. "Urma sa fie un spectacol deosebit".

Cel mai mult ii placea sa cante "Thriller" si o facea la fel de bine ca acum 15 ani.
"Se putea vedea pe fata lui cat de mult ii placea aceasta piesa. Era cu adevarat fericit! Singurele miscari pe care nu le-am vazut in timpul repetitiilor au fost doua lifting-uri in aer, pe care intentiona sa le faca. Era senzational!", continua Mazur.

Kevin l-a fotografiat pentru prima data pe artist in anul 1984, in timpul turneului "Victory", pe care l-a sustinut in America de Nord. Apoi au mai lucrat la "Bad and Dangerous" si urmau sa se reintalneasca la "50 This Is It shows at London's O2". Devastat de moartea prietenului sau, Kevin povesteste ca Michael era plin de energie, era fericit, radea, se distra cu dansatorii. "Il aveam in fata pe acel Michael pe care l-am cunoscut cu ani in urma si pe care am ajuns sa-l iubesc".

Kevin nu este singura persoana care sustine ca starea artistului era foarte buna.
Antrenorul personal al artistului spune ca a facut antrenament cu Michael si ca acesta parea in regula. Nu acelasi lucru este sustinut si de nutritionista artistului, care spune ca Michael se afla intr-o stare foarte proasta si ca posibila cauza a mortii este o surpradoza de Diprivan sau Propofol, un anestezic foarte puternic care nu se administreaza decat la terapie intensiva. Cherilyn Lee povesteste ca la un moment dat, Michael ar fi rugat-o sa-i faca rost de acest medicament si de un anestezist care sa i-l administreze si sa-l supravegheze pe toata durata noptii. Artistul suferea de insomnii si-si dorea, cu disperare, sa se odihneasca. Acum o face!
2 Iulie 2009
 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roryta pe 25 Iul 2009, 12:23
    pacat de el...

    desi nu pot spune ca sunt un fan Michael Jackson, l-am admirat foarte mult inca din copilarie. Stilul sau unic si inconfundabil a traversat mapamondul si a "innebunit" milioane de oameni. Artistul care s-a depasit pe sine insusi, cel ce a intrat in Cartea Recordurilor cu cele mai multe albume vandute pe timpul vietii, ne lasa mostenire o era a muzicii. Este prea putin probabil ca cineva sa-l poata egala vreodata. Un asemenea "fenomen" se naste o data la 1.000 ani, poate. Si, cu certitudine pot afirma ca cine nu a auzit vreodata de Michael Jackson, inseamna ca nu s-a nascut pe Terra. Ne vom aduce aminte o eternitate de concertele sale unice, unde spectatorii si telespectatorii erau in delir, unde tineretul era scos din sala in stare de lesin...Scene de la concertul sau din Romania, din 1992 nu le voi uita toata viata. Desi nu am fost, concertul s-a transmis la TV si, cu uimire, pot spune ca cei din sala erau in extaz.... Si nu doar ei, ci toti cei ce-i savurau muzica si dansul. A rasarit de nicaieri, a trecut prin viata lui, a noastra, a tuturor, stralucind pe orbita Pamantului asemenea unei comete…S-a stins asemenea unui astru, insa lumina revarsata va dainui peste toti pentru totdeauna. Cum e posibil ca UN SINGUR OM sa rascoleasca toata planeta? Destin invaluit in mister, magie, glorie si tristete…Pacat ca faima si succesul au atarnat in balanta vietii lui la egalitate cu nefericirea si durerea. Michael Jackson a reprezentat borna revolutiei in muzica moderna, asemena Beatles-ilor, poate chiar mai mult...Un artist ce a doborat toate recordurile, un mit, un fenomen unic... Fie ca vocea sa sa incante plaiurile ceresti, daca aici, pe Pamant, si-a incheiat misiunea atat de scurta! :) Sit tibi terra levis! :)

    1
    0

  • Claudia pe 23 Iul 2009, 17:08
    Un inger printre oameni

    Intradevar lumea e mult mai preocupata de partea negativa si abjecta a vietii decat de tot ceea ce inseamna partea frumoasa a vietii. Michael a fost si este un exemplu pentru toti, un exemplu de om cu inima mare, generos, iubitor, sensibil, un geniu cum nu va mai fi niciodata. E unic, e de neegalat! A facut o multime de acte de caritate din pura iubire pentru semenii sai, stia sa pretuiasca ceea ce e mai important in viata. Cati dintre muritori se pot lauda cu atata marinimie, noblete si frumusete sufleteasca? E unic si asa va ramane pentru totdeauna. Un inger printre oameni. I love you Michael!

    1
    0

  • gabrielaa17 pe 9 Iul 2009, 08:13
    are dreptate mariana

    ai foarte mare dreptate,mariana.am dat si eu un comentariu cu o idee asemanatoare la articolul "ce fel de tata era michael".cert e ca pretuim o persoana mult prea tarziu..

    1
    0

  • ioana pe 6 Iul 2009, 17:31
    regrete

    Michael va ramane mereu in inimile noastre , iar muzica lui nu va muri niciodata. Odihneasca-se in pace!

    1
    0

  • pya pe 4 Iul 2009, 22:14
    pacat

    odihneste-te in pace,michael.cine va trebui sa plateasca,va plati.si eu sunt de parere ca a fost omorat.ce pacat! ce om a disparut,ce nume a disparut!pacat.dormi in pace,michael!

    1
    0

  • mariana pe 4 Iul 2009, 16:19
    sa ne amintim

    pana a fi anuntat acest nou turneu al lui Michael melodiile lui parca fusesera uitate, cel putin eu nu am auzit sa fie difuzate , dar in schimb ziarele acelea cu tiraj mare (si stim noi de ce )se straduiau care mai de care sa aduca pe prima pagina tot felul de lucruri ciudate despre vaiata lui. asa sunt unii oameni din rautate incearca sa nege tot ce a facut bun un artist, au uitat ca i-a oferit spectacole pe care nu stie cand o sa mai aibe ocazia sa le traiasca dar cum ne caracterizeaza invidia si rautatea nu vrem sa-i recunoastem valoarea

    1
    0

  • Andra pe 3 Iul 2009, 21:28
    Pacat...

    Pacat pentru ca am pierdut "o lume"... Pacat pentru ca se duc oameni care nu merita si din pacate nu sunt apreciati atat cat merita... decat dupa ce ii pierdem... In zilele noastre, cei mai promovati sunt numai leprele precum Tarky sau cum il cheama si pitipoancele cu fustele cat mai scurte... Nu mai exista talent, pasiune pentru ceea ce faci... Michael a fost talent, pasiune si daruire in ceea ce facea! Un om demn de apreciat, de laudat, de mandrie! Pacat pentru ca Cerul a pierdut steaua care stralucea cel mai tare, s-a stins Luceafarul... Acolo unde esti, Michael, sa te odihnesti in pace...

    1
    0

  • nylakshy pe 3 Iul 2009, 16:11
    horror

    din pacate asa sunt oamenii distrug tot c este d valoare si numai din cauza invidiei care ne domina...dc sa fie MJ fericit sau lumea pt ca exista??? credeti ca ii intereseaza? nu...oricum un talent ca el cine stie cand se va mai naste..pana acuma numa muraturi ca britney,beyonce,justin si alti ratati care vin si pleaca si nimeni nu isi va aduce aminte de ei...poate la batranete cand razi c prost ai f ca i-ai ascultat....in fine...vb de MJ...sper sa se odihneasca in pace si sa se renasca...:D ca sa fim din nou fericiti pt ca nu exista nici un cantaret p lume la caresa zici ca toate melodiile sau albumele sunt mortale...e unic!!!!!!UNIC!!!!!!!!RIP!!!

    1
    0

  • Anca pe 3 Iul 2009, 11:27
    ...

    Si eu cred la fel ..Michael a fost omorat...poate din greseala.poate intentionat.....Ceea ce este cert est ca oamenii i-au facut enorm de mult rau ,si-au batut joc de sensibilitatea lui, de banii lui ,l-au acuzat de niste enormitati aratandu-si micimea sufleteasca si invidia....Daca cineva este sus si obtine succese, exista intotdeauna pacatul asta groaznic numit invidie ....Sa le fie rusine .... Michael a fost un geniu ,o valoare pe care nu o va egala nimeni niciodata... Din interviurile vazute cu el ,am remarcat o frumusete sufleteasca rara,o sensibilitate iesita din comun ,o delicatete demna de cea mai mare pretuire.... Lumea va fi mai mica si mai saraca fara Michael ....

    1
    0

  • Redfoxandrini pe 3 Iul 2009, 11:25
    Pentru MI

    Eh, multumesc MI! Cred ca esti putin geloasa, dar nu trebuie, pentru ca si numele tau este aproape de cel al marelui MJ - MI... si apropos de cuvant, mai stiu unul, dar sper sa nu te deranjeze: veleitati.. ai cumva veleitati rurale?!

    1
    0

  • mariaionescu pe 3 Iul 2009, 11:21
    Asa e!

    Vulpita rosie are dreptate! Pun pariu c-o cheama Andrini Jackson si e ruda cu Michael, d-aia e asa indarjita! 'Prematur'..ce cuvant...

    1
    0

  • Redfoxandrini pe 3 Iul 2009, 11:13
    RIP MJ

    Toate geniile, indiferent de ramura in care sclipesc, sunt victimele propriului geniu. Ei sunt sacrificati pentru a ne oferi noua, muritorilor de rand placeri... placeri senzitive, pamantene si mai putin pamantene.. vezi poeti, cantareti, inventatori, pictori etc.. cu totii au o viatza trista, tulburata si un sfarsit cel putin straniu si prematur.. pacat.. s-a stins inca o stea.. RIP MICHAEL!

    1
    0

  • Ishtar pe 3 Iul 2009, 02:09
    ce cred eu?

    Dupa umila mea parere, dupa tot ce am mai citit, cred ca Michael a fost asasinat, otravit, orice dar numai moarte naturala nu cred ca a fost in cazul sau. Poate ca a si fost bolnav intr-adevar, insa eu mai cred ca a si fost "ajutat" sa moara cat mai repede. Motivele, asasinii, conspiratiile...probabil ca nu o sa stim adevarul niciodata. Rest in peace Michael.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod