Masterchef

Liviu Popescu – noul jurat MasterChef: „Pentru mine un preparat perfect este un preparat ce transmite o poveste”

Liviu Popescu

La ce vârstă ai intrat în busniess?

Am avut de mic veleităţi în zona de business: la 16 ani vindeam deja manuale colegilor de la liceul Mihai Viteazu. Cred că fiecare dintre noi îşi găseşte o pasiune de mic pe care o poate dezvoltă într-o carieră de succes în timp. 

Care e cea mai importantă regulă pe care o impui în bucătărie?

Nu aş putea spune că este o singură regulă: ar fi mult prea simplu! Am un set de reguli: în primul rând este vorba de respectarea procedurilor din bucătăriile mele, apoi discutăm de respectarea ordinii şi nu în ultimul rând vorbim de disciplină echipei.

Este adevărat că percepţia generală duce în zona de creativitate şi explorare în bucătărie, dar sunt anumite proceduri, anumite reguli care nu pot fi încălcate, mai ales în bucătării de top!

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat din experienţă MasterChef?

Experienţa MasterChef a fost o experienţă unică, pe care nu o poţi replică în altă parte. Am învăţat foarte multe lucruri noi de la atitudine, la gestionarea emoţiilor şi a suspansului, şi, nu în ultimul rând, informaţii culinare noi pentru că atât pentru Răzvan Exarhu, cât şi pentru Samuel Le Torriellec bucătăria, cu toate dedesupturile ei, nu are secrete!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod