Kylie Minogue, vedeta renascuta

Un alt single de succes este "I Should Be So Lucky", dar si acesta are o poveste extraordinara. Dupa succesul pe care l-a inregistrat in Australia, casa de discuri prin reprezentantul ei Gary Ashley au plecat spre Londra sa semneze un contract cu Aitken & Waterman.

Pentru ca acestia nu stiau foarte multe despre Kylie, care nu era un nume international in acel moment, au uitat de intalnirea cu ea. Pe fuga au reusit sa scrie o piesa, in timp ce aceasta astepta sa intre la ei in birou. Astfel s-a nascut "I should be so lucky", o melodie de primul loc in Marea Britanie si Australia.

Albumul de debut, intitulat "Kylie", a atins, de asemenea, in foarte scurt timp pozitia unu a clasamentelor, dar, in afara de acest aspect, a fost si cel mai bine vandut album al anului. A inregistrat nu mai putin de 7 milioane de copii in toata lumea si a avut 6 single-uri de succes.

Anul 1989 a venit cu un nou succes realizat de Kylie in duet cu Jason Donovan. Piesa s-a numit "Especially for you" , iar cei care au gustat-o cel mai tare au fost englezii.

Tot in 1989, a inregistrat un nou album "Enjoy Yourself" care a inregistrat un succes de casa in Europa si Australia, insa America lucrurile nu au stat chiar asa de bine.

Se pare ca 1989 a fost un an deosebit de fructuos pentru cantareata australiana, pentru ca tot atunci a realizat si primul sau turneu international, "Enjoy Yourself Tour", in Anglia, Franta, Belgia si Australia.

Obisnuita, deja, cu ritmul si cu cerintele acestei industrii, din anul 1990, odata cu videoclipul "Better the Devil You Know", artista a decis sa se implice personal in promovarea imaginii ei. "Rhythm of Love" are un stil mult mai sofisticat si adult si, pentru prima data, Kylie s-a impus in fata echipei sale de productii, refuzand statutul de "fata din spatele usii".

Cel de-al patrulea album al artistei a fost "Let's Get to It" si a fost editat in 1991. Acesta a fost diferit de celelalte de pana atunci, avand melodii lente. In ciuda semnalelor pozitive de la critici si de la fani, acest album nu a prins Top 10 din Anglia.

Anul 1993 a insemnat inceputul unei noi etape din cariera lui Kylie, ea semnand un nou contract cu Deconstruction Records, punand astfel punct unei prime faze. Tot in aceasta perioada, artistul australian Nick Cave si-a aratat interesul de a lucra impreuna cu ea.

Rezultatul colaborarii lor este "Where the Wild Roses Grow", o balada care spune povestea unei crime. Intreaga actiune este prezentata din perspectiva celor doua personaje principale: criminalul - Cave si victima - Kylie. Aceasta colaborare a cunoscut succesul mai ales in Europa unde a reusit sa se claseze pe primul loc in topuri din mai multe tari.

In 1998 a sustinut un concert live in cadrul unui festival dedicat homosexualilor si lesbienelor. Aici a avut o prestatie mai putin obisnuita, interpretand rolul si una dintre melodiile lui Marilyn Monroe.

In anul 2000, a scos pe piata albumul "Light Years", un material discografic puternic influentat de muzica anilor '70, cum ar fi Donna Summer si Village People si a continut cateva piese scrise de Guy Chambers si Robbie Williams.

Tot in acest an, Kylie a realizat si interpretat un cover dupa melodia "Dancing Queen", a celor de la ABBA, iar single-ul ei "One Night Like This" a fost ascultat de peste 2,1 miliarde de oameni in peste 220 de tari, in cadrul ceremoniei de inchidere a jocurilor Olimpice de la Sydney.

Anul 2001 aduce albumul "Fever", un album cu multe elemente ale muzicii disco, combinate cu efecte ale muzicii electronice din anii '80. Single-ul acestui album, "Can't Get You out of My Head", a devenit cel mai mare succes din cariera lui Kylie Minogue, plasandu-se pe primul loc in nu mai putin de 20 de tari.

Anul 2003 vine si cu un nou album din partea artistei, acesta se numeste "Body Language".

Materialul discografic vine cu un nou concept si o noua imagine. Stilul albumului este disco cu influente de hip hop, artista spunand ca s-a inspirat din muzica anilor '80, muzica lui Scritti Politti, Human League, Adam si The Ants, dar si Prince.

Noiembrie 2004 aduce in prim-plan albumul "Ultimate Kylie", alaturi de videoclip si de DVD ale aceluiasi album. Piesa de rezistenta a albumul este "I Believe in You", scrisa Jake Shears si Babydaddy.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod