Kim Basinger, chinuită ani la rând de agorafobie - teama de spații publice: „Nu mai ieșeam din casă”

Kim Basinger a dezvăluit că a fost nevoită să „învețe din nou să conducă” după mulți ani în care s-a confruntat cu agorafobia și i-a fost teamă să iasă din casă.

Actrița în vârstă de 68 de ani a apărut alături de fiica sa, Ireland Baldwin, într-un episod al talk show-ului Red Talk Table găzduit de Jada Pinkett Smith, soția lui Will Smith. Basinger a dezvăluit că ani la rând s-a luptat cu agorafobia, fără să știe cu ce se confruntă.

Agorafobia este o tulburare de anxietate marcată de teama exagerată de spații deschise și aglomerate, ceea ce face ca persoana afectată să se izoleze și să petreacă tot mai mult timp în casă.
Kim a declarat că afecțiunea sa era atât de severă încât nu mai ieșea din casă și nu mai mergea la cină. 

Citește și: 10 cupluri de vedete care au fost nevoite să lucreze împreună după ce s-au despărțit


„A trebuit să învăț din nou să conduc și pentru mulți ani nu am trecut prin tunelurile din Malibu”, a spus Basinger.


„Totul mă făcea să-mi fie teamă, precum ușile glisante din sticlă. Mă întrebam 'Unde să pășesc ca ușa să se deschidă?'. Totul devenise o misiune de a-mi da seama cum să fac unele lucruri”, a declarat actrița.

„Trăiești permanent cu senzația de gură uscată, tremuri și ești tot timpul epuizat”, a mai spus vedeta.

Ea a descris agorafobia ca fiind o afecțiune în care simți că „ceva în interiorul tău se blochează și trebuie să reînveți totul”.

Actrița - care a fost căsătorită cu Alec Baldwin din 1993 până în 2002 și cu Ron Snyder din 1980 până în 1989 - are în prezent o relație cu stilistul Mitch Stone, împreună cu care locuiește în Los Angeles, California.


Fiica sa, Ireland, în vârstă de 26 de ani, a fost prezentă alături de mama sa în talk show-ul lui Jada Pinkett Smith și a vorbit despre propriile sale dificultăți.
Ireland, care este fiica lui Kim și a lui Alec Baldwin, a dezvăluit că s-a confruntat cu dependența de Xanax și alcool.

Ireland a spus că în acea perioadă a vieții sale nu a vorbit cu mama sa sau cu tatăl său timp de aproape un an.


„Îi vedeam din când în când, dar îmi era rușine de ceea ce devenisem și de cum trăiam”, a spus modelul.

„Devenisem o altă persoană. Eram emaciată din toate punctele de vedere; eram lipsită de viață”, a adăugat tânăra.

Ireland a dezvăluit în cadrul unor postări pe Instagram că se confruntă cu anxietate severă. „Am comandat un aparat pentru măsurarea tensiunii pentru a monitoriza bătăile inimii și tensiunea arterială, pentru că trăiesc constant cu teama că voi muri în urma unui atac de cord...
este cunoscută drept cardiofobie. Palpitațiile și durerea în piept cauzate de atacul de panică m-au convins că sunt o persoană de 26 de ani care are o afecțiune cardiacă nedetectată, pe care nu o am”, a scris Ireland. 

Tânăra a dezvăluit că anxietatea sa este atât de severă încât a ajuns de multe ori la urgență din cauza atacurilor de panică.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
27 Aprilie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod